Valla hakikaten kafa karıştırıcı, yurtdışı geçmişim olmadığından Avrupa ülkelerinde sağlık hizmeti nasıldır, hangi ülkenin yaşlı nüfus yoğunluğu daha fazla, bu salgında hangi ülke nasıl bir yol izledi ve teşhis, tedavi, yoğun bakım uygulamaları nasıl oldu bilmiyorum ama olaya biraz da uluslararası siyaset karışmış olabilir mi diye de düşünüyorum, bazı ülkeler diğer ülkelere bakın biz güçlüyüz mesajı vermek için oranları düşük gösteriyor olabilirler mi sorusu kafamı kurcalıyor ?
Gonderdigim yazi ulkeler arasi olum oranlarinin neden farkli oldugu ile ilgili ?4 Nisan itibariyle:
İtalya ve ispanya dususe geçti. Peak noktasina ulasildi belki.
Birlesik krallık hala yükselişte.
Amerika dususte ama 943 olum ne kadar dusuk tartışılır.
Fransada olumler 1000in uzerinde.
Iran da 150 sınırlarında.
Çin le ilgilenmiyorum.
Türkiye ye de yazmaya elim gitmiyor.
%80 hafifBen de onu demek istiyorum işte .Hafif geçirenler de çoğunlukta.Bir umut oldu bana .
Yaa inşallahO %80 in içinde bizler ve yakınlarımız olsa iyi olur
Eğer ocak,Şubat ayında yaşanan ağır hastalıklar coronaysa,Mehmet Öz'ün yaptığı aciklamada kötü yönde mutasyona uğrarsa bulasiciligi ve olduruculugu artacak dediği mutasyon mu gerceklesti yani
Geçmiş olsunHerkese buluşacağını dusunuyodum. Ama bizlere bu kadar cabuk ugrayacagini hic beklemiyoduk..
Carsamba gunu annemlerdeydim. Babamin telefonu caldi, ustasi test yaptirip pozitif sonuc aldığını soyledi.. esimle babam hemeb ozel bi hastaneye gidip test verdiler. 2 gün sonra yani dün akşam pozitif sonucu aldik. Bugün annem, cocuklarim ve eşimle baska bi ozel hastaneye gidip bizde ornek verdik. Annemde eklem agrisi, hafif ates ve artan öksürük vardi akciger tomografisi cekildi,kan ve idrar verdi. Sonucunda yatis denilince eve getirdik bizde kendi evimize gectik. Ozel hastane cok pahaliydi, ambulans cagirdilar. Baştan annemi yatirdilar ama bu aksam evde gecirebilirsin deyip yollamışlar. Umarim gercekten iyidir ve ağırlaşmaz. Bizde sonucumuzu bekliyoruz. Esim ankilozan spondilit hastasi, ben yeni dogum yaptim bebek 48 gunluk, buyuk kizim alerjik astimli 2.5 yaşında..
Valla hakikaten kafa karıştırıcı, yurtdışı geçmişim olmadığından Avrupa ülkelerinde sağlık hizmeti nasıldır, hangi ülkenin yaşlı nüfus yoğunluğu daha fazla, bu salgında hangi ülke nasıl bir yol izledi ve teşhis, tedavi, yoğun bakım uygulamaları nasıl oldu bilmiyorum ama olaya biraz da uluslararası siyaset karışmış olabilir mi diye de düşünüyorum, bazı ülkeler diğer ülkelere bakın biz güçlüyüz mesajı vermek için oranları düşük gösteriyor olabilirler mi sorusu kafamı kurcalıyor ?
Neden dersenKazen bugünkü bir yazısında (Popüler Konu - Türkiye'de Korona Virüs COVID-19)
Çin ve İtalya'yı kıyaslamış ve sormuş Çin saklıyor mu diye? Neden olmasın, belki kendi eliyle başlatmadı salgını, belki başka ülkelerce Çin'e karşı ekonomik çökertme stratejisi uygulandı bir salgının düğmesine basılarak, belki Çin salgını kendi başlattı ama ekonomisinin çökeceğini düşünen ülkelerin planlarını bozmak için planlı hareket etti, bugün birçok ülkeye tıbbi malzeme satıyor, eminim aşı ve ilaç için de harıl harıl çalışıyordur, ilacı bulduk açıklaması ilk önce Çin'den gelirse şaşırmam, ABD'de bu yüzden aşı için hamle yaptı ya.
Şu yazıyı okumanızı isterim CIA Çin'in vaka ve ölüm sayısını sakladığını iddia ediyor, bir rapor hazırlamışlar ama WHO ülkelerin resmî raporlarını baz almak zorunda.
New York Times: CIA, Çin'in vaka ve ölüm sayıları hakkında yalan söylediğini iddia etti - Medyascope
Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken, virüsün ilk görüldüğü ülke olan Çin’in son haftalarda kamuoyuyla paylaştığı düşük vaka ve ölüm sayıları genişmedyascope.tv
Ama şunu biliyorum, bu salgından hangi ülkede hangi ırktan olursa olsun 1 insanın bile ölmüş olması çok acı, bu salgın bitecek buna inanıyorum lakin tüm dünya ülkeleri artık kendini sorgulamalı, halklarının sağlıkları, canları, ekonomik durumları siyasetinde üstünde olmalı, takkelerini önlerine alıp bu salgını bir milat kabul etmeliler zira bu salgın ülkeleri bireysel bazda da ekonomik olarak sarsacak, WHO'nun bir yıl önce hepsine salgın olacak önlem alın raporuna rağmen hiçbir ülke buna hazırlıklı değilmiş meğerse, salgın bitince burada işyerini salgın kapsamında kapatmak zorunda kalmasına rağmen dükkan kirası, vergisi işleyen küçük esnafı, salgın nedeniyle maaşı ödenemeyeceğinden işten çıkarılmış binlerce insanı, halkın biriken kira, fatura vb borçlarını konuşuyor olacak herkes.
Eğer ocak,Şubat ayında yaşanan ağır hastalıklar coronaysa,Mehmet Öz'ün yaptığı aciklamada kötü yönde mutasyona uğrarsa bulasiciligi ve olduruculugu artacak dediği mutasyon mu gerceklesti yani
Bir kesim ulkeler arasi olum oranlarinin 5g yüzünden farkli olduğunu soylese de ben buna inanmıyorum. Bana gore butun ülkeler hazırlıksız yakalandi ama Çin cabuk adapte oldu. O yüzden ivmesinde dusus yasandi. Almanya ocak itibariyle hazırlık yaptığını soyledi hem ekipman hem saglik çalışanı adina.Gonderdigim yazi ulkeler arasi olum oranlarinin neden farkli oldugu ile ilgili ?
Ben soyle bir ikileme dusuyorum.
Ne kadar cok test yaparsaniz o kadar cok vaka elde ediyorsunuz.
Ne kadar cok vakaniz varsa panik o kadar artiyor.
Test yapmassaniz rakamlar gercegi yansitmiyor Ama moraller yuksek oluyor.
.
.
.
.
Bence panik bir hastaliktir. Endise ve panik farkli seylerdir. Tedbir ve Panik farkli seylerdir.
Eger panik bir hastaliksa (psikolojik) ben bunun bulasici oldugunu dusunuyorum.
Ve Coronavirusden daha hizli bulastigini dusunuyorum.
Dunya saglik orgutu panik ve turevlerini pandemi ilan etsin.
Ablacim bu ulkelerin guc gosterisi oldugu dogru. Rakamlar konusunda birsey diyemeyecegim.Valla hakikaten kafa karıştırıcı, yurtdışı geçmişim olmadığından Avrupa ülkelerinde sağlık hizmeti nasıldır, hangi ülkenin yaşlı nüfus yoğunluğu daha fazla, bu salgında hangi ülke nasıl bir yol izledi ve teşhis, tedavi, yoğun bakım uygulamaları nasıl oldu bilmiyorum ama olaya biraz da uluslararası siyaset karışmış olabilir mi diye de düşünüyorum, bazı ülkeler diğer ülkelere bakın biz güçlüyüz mesajı vermek için oranları düşük gösteriyor olabilirler mi sorusu kafamı kurcalıyor ?
Neden dersenKazen bugünkü bir yazısında (Popüler Konu - Türkiye'de Korona Virüs COVID-19)
Çin ve İtalya'yı kıyaslamış ve sormuş Çin saklıyor mu diye? Neden olmasın, belki kendi eliyle başlatmadı salgını, belki başka ülkelerce Çin'e karşı ekonomik çökertme stratejisi uygulandı bir salgının düğmesine basılarak, belki Çin salgını kendi başlattı ama ekonomisinin çökeceğini düşünen ülkelerin planlarını bozmak için planlı hareket etti, bugün birçok ülkeye tıbbi malzeme satıyor, eminim aşı ve ilaç için de harıl harıl çalışıyordur, ilacı bulduk açıklaması ilk önce Çin'den gelirse şaşırmam, ABD'de bu yüzden aşı için hamle yaptı ya.
Şu yazıyı okumanızı isterim CIA Çin'in vaka ve ölüm sayısını sakladığını iddia ediyor, bir rapor hazırlamışlar ama WHO ülkelerin resmî raporlarını baz almak zorunda.
New York Times: CIA, Çin'in vaka ve ölüm sayıları hakkında yalan söylediğini iddia etti - Medyascope
Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken, virüsün ilk görüldüğü ülke olan Çin’in son haftalarda kamuoyuyla paylaştığı düşük vaka ve ölüm sayıları genişmedyascope.tv
Ama şunu biliyorum, bu salgından hangi ülkede hangi ırktan olursa olsun 1 insanın bile ölmüş olması çok acı, bu salgın bitecek buna inanıyorum lakin tüm dünya ülkeleri artık kendini sorgulamalı, halklarının sağlıkları, canları, ekonomik durumları siyasetinde üstünde olmalı, takkelerini önlerine alıp bu salgını bir milat kabul etmeliler zira bu salgın ülkeleri bireysel bazda da ekonomik olarak sarsacak, WHO'nun bir yıl önce hepsine salgın olacak önlem alın raporuna rağmen hiçbir ülke buna hazırlıklı değilmiş meğerse, salgın bitince burada işyerini salgın kapsamında kapatmak zorunda kalmasına rağmen dükkan kirası, vergisi işleyen küçük esnafı, salgın nedeniyle maaşı ödenemeyeceğinden işten çıkarılmış binlerce insanı, halkın biriken kira, fatura vb borçlarını konuşuyor olacak herkes.
Ocak ayında öğretmen arkadaşIm çok ağır konjoktivit geçirdi öğrencisinden kapmış sonra tüm aile geçirdiler. Hatta gözünde görme kaybi bile oluştu uzun süre raporlu oldu şimdi diyoruz acaba korona mikrobu gözüne bulaşmış olabilir mi gözü hastalandiktan bir ay sonrada zatürre gecirdi
Astoria buralarda mısın?
maskeler konusunda bilgisi olan varsa da yazarsa sevinirim.
tek kullanımlık olmayan maske almak istiyorum biraz bakındım kafam karıştı nr yazarsa tek kullanımlık deniyor bir onu anladım. hangi maskeyi almam lazım?
Benım bilgim yokAstoria bakabılırmısın acaba
cenazesi olanlar izin kağıdı ile il dışına çıkabiliyor okula gelen yazıda gördüm basınız sağolsunKayınpederim vefat etti.(corona dan değil) Eşim gidecek herhangi bir ulaşım aracı olmadığı için cenazeye gidemiyor. Ve hala dışarıda keyfi gezen insanlar var. Kolluk kuvvetlerine zorluk çıkaranlar var. Sağlık personelini hor görenler var. Var oğlu var.
Ben de tam bun yazdim.Bir kesim ulkeler arasi olum oranlarinin 5g yüzünden farkli olduğunu soylese de ben buna inanmıyorum. Bana gore butun ülkeler hazırlıksız yakalandi ama Çin cabuk adapte oldu. O yüzden ivmesinde dusus yasandi. Almanya ocak itibariyle hazırlık yaptığını soyledi hem ekipman hem saglik çalışanı adina.
Italya ciddiye almadi paniği bırakın endise bile duymadi. Sadece virüsü belirli bir yerde sanip oradan kacmaya calistilar. Oysaki virusu yayan kendileriydi ve ekipman eksikligi de doktorlarının hasta seçmesine neden oldu. Birlesik krallik cok sacma bir strateji izledi hala toparlanamiyorlar. Amerika nin sağlık sistemi sanilan kadar iyi degilmis. Çadır hastaneler kuruldu. Kayip sayısının Trump in umrunda oldugunu da sanmiyorum.
Panik yaparsin sehirden kacmaya calisirsin, tuvalet kagitlarini eve stoklarsin.
Endise edip tedbir alırsın disari cikarken maske takip dezenfektani yaninda tasirsin.
Bir de fanusta yaşamadığımıza gore sadece bireysel önlemler/tedbirler asla yeterli olamaz. Devletin de gerekli tedbirleri taksitle degil zamaninda almasi gerek.
Başınız sağolsun.Kayınpederim vefat etti.(corona dan değil) Eşim gidecek herhangi bir ulaşım aracı olmadığı için cenazeye gidemiyor. Ve hala dışarıda keyfi gezen insanlar var. Kolluk kuvvetlerine zorluk çıkaranlar var. Sağlık personelini hor görenler var. Var oğlu var.
Valla Çin'deki ölüm sayısıyla ilgili iddialar var ki dudak uçuklatıyor ama elimde iddiayı ortaya koyup sayı belirtecek belge olmadığından bir şey diyemiyorum, yalnız şunu belirteyim burada yazanlar arasında da şüpheye düşenler olduğunu okudum, ben de şüpheye düştüm, bir iddiaya göre de bu salgın Kasım'da başladı deniyor:Koronavirüs salgınında yeni örtbas iddiası: Çin'deki ilk vaka 17 Kasım'da ortaya çıktı - Medyascopeçin hastalığı da ortaya çıktıktan yaklaşık 20 gün sonra duyurdu. o nedenle bu dönemde de bazı bilgileri sakladıklarını ben düşünüyorum. çünkü o ülkeye güvenmiyorum. keza geçenlerde vefat eden doktor, bu salgını duyurduğunda hakkında soruşturma açmışlardı. adam öldükten sonra soruşturmayı kaldırdılar. o doktor bu bilgiyi yaymasa belki çok daha geç öğrenecektik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?