bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Fransada tv de doktorlar asiyi bulunca afrikalilar üzerinde deneyelim diye tartismislar.

Afrikalilar insan degil cünkü...

Insan denen varlik niye hic ders almaz. Yazik.
Vicdan ve merhamet sahibi olan insan sayısı azaldı dünyada, o yüzden ders alınmasını beklemeyin ders alan olmayacaktır.

Ocak ayında yasanan grip salgını bazi yonlerden bakilirsa bir ilkti . 22 senelik öğretmenim ilk kez sinifimin bu kadar bosaldigina ve ogrencilerimin cok benzer ve agir bir grip gecirdiklerine sahit oldum.Bu sadece kendi sınıfım icin de gecerli degil calistigim okulun geneli boyleydi.Fakir bir bolgedeyim beslenmeleri bagisikliklari zayif cocuklar bizim okulun cocuklari.Ben de bu cocuklarin korona gecirme ihtimali olabilecegini dusunuyorum.Ama bir sey beni durduruyor nedrn o zaman saglik personellerine bir sry olmadi.Yani şu an duyuyoruz ölüm gibi üzücü haberlerini o zaman boyle seyler duymadik.

O küçük ekonomik hesaplar icin dunya capinda 64 bin kayba deger miydi? Binlerce de yolda.
Ben bu acidan bakmiyorum. Corona benim acimdan sadece bir gundem.
Biraz evvel bir tablo paylasdim neden o tablo icin kimse endiselenmiyor.
HIV den kansere, Sitmadan Gribe, Trafik kazasindan dusuge, vbvb cok daha vahim ve kalici sorunlarimiz var.
Corona gun gelecek bitecek. Ama KAnser, sitma, grip, dusuk, trafik kazasi, intihar bunlar hangi gun gelcek bitecek Allha bilir.

Ben corona hakkinda endise etmiyorum acikcasi. Su anda cektigim tek sikinti memlekette olmamak. Yollarin kapali olmasi. Istatistik olarak baktigimda trafik kazasinda olme ihtimalim veya kanser olup olme ihtimalim coranadan daha fazla goruyorum. Kaldi ki cok basit onlemlerle koronadan kendimi daha rahat koruyabilecegimi dusunuyorum.

Eyyyy Dunya saglik orgutu panigi pandemi ilan dedin....

Bu arada yazmayi unuttum. Ingiltere ile ilgili. Dun bir arakdasim dedi ki 200 mil uzaktan 4 arkadasi arabayla bunu ziyarete gelmisler. Ne polis durdurmus ne de birisi napiyonuz kardesim siz diye sormus.

Ben ingilterenin tepkilere dayansaydi bu illeti daha hizli atlatacagini dusunenlerdedim. Dere gecilirken at degistirilmez. Olarin ilk dednedigi de bir strateji aslinda. Bunu savunan bilim insanlari da var.

Herkes böyle bahsedince benim de aklıma düştü. Şimdi whatsapp geçmişime baktım konuşmalara falan.. Ocak ayında kardeşim Avrupadan erasmustan döndü, ikizi de son hafta onun yanına gitmişti, beraber döndüler. Sonra ikizlerden biri epey kötü grip geçirdi derken, onunki bitmeden diğerinde de aynı şekilde ishal ve öksürük başladı. Domuz gribidir demişim hatta o zaman, şimdi yazdıklarımı okudum da..
Tabi biz onlar yurtdışından dönünce maaile toplaşmıştık. Annem de en az bir ay süren gribe yakalandı, bir türlü geçmedi. Ciğerlerim dolu diyordu hep.. Doktor virüs öldürücü bir ilaç vermiş, 1 hafta kadar iyi geldi sonra yine aynı şekilde devam etti çok uzun süre.. Yataktan çıkamadı.
Ablamlarda da, çocuklarında da 40 dereceye varan ateş ve boğulurcasına öksürük başladı yine aynı dönem.. Hastanelerde serumlarla geçirdi onlar da.. Anneannem de onlarla yaşıyordu o dönem, onun da öksürüğü 1 aydan fazla sürdü, kadın gerçekten çok hasta oldu.
Bana gelince; benim baş ağrısı, burun akıntısı, hafif ateş, halsizlik, boğaz ağrısı oldu. Çok şiddetli geçirmedim. Eşimin de bir gün hafif ateşi oldu, sonra hemen geçti.
Şimdi düşününce ben de acaba mı dedim.

Endise edeceğim biri olmasa corona beni de etkilemezdi. Diger ölümler doga ana ile senin arandayken, corona da savas virus - hasta - doktor arasinda. İtalya 'da doktorlar mecburiyetten (solunum cihazi eksikligi) hasta seçimi yapacak duruma geldiyse bitmiştir olay. Nitekim yayilma hizi boyle devam ederse italya dışındaki ulkeler de bunu yapacak duruma gelirse o zaman bu pandemi degil, insan secimi kaynaklı olum haline gelecek.

Yaptıkları yaşlıları gozden çıkarmaktan baska bir şey değildi.

Bir gün herkes yakalanacak ama o gun bugün degil.

Eyyyy Dunya saglik orgutu panigi pandemi ilan dedin....

Allah hem sağlık hem iyilik versin Curly, Corona'dan ölmezsek virüsten öleceğiz stresinden öleceğiz hakikaten:)))

Tikkabilla neden olmasın? Üstelik sizinki epey ilginç, tüm aile resmen bir salgına yakalanmışsınız, benim çok dikkatimi çekmişti de, arkadaşımızında hasta olması ve hala nefes darlığı çekiyorum, ciğerlerimi eskisi gibi sağlıklı hissetmiyorum demesi iyice şüphelenmeme neden oldu, uzmanlarda artık virüsü taşıdığını bilmeden dolaşanlar var diyorken gel de acaba mı deme.

açıkçası ben de tam olarak böyle düşünüyorum. sonuçta tüm dünyanın malum nedenlerle çin'den mal satın aldığı bir gerçek. adamlar bunu olabildiğince geciktirerek maddi zararı minimuma indirmek istemiş olabilirler.
açıkçası ben çok hafif iki nezlemsi grip atlattım. belki de bağışıklığım ağırlaşmasını engelledi.

anneannem epey hasta olmuştu şubat başlarında ama üşüttüğüne o kadar inandık ve corona o kadar uzaktaydı ki tabi ki böyle birşey aklımıza gelmedi. gerçi onda yüksek ateş ve nefes darlığı olmadı ama halsizlik ve titreme çoktu.

evet dünyada her sene zatürreden çok fazla insanın öldüğü bir gerçek ama her sene aynı dönemlerde bir sürü insan kendinde veya çevresinde bu belirtileri görüp de birşeylerden şüphelenmiyor.

aslında corona daha doğrusu, gerçek ismi ile covid-19 gün gelip bitmeyecek. o da corona ailesinin üyeleri olan diğer grip arkadaşlarının arasına katılıp öldürme oranı düşmüş bir virüs olacak.
fakat yine covid-19dan dolayı ölenler olmaya devam edecek.

panik konusuna ise sonuna dek katılıyorum. en kötü beslenme vücudu panikten daha kötü etkileyemez.

Ben de bezden uc packet, iclerinde ikeser tane maskeye £24 odedim , normal bezden yapilmis maske evde kendim yapsaydim daha koruyucu olurdu. N95 dedikleri maskeler iki online sitede tanesi £14 satiliyor hani o kullanilip atilanlar. 3 tane bir pakatte burda bile £ 134 o bile stokta kalmamis .

Aslinda

İngiltere ne de diger ulkeler, bence bilerek onlem almadilar . Bu kadar dusuncesizce ulkeler yonetilemezler . Bizler bile Sade vatandaslar olarak kendi kucuk ailemizi bu durumda ne kadar cok bilincli bir sekilde onlemlerimizi alabiliyorsak , onlar da almaliydi . Bunu cahil , bu tehlikeyi onemsemeyen insanlari dis da birakarak soyliyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…