Vicdan ve merhamet sahibi olan insan sayısı azaldı dünyada, o yüzden ders alınmasını beklemeyin ders alan olmayacaktır.Fransada tv de doktorlar asiyi bulunca afrikalilar üzerinde deneyelim diye tartismislar.
Afrikalilar insan degil cünkü...
Insan denen varlik niye hic ders almaz. Yazik.
Ben bu acidan bakmiyorum. Corona benim acimdan sadece bir gundem.O küçük ekonomik hesaplar icin dunya capinda 64 bin kayba deger miydi? Binlerce de yolda.
Bu arada yazmayi unuttum. Ingiltere ile ilgili. Dun bir arakdasim dedi ki 200 mil uzaktan 4 arkadasi arabayla bunu ziyarete gelmisler. Ne polis durdurmus ne de birisi napiyonuz kardesim siz diye sormus.Ocak ayindan başladıklarını bilim kurulu uyeleri soyledi ben onların yalancısıyım. Bana da mantıklı geldi. Ekonomik olarak halkin arkasında durmak halkin bir nebze rahatlamasina sebep olur. Hastanelere ayrilan para hicbir zaman bosa gitmez. Beni asil sasirtan birleşik krallık'in yaklaşımı oldu çünkü zamanında orada yaşadım ve insana verdikleri degeri biliyorum. Strateji hatası ve bedeli...
Önlem degil hazırlık sureci gerek. Saglik calisanlarina yoğun bakim hakkinda egitim verilmesi, solunum cihazlarınin üretilmesi gibi. Yoğun bakim unitelerimiz cogu Avrupa ulkesinden iyiymis. Solunum cihazi da uretebiliyormusuz Eee o zaman bizde sorun ne?
Bence adaptasyon ve zamansizlik. Halkın bilincsiz davranmasi, saglik çalışanlarının yeni yeni adapte olmasi virüsün yayılmasını yavaslatmiyor. Es zamanli saldırı gerekli.
Adapte olana kadar can kaybi oluyor. Tedavi yok deniyor ama aslinda var. Bazi ilaclar kullanılıyor. Onun disinda taburcu olan hastaların kanindaki antikorlarin kullanilmasi gibi.
O küçük ekonomik hesaplar icin dunya capinda 64 bin kayba deger miydi? Binlerce de yolda.
Cozum hic kayıp vermemek degil, en az kaybi vermek.
Herkes böyle bahsedince benim de aklıma düştü. Şimdi whatsapp geçmişime baktım konuşmalara falan.. Ocak ayında kardeşim Avrupadan erasmustan döndü, ikizi de son hafta onun yanına gitmişti, beraber döndüler. Sonra ikizlerden biri epey kötü grip geçirdi derken, onunki bitmeden diğerinde de aynı şekilde ishal ve öksürük başladı. Domuz gribidir demişim hatta o zaman, şimdi yazdıklarımı okudum da..Bence herkes bu şüpheyi yaşıyor, çünkü iddialar bazı belgelere de dayandırılıyor, gerçekten Çin'de bu salgın Kasım ayında görülmeye başlandıysa ve bazı vakalar grip gibi atlattıysa ya da hiçbir bulgu olmadan hastalığı anlamadan taşıyıcı olduysa?
Kasım ayında hala ülkemiz dahil birçok ülkeye Çinlilerin seyahat ettiği bir gerçek, uçuşlarda yasak değildi, ateş de ölçülmüyordu.
Her sene mevsimsel hastalıklar yaşanıyor ama bu sene özellikle Ocak ayında kimle konuştuysam ben böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum diyor, işin tuhafı annemi hastaneye kaldırdığımızda çoğu 65 yaş üstü hastanın kandaki oksijen değerlerine bakıyordu sağlık çalışanları, hepsinin düşüktü annemde dahil, annem Corona olamaz belki, onda olsa bana bulaşmış olurdu çünkü ben refakat ettim, ne kadar dezenfektanlarla dolaşsamda yakın temastaydık ama diğer hastalardan şüphe ediyorum çünkü çoğu yoğun bakıma kaldırıldı, bir dipnot daha yoğun bakımdakilerin büyük kısmı yaşlı erkek hastaydı, nefes sorunu yaşıyorlardı, bahsettiğim arkadaşımız da erkek, nedense bu hastalıkta erkek hastalar daha çok etkileniyor deniliyor da istatiksel bir veri var mı bilmiyorum
Endise edeceğim biri olmasa corona beni de etkilemezdi. Diger ölümler doga ana ile senin arandayken, corona da savas virus - hasta - doktor arasinda. İtalya 'da doktorlar mecburiyetten (solunum cihazi eksikligi) hasta seçimi yapacak duruma geldiyse bitmiştir olay. Nitekim yayilma hizi boyle devam ederse italya dışındaki ulkeler de bunu yapacak duruma gelirse o zaman bu pandemi degil, insan secimi kaynaklı olum haline gelecek.Ben bu acidan bakmiyorum. Corona benim acimdan sadece bir gundem.
Biraz evvel bir tablo paylasdim neden o tablo icin kimse endiselenmiyor.
HIV den kansere, Sitmadan Gribe, Trafik kazasindan dusuge, vbvb cok daha vahim ve kalici sorunlarimiz var.
Corona gun gelecek bitecek. Ama KAnser, sitma, grip, dusuk, trafik kazasi, intihar bunlar hangi gun gelcek bitecek Allha bilir.
Ben corona hakkinda endise etmiyorum acikcasi. Su anda cektigim tek sikinti memlekette olmamak. Yollarin kapali olmasi. Istatistik olarak baktigimda trafik kazasinda olme ihtimalim veya kanser olup olme ihtimalim coranadan daha fazla goruyorum. Kaldi ki cok basit onlemlerle koronadan kendimi daha rahat koruyabilecegimi dusunuyorum.
Eyyyy Dunya saglik orgutu panigi pandemi ilan dedin....
Yaptıkları yaşlıları gozden çıkarmaktan baska bir şey değildi.Bu arada yazmayi unuttum. Ingiltere ile ilgili. Dun bir arakdasim dedi ki 200 mil uzaktan 4 arkadasi arabayla bunu ziyarete gelmisler. Ne polis durdurmus ne de birisi napiyonuz kardesim siz diye sormus.
Ben ingilterenin tepkilere dayansaydi bu illeti daha hizli atlatacagini dusunenlerdedim. Dere gecilirken at degistirilmez. Olarin ilk dednedigi de bir strateji aslinda. Bunu savunan bilim insanlari da var.
Valla Çin'deki ölüm sayısıyla ilgili iddialar var ki dudak uçuklatıyor ama elimde iddiayı ortaya koyup sayı belirtecek belge olmadığından bir şey diyemiyorum, yalnız şunu belirteyim burada yazanlar arasında da şüpheye düşenler olduğunu okudum, ben de şüpheye düştüm, bir iddiaya göre de bu salgın Kasım'da başladı deniyor:Koronavirüs salgınında yeni örtbas iddiası: Çin'deki ilk vaka 17 Kasım'da ortaya çıktı - Medyascope
Ayrıca son zamanlarda bizim ülkede de salgının ilk başlangıç noktası Çin'de de deniyor ki bu hastalığı hiçbir belirti olmadan atlatanların oranı %80 civarı, son dakika bilgisi bu virüsün mutasyona uğradığı ve 49 gün boyunca taşıyıcı olarak gezen birinin de olduğu söylenmekte : 49 gün boyunca corona virüs taşıdı: Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı
Şimdi burada da şüphelerini yazanlar var demiştim, onlarla aynı şüphemi dile getireyim, salgın açıklaması olabildiğince geciktirildiyse, virüs bulaşanlardan %80'i hafif grip gibi geçirdiyse, biz dahil birçok ülke uçuş yasaklarını salgın açıklaması sonrası getirdiğine göre, bu virüs acaba Çin'den bize ve diğer ülkelere çok daha önce gelmiş olabilir mi?
Ocak ayı neredeyse birçok yerde insanlar çok ağır grip geçiriyorum diyerek hastanelere yattı, bir kısmına zatürre teşhisi kondu, anneme refakat ettiğim dönemde yatışını yaptığımız hastanenin göğüs hastalıkları servisi tıklım tıklım doluydu, bir kısmı yoğun bakıma yatırıldı ve yoğun bakımlık olanların hepsi 65 yaş üstü insanlardı.
Yine aynı dönem çok samimi bir arkadaşımız eşi ve oğlu çok ağır hasta oldu, eşi ve oğlu iyileşti ama arkadaşımızda hala nefes darlığı var, şu sorulabilir 15 gün hastanedeydin öyle olsa sana da bulaşırdı, bu bir şüphe sadece, o sıralarda bu virüs ülkeye geldiyse doktorlarda bilemezdi çünkü covid19'un varlığından dahi haberdar değildi kimse lakin annemin yattığı hastanenin göğüs hastalıkları servisi, başka hastanelerde yine aynı servisin dolduğu bilgisi, arkadaşımızın yine o dönem 3 hafta kendini bilmeden yatıp nefes açıcı spreylerle tedavi edilmesi, ki astım koah vb bir sağlık sorunu yok, sonrasında hala nefes sorunu yaşıyor olması, ben evime döndükten sonra burada tanıdığım bazı insanların yine ağır bir şekilde hastalandığını hastaneye kaldırıldığını duymam valla bende acayip bir şüphe uyandırıyor.
Ben bu acidan bakmiyorum. Corona benim acimdan sadece bir gundem.
Biraz evvel bir tablo paylasdim neden o tablo icin kimse endiselenmiyor.
HIV den kansere, Sitmadan Gribe, Trafik kazasindan dusuge, vbvb cok daha vahim ve kalici sorunlarimiz var.
Corona gun gelecek bitecek. Ama KAnser, sitma, grip, dusuk, trafik kazasi, intihar bunlar hangi gun gelcek bitecek Allha bilir.
Ben corona hakkinda endise etmiyorum acikcasi. Su anda cektigim tek sikinti memlekette olmamak. Yollarin kapali olmasi. Istatistik olarak baktigimda trafik kazasinda olme ihtimalim veya kanser olup olme ihtimalim coranadan daha fazla goruyorum. Kaldi ki cok basit onlemlerle koronadan kendimi daha rahat koruyabilecegimi dusunuyorum.
Ben de bezden uc packet, iclerinde ikeser tane maskeye £24 odedim , normal bezden yapilmis maske evde kendim yapsaydim daha koruyucu olurdu. N95 dedikleri maskeler iki online sitede tanesi £14 satiliyor hani o kullanilip atilanlar. 3 tane bir pakatte burda bile £ 134 o bile stokta kalmamis .Ablacim gecen gun bir uyemiz yazmisti bilmem kac maskeye 35 euro verdim diye.
Ne guzel bulmus ki vermis.
Baska birsey demiyorum. Bu konuda.
Sunu acik soylemek isterim ki su anda memlekette olmak icin neler vermezdim.
Eminim ki burda olmak icin ayni hislerde cok insan vardir. Tercih meselesi.
Ayni bana gelen maskeler cesidi bunlar . Olabilir mi boyle bir seyMaske alacak arkadaşlar dikkatli olsun internette bu maskelerden bolca mevcut.Adamlar kendinden Coronalı maske üretiyor.
AslindaBu arada yazmayi unuttum. Ingiltere ile ilgili. Dun bir arakdasim dedi ki 200 mil uzaktan 4 arkadasi arabayla bunu ziyarete gelmisler. Ne polis durdurmus ne de birisi napiyonuz kardesim siz diye sormus.
Ben ingilterenin tepkilere dayansaydi bu illeti daha hizli atlatacagini dusunenlerdedim. Dere gecilirken at degistirilmez. Olarin ilk dednedigi de bir strateji aslinda. Bunu savunan bilim insanlari da var.
İngiltere ne de diger ulkeler, bence bilerek onlem almadilar . Bu kadar dusuncesizce ulkeler yonetilemezler . Bizler bile Sade vatandaslar olarak kendi kucuk ailemizi bu durumda ne kadar cok bilincli bir sekilde onlemlerimizi alabiliyorsak , onlar da almaliydi . Bunu cahil , bu tehlikeyi onemsemeyen insanlari dis da birakarak soyliyorum .Aslinda
Korona diye bi virüs varmış zaten.covid koduyla.Kızlar bu video(tıklayınız)hakkında ne düşünüyorsunuz? O zamandan beri planlanan bir şey miydi bu sizce? (Gerçi ortaya çıktığından beri aklımda olan düşünceydi bu)
Yok artıkMaske alacak arkadaşlar dikkatli olsun internette bu maskelerden bolca mevcut.Adamlar kendinden Coronalı maske üretiyor.
Arinma gecesi ndeki maskelere benzemiyor mu:) Videoyu acmadim sadece dis kapaktan benzettim.Maske alacak arkadaşlar dikkatli olsun internette bu maskelerden bolca mevcut.Adamlar kendinden Coronalı maske üretiyor.
Tobe tobeeO değil de curly baya baya konuşuyormuş
Ben onu hep robot olarak hayal etmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?