bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
cenazesi olanlar izin kağıdı ile il dışına çıkabiliyor okula gelen yazıda gördüm basınız sağolsun
İzin alacak makam yok ki! Seyahat kurulları kalkmış. Sadece kaymakamlıktan alınır demişler. Cumartesi günü kaymakamlığı kim bulabilir. Hadi buldun 72saatte gidip döneceksin demişler. Zaten araçla gitmesi bir buçu günü buluyormuş ki aracınıza yok zaten. Giden birini de bulamıyor. Malum durumdan dolayı. Sıkışıp kaldı adam burada.

SAĞLIK
3.376.973 Bu yıl bulaşıcı hastalık ölümleri
126.486 Bu yıl mevsimsel grip ölümleri
1.977.285 Bu yıl 5 yaşından küçük çocukların ölümü
11.057.115 Bu yıl kürtaj
80.404 Bu yıl doğum sırasında annelerin ölümü
41.688.296 HIV / AIDS bulaşmış insanlar
Bu yıl HIV / AIDS kaynaklı 437.300 ölüm
2.136.452 Bu yıl kanserin neden olduğu ölümler
255.160 Bu yıl sıtmadan kaynaklanan ölümler
Bugün sigara içilen 17.796.242
1.300.413 Bu yıl sigara içilmesinden kaynaklanan ölümler
650.617 Bu yıl alkolden kaynaklanan ölümler
278.953 Bu yıl intihar
Bu yıl yasa dışı uyuşturuculara harcanan para
351.153 Bu yıl trafik kazası ölümleri

Heh işte haberlerdekini değil reeli duymak istiyoruz, haberlerde uluslararası siyaset işliyor, ya amanınnn salgın sonrası x ülke yandı battı bitti deniyor ya da güçlü ülke muhteşem ülke:)))
Hazırlıksızlar işte doğruyu konuşsun tüm ülkeler.
O para meselesini duydum bende, hakikaten öyle anlatanlar var ki üstüne alınma ama ülkem gurbetçilerinden yıkayıp yağlayarak anlatanlar var herkese Euro dağıtıyormuş Merkel, dedim Alamanya gömü buldu herhalde Avrupa maske kavgası yapıyor diye duyuyoruz doğru mudur bilmiyorum, herkes diğerine giden maskelere el koyuyormuş deniyor, korsan oldular resmen.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol ve virolog Dr. Müge Çevik'in "COVID-19 için bireysel önlemler" adlı yazı dizisini paylaşıyorum.

* Sosyal Mesafe, en önemli korunma yoludur.

* İki kişinin konuşma mesafesi dahil, yüz yüze hatta yan yana olabildiğince gelmemesi çok önemlidir.

* Kalabalık olabilecek, toplu taşıma, market gibi yerlerde zorunlu olmadıkça bulunmamaya çalışılmalıdır.

* Hastane bekleme salonları dahil 2 kişiden kalabalık bulunulacak ortamlar için ise yüz siperliği, basit maskeler gibi kazara sıçramaları önleyecek şekilde yüz koruması yapılabilir.

* Maskeler, tek kullanımlık ve kısa süreli kullanım içindir.

* Bireylerin maske kullanımı sırasında kendilerini enfekte etme riski yükseldiği için toplum içerisinde rutin olarak kullanılması önerilmemektedir.

* Maske çıkarılırken dış ve iç yüzeyi ellenmemelidir.

* Çıkarır çıkarmaz kapalı bir poşete atılarak (ben poşeti iki kat yapıyorum ve üzerini kolonyalıyorum) derhal el yıkanmalı veya dezenfekte edilmelidir.

* Yüz siperlikleri, öksürük, hapşırma ile doğrudan yüzümüze sıçrayabilecek damlacıkları ve elimizi yüzümüze götürmemizi engeller.

* Yüz siperliklerinin, su ve sabun ile yıkanması yeterlidir.

MASKE, KÜÇÜK PARTİKÜL VE DAMLACIKLARI SÜZMEMEKTE YALNIZCA BİR BARİYER GİBİ, DOĞRUDAN AĞIZ VE YÜZ BÖLGEMİZE BU DAMLACIKLARIN ULAŞMASINI KISMEN ENGELLEYEBİLMEKTEDİR.

AEROSOL OLARAK TANIMLANAN KÜÇÜK PARTİKÜLLERİ HİÇ SÜZMEMEKTE VE ENGELLEMEMEKTEDİR.

KÜÇÜK PARTİKÜL VE DAMLACIKLAR HAVADA ÇOK KISA VEYA KISA SÜRELİ BULUNABİLDİĞİNDEN, MASKELER YALNIZCA KAPALI , HAVALANAMAYAN, KONTROLSÜZ TEMAS OLABİLECEK ORTAMLARDA , KISA SÜRELİ VE TEK SEFER KULLANILMALIDIR.

MASKE , ÖZELLİKLE HASTA KİŞİ , KARANTİNAYA ALINMIŞ KİŞİ, HASTA KİŞİ İLE YAKIN TEMASI OLACAK BAKICI ,DOKTOR VE TEMASLILAR İÇİN MUTLAKA KULLANILMALIDIR.

* En az 20 saniye süresince, el dış yüzü, parmak araları ve baş parmak unutulmadan , sabun ile el yıkama VEYA alkol içeriği %60 ve üzerinde olan el dezenfektanları ile temizleme

* Virüs el derisinden girmez ancak eldivenin lastik yüzeyinde uzun süre kalabilir ve eldivendeki küçük çatlaklardan ele ulaşabilir.

O SEBEPLE EL YIKAMAK VİRÜSTEN KORUNMA ANLAMINDA ALINABİLECEK EN ÖNEMLİ ÖNLEMLERDEN BİRİSİDİR.

* Virüs, yiyecek, içecek yolu ile bulaşmamaktadır. Fakat yemek yemeden önce ellerin yıkanması bulaşın azaltılmasında önemli yere sahiptir.

* Yiyeceklerin, içeceklerin, market torba ve kutuların özel olarak dezenfeksiyonu gerekmemektedir. (Ben ambalajlı olanları sabunlu su ile silip dolaba kaldırmaktan başka bir şey yapmıyorum)

* Virüs , sular, havuzlar ve denizlerden bulaşmamaktadır. Ancak kapalı havuz gibi ortamlarda damlacık yayılımı mümkün olabileceği için kapalı havuz kullanılmamalıdır.

* Virüs açık hava , güneş bulunduğunda varlığını sürdürememektedir.

* Çamaşır ve tekstillerin 60 derece ve üzerinde normal makinede yıkanması yeterlidir.

* 60 derecede yıkanması uygun olmayan çamaşır ve tekstil, güneş ışığı ve açık havada 2 saat havalandırılmalıdır.

* Mevcut hastalıkları nedeniyle ; Hipertansiyon, Romatizmal hastalıklar, Kanser , tedavi almakta olan hastaların, tedavilerine aynı şekilde devam etmeleri önerilmektedir.

* Risk grubu olmanız, hastalıkla karşılaştığınızda mutlak ciddi bir seyir anlamına gelmemekte, daha iyi korunmanızı ve ilk belirti ve bulguda hastaneye başvurmanızı gerektirmektedir.

* Evcil hayvanlardan bulaşmamaktadır. Evcil hayvanlarınızı dezenfekte etmeniz gerekmemektedir.

Kaynak: Corona Viral Hastalık / Bireysel Önlemler – Prof. Dr. Esin Şenol

Kaymakamlar özellikle bu gibi zamanlarda 7_24 görev de diye biliyorum. Yani onlarda 8_5 haftasonu kavramı yok. ailemden biri mülki idare amiri oradan biliyorum. Rabbim eşinize sabır versin gidememek bu acıyı çok artırır.

Fransada tv de doktorlar asiyi bulunca afrikalilar üzerinde deneyelim diye tartismislar.

Afrikalilar insan degil cünkü...

Insan denen varlik niye hic ders almaz. Yazik.
Onlara göre değil demek.Bu kadar nefret biriktirdiğin dünyadan güzellik bekle.

Ocak ayindan başladıklarını bilim kurulu uyeleri soyledi ben onların yalancısıyım. Bana da mantıklı geldi. Ekonomik olarak halkin arkasında durmak halkin bir nebze rahatlamasina sebep olur. Hastanelere ayrilan para hicbir zaman bosa gitmez. Beni asil sasirtan birleşik krallık'in yaklaşımı oldu çünkü zamanında orada yaşadım ve insana verdikleri degeri biliyorum. Strateji hatası ve bedeli...

Önlem degil hazırlık sureci gerek. Saglik calisanlarina yoğun bakim hakkinda egitim verilmesi, solunum cihazlarınin üretilmesi gibi. Yoğun bakim unitelerimiz cogu Avrupa ulkesinden iyiymis. Solunum cihazi da uretebiliyormusuz Eee o zaman bizde sorun ne?

Bence adaptasyon ve zamansizlik. Halkın bilincsiz davranmasi, saglik çalışanlarının yeni yeni adapte olmasi virüsün yayılmasını yavaslatmiyor. Es zamanli saldırı gerekli.

Adapte olana kadar can kaybi oluyor. Tedavi yok deniyor ama aslinda var. Bazi ilaclar kullanılıyor. Onun disinda taburcu olan hastaların kanindaki antikorlarin kullanilmasi gibi.

O küçük ekonomik hesaplar icin dunya capinda 64 bin kayba deger miydi? Binlerce de yolda.

Cozum hic kayıp vermemek degil, en az kaybi vermek.

Ocak ayı başında bir gece nefes alamadan uyandım sanki boğazıma biri oturmuş gibiydi nefes alamıyordum.Geceleri öksürükten uyuyamıyordum, ateşim vardı.32 yaşımdayım gripten bayıldığımı hiç hatırlamıyorum ama bu seferkinde bayıldım.Burun akıntısı yok ama burnum tıkalıydı ve başım ağrıyordu.Şöyle bir düşününce acaba mi diyorum

Gündüz gitti eşimde kimseyi bulamamış. Egm ye gitmiş oradan karakoldan izin al demişler. Oraya gitmiş orası da net yönlendirmemiş sadece doktor yazısı vardı elinde kaşeli onunla gidebilirsin demişler. en son otogara gitti işte oradaykende yeni genelge yayınlanmış. 72 saat durumu eşimde benim sadece gidip gelmem 72saat sürer çünkü bulunduğumuz yerde götürecek kimse yok başka şehirden gelecekti ya da eşim o oraya gidecekti. Bizimkinin şöförlüğü de yok. Adam o kadar saat yola nasıl dayansın diyerek gidemedi işte. Çok karışık ya. Bir uçakla hallolacak iş oldu arapsaçı

Bence herkes bu şüpheyi yaşıyor, çünkü iddialar bazı belgelere de dayandırılıyor, gerçekten Çin'de bu salgın Kasım ayında görülmeye başlandıysa ve bazı vakalar grip gibi atlattıysa ya da hiçbir bulgu olmadan hastalığı anlamadan taşıyıcı olduysa?
Kasım ayında hala ülkemiz dahil birçok ülkeye Çinlilerin seyahat ettiği bir gerçek, uçuşlarda yasak değildi, ateş de ölçülmüyordu.
Her sene mevsimsel hastalıklar yaşanıyor ama bu sene özellikle Ocak ayında kimle konuştuysam ben böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum diyor, işin tuhafı annemi hastaneye kaldırdığımızda çoğu 65 yaş üstü hastanın kandaki oksijen değerlerine bakıyordu sağlık çalışanları, hepsinin düşüktü annemde dahil, annem Corona olamaz belki, onda olsa bana bulaşmış olurdu çünkü ben refakat ettim, ne kadar dezenfektanlarla dolaşsamda yakın temastaydık ama diğer hastalardan şüphe ediyorum çünkü çoğu yoğun bakıma kaldırıldı, bir dipnot daha yoğun bakımdakilerin büyük kısmı yaşlı erkek hastaydı, nefes sorunu yaşıyorlardı, bahsettiğim arkadaşımız da erkek, nedense bu hastalıkta erkek hastalar daha çok etkileniyor deniliyor da istatiksel bir veri var mı bilmiyorum

Ablacim gecen gun bir uyemiz yazmisti bilmem kac maskeye 35 euro verdim diye.
Ne guzel bulmus ki vermis.
Baska birsey demiyorum. Bu konuda.
Sunu acik soylemek isterim ki su anda memlekette olmak icin neler vermezdim.
Eminim ki burda olmak icin ayni hislerde cok insan vardir. Tercih meselesi.

Eğer ocak,Şubat ayında yaşanan ağır hastalıklar coronaysa,Mehmet Öz'ün yaptığı aciklamada kötü yönde mutasyona uğrarsa bulasiciligi ve olduruculugu artacak dediği mutasyon mu gerceklesti yani
sanmıyorum. Çinden zaten bulaşa bulaşa geldi. Ocak, şubatta bulaşmıyordu sonra bulaşmaya başladı diye düşünmüyorum. o tarihlerde bizde de vaka vardır mutlaka ama o söz edilen vakaların çoğunun corona olmadığını düşünüyorum.

O tüküren pislik gibiler olduğu sürece maske de işe yaramaz . Adam direk yüzüne tükürmüş. Gözüne gelse yeter zaten. İnşallah caydırıcı cezalar verirler bu tiplere.
inşallah ceza alırlar. Polis davacı olmalı.

Gurbet zor be Curly, inan ben başka ülkede yapamam, söylenirim sinirlenir kızarım ama gidemem, dilini huyunu suyunu bilmediğim bir yerde sudan çıkmış balık gibi olurum, ki ırkçılığa da karşıyım Avrupa'da ırkçılık da var.
Valla keşke burada olabilseniz ne güzel olurdu, cennet gibi memleket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…