İzin alacak makam yok ki! Seyahat kurulları kalkmış. Sadece kaymakamlıktan alınır demişler. Cumartesi günü kaymakamlığı kim bulabilir. Hadi buldun 72saatte gidip döneceksin demişler. Zaten araçla gitmesi bir buçu günü buluyormuş ki aracınıza yok zaten. Giden birini de bulamıyor. Malum durumdan dolayı. Sıkışıp kaldı adam burada.cenazesi olanlar izin kağıdı ile il dışına çıkabiliyor okula gelen yazıda gördüm basınız sağolsun
Sonra niye o iki hafta bitmiyor diye soruyor insanlar.Öyle ölmezsiniz birbirinizin ağzının içine öksürün.Vurdumduymazlık mı?Cehalet mi?Hepsi mi?bilemedim
Kisaca Coronaya verdigimiz dikkatin daha cogunu vermemiz gereken seyler var.
Heh işte haberlerdekini değil reeli duymak istiyoruz, haberlerde uluslararası siyaset işliyor, ya amanınnn salgın sonrası x ülke yandı battı bitti deniyor ya da güçlü ülke muhteşem ülke:)))Ablacim bu ulkelerin guc gosterisi oldugu dogru. Rakamlar konusunda birsey diyemeyecegim.
Ama sunu cok acik soyleyebilirim: Avrupa PR denilen olayi cok iyi yapiyor. Avrupa derken Almanya yi kastediyorum.
Avrupa=Almanya
Ornegin son 1-2 haftadan cikan haberlerden 1-2 tanesi
Robert Koch Enstitusu 8 yil once bir raporu Alman meclisine vermis ve Almanya 8 yil once onlem alMIS
Dogru Rober Koch Ent. boyle bir raporu alman federal meclisine sunmus. Sonuc onlem alinmis mi hayir. Almanyada bugun 24.000 yatak kapasitesi var.
Almanya Sorgu sual olmadan 10.000 Euro para dagitiyor.
Dogru dagiriyor ama hibe degil kredi. Eger zarar ediyorsaniz veriyor. Sorgu sual sonra gelecek. Eger haksiz bu parayi talep ettiyeniz sizden misliyle alacaklar.
Bu parayi almak icin gelirinizi beyan etmis olmaniz gerekiyor. Issizlik kesintinizinde yapilmis olmasi gerekiyor.
Yani ben donercilik yapiyordum ama vergi vermemek icin kaynimin uzerine yaptim dukkani. Kaydim kuydum yok derseniz bundan yararlanamiyorsunuz.
Yada ben donercilik yapiyorum ama gunde 20 kilo et sattigim halde 5 kilo gosterdim? Eee tabiki 5 kilo satmisin gibi hesaplanacak.
Hersey kitabina uygunsa paranizi alabilirsiniz. Haa yok isleriniz normal gidiyorsa birakin para almayi verginizi odemelerinizi kiranizi vs catir catir odemek zorundasiniz.
Ama bu oyle bir cilalaniyor ki sanirsiniz Angela Merkel WC de para cikariyor ve bunu her onune gelene dagitiyor.
Hastaneler priril piril. Doktorlar kapidan geceni cevirip gel seni hastaneye yatiralim diyolar.
Su sokaga cikma yasagina gelince neden herkes Almanyada sokaga cikma yasagi var zannediyor?
Ben uzun suredir almanya da gunduz vakti bu kadar insani sokakta gormedim. Buyuk sehirlerde eminim durum farklidir.
Ama Almanayda nufus butun ulkeye dagilmis durumda. Yani bizdeki gibi buyuk sehirlerde cok koylerde az insan yasamiyor. 1 milyon nufusun uzerinde 3-5 sehir anca ya vardir ya yoktur.
Kirsalda da ise gitmeyen insanlar kendileri vermisler sokaga. Tamam mesafeli duruyorlar ama diyorum ya ben bu kadar insani sokakda hic gormemistim.
Uzun lafin kisasi adamlar PR isini cok guzel yapiyor.
O iki hafta bu durumda bize 2 ay heraldeSonra niye o iki hafta bitmiyor diye soruyor insanlar.
Kaymakamlar özellikle bu gibi zamanlarda 7_24 görev de diye biliyorum. Yani onlarda 8_5 haftasonu kavramı yok. ailemden biri mülki idare amiri oradan biliyorum. Rabbim eşinize sabır versin gidememek bu acıyı çok artırır.İzin alacak makam yok ki! Seyahat kurulları kalkmış. Sadece kaymakamlıktan alınır demişler. Cumartesi günü kaymakamlığı kim bulabilir. Hadi buldun 72saatte gidip döneceksin demişler. Zaten araçla gitmesi bir buçu günü buluyormuş ki aracınıza yok zaten. Giden birini de bulamıyor. Malum durumdan dolayı. Sıkışıp kaldı adam burada.
Onlara göre değil demek.Bu kadar nefret biriktirdiğin dünyadan güzellik bekle.Fransada tv de doktorlar asiyi bulunca afrikalilar üzerinde deneyelim diye tartismislar.
Afrikalilar insan degil cünkü...
Insan denen varlik niye hic ders almaz. Yazik.
Ocak ayindan başladıklarını bilim kurulu uyeleri soyledi ben onların yalancısıyım. Bana da mantıklı geldi. Ekonomik olarak halkin arkasında durmak halkin bir nebze rahatlamasina sebep olur. Hastanelere ayrilan para hicbir zaman bosa gitmez. Beni asil sasirtan birleşik krallık'in yaklaşımı oldu çünkü zamanında orada yaşadım ve insana verdikleri degeri biliyorum. Strateji hatası ve bedeli...Ben de tam bun yazdim.
Bana Almanyanin aldigi ama bizim almadigimiz veya Almanyanin bizden once aldigi bir onlem yazabilir misiniz ?
Almanya ornegini vermekteki sebebim dusuk olum orani.
ISte Almaya ocak ayinda onlemlerini aldigi soyledi diyorsunuz ya almadi. 8 yil once aldi da dediler ama almadi.
Bir tek ekonomik olarak cikti 600 milyar euro para ayirdik 100 milyar euro hastanelerin gelisimi icin harciyacaz dediler.
Adama sorarlar simdi mi hastanelere 100 milyar ayiracaksin. 80 milyonluk Almanya da 24.000 yatak var.
Ocak ayı başında bir gece nefes alamadan uyandım sanki boğazıma biri oturmuş gibiydi nefes alamıyordum.Geceleri öksürükten uyuyamıyordum, ateşim vardı.32 yaşımdayım gripten bayıldığımı hiç hatırlamıyorum ama bu seferkinde bayıldım.Burun akıntısı yok ama burnum tıkalıydı ve başım ağrıyordu.Şöyle bir düşününce acaba mi diyorumValla Çin'deki ölüm sayısıyla ilgili iddialar var ki dudak uçuklatıyor ama elimde iddiayı ortaya koyup sayı belirtecek belge olmadığından bir şey diyemiyorum, yalnız şunu belirteyim burada yazanlar arasında da şüpheye düşenler olduğunu okudum, ben de şüpheye düştüm, bir iddiaya göre de bu salgın Kasım'da başladı deniyor:Koronavirüs salgınında yeni örtbas iddiası: Çin'deki ilk vaka 17 Kasım'da ortaya çıktı - Medyascope
Ayrıca son zamanlarda bizim ülkede de salgının ilk başlangıç noktası Çin'de de deniyor ki bu hastalığı hiçbir belirti olmadan atlatanların oranı %80 civarı, son dakika bilgisi bu virüsün mutasyona uğradığı ve 49 gün boyunca taşıyıcı olarak gezen birinin de olduğu söylenmekte : 49 gün boyunca corona virüs taşıdı: Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı
Şimdi burada da şüphelerini yazanlar var demiştim, onlarla aynı şüphemi dile getireyim, salgın açıklaması olabildiğince geciktirildiyse, virüs bulaşanlardan %80'i hafif grip gibi geçirdiyse, biz dahil birçok ülke uçuş yasaklarını salgın açıklaması sonrası getirdiğine göre, bu virüs acaba Çin'den bize ve diğer ülkelere çok daha önce gelmiş olabilir mi?
Ocak ayı neredeyse birçok yerde insanlar çok ağır grip geçiriyorum diyerek hastanelere yattı, bir kısmına zatürre teşhisi kondu, anneme refakat ettiğim dönemde yatışını yaptığımız hastanenin göğüs hastalıkları servisi tıklım tıklım doluydu, bir kısmı yoğun bakıma yatırıldı ve yoğun bakımlık olanların hepsi 65 yaş üstü insanlardı.
Yine aynı dönem çok samimi bir arkadaşımız eşi ve oğlu çok ağır hasta oldu, eşi ve oğlu iyileşti ama arkadaşımızda hala nefes darlığı var, şu sorulabilir 15 gün hastanedeydin öyle olsa sana da bulaşırdı, bu bir şüphe sadece, o sıralarda bu virüs ülkeye geldiyse doktorlarda bilemezdi çünkü covid19'un varlığından dahi haberdar değildi kimse lakin annemin yattığı hastanenin göğüs hastalıkları servisi, başka hastanelerde yine aynı servisin dolduğu bilgisi, arkadaşımızın yine o dönem 3 hafta kendini bilmeden yatıp nefes açıcı spreylerle tedavi edilmesi, ki astım koah vb bir sağlık sorunu yok, sonrasında hala nefes sorunu yaşıyor olması, ben evime döndükten sonra burada tanıdığım bazı insanların yine ağır bir şekilde hastalandığını hastaneye kaldırıldığını duymam valla bende acayip bir şüphe uyandırıyor.
Gündüz gitti eşimde kimseyi bulamamış. Egm ye gitmiş oradan karakoldan izin al demişler. Oraya gitmiş orası da net yönlendirmemiş sadece doktor yazısı vardı elinde kaşeli onunla gidebilirsin demişler. en son otogara gitti işte oradaykende yeni genelge yayınlanmış. 72 saat durumu eşimde benim sadece gidip gelmem 72saat sürer çünkü bulunduğumuz yerde götürecek kimse yok başka şehirden gelecekti ya da eşim o oraya gidecekti. Bizimkinin şöförlüğü de yok. Adam o kadar saat yola nasıl dayansın diyerek gidemedi işte. Çok karışık ya. Bir uçakla hallolacak iş oldu arapsaçıKaymakamlar özellikle bu gibi zamanlarda 7_24 görev de diye biliyorum. Yani onlarda 8_5 haftasonu kavramı yok. ailemden biri mülki idare amiri oradan biliyorum. Rabbim eşinize sabır versin gidememek bu acıyı çok artırır.
Bence herkes bu şüpheyi yaşıyor, çünkü iddialar bazı belgelere de dayandırılıyor, gerçekten Çin'de bu salgın Kasım ayında görülmeye başlandıysa ve bazı vakalar grip gibi atlattıysa ya da hiçbir bulgu olmadan hastalığı anlamadan taşıyıcı olduysa?Ocak ayı başında bir gece nefes alamadan uyandım sanki boğazıma biri oturmuş gibiydi nefes alamıyordum.Geceleri öksürükten uyuyamıyordum, ateşim vardı.32 yaşımdayım gripten bayıldığımı hiç hatırlamıyorum ama bu seferkinde bayıldım.Burun akıntısı yok ama burnum tıkalıydı ve başım ağrıyordu.Şöyle bir düşününce acaba mi diyorum
Ablacim gecen gun bir uyemiz yazmisti bilmem kac maskeye 35 euro verdim diye.Heh işte haberlerdekini değil reeli duymak istiyoruz, haberlerde uluslararası siyaset işliyor, ya amanınnn salgın sonrası x ülke yandı battı bitti deniyor ya da güçlü ülke muhteşem ülke:)))
Hazırlıksızlar işte doğruyu konuşsun tüm ülkeler.
O para meselesini duydum bende, hakikaten öyle anlatanlar var ki üstüne alınma ama ülkem gurbetçilerinden yıkayıp yağlayarak anlatanlar var herkese Euro dağıtıyormuş Merkel, dedim Alamanya gömü buldu herhaldeAvrupa maske kavgası yapıyor diye duyuyoruz doğru mudur bilmiyorum, herkes diğerine giden maskelere el koyuyormuş deniyor, korsan oldular resmen.
sanmıyorum. Çinden zaten bulaşa bulaşa geldi. Ocak, şubatta bulaşmıyordu sonra bulaşmaya başladı diye düşünmüyorum. o tarihlerde bizde de vaka vardır mutlaka ama o söz edilen vakaların çoğunun corona olmadığını düşünüyorum.Eğer ocak,Şubat ayında yaşanan ağır hastalıklar coronaysa,Mehmet Öz'ün yaptığı aciklamada kötü yönde mutasyona uğrarsa bulasiciligi ve olduruculugu artacak dediği mutasyon mu gerceklesti yani
inşallah ceza alırlar. Polis davacı olmalı.O tüküren pislik gibiler olduğu sürece maske de işe yaramaz . Adam direk yüzüne tükürmüş. Gözüne gelse yeter zaten. İnşallah caydırıcı cezalar verirler bu tiplere.
Gurbet zor be Curly, inan ben başka ülkede yapamam, söylenirim sinirlenir kızarım ama gidemem, dilini huyunu suyunu bilmediğim bir yerde sudan çıkmış balık gibi olurum, ki ırkçılığa da karşıyım Avrupa'da ırkçılık da var.Ablacim gecen gun bir uyemiz yazmisti bilmem kac maskeye 35 euro verdim diye.
Ne guzel bulmus ki vermis.
Baska birsey demiyorum. Bu konuda.
Sunu acik soylemek isterim ki su anda memlekette olmak icin neler vermezdim.
Eminim ki burda olmak icin ayni hislerde cok insan vardir. Tercih meselesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?