bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Geçmiş olsun. Bende bundan çok şüpheleniyorum. Bizde de örneği var kayınpederim yılbaşında grip gibi bir şey oldu ateşi vardı üç gün hiçbir şey yemeden yattı sonra nefes alamadı zor yetiştirdik hastaneye, yoğun bakımda oksijen aldı 10 gün yattı. ne olduğu anlaşılmadı ama hiçbirimize bulaşmadı. Covid 19 olsaydı bulaşırdı. Covid 19da erkelerde kadınlara kıyasla ağır vaka ve ölüm oranları istatistiksel olarak daha yüksekmiş neredeyse 2/3 oranında. Ancak aynı durum (oranları bilmiyorum) normal zaturee ve domuz gribinde de geçerliymiş yani erkekler kadınlara göre daha çok etkileniyor ve ölüm oranları daha yüksekmiş bazı araştımalara göre: Men At Increased Risk Of Death From Pneumonia Compared To Women Male predominance of pneumonia and hospitalization in pandemic influenza A (H1N1) 2009 infection

Son düzenleme:
Benim asil anlamadigim, Hindistan'da 1.3 milyar nüfus var, hasta sayisi 3000 falandi hatirladigim kadariyla, o nüfusa, o pislikle, evinde tuvalet olmadigindan sokaga salip, evinde musluk olmadigindan elini bile yikamayan, ayda 1 ganj nehrine girip iki çirpip gelen adamlar nasil patir patir ölmüyo, yoksa bu kadar mikroba, pislige bagisiklik mi koruyo bunlari??

Kışınki salgın influenza idi yani domuz gribi.Belirtiler çok benziyor ve gercekten cok agir bir gripti.Ama yok influenza değilde corona ise mutasyona ugramamış haliydi bence.

Maske alacak arkadaşlar dikkatli olsun internette bu maskelerden bolca mevcut.Adamlar kendinden Coronalı maske üretiyor.
Ben de bu siteye girince reklamını görüyorum hep.
Eşime dedim ki şundan mi alsak?
Eşim dedi boşver netten güven olmaz şu zamanda.
Sonra inceledim iyice tanıtım da bakterilere karşı etkin çözüm gibi birşey diyor.
Daha virüs mü bakteri mi bilmiyor bunlardan hayır gelmez dedim artik eczaneden alırız.

Bir uzmana bu soru sorulmustu.
1- gercek veriler elde edilmiyor ya da saklanıyor.
2 - beslenme sekilleri etkili. Curry tuketimi gibi.

Ben bugun bir yazi okudum. Belki sizler de okumussunuzdur. Bana moral oldu , en kotusunun iyisi . Ben de sizlere yazayim kisaltarak belki moral olur . Bazi yerleri keserek
Dediklerine gore; bu salgin bilimsel , sosyal iklimsel digital planli bir deneymis .
2015 de Paris’te imzalanmış birleşmiş iklim değişikliği çerçeve sözleşmesi gereğince 2020 yılından başlamak üzere 2030 yılına kadar dünyanın soğutulması kararlaştırmış
Bla bla kısacası Türkiye de 20 nisan da ölümler bitecekmiş . Dünya da 30 Nisan da .

Asagidaki mesaji simdi whatsappdan biri gonderdi.

Eyyyyy Dunya Saglik Orgutu whatsapp i pandemi ilan et.

1. Bu salgın bilimsel , sosyal , iklimsel digital planlı bir deneydir.
2. Aralık 2015 de Paris de imzalanan Birleşmiş Milletler iklim Değişikliği çerçeve Sözleşmesi gereğince 2020 yılından başlamak üzere 2030 yılına kadar DÜNYANIN SOĞUTULMASI kararlaştırılmıştır.
3. Trump Obama tarafından imzalanan bu Sözleşmenin ABD ye karşı bir ekonomik savaş olduğunu söylemiştir.
4. Dünya Meteroloji Örgütü 6 şubat 2019 da yaptığı açıklama ile 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarının son 170 yılın en sıcak yılları olduğunu ve yükselme eğrisinin devam ettiğini belirtmiştir.
5. Bu gelişmeler olurken Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyaya bir salgına hazırlanılması talimatı vermiştir. Türkiye de 13 Nisan 2019 da yayınlanan pandemi genelgesi ile hazırlıklar başlamış ve Ağustos Eylül 2019 aylarında illerin tamamı hazır hale getirilmiş ve Ulusal Pandemi Planı yayınlanmıştır.
6. AKP ve MHP nin ortak teklifi ile Termik Santrallere verilen ilave süreye ilişkin kanun Erdoğan tarafından VETO edilerek Termik Santraller Aralık 2019 dan itibaren kapatılarak Türkiye Salgına hazır hale getirilmiştir.
7. Salgın Pandemi Bill Gates ve John Hopkins Üniversitesi tarafından Newyork da 18 Ekim 2019 tarihinde 3.5 saat süren bir simülasyon ile tüm dünyaya ilan edilmiştir.
8. Halen ABD deki tüm veriler dünyaya John Hopkins üniversitesi tarafından servis edilmektedir.
9. Salgın pandemi süresinin Dünya için 6 ay olduğu açıklanmıştır. ilk vaka 17 Kasım 2019 da Çin de başlamış olup 6 aylık süre 17 Mayıs 2020 de dolmaktadır. Yani bu salgın Dünyada Mayıs sonu itibariyle tamamen bitecektir.
10. 10. Ulusal düzeyde yani Türkiye için ise salgının süresinin 6 hafta olduğu Ulusal Plan da açıkça belirtilmiştir. Türkiye de ilk vaka 19 Şubat 2020 de Rize de tesbit edilmiştir. Buna göre 12 hafta 13 mayıs 2020 de dolmaktadır.
11. Salgınların başından ve sonundan 3-4 haftasının KULUÇKA ve SÖNME olarak kabul edebiliriz. Buna göre Türkiye de 20 Nisan civarında ölümler bitecektir. Dünya da ise 30 nisan son diyebiliriz.
12. Rahat olun kendinizi koruyun. Bu salgına sebep olan koronavirüs bulaşıcı virüslerin en yumuşak kalpli en insaflı üyelerinden biridir bu planlı deney için özel olarak seçilmiştir.
13. Bu planlı deneyle insanlar evde tutularak, fabrikalar ve küçük heryer kapatılarak, ulaşım durdurularak hayat bilinçli olarak yavaşlatılmıştır.
14. Salgın sırasında uzaydaki 22000 uydu , bilim adamları ve milyonlarca kamera ve bilgisayarlar ile her türlü bilgi derlenmektedir. Sıcaklık düşüşü , iklim değişikliği , okyanuslar denizler ve göllerdeki yaşam balık artışı , hayvan davranışları, kutuplar, kirlilik düzeyi vs herşey kayıt altına alınıyor insanlığın geleceği için
15. Salgın sıradında insanlar çin de wechat rusya da ve abd de başka digital sistemlerle takip edilmekte ve yeni digital uygulamalar test edilmektedir.
16. Salgın sırasında kapitalistler özellikle Amerikan Merkez Bankası FED öncülüğünde bol miktarda para basarak Dünya varlıklarını borsalar üzerinden yağmalamaktadırlar. Salgın bittiğinde birçok zenginlik el değiştirmiş olacak.
17. Koronavirüse rağmen çinde hayat kısmen yavaşlamasına rağmen Ocak 2020 ayı son 170 yılın en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçmiş olup salgından sonra Dünyada üretim yeniden planlanacak büyük ihtimalle termik santraller yasaklanacak ve Paris iklim anlaşması sayesinde dünyanın ısınması sona erdirilecek ve soğuma başlayacaktır.
18. 18. Salgın sırasında denenen digital faşizan uygulamalar kalıcı hale gelecek BÜYÜK GÖZALTI daha da kapsamlı hale gelecek nefes alışımız dahi izlenecek her türlü kaçamak imkansız hale gelecektir.
19. SONUÇ : Bu salgın pandemi planlı bir deneydir. Karantinaya ve hayata devam. 20 Nisan dan itibaren kısmi özgürlük başlıyor.

Çok eski yıllarda bile türlü türlü salginlar olmuş.
Hepsi labaratuvar ortamında mi yapıldı yani.
Çok bilim kurgu olmus.
Termik santrallerden filtre kullanımına uymayanlar kapatıldı diye biliyorum.

Bunun aciklamasi basit

Mikroplar bulastiklari zaman olumcuk olabiliyor. Bulasabilmesi icin oncelikle oraya gitmesi gerekiyor.

Velevki gitti her insana ayni tesirde bulunmuyor. Yasi ve hastalik gecmisi corona icin oncelikli zarar derecesini etkiliyor.

Bu sebeple a- Uluslararasi ulasimin veya ticaretin az oldugu b- Yas ortalamasinin dusuk oldugu yerlerde corona daha az etkili gibi gozukuyor.

Tabi istisnanin oldugu ulkeler var B sikki icin Japonya bir istisna dunyanin en yasli nufusuna sahip ama olum orani dusuk. Bunun 2 sebebi olabilir 1- Iyi mucadele ediyor olabilirler 2- Rakamlar yanlistir.

Ama japonlarin bu corona belasindan once bile gunluk hayatlarinda maske taktiklarini dusundugumuzde iyi mucadele ettiklerini soyleyebiliriz.

Hindistana gelince

Hindistanin yas ortalamasi 28 bence cevap burda. Ayrica Hindistandaki insanlarin bagisiklik sisteminin bulunduklari ortamdan dolayi daha yuksek oldugunu da soyleyebiliriz. Ama bu bagisikligi kazanana kadar verdikleri kayip nedir o da soru isareti.

Bu arada Italya Dunyanin yas ortalmasi en yuksek 2. ulkesi

1- Japonya
2- Italya
4- Almanya
7- Ispanya

Kitalar Olarak
1- asya yas ortalamasi : 32
2- Afrika yas ortalamasi : 20
3- Avrupa yas ortalamasi : 43
4- Kuzey Amerika : 39

Bu yukaridaki tablo bu isten en cok zarari Kuzey amerika ve avrupanin gorecegini soyleyebiliriz.

Türkiye de 13 Nisan 2019 da yayınlanan pandemi genelgesi ile hazırlıklar başlamış v

Bu pandemi genelgesini okudum. Influenza için yazılmış bir şey ve o dönemlerde influenza yaygındı zaten. Fazla komplo teorisi. Hayatın yavaşladığı doğru, hava kirliliğinin bir nebze azaldığı da. Ancak dünya soğutma gibi bir şey olamaz. Tersine bu salgın bitsin üretime daha çok yüklenilecek. Her şey tamamen durmadı zaten hâlâ üretim var. Para basma diye de bir şey kalmadı zaten her şey dijital şu an. Sürekli para basmakla da zengin olunmaz, para basmak değer kaybıdır. Ekonomist değilim ama ekonomi bilen arkadaşlar daha iyi açıklar.

Her şeyi geçiyorum deli gibi yayılıyor bu virüs. Bazı ülkeler pik noktasına bile çıkamadı buna biz de dâhil. Nisanda birden biteceğini düşünmek fazla iyimser. Bir de tam tarih verilmiş ehehe kaydedin bakalım çıkacak mı? :) Dünyayı komple etkileyen bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz ne derseniz deyin. Yayılımı durabilir, ilaçlar piyasaya sürülebilir ancak bu virüs hep var olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…