Inanmayin zaten boyle seylere.Bu pandemi genelgesini okudum. Influenza için yazılmış bir şey ve o dönemlerde influenza yaygındı zaten. Fazla komplo teorisi. Hayatın yavaşladığı doğru, hava kirliliğinin bir nebze azaldığı da. Ancak dünya soğutma gibi bir şey olamaz. Tersine bu salgın bitsin üretime daha çok yüklenilecek. Her şey tamamen durmadı zaten hâlâ üretim var. Para basma diye de bir şey kalmadı zaten her şey dijital şu an. Sürekli para basmakla da zengin olunmaz, para basmak değer kaybıdır. Ekonomist değilim ama ekonomi bilen arkadaşlar daha iyi açıklar.
Her şeyi geçiyorum deli gibi yayılıyor bu virüs. Bazı ülkeler pik noktasına bile çıkamadı buna biz de dâhil. Nisanda birden biteceğini düşünmek fazla iyimser. Bir de tam tarih verilmiş ehehe kaydedin bakalım çıkacak mı? :) Dünyayı komple etkileyen bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz ne derseniz deyin. Yayılımı durabilir, ilaçlar piyasaya sürülebilir ancak bu virüs hep var olacak.
Inanmayin zaten boyle seylere.
Diyorum yaa eyyyy DSO .....
ÇötInanmayin zaten boyle seylere.
Diyorum yaa eyyyy DSO .....
Ben Hindistan, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde test yapildigina, verilen rakamlarin dogru olduguna inanmiyorum şahsen, virusun gencleri hatta cocuklari hic etkilemedigi dogru degil, ama hergun 100 bin test de yapilsa hindistana yetmez aslinda o nufusla ve o gecekondularin sikis tkis, yasamlarin üst üste oldugu sehirlerde aslinda cok.ciddi kayiplarin verildigini ama kayda bile gecmedigini dusunuyorum, suriye, afganistan, pakistan, banglades bi suru ulke var, ayni halki ayni sartlarda yasamaya calisan, verilere hic guvenmiyorum benBunun aciklamasi basit
Mikroplar bulastiklari zaman olumcuk olabiliyor. Bulasabilmesi icin oncelikle oraya gitmesi gerekiyor.
Velevki gitti her insana ayni tesirde bulunmuyor. Yasi ve hastalik gecmisi corona icin oncelikli zarar derecesini etkiliyor.
Bu sebeple a- Uluslararasi ulasimin veya ticaretin az oldugu b- Yas ortalamasinin dusuk oldugu yerlerde corona daha az etkili gibi gozukuyor.
Tabi istisnanin oldugu ulkeler var B sikki icin Japonya bir istisna dunyanin en yasli nufusuna sahip ama olum orani dusuk. Bunun 2 sebebi olabilir 1- Iyi mucadele ediyor olabilirler 2- Rakamlar yanlistir.
Ama japonlarin bu corona belasindan once bile gunluk hayatlarinda maske taktiklarini dusundugumuzde iyi mucadele ettiklerini soyleyebiliriz.
Hindistana gelince
Hindistanin yas ortalamasi 28 bence cevap burda. Ayrica Hindistandaki insanlarin bagisiklik sisteminin bulunduklari ortamdan dolayi daha yuksek oldugunu da soyleyebiliriz. Ama bu bagisikligi kazanana kadar verdikleri kayip nedir o da soru isareti.
Bu arada Italya Dunyanin yas ortalmasi en yuksek 2. ulkesi
1- Japonya
2- Italya
4- Almanya
7- Ispanya
Kitalar Olarak
1- asya yas ortalamasi : 32
2- Afrika yas ortalamasi : 20
3- Avrupa yas ortalamasi : 43
4- Kuzey Amerika : 39
Bu yukaridaki tablo bu isten en cok zarari Kuzey amerika ve avrupanin gorecegini soyleyebiliriz.
Hepimiz psikolojide kabullenme aşamalarından geçiyoruz
Bunlar
1. İnkâr
2. Kızgınlık/öfke
3. Pazarlık
4. Depresyon
5. Kabullenme
Ilk inkardı
Çoğumuz başta kabullenemedi inkar etti
İddaa edenlere öfkelendi
Sonra çoğumuz virüsün başladığı yer olan çine/çinlilere yayma potansiyeli olanlara sinirlendik öfke duyduk
Pazarlık aşamasında ise bizler bu virüsün laboratuar ortamında hazırlandığı ilaçlarının olduğu bla bla bir sürü senaryo üretiyor
Kimimiz ise depresyon aşamasında
Yani sonuç kabullenmeye çok az kaldı
Ha gayret
Ben Hindistan, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde test yapildigina, verilen rakamlarin dogru olduguna inanmiyorum şahsen, virusun gencleri hatta cocuklari hic etkilemedigi dogru degil, ama hergun 100 bin test de yapilsa hindistana yetmez aslinda o nufusla ve o gecekondularin sikis tkis, yasamlarin üst üste oldugu sehirlerde aslinda cok.ciddi kayiplarin verildigini ama kayda bile gecmedigini dusunuyorum, suriye, afganistan, pakistan, banglades bi suru ulke var, ayni halki ayni sartlarda yasamaya calisan, verilere hic guvenmiyorum ben
Bakterilere karşı etkin çözüm olduğu kesin,bu hijyensiniz ortama bakteri bile dayanmazBen de bu siteye girince reklamını görüyorum hep.
Eşime dedim ki şundan mi alsak?
Eşim dedi boşver netten güven olmaz şu zamanda.
Sonra inceledim iyice tanıtım da bakterilere karşı etkin çözüm gibi birşey diyor.
Daha virüs mü bakteri mi bilmiyor bunlardan hayır gelmez dedim artik eczaneden alırız.
Gordum evet bi tanesi insaat demirini cirit atar gibi tutmus kovaliyodu hattaHindistan'da bir mahalleye tarama yapmaya gelen doktorları taş atarak kovalamışlardı. Ben de oralarda gerçek verilerin yansıdığını düşünmüyorum doğrusu.
Yas istatistigi hindistan kaynakli degil.Ben Hindistan, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde test yapildigina, verilen rakamlarin dogru olduguna inanmiyorum şahsen, virusun gencleri hatta cocuklari hic etkilemedigi dogru degil, ama hergun 100 bin test de yapilsa hindistana yetmez aslinda o nufusla ve o gecekondularin sikis tkis, yasamlarin üst üste oldugu sehirlerde aslinda cok.ciddi kayiplarin verildigini ama kayda bile gecmedigini dusunuyorum, suriye, afganistan, pakistan, banglades bi suru ulke var, ayni halki ayni sartlarda yasamaya calisan, verilere hic guvenmiyorum ben
Ben onu Hindistan in yas ortalamasi 28 dediginiz icin yazdim, elbette farkli parametreler etkilidir, ama 1milyar 300 milyon nüfusa da bu kadar agiz agiza ve pislik icinde yasarken 3000 vaka sayisi da cok uyduruk bi bilgi gibi geliyo bana. Aman iyi olsunlar canim,bana neyseYas istatistigi hindistan kaynakli degil.
Italya kaynakli.
Rakamlar yalan soylemez. Rakamlari aciklayanlar yalan soyler. Istisnalarda her zaman olabilir. Ama kaideyi bozmaz.
Zaman sadece istatistikleri degistirir.
Rakamlar Su anda bunu soyluyor
Ne kadar yasliysaniz o kadar risk altindasiniz. Bu gencseniz risk altinda degilsiniz demek degil.
Kronik Hastalik gecmisiniz varsa daha yuksek risk altindasiniz. Hastalik gecmisiiz yoksa risk altinda degilsiniz demek degil.
Istisnalar illaki cikacaktir. Aslinda istisnada olmaz. Illaki baska bir etken daha vardir bu iki etken haricinde. Ama su en belirleyeci etken bu ikisi. 3. etken cinsiyet diyebilirsiniz mesela. Erkekler daha riskli tarafta.
Nebileyim 4. etken genetik harita olabilir. X6B43 geni olanlar daha riskli diyebilirsiniz veya Y3255SS geni tasiyanlara corona sokmez 100 yasinda olsa bile sokmez diyebilirsiniz. Ama simdilik bilinenler arasinda bunlar yok galiba.
Bu arada yukarida yazdigim genler yok. Varsada sadece tesaduf. :)
Ben kabullenirim de adam bırakmıyor, her gün bak bak mune insanlar nefes alamıyor diye video gösteriyor, evde ben ölürsem öleyim size bir şey olmasın size virüs bulaşmasın ellerinizi yıkayın, kızım sırtına sağlam bir şey giy diyen bir eş olunca yer altına sığınak yapma planı yapıyorsunuz :))))Hepimiz psikolojide kabullenme aşamalarından geçiyoruz
Bunlar
1. İnkâr
2. Kızgınlık/öfke
3. Pazarlık
4. Depresyon
5. Kabullenme
Ilk inkardı
Çoğumuz başta kabullenemedi inkar etti
İddaa edenlere öfkelendi
Sonra çoğumuz virüsün başladığı yer olan çine/çinlilere yayma potansiyeli olanlara sinirlendik öfke duyduk
Pazarlık aşamasında ise bizler bu virüsün laboratuar ortamında hazırlandığı ilaçlarının olduğu bla bla bir sürü senaryo üretiyor
Kimimiz ise depresyon aşamasında
Yani sonuç kabullenmeye çok az kaldı
Ha gayret
Ben de tam rahat olacağım.Ben kabullenirim de adam bırakmıyor, her gün bak bak mune insanlar nefes alamıyor diye video gösteriyor, evde ben ölürsem öleyim size bir şey olmasın size virüs bulaşmasın ellerinizi yıkayın, kızım sırtına sağlam bir şey giy diyen bir eş olunca yer altına sığınak yapma planı yapıyorsunuz :))))
Yalnız yaşıyor olsak bu kadar etkilenmeyiz sanırım, şahsen ben rahat biriyim, ortalığı çamaşır suyuyla sileyim, aldığım ürünleri sirkeli sularla temizleyeyim diye uğraşmazdım ama kızımı ve eşimi düşünüyorum, bu salgın beni eşim ve kızımla vuruyor, bana bulaşınca onlara bulaşmasa salacağım gidecek, sonunda en fazla ne var yani ölümden başka, ölüm korkum yok.Ben de tam rahat olacağım.
Forumda sabunlu suyla meyve sebze yikayanlari, çamaşır suyuyla yatıp kalkanları okuyunca bir tuhaf oluyorum.
Gamsız misin nesin sen diye kendime söyleniyorum.
Sonra yok ya iyiyim ben iyi felan diye telkin veriyorum..
Eşim de çalışıyor.
Bugün o da dedi ben eve gelir gelmez yatakodasina gireyim.
Yemeğimi felan kapıdan koyarsın dedi.
Onu da tersledim bir güzel.
Dengeler altüst.
Tabiki boşuna değil koah hastası anneniz virüsü olur da alırsa bir gün onu hastaneye götürdüğünüzde az hasta olmasını ve annenle ilgilenilebilmesini mi istersiniz yoksa herkes sizin gibi düşünse önlem alınmasa bir anda yayılsa yığılma olsa ve annenizle yeterince ilgilenilemese? Hangisini istersiniz. 1 ay olacak neredeyse her gün anlatılıyor. Sokağa çıkmayın tedbirlerinizi alın virüsün yayılma hızını yavaşlatalım diye. Virüsün morbiditesi çok yüksek fakat mortalitesi düşük. Anneniz 2-3 ay evde kaldı diye birşey olmaz ama nasılsa bulaşacakmış niye kadını eve hapsediyoruz deyip tedbiri elden bırakırsanız asıl o zaman ona kötülük yapmış olursunuz.Ya ben şunu merak ediyorum, İtalya’da coronaya yakalanmayan yaşlı var mı acaba?
Bir de 20 küsür gündür evdeyim, annem koah hastası onu resmen kilitledik eve, herkez geçirecekse bir gün italya gibi olacaksak boşuna mı bunlar( annem için çok endişeleniyorum, sanki bütün kronik hastalığı olanlar ve yaşlılara bulaşacakmış bir gün gibi geliyor (
Esim de polis,yasak gelmeden çok önce maske eldiven dagitilmistiZahmet etmişler yasak geldikten sonra
Polisler kaç gündür ağız yüz açık, tedbirsiz dolaşıyorlar sokaklarda, yazıktır ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?