bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bilmiyorum ama işi bilen onlar sonuçta korkutmak için ayrı çaba harcarlar mı bi fikrim yok. Yalnız bende bıraktığı tek etki umudumu kaybetmiş olmam
Peak olmasi demek olu sayılarının tavan yapip sonra dususe gecmesidir. Ben boyle biliyorum. Söylenen mantıklı degil. Vaka sayımız hizli artarken ölüm sayilari fazla artis göstermiyor. Vaka sayilari artarken ölüm oranlarinin paralel artmasi beklenir ya da verilen rakamlar dogru degil. Bu iki ayi bulur demek de ne demek anlamadim.

annemin 2 komsusu hastanede yatiyor 3 4 gundur belki gormuyorlardir bilmiyorum ama yanimizdakilerden ölen cok fazla yok korkmayin demisler.
birde her yemekten sonra 1.5 litre su icirtiyorlarmis.
su surecte herkes bolca su tuketsin lutfen

Ben daha iyimserim bugünlerde. Allaha şükür vefat sayımız çok fazla artmıyor bu seyirde ilerleyip azalsa çok şükür diyeceğiz.

Ben hic oyle olacagini sanmiyorum. Suan icin azalmaya gecmez. Azalmaya gecmesi icin ciddi bir izolasyon gerekiyor. O da bizde tam olarak yok.
Keske dediginiz gibi olsa.

Peki bi önerisi var mi? Yani ne yapmali. Başında değiliz aslında gec yakalandi sanirim
Tek öneri sokağa çıkmamak tabi ki
Dün açıklanan bi kişinin 16 kişiye bulaştırıyor sayısının aslında daha çok olduğunu görüyoruz dedi

Güncel durum: (Kaynak: @lagaribey)

- Pozitif vaka ve ölüm oranlarının değişimi, düne çok yakın gerçekleşti
- İyileşme oranı, bugün yine önemli oranda arttı
- Ölümlerin katlanma süresi (iki katına çıkma süresi) bugün daha da arttı. Bu da iyiye doğru gidişi gösteren çok önemli bir parametre.

- Yoğun bakımdaki hasta oranı %5⬇
- Entübe hasta oranı %3,39⬇
- Ölüm oranı %2,12⬆
- İyileşme oranı %3,85⬆

Önümüzdeki haftadan itibaren yavaş yavaş eğrileri bükmeye başlamamız gerekiyor.

Tek öneri sokağa çıkmamak tabi ki
Dün açıklanan bi kişinin 16 kişiye bulaştırıyor sayısının aslında daha çok olduğunu görüyoruz dedi
Mahallemizde bir kişide çıktı ve o kişinin bir cenaze de kaptığı söyleniyor birebir ailenden duymadım ama

Yani adam 3 gündür ateşliymis 2 gün oldu hastaneye yatali

Yani sokağa çıkmayın denildiği zamanlarda gitmiş aşağı yukarı cenazeye işte sonuç bu :/

Ve adam çok yaşlı

Allah yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…