Ne guzel keske herkes bu sekilde bilincli olsa. O cocuga ekmegi verseydi devami gelirdi.ya her sehirde mutlaka luzumsuz sokaga cikan insanlar vardir ama ankara bu izolasyon isini basardi gibi geliyor bana.
gunun her saatinde cok cok kalabalik olan meshur caddeler bile boş.
bir bakkalimiz var mesela kendi 70 yasindaydi ilk yasakta torununu oturttu bu sabah esim gitmis yasi kucuk oldugu icin torunuda gelmemis kizi oturuyor.
bakkala kucuk cocuk gelmis ekmek almaya kadin sokmamis bakkala.
eve git bi aile buyugunu yolla demis.
ankara bu konuda baya duyarli davrandi gibi
Bile bile gelmis hem de. Yaziklar olsun ya kim bilir kac kisiye bulastirdi. Boyle insanlari tedavi falan etmeyeceksin. Bir bir eksilmeleri toplumun yararina olur.allahım çıldıracam memleketimde corona yoktu yani ilçede yoktu bir gerizekali corona olmuş istanbulda pili pirtini toplayip gelmis köye.
Pozitif çıkan vakalari kontrol ediyorlarmış adamin adresine gidince adam yok ortada kaçmış gelmiş koye allahin belasi bide fink fink gezmis çarşıda ağlayacağım ya bütün ilceye yaymıştır kesin ya boyle gerizekalilari cekip vuralim artik yeter ya millet öleceğine bunlar ölsün
halamin okuma yazmasi yok oyuzden onun hastane randevularini ben aliyorumTc kimlik no, doğum tarihi, cep no adres bir de üyelik sözleşmesini kabul ediyorum gibi saçma bi şey işaretletiyor. Ya bilmiyorum muhtarlıklarda kim nerde oturuyor vs bu tip bilgiler var zaten. Direkt gönderebilirlerdi evlere. Bakalım zamanla değişir belki uygulama. Site o kadar kolpa duruyor ki, yani epttavm yi hackleyip yapmış olsalar sırıtmaz
kalbimle komsusunuz ozamanBilmem egedeyim :))
Bu salgın herkesi psikolojik olarak etkiledi, hiç evden çıkmayan bütün hayatı evi olan insanlar dahi kendini kapana kısılmış gibi hissediyor çünkü bütün dünyanın gündemi tek bir haberden oluşuyor artık, salgın ve vaka sayısı, kimse aklını dağıtıp motive olamıyor, o yüzden doğaldır kadıncağızın hali.Millet yavas yavas kafayi yemeye basladi. Karsi mustakil evde bir aile var. Az once camdan baktim kadin kapisinin onunde merdivende oturuyor ve bira iciyor.. Bir de mini etek giymis ve iki bacagini iki yana acmis. Evet tam olarak iki yana acmis ic camasiri gozukuyor
Ha banane isterse ciplak gezer de uzuldum ne bileyim. ilk defa bu kadini bu halde gordum.. Sanirim kendini iyi hissetmiyor.. Hava da soguk
Allah aklimiza mukayet olsun.
:))) dünyama hoşgeldiniz, bizde size gelen vakadan çok var, yalnızca İstanbul'dan değil memleketin her bir köşesinden geldiler maşallah, herkesle de öpüşüp koklaştılar, bizim burada vakalar başladı, zaten daimi yerleşikler olarak 40-50 bin kişi civarıydık, dışarıdan gelenler yarı yarıya azaltırlar nüfusumuzu.allahım çıldıracam memleketimde corona yoktu yani ilçede yoktu bir gerizekali corona olmuş istanbulda pili pirtini toplayip gelmis köye.
Pozitif çıkan vakalari kontrol ediyorlarmış adamin adresine gidince adam yok ortada kaçmış gelmiş koye allahin belasi bide fink fink gezmis çarşıda ağlayacağım ya bütün ilceye yaymıştır kesin ya boyle gerizekalilari cekip vuralim artik yeter ya millet öleceğine bunlar ölsün
Benim eşim de markete her şeyi ellediği pos cihazına şifresini girdiği eldiven ile burnunu kaşıyıp sakalını sıvazladı. "gözünü kapat" dedim suratına kolonya sıktım. "bunu da bana yaptın ya, biber gazı gibi yüzüme gözüme kolonya sıktın" diyor.Geçen gün eşimle markete gittik. Bulunduğumuz mahallede koronavirüslü hastalar var diye başka mahalledeki markete gidelim dedik. Sanki gittiğimiz yerdeki mahallede var mı yok mu biliyormuş gibiEşim maskeyle konuşamadım, nefes alamadım diye açtı arabada eline kolonya döktüm. Marketten çıktık kolonya döktüm. Arabaya binince arkadaki arabaya sütünde az, tekrar markete girip sahibini buldu, adama para verip helalleştiler, arabaya bindi. Ben neden anlaşırken adamın elini sıktın dedim, unutmuştu Tekrar eline kolonya. Hay ben bu korona nın biiiiiiippp dedi. Sanırım benimle bir süre markete gitmez.
Bence de hic mantikli degil. Vaka sayisi hizla artarken nasil oluyor da ölüm artmiyor. Bu iste bir is var ama neyse.Peak olmasi demek olu sayılarının tavan yapip sonra dususe gecmesidir. Ben boyle biliyorum. Söylenen mantıklı degil. Vaka sayımız hizli artarken ölüm sayilari fazla artis göstermiyor. Vaka sayilari artarken ölüm oranlarinin paralel artmasi beklenir ya da verilen rakamlar dogru degil. Bu iki ayi bulur demek de ne demek anlamadim.
Bence de hic mantikli degil. Vaka sayisi hizla artarken nasil oluyor da ölüm artmiyor. Bu iste bir is var ama neyse.
et vb yiyecekler piştiği için virüs kalmıyor, pişmeden yenen yiyecekler de nefes borusuna değil mide borusundan mideye indiği için mide asidinde ölüyormuş, ama o yiyeceklere elimizle dokunup, oraya buraya dokunursak diye tedbir alıyorum.Yiyecekten çok bulasmiyor diye biliyorum ben ama yine de bekletenlerdenim. Yakın temasta olmadiysaniz,, maske ve dezenfektan kullandiysaniz sanmıyorum bir şey olacağını.
Benim kv ankaraya bağlı bir saat uzaklikta ilçede bugün maskesiz bakkala gitmiş almamış bakkal iyi yapmış. Bence dikkat eden varya her sehirde mutlaka luzumsuz sokaga cikan insanlar vardir ama ankara bu izolasyon isini basardi gibi geliyor bana.
gunun her saatinde cok cok kalabalik olan meshur caddeler bile boş.
bir bakkalimiz var mesela kendi 70 yasindaydi ilk yasakta torununu oturttu bu sabah esim gitmis yasi kucuk oldugu icin torunuda gelmemis kizi oturuyor.
bakkala kucuk cocuk bgelmis ekmek almaya kadin sokmamis bakkal
eve git bi aile buyugunu yolla demis.
ankara bu konuda baya duyarli davrandi gibi
Öyledirkalbimle komsusunuz ozaman ☺
teşekkürler, hani şu sarı mutfak bezleri mi sözü edilen?Hekim arkadaşlara sordum şimdi. Tek tek bütün kumaş türlerini bilmiyorlar ancak çalışması yapılanlar içinde en uygun olanlar mutfak kurulama bezleri (mikrofiber olanlar değil dokuma olanlar) ve elektrik süpürgesi torbaları imiş.
dedigim gibi ankara bu isi becerecek insallahBenim kv ankaraya bağlı bir saat uzaklikta ilçede bugün maskesiz bakkala gitmiş almamış bakkal iyi yapmış. Bence dikkat eden var
Ben en başlarda yedek damacana istedim. Biri bitene kadar öteki bekliyor.Damacanayi bir gun bekletip kolonya ile siliyorum. Oteki dediklerini hic yapmiyorum. Camasir suyu tabi ki zararli. Hem kokusundan dolayi, hem de kimyasal iceriginden.
Tc kimlik numalarımız çalınmıştı bir ara. Baya olay olmuştu. Sızıyor maalesef. Kargocularda bile var tc numaralarımız.halamin okuma yazmasi yok oyuzden onun hastane randevularini ben aliyorum
benim telimle kayitli tek aktif islem bu yaptigimiz.
gecen benim telefonuma halamin ismiyle yani sayin xxx samsung kazandiniz linke tiklayin yaziyordu.
demekki numarayi oradan aldilar baska alternatifi yok.
oyuzden guvenipte tc mi falan veremem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?