- 28 Ekim 2013
- 514
- 834
- 103
Bende bu şekilde düşünüyorum. Açık açık isim veya numara vermeyen kimseye de inanmıyorum. Zaten böyle bi tedavisi varsa bunu şu an bu şekilde yapmazlar bence. Ve nedense hepsi ya genç ya hiç bi hastalığı yok ya hamile. Hep korku uyandıracak olaylar insanlarda. Tedavisi böyleyse zaten doktor ona göre bi yol izler kimsenin sosyal medyadan duyurması gerekmez diye düşünüyorum zaten kaç tane insan var ki iyileşen ? Onlara ulaşmak hastane için vs çok zor olmamalı.Bunu bende gördüm ama sağlık bakanlığında zaten liste vardir diye düşünüyorm, yani boyle tedavi uygulayacaklarsa neden bireysel davet ediliyor, bakanlık kisilerle iletisime gecsn. Suanda biz hasta olsak hastaneye gitmeye korkuyoruz bu durumu atlatan kisiler bence korkup gitmek istemeyebilir. Bakanlik kan alinacaksa hepsininkini almalı 15 günlük süresi dolanlari bu şekilde zor olur.
bizde ayni mahalledeyiz. hergun goruntulu konusuyoruz. gecenlerde esim markete gtti eve ne aldiysa iki tane almis getirdi hepsini yikadik sildik temizledik annemlere goturdu apartmana bile cikmadan balkondan sepet saldilar oyle verdi paketleri temizledik ama ola ki biz hastaysak diye yine de 2 gun balkonda beklettikten sonra kullandilar. elimizden geldigince onlari korumaya calisiyoruz allah yardimcimiz olsunAynen ben de aynı mahalledeyim.Bir ara ben de eldiven-maske takıp gitsem birkaç dakika görsem dedim ama az kalmayla yetinemeyeceğimi düşündüğüm için vazgeçtim.Çoğu insan ayrı şehirlerde aylarca görmüyor ailesini.Onlarınki can değil mi diye düşündüm.Günlük telefonla konuşuyoruz.Varsın ailemizin canı sağ olsun da özleyelim birbirimizi,az daha sabır...
Daha once hastaligi geciren kisilerden alinan kanla bi tedavi uygulanacagi soylenmisti ama bu bildigim kadari ile henuz baslamadi. Birkac gun once haberi yapildiginda 2 hafta sonra baslayacak dendi.İnşallah en kısa zamanda yardımcı olacak birileri bulunur.Çok üzüldüm.Sizinde akılınızda olsun kızlar belki çevrenizde hastalığı atlatıp iyileşenler vardır.
Eki Görüntüle 2615180 Eki Görüntüle 2615181 Eki Görüntüle 2615182
Sevgili Astoria; yazılarınızı çok beğeniyorum; iyi ki bu forumdasınız ve iyi ki buradasınız. Şimdi sizin psikolog olmanızı istismar etmek istemem ama sizinle yaşadığım bir durumu paylaşmak isterim. Ben de bu salgın nedeniyle aşırı kaygı yaşayanlardanım (eşimin KOAH olması ve onu kaybetme korkum bunun başlıca sebebi). 3 Nisanda bu kaygım tavan yaptı, gerginlik, panik (o gün kedim kaçtı) ve öfke ile dışa vurumu oldu. Ondan sonra ise büyük ölçüde gerginliğim azaldı. Dün akşam ise “hepimiz öleceğiz” mesajı ve onunla ilgili yazışmaları okuyup gülme krizi geçirdim, henüz hiç ağlamadım (ama onu da bekliyorum) Babam vefat ettiğinde de hiç ağlamadım ta ki bir gün taziye için gelen kuzenim yolda baklava taşırken nasıl düştüğünü anlatırken kontrol edilemez şekilde katıla katıla girdiğim gülme krizinin ortasında katıla katıla ağlamaya başlayana kadar. Tüm bu tepkiler normal diye düşünüyorum.
Şimdi sizinle paylaşmak istediğim olay şu: Kendimi bildim bileli benim üst düzeyde bir örümcek fobim vardır. Daha önce de burada bununla ilgili bir konu açtım. Çok aşırıdır. Bunun için tedavi almayı göze alamadım çünkü düşüncesi bile bende aşırı kaygıya neden oluyor. Örümcek resmine bakamam, örümceğin ölüsünden bile çok korkarım. Bundan 5-6 gün önce duvarda gördüğüm bir örümcek yüzünden tepine tepine bağırdım, eşim onu yok edene kadar ve sonrasında elim ayağım şekildi. Dün sabah da uyandığımda balkon kapısının sinekliğinde iç tarafta aynı örümcekten gördüm. Eşim uyuyordu. Birden “ben bunu tutup atabilirim, bu sadece küçük bir hayvan bana bir şey yapmaz” dedim, “korkmam” derken kendimden o kadar emindim ki. Örümcek büyük değildi ama küçük de değildi, çapı 3,5santim civarında ve bacakları eklemliydi. Elimde katlanmış kağıt havlunun yarısı ile örümceğe yaklaştım, başımın üst hizasındaydı, ve o sırada o hareketlendi ve yürüdü, bense korkmadan sakince tuttum, elimdeki peçetenin dışında kalan bacakları oynuyordu, onunla birlikte balkona çıkıp balkonun ucuna kadar yürüdüm ve onu bahçeye attım. Tüm bunları yaparken de sonrasında da hiçbir anksiyete hissetmedim. Bu durum bana pek normal gelmedi, ve yorumlayamıyorum da. Bu yaşadığımız virüs kaygısı ile ezeli örümcek fobimin ani yok oluşunun birbiri ile ne alakası olduğunu çözebilmiş değilim. Bu arada dünden beri de marketten aldığım ve günlerdir beklettiğim paketli ürünlerin paketini sabunlu su ile yıkarken önceleri yaşadığım kaygı yerine “oh mis, cıncık gibi oldu” diye eğleniyorum. Ama bu örümcek meselesi de çok muama, siz nasıl yorumluyorsunuz?
Bakan açıklasa korkuyoruz ama açıklamasa belki daha da korkacak, senaryolar üretilecek. Gerçi şu an bile kendi ülkemiz dahil diğer ülkelerin ölüm sayısına inanmayan çok.Virüs Öldürme Oranı
Wuhan Novel Coronavirus (2019-nCoV) 2%*
SARS 9.6%
MERS 34%
Swine Flu 0.02%
Aşağıda ki yazıyı paylaşmıştım sanırım ama emin olamadım.....
ÇİN'DE NE OLDU?
Çin, Wuhan'da ortaya çıkan Virüse karşı, Psikolojik savaşı kazandı...
Wuhan'da, Kovit olmayan kimse kalmadı...
Milyonlarca Tanı Kiti kullandı ve test edebildiği kadar insanı kontrolden geçirdi...
Tedavi edebildiklerini etti, etmediklerini gömdü...
Sürecin ikinci ayında, bu virüsün yayılmasına karşı hiç bir şey yapamayacağını anladı ve strateji değiştirdi...
Eğer her gün, Dünya Kamuoyuna kovitli olanların ve ölenlerin sayısını servis ederse, ülke 6 aya varmaz çökecek ve dünyadaki mevcut tüm üstünlüklerini kaybedecekti...
Bunun, kendisini bitiren büyük bir hata olduğunu fark etti...
Yeni stratejisi şuydu; "Bizde virüs kalmadı, salgın bitti, ölüm yok..."
Bu sonuca gelmesi, 2 ay boyunca yaptığı milyonlarca test ve oluşturduğu olağanüstü istatistiksel veriler nedeniyle oldu...
Şunu öğrendi; "Virüsün bizi bitirmesi imkansız; ama, verdiği panik - endişe ve korkunun bitireceği kesin..."
Peki ne oldu? Çin'de virüs yok mu oldu aniden? Virüs salgını, ne oldu da bıçak gibi kesildi?
Hayır yok olmadı ve böyle bir şey söz konusu dahi olamaz; salgın tüm hızıyla devam ediyor. Wuhan az çok kurtarılmış bölge olsa da Çin'in diğer bölgelerinde kaldığı yerden yürümeye devam ediyor ve 65/70 yaş üstü nüfusu etkiliyor...
Ancak Çin, her gün, "Virus şu kadar daha kişiye bulaştı ve şu kadar daha yaşlı öldü" diye haber servis etmiyor. Sadece Dünya'ya değil, öncelikle kendi halkına servis etmiyor.
Bu süreç içinde sağlık sistemini de reforme etti. Tedavi edecek bir ilaç bulamadı ama, yoğun bakım süresini 11 günden 3-4 güne kadar indirecek ilaçlar da üreterek ve ölümü kaçınılmaz olanların fişini çekerek hastane yükünü olağanüstü azalttı...
Oluşturduğu psikolojik strateji ile şimdi Dünyaya şöyle diyor; "Virüs bizde değil sizde var ve virüsü şu an bize siz bulaştırıyorsunuz! Size yardım etmeye hazırız ve tek çareniz de biziz!.."
Hong Kong'ta medya, Çin'in Dünyayı nasıl kandırdığını ve psikolojik üstünlüğü nasıl ele geçirdiğini ortaya koymak için, bir elektrik dağıtım şirketinin son aylarda 14 milyon abonenin hizmet alımının kapandığını ve bu ani abone kapanışı nedeniyle 14 milyon kişiye ne olduğunu soruyor.
Çin Devleti için bu haberlerin bir önemi yok! Çünkü Dünya, kendisinin yaptığı Resmi beyanı kaâle almak zorunda...
Çin 14 milyon kişi öldü demedikçe, kim ne derse desin hikâye.
Bu stratejiyi İngiltere ve ardından Hollanda çözdü ve aynı stratejiyi uygulamak istediler; ama, yapamadılar.
Yapamazdılar; Çünkü AB, kendi halklarına karşı Demokrat olmak zorunda ve kendisini kapatamazdı. Kapatabilmesi için, Çin kadar despot bir dikta rejime sahip olmalıydılar.
Yani, kendi halklarının cıyaklaması karşısında geri adım attılar; Çin'de ise, kimsenin cıyaklama hakkı yok!
Peki şu an ne oluyor?
Olan şu; Çin, son 3 ay içinde kaybettiği tüm ekonomik üstünlüğünü geri alıyor...
Çin, kendisini vuran virüsü fırsata cevirdi; Dünyaya ilaç - kit - uzmanlık - danışma hizmeti ve bilgi satıyor... Hem de nasıl satıyor!
Öyle bir satıyor ki; 3 ayda kaybettiği parayı, önümüzdeki aylar içinde fazlasıyla geri alabilir ve dahası üretime ara veren veya duraksayan tüm fabrikalar tam kapasite çalışmaya başladı; nede olsa yaşadıkları doğal bir afet veya yıkım değildi...
Virüs yapacağını yine yapıyor, yoğun bakımlarda hastalar yine var, yaşlılar yine ölüyor ve fakat Çin'de şu an, hiç kimseye "şu kadar virüs tanısı kondu ve şu kadar ihtiyar öldü" haberi verilmiyor...
Dolayısıyla hayat, kaldığı yerden hızla akmaya devam ediyor...
Çin'de virüs değil ama virüs maskesi takmış çok pis bir Psikolojik Korku Salgını vardı ve bu korku psikolojisinin ülkeyi bitireceğini çok net anladılar...
Şimdi Avrupa'ya, "Virüsün Merkezi sizsiniz!" diyorlar...
İtalya'da Corona'dan ölenlerin yaş ortalaması ne biliyor musunuz? / 79.5
Ama, İtalya için çok ilginç bir veri daha var; Ortalama yaşam süresi verisi.
Erkekler 81 - Kadınlar 85
Yani Corona'dan bu sene ölmeseler idi önümüzdeki senelerde bir çoğunun cenaze merasimleri olacaktı...
Dünya Toplumlarında ve Piyasalarında, Corona maskesi takmış çok pis bir "Psikolojik Korku Salgını" var.
Virüs üretim mi - değil mi? bilemem; ama, şu an virüs maskesi takılmış bir korku üretiliyor.
Öyle ki; bu korkuya kendi devletimiz de kapıldı ve bize de bulaştırdı..
Rahatsızlığından dolayı hastaneye giden bir Ablamıza şüphe üzerine Kovit Testi yapılmış ve fakat ablamız, sonuç beklenirken kaçıp - bir tahtanın arkasına saklanmış! Hastaneye kendisi gittiği halde, kim bilir ne kadar büyük bir endişe ve kaygı hissetti..
Korku Kültürü oluşturulmasına sebep oluyoruz. Sıradan zamanlarda sanki ülkede yoğun bakımda hiç ölüm olmuyormuş da, şimdi tüm yoğun bakımda ölümler bu virüs yüzünden oluyormuş gibi bir algı oluşturuluyor..
Eğer bir yetkili, günde ortalama 500 cenaze çıkan Hastanelerdeki ölüm sayılarını her gece halka beyan etseydi, Türkiye'deki yürüyüş yollarının üstünde sağlıklı insanlarımız değil, korkudan mezarlık faresine dönmüş Zombiler gezerdi...
Koronayak yapılıyoruz!
Her gece, Sağlık Bakanının ölüm bilgilerini beyan etmesini bekliyoruz...
Topluma bu hususta rehberlik yapacak birileri de yok; Haber Ajanslarının pislik vicdanlarına teslim oluyoruz..
Bir tuhaflık var mücadelede; bir yanı ile ciddi görünürken, diğer yanı ile lakayt.
Kovit gelip - geçer de; Korona delip - geçecek bizi...
Korkuya teslim olmak yok; korkuya teslim olmak, Corona'dan ölmekten yüz bin kez daha korkunç bir ölümdür...
resimler acilmiyor ne olmuşBende bu şekilde düşünüyorum. Açık açık isim veya numara vermeyen kimseye de inanmıyorum. Zaten böyle bi tedavisi varsa bunu şu an bu şekilde yapmazlar bence. Ve nedense hepsi ya genç ya hiç bi hastalığı yok ya hamile. Hep korku uyandıracak olaylar insanlarda. Tedavisi böyleyse zaten doktor ona göre bi yol izler kimsenin sosyal medyadan duyurması gerekmez diye düşünüyorum zaten kaç tane insan var ki iyileşen ? Onlara ulaşmak hastane için vs çok zor olmamalı.
aynen ben de öyle düşünüyorum artıkbiraz iyi durumlar paylasilinca ardindan birileri cikip insanlarin umudunu yok etmek icin gencleri veya hastaligi olmayanlari da oldurdugunu haber yapiyor siradan grip bile olduruyordur bilmiyoruz bile kim her sene gripden kim kac kisi olmus kronik rahatsizligi varmiymis diye arastiriyor veya haber yapiliyor yapilsa onada ayni derecede korkacak insanlar..koronaya karsi tedbir alinmasi baska ama devamli korku havasi yaratmak bile isteye yapilan birsey sanki..bir yandan yuzde 80 hafif atlatiyor hatta bilmeden bile gecirenlerin oldugu yaziliyor diger yandan sanki yuzde 80 i olduren bir virus gibi yansitiyorlar hafif gecirenlerin bile nefes alamadigini cok agir oldugunu okumustum daha turkiyede yeni vaka ciktiginda simdi gorduk ki oyle degilmis bazi insanlar haz aliyor insanlarin korkularindan yada isin icinde baska birsey var bilemedim artik
biraz iyi durumlar paylasilinca ardindan birileri cikip insanlarin umudunu yok etmek icin gencleri veya hastaligi olmayanlari da oldurdugunu haber yapiyor siradan grip bile olduruyordur bilmiyoruz bile kim her sene gripden kim kac kisi olmus kronik rahatsizligi varmiymis diye arastiriyor veya haber yapiliyor yapilsa onada ayni derecede korkacak insanlar..koronaya karsi tedbir alinmasi baska ama devamli korku havasi yaratmak bile isteye yapilan birsey sanki..bir yandan yuzde 80 hafif atlatiyor hatta bilmeden bile gecirenlerin oldugu yaziliyor diger yandan sanki yuzde 80 i olduren bir virus gibi yansitiyorlar hafif gecirenlerin bile nefes alamadigini cok agir oldugunu okumustum daha turkiyede yeni vaka ciktiginda simdi gorduk ki oyle degilmis bazi insanlar haz aliyor insanlarin korkularindan yada isin icinde baska birsey var bilemedim artik
Sağlıklı günler dilerim herkese.
Millete kafayı sıyırtmaya uğraşıyorlardır.Psikolojik durumum gidip geliyorbiraz iyi durumlar paylasilinca ardindan birileri cikip insanlarin umudunu yok etmek icin gencleri veya hastaligi olmayanlari da oldurdugunu haber yapiyor siradan grip bile olduruyordur bilmiyoruz bile kim her sene gripden kim kac kisi olmus kronik rahatsizligi varmiymis diye arastiriyor veya haber yapiliyor yapilsa onada ayni derecede korkacak insanlar..koronaya karsi tedbir alinmasi baska ama devamli korku havasi yaratmak bile isteye yapilan birsey sanki..bir yandan yuzde 80 hafif atlatiyor hatta bilmeden bile gecirenlerin oldugu yaziliyor diger yandan sanki yuzde 80 i olduren bir virus gibi yansitiyorlar hafif gecirenlerin bile nefes alamadigini cok agir oldugunu okumustum daha turkiyede yeni vaka ciktiginda simdi gorduk ki oyle degilmis bazi insanlar haz aliyor insanlarin korkularindan yada isin icinde baska birsey var bilemedim artik
size bir soru sordum özel mesaj ile ? ivedi olarak cevap verirseniz sevinirim...
23 martta benimde başıma geldi 3 gün 39 40 arası ateşle ve boğmaca tarzı kuru öksürük ile evde geçirdim doktora gittiğim de hastane dolu dediler hasta degilsen bile riske girmek istersen alalım içeri dediler korktum 2 gün uyudum hiç yemek yiyemedim midem almadı cok şükür bir şekilde atlattım bende bilmiyorum neydi o ama gribe benzetemedim açıkcası evde kendimi izole ettim 2 cocugum var eşim sağolsun baktı bana dişarı hala çıkmıyorum korktum öksürdükçe boğuluyor hissi vardıKızlar selam.
Dün bir doktorla görüştüm telden. Bana 3 gün beklememi, bu süreçte kötüye gidersem hastaneye gitmemi, hemen gitmemin doğru olmayacagını söyledi. Atlatanların çogu 7 günde atlatıyormuş öyle dedi. Belki hastaneye gitmeden hastaydam bile atlatabilirsin dedi. Bir kaç ilaç vitamin önerdi. Bol su içip ateşi sürekli ateş düşürücüyle kontrol altında tutmamı önerdi. Evde de bağışıklıgı güçlendirecek ne kadar şey varsa yedirdiler içirdiler. En son eşim alkol içirdi. (Örnek vermek gibi olmasın) Akşam ateş düşürücüyü içip yattım. Gece ateşim cıkmadı cok şükür. Sabah da nefes darlıgım cok azalmıştı. Gün içinde artık hissetmemeye başladım nefes darlıgını. Bugün de 7 günüm cidden belirtilerimin başlamasından beri. Bugün iyi hissediyorum kendimi. Bilmiyorum tekrar sonraki günlerde yine birşeyler hissetmem umarım. Hastalığı kaptım mı yoksa sadece grip miydi bilmiyorum. Tek bildiğim daha önce hissetmediğim sorunları yaşadığım. Şu an iyiyim Allaha şükür. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için.
Olumlu bakan güzel düşünmek isteyenide suçluyolar ya hepimiz ölücez diyip duranlar ayrı vaka değişik yanibiraz iyi durumlar paylasilinca ardindan birileri cikip insanlarin umudunu yok etmek icin gencleri veya hastaligi olmayanlari da oldurdugunu haber yapiyor siradan grip bile olduruyordur bilmiyoruz bile kim her sene gripden kim kac kisi olmus kronik rahatsizligi varmiymis diye arastiriyor veya haber yapiliyor yapilsa onada ayni derecede korkacak insanlar..koronaya karsi tedbir alinmasi baska ama devamli korku havasi yaratmak bile isteye yapilan birsey sanki..bir yandan yuzde 80 hafif atlatiyor hatta bilmeden bile gecirenlerin oldugu yaziliyor diger yandan sanki yuzde 80 i olduren bir virus gibi yansitiyorlar hafif gecirenlerin bile nefes alamadigini cok agir oldugunu okumustum daha turkiyede yeni vaka ciktiginda simdi gorduk ki oyle degilmis bazi insanlar haz aliyor insanlarin korkularindan yada isin icinde baska birsey var bilemedim artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?