bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

İyi de belki eşiniz hasta olacak allah korusun, ama hastaneye gidecek kadar kötü olmayacak, sizin bakımınıza ihtiyaç duyacak evde ve siz bakmayacak mısınız? Bir bardak su vermeyecek misiniz, sen git al bu odaya girme mi diyeceksiniz?

Iyi geceler kizlar
Can sıkıntısindan
Tiktok taki videolara bakıyodum
inanamadım
Izlediklerime
Kız isteme,dogum günü,cinsiyet partileri,baby shower,diş buğdayi partisi,6 aylik kiz bebek kinası (ilk kez duydum boyle bişey)

Daha okdar cok toplanip yapilmiş aktiviteler varki halâ şoktayim
Vede bunlar sadece şu 24 saat icinde çekip atanlar
Nasil böyle sorumsuz davranırlar
Bu Insanlar hiç mi tv,haber izlemiyo
Hastalanları,vefat edenleri gormuyor anlamadımki

Ben haftalardır markete bile gidemiyorum korkumdan
Insanlar hiç bisey olmamiş gibi davraniyor

Allah sonumuzu hayır etsin başka bişey diyemiyorum

Ne alakası var? Tabiki bunu yapmayacağım (Bakımını yapmam anlamında söylemiyorum bir bardak su vermemezlik yapmam) eşim olsun olmasın insanım ben. Önlemimi alarak yardım edeceğim sana birşey oldu banada olsun demeyeceğim.bunu kimse dememeli. Ben mantığım ve vicdanım ile hareket ederim hanımefendi. Bile bile lades demek başka birşey.

Siz kendi hayatınıza göre yorum yapıyorsunuz diğer hanımefendi kendi hayatına göre yorum yapıyor, evet benim de çocuğum var kendimi kollamak zorundayım sizi anlıyorum o anlamda ama diğer hanımefendi çocuk sahibi değil, dolayısıyla eşime birşey olursa bana da olur demesi abes gelmiyor, zaten aynı aileden biri hasta olduğunda diğerleri de oluyor genelde istediğimiz kadar kaçalım.

Hastaneleride düşünmek için çocuk sahibi olmaya lüzum yok. Bir hasta etti 2 hasta bilerek ve isteyerek bunu asla doğru karşılamıyorum. O kadar sağlık çalışanı uyarı yaparken bilerek aman eşim benim banada olsun rahatlığına girmek asıl ihanet bu gibi geliyor bana. Ne yazık ki böyle düşünen çok kişi var ve içinde bulunduğum durumu düşünce beni rahatsız etti.

Bence siz çok farklı algılamışsınız, insanlar ben de hastalık kapayım derdinde olsa gider hastanede yerleri yalar zaten, kim bilerek hasta olayım da doktorlara yük olayım der yahu?

Hanımefendinin yazdığı şey gayet aşikar, hastalık bulaştırır endişesiyle uzak duramam eşimden, tedbirimizi alıyoruz gerisi Allahtan diyor daha ne desin.

O zaman hasta olanları direkt öldürüp kireçleyip gömelim hastanelerde kalabalık etmesinler. Hasta olanların yanında durmayalım bir bardak su vermeyelim, git ötede boğul diyelim. Mantık bu oluyor.

Neden bu kadar düşüncesizler ya neden psikolojim alt üst olmuş durumda, güne umutla heyecanla uyanmayı özledim, hayal kurmayı özledim, ağlamaktan usandım neden bu kadar düşüncesizler bu süreçte birlik olmazsak diğer insanları düşünmezsek nasıl bitecek bu süreç. Vicdanları nasıl rahat ediyor anlayamıyorum

'' Başına birşey gelecekse birlikte ne olacaksa birlikte'' evet bu cümleden anladığım bu.

Kimse kocam hastayken aman ben de olayim mutlaka demiyor ki zaten.Ama çekirdek aile icinde bilinen pozitif vaka yok ise de ayrı odalar da mı takılalım ? Bahsedilen durum bu...Belki 5 ay sürecek belki 1 sene,belki daha uzun...Öyle mi yaşamayı düşünüyorsunuz siz ?
Bakanın sosyal mesafeden kastı çekirdek aile içinde değil,ev dişinda bulunmak zorunda olan insanlar için geçerli.

Eşimden hastalık bulaşır diye uzak duramam.Ama Allah korusun pozitif sonuçlu olsa ,haliyle dikkat edersin kendine,bile bile hastalığa atlamazsın.Hele evde çocukların varsa.

Yani zaten her zaman dikkat etmek lazım, pozitif olsa da negatif olsa da, dışarıdan gelen tamamen temizlenmeden evdekilere yaklaşmamalı, belirti gösteriyorsa dikkatli olmalı mümkün olduğu kadar kendini izole etmeli, ama ne kadar kaçacağız ki? Ben de eşimle Aynı anda hasta olmak istemem, ikimizin de birbirimize faydası olmaz, üstelik çocuğumuz var, çocuğa kim bakacak tabii zor olur. Ama ne bileyim eşim hasta olsa allah korusun, elimden geleni de yaparım kendimi koruyarak. İnsan nasıl rahat eder ki?

Bu tip insanlar yüzunden bu kadar hızlı yayiliyor
Onların yüzünden Önüne gecilemicek diye cok korkuyorum
Izlediyimden beri nasil ağlayip üzülüyorum anlatamam

Benim eşimd eşuam risk var ve ayrı odalardayız. Sürekli paralarla içili dışlı olduğu içinde ayrı odalarda yatıryorduk. Ama ne yazık ki artık pozitif bir vaka teması yüzünden artık kapıdan yemeğini veriyorum. Hayır aile içinde de dışarıda çalışma bir eşiniz var ise mesafeyi koruyun rica ediyorum koruyun. Bakın benim eşimin karşısına çıkan vaka Anne ve babasına geçmiş. O İnsnlar dışarı çıkmıyorlar ama çocukları çalışıyor hem onları hasta etti hem kendi... Belkide benim eşimi bile. Bunu şuan bilmiyoruz. Lütfen dışarı çıkmak zorunda olan eşleriniz ile koruyun buna mecburuz. Ben çok mu bayılıyorum saatlerdir acaba hastamı ya birşey olursa, banada bulaşmış mıdır? Ya bebeğim ya ona. Diye düşünüyorum. 3-4 güne belirti olursa test yapacaklarmış. Bekliyorum

Zaten eşler de gergin oluyor çalıştıklarından dolayı. Gelir gelmez banyo yapmasalar da el, yüz temizliği, kıyafet değişikliği yapıyorlar, hele şimdi her işyeri öyle mi bilmiyorum, maske ile çalışıyorlarmış

Böyle bir şüpheniz varsa uzak durmanız daha doğru tabii ki, ben normal sadece dışarıya çıkıp geldiği için uzak durmaktan bahsettim. İnşallah hasta değildir endişelenmemeye çalışın.

Biz de aynı sokaktayız, her gün uğrardım neredeyse, çok özledim görüşmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…