Zaten eşler de gergin oluyor çalıştıklarından dolayı. Gelir gelmez banyo yapmasalar da el, yüz temizliği, kıyafet değişikliği yapıyorlar, hele şimdi her işyeri öyle mi bilmiyorum, maske ile çalışıyorlarmış
Başvuru filan mı yapmanız lazim?
Teşekkür ederim Umarım değildir... Çünkü dikkat ediyorduk bu temas cuma günü yaşanmış ve bizim bugün pozitif haberimiz oldu. Ne gariptirki uzun bir süreden sonra hafta sonu çok yakındık. Sen o kadar ayrı kal olacak iş değil. O yüzden çakışan eşleriniz ile koruyun mesafeyi zor ama mecburuz.Böyle bir şüpheniz varsa uzak durmanız daha doğru tabii ki, ben normal sadece dışarıya çıkıp geldiği için uzak durmaktan bahsettim. İnşallah hasta değildir endişelenmemeye çalışın.
Benim eşimd eşuam risk var ve ayrı odalardayız. Sürekli paralarla içili dışlı olduğu içinde ayrı odalarda yatıryorduk. Ama ne yazık ki artık pozitif bir vaka teması yüzünden artık kapıdan yemeğini veriyorum. Hayır aile içinde de dışarıda çalışma bir eşiniz var ise mesafeyi koruyun rica ediyorum koruyun. Bakın benim eşimin karşısına çıkan vaka Anne ve babasına geçmiş. O İnsnlar dışarı çıkmıyorlar ama çocukları çalışıyor hem onları hasta etti hem kendi... Belkide benim eşimi bile. Bunu şuan bilmiyoruz. Lütfen dışarı çıkmak zorunda olan eşleriniz ile koruyun buna mecburuz. Ben çok mu bayılıyorum saatlerdir acaba hastamı ya birşey olursa, banada bulaşmış mıdır? Ya bebeğim ya ona. Diye düşünüyorum. 3-4 güne belirti olursa test yapacaklarmış. Bekliyorum
TeşekkürlerYok bugün CNN Türk te izledim
Maskeyi bugün kullanmışlar. Eldiven kullanması gerekiyordu fakat para sayamıyormuş sahte parayı ayırt edemem böyle diyor. Ve sürekli dışarda olduğu içinde elini yıkayamaz dezenfektan kullanıyor. Eve geldiğinde kapıda çıkarır kıyafetlerini ve banyo yapar hergün yıkanır elbiseleri. Şirkete girdiğinde sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bunlar yeterli mi göreceğiz. Sigara kullandığı için unutup elini pakete götürmesi an meselesi bence. Ne acı ki Bu konuda ona hiç güvenmiyorum... Ve süper bir tiki vardır elini sürekli sakalına boynunda gezdirmek gibi. Bekleyip sonucu görüncezDışarıda çalışan kişinin maske takması,sosyal mesafeye (3 adım) dikkat etmesi,ellerini sık sık dezenfekte etmesi,hatta eldiven kullanması,elini yüzüne gözüne goturmemesi gerekir. Eşiniz çalışırken bunlara uyuyor mu?
Bazı işlerde çalışanlar daha risklidir elbette.Ama alınabilecek bütün tedbirleri alıp,eve geçince de temizlendikten sonra ben çekirdek aile içinde ayrı takılmayı gereksiz buluyorum. Soyledigim gibi ne kadar süreceği belli olmayan bir durum,ve depresyon da bağışıklığı baskılayan bir şey.
Umarım korktuğunuza uğramazsınız.. benim kardeşimde aynı işle meşgul para sayıyor alıyor sürekli parayla meşgul.. temas derken nasıl bi durumdan bahsediyorsunuz? Ve pozitif çıkan kişi tanımadığınız bi müşterimiydi?Maskeyi bugün kullanmışlar. Eldiven kullanması gerekiyordu fakat para sayamıyormuş sahte parayı ayırt edemem böyle diyor. Ve sürekli dışarda olduğu içinde elini yıkayamaz dezenfektan kullanıyor. Eve geldiğinde kapıda çıkarır kıyafetlerini ve banyo yapar hergün yıkanır elbiseleri. Şirkete girdiğinde sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bunlar yeterli mi göreceğiz. Sigara kullandığı için unutup elini pakete götürmesi an meselesi bence. Ne acı ki Bu konuda ona hiç güvenmiyorum... Ve süper bir tiki vardır elini sürekli sakalına boynunda gezdirmek gibi. Bekleyip sonucu görüncez
Maskeyi bugün kullanmışlar. Eldiven kullanması gerekiyordu fakat para sayamıyormuş sahte parayı ayırt edemem böyle diyor. Ve sürekli dışarda olduğu içinde elini yıkayamaz dezenfektan kullanıyor. Eve geldiğinde kapıda çıkarır kıyafetlerini ve banyo yapar hergün yıkanır elbiseleri. Şirkete girdiğinde sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bunlar yeterli mi göreceğiz. Sigara kullandığı için unutup elini pakete götürmesi an meselesi bence. Ne acı ki Bu konuda ona hiç güvenmiyorum... Ve süper bir tiki vardır elini sürekli sakalına boynunda gezdirmek gibi. Bekleyip sonucu görüncez
Ya bende arkadasmdan duydum esiyle ayni odada yatmamaktan falan bahsediyordu dedm acaba bizmi yanlisiz o mu kendi karantinaniizi olusturun diyolarya bu sklde olmali fjlan dedi . Boyle anlayip davranan da var .Kimse kocam hastayken aman ben de olayim mutlaka demiyor ki zaten.Ama çekirdek aile icinde bilinen pozitif vaka yok ise de ayrı odalar da mı takılalım ? Bahsedilen durum bu...Belki 5 ay sürecek belki 1 sene,belki daha uzun...Öyle mi yaşamayı düşünüyorsunuz siz ?
Bakanın sosyal mesafeden kastı çekirdek aile içinde değil,ev dişinda bulunmak zorunda olan insanlar için geçerli.
Hayır tanıdığı bir müşteri. Odasına girmiş oturmuş sohbet etmiş nakit ödeme almış. Parayla temas diyor. Elini sıkmadım diyor. Kendisini izole etmesi gerektiğini söylemişler eşim ile birlikte 2 kişi daha aynı kişi ile görüşmüş onlarda evlerinde izole durumdalar.Umarım korktuğunuza uğramazsınız.. benim kardeşimde aynı işle meşgul para sayıyor alıyor sürekli parayla meşgul.. temas derken nasıl bi durumdan bahsediyorsunuz? Ve pozitif çıkan kişi tanımadığınız bi müşterimiydi?
Anladım inşallah eşiniz negatiftir.. çok riskli bir meslek bende kardeşimi düşünüyorum hep Allah hepimizin yardımcısı olsunHayır tanıdığı bir müşteri. Odasına girmiş oturmuş sohbet etmiş nakit ödeme almış. Parayla temas diyor. Elini sıkmadım diyor. Kendisini izole etmesi gerektiğini söylemişler eşim ile birlikte 2 kişi daha aynı kişi ile görüşmüş onlarda evlerinde izole durumdalar.
Esnaf odası yada ticaret odasına kayıtlı olanlara kredi kolaylığı var diye biliyorum ondan yararlanamıyor musunuz?Biz esnaf oldugumuzdan yardimlardan faydalanamiyoruz
Bu col saa.. ayni evde ne kadar kacabilirsin? Benim cocuklarim beraber oynuyolarcama baska cocuklarla gorusturmuyorumYa bende arkadasmdan duydum esiyle ayni odada yatmamaktan falan bahsediyordu dedm acaba bizmi yanlisiz o mu kendi karantinaniizi olusturun diyolarya bu sklde olmali fjlan dedi . Boyle anlayip davranan da var .
Benim esimde ise gidiyor gelnce el yuz ayak yikama ust degistrme bide kolonyalanma yapiyor sonra normal takiliyoruz yani bilemedim
Kizimla ben de esimden baska kmseyi gordugumuz yok o calisiyor oyle mecburen gidiyor geliyo iste ... bu col saa... yi anlamadim mazur gorBu col saa.. ayni evde ne kadar kacabilirsin? Benim cocuklarim beraber oynuyolarcama baska cocuklarla gorusturmuyorum
Zoom olayı zaten iptal edildi. Sadece ebadan yapılacak. Evinde neti ve bilgisayarı olmayabilir ama mutlaka bir tane de olsa akıllı telefon vardır evde birinde.. Bakan tüm öğrenciler için 8 gb vermişti.Bilgisi olana şunu da sormak istiyorum, evinde interneti yada bilgisayarı olmayan çocuklar nasıl eğitim alacak?
Zoom uygulamasınının güzevensizliğinden de bahsdiliyor?
Ay evet en çok bu evde tek olan, hiç dışarı çıkmayan ama bulaşmış olanlar korkutuyor beniArkadaslar tekim, evden hic cikmadim korona bana da bulasti diyenlere ben inanmıyorum. Eger öyleyse bütün uzmanlar yalan söylüyor.
Bazen birilerini gorup farketmiyoruz bile. Bu kurye olur, komsu olur, baska biri olur. Yiyecekten ondan bundan bulasacaksa zaten bulasmayan kimse kalmaz. Bir an once olsun da kurtulalım. Her gun baska bir işkence.
EBA TV FREKANS BİLGİLERİBilgisi olana şunu da sormak istiyorum, evinde interneti yada bilgisayarı olmayan çocuklar nasıl eğitim alacak?
Zoom uygulamasınının güzevensizliğinden de bahsdiliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?