bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Eşim evde benim şu an izinli ama markete filan gittiği oluyor tabii, dediğiniz gibi o da gergin endişeli. Normalde de titizdir dikkatlidir, şu an daha da beter haldeyiz ne olacak bilmiyorum.

Böyle bir şüpheniz varsa uzak durmanız daha doğru tabii ki, ben normal sadece dışarıya çıkıp geldiği için uzak durmaktan bahsettim. İnşallah hasta değildir endişelenmemeye çalışın.
Teşekkür ederim Umarım değildir... Çünkü dikkat ediyorduk bu temas cuma günü yaşanmış ve bizim bugün pozitif haberimiz oldu. Ne gariptirki uzun bir süreden sonra hafta sonu çok yakındık. Sen o kadar ayrı kal olacak iş değil. O yüzden çakışan eşleriniz ile koruyun mesafeyi zor ama mecburuz.

Dışarıda çalışan kişinin maske takması,sosyal mesafeye (3 adım) dikkat etmesi,ellerini sık sık dezenfekte etmesi,hatta eldiven kullanması,elini yüzüne gözüne goturmemesi gerekir. Eşiniz çalışırken bunlara uyuyor mu?
Bazı işlerde çalışanlar daha risklidir elbette.Ama alınabilecek bütün tedbirleri alıp,eve geçince de temizlendikten sonra ben çekirdek aile içinde ayrı takılmayı gereksiz buluyorum. Soyledigim gibi ne kadar süreceği belli olmayan bir durum,ve depresyon da bağışıklığı baskılayan bir şey.

Maskeyi bugün kullanmışlar. Eldiven kullanması gerekiyordu fakat para sayamıyormuş sahte parayı ayırt edemem böyle diyor. Ve sürekli dışarda olduğu içinde elini yıkayamaz dezenfektan kullanıyor. Eve geldiğinde kapıda çıkarır kıyafetlerini ve banyo yapar hergün yıkanır elbiseleri. Şirkete girdiğinde sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bunlar yeterli mi göreceğiz. Sigara kullandığı için unutup elini pakete götürmesi an meselesi bence. Ne acı ki Bu konuda ona hiç güvenmiyorum... Ve süper bir tiki vardır elini sürekli sakalına boynunda gezdirmek gibi. Bekleyip sonucu görüncez

Umarım korktuğunuza uğramazsınız.. benim kardeşimde aynı işle meşgul para sayıyor alıyor sürekli parayla meşgul.. temas derken nasıl bi durumdan bahsediyorsunuz? Ve pozitif çıkan kişi tanımadığınız bi müşterimiydi?

İnşallah bir şey çıkmaz, kötüyü dusunmeyin.Ayni aile içinde bile bulasmadigi durumlar olabiliyor.

Ya bende arkadasmdan duydum esiyle ayni odada yatmamaktan falan bahsediyordu dedm acaba bizmi yanlisiz o mu kendi karantinaniizi olusturun diyolarya bu sklde olmali fjlan dedi . Boyle anlayip davranan da var .
Benim esimde ise gidiyor gelnce el yuz ayak yikama ust degistrme bide kolonyalanma yapiyor sonra normal takiliyoruz yani bilemedim

Hayır tanıdığı bir müşteri. Odasına girmiş oturmuş sohbet etmiş nakit ödeme almış. Parayla temas diyor. Elini sıkmadım diyor. Kendisini izole etmesi gerektiğini söylemişler eşim ile birlikte 2 kişi daha aynı kişi ile görüşmüş onlarda evlerinde izole durumdalar.

Anladım inşallah eşiniz negatiftir.. çok riskli bir meslek bende kardeşimi düşünüyorum hep Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu col saa.. ayni evde ne kadar kacabilirsin? Benim cocuklarim beraber oynuyolarcama baska cocuklarla gorusturmuyorum

Bizim kafamız karıştı dün maske yardımı için pttye başvurduk, bugün maskeler satılmayacak dendi. Sonuç ne , biz maskeyi nereden alacağız? Hala interneti olmayan yada kullanamayan vatandaşlarımız o kadar çok ki onlar ne yapacak?

Bilgisi olana şunu da sormak istiyorum, evinde interneti yada bilgisayarı olmayan çocuklar nasıl eğitim alacak?
Zoom uygulamasınının güzevensizliğinden de bahsdiliyor?

Bu col saa.. ayni evde ne kadar kacabilirsin? Benim cocuklarim beraber oynuyolarcama baska cocuklarla gorusturmuyorum
Kizimla ben de esimden baska kmseyi gordugumuz yok o calisiyor oyle mecburen gidiyor geliyo iste ... bu col saa... yi anlamadim mazur gor gec saat kafam gidik sanirim biraz canm cok sklyor bazi anlarda yaaa

Bilgisi olana şunu da sormak istiyorum, evinde interneti yada bilgisayarı olmayan çocuklar nasıl eğitim alacak?
Zoom olayı zaten iptal edildi. Sadece ebadan yapılacak. Evinde neti ve bilgisayarı olmayabilir ama mutlaka bir tane de olsa akıllı telefon vardır evde birinde.. Bakan tüm öğrenciler için 8 gb vermişti.

Ay evet en çok bu evde tek olan, hiç dışarı çıkmayan ama bulaşmış olanlar korkutuyor beni boşuna savaş veriyoruz gibi daha çok korkutuyor.

EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

EBA TV HD ve SD olmak üzere iki farklı yayın frekansından hizmet veriyor. İşte, o frekans bilgileri;

HD YAYIN frekans bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz

Polarizasyon : Yatay (H)

Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3

HD (yüksek çözünürlüklü) EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD, EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.

SD YAYIN frekans bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz

Polarizasyon : Dikey (V)

Sembol oranı : 30.000

FEC : 3/4

SD (Standart çözünürlüklü) EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD, EBA TV Lise SD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…