aynen ya. çöp atmak dışında sokağa inmiyorum. o da maskeli eldivenli. çünkü 65 yaşında tansiyon hastası bir annem var. arayıp olumsuzluk yayan bir akrabam var. Amerikada yaşıyor. tam yatacağız gecenin bir vakti arayıp. çöpe bile inme. napayım çöp ev mi yapayım. şöyle kötü böyle kötü durum. kıtlık olcak şu kadar un var mı? memlekete niye dönmedin. orda bahçede daha iyi olurdu. ay valla çıldırcam. 1 yıl sürecek sen ne sanıyorsun diyip duruyor. zaten stresli bir zaman karşıyı bu kadar germeye de gerek yok yani. gayet iyi anlıyorum sizi. bir de tersi mevcut arayıp aa hala evde misin diye soranlardan bahsetmiyorum. ne diyeyim Allah herkese akıl fikir versin.Ya burdan herkese seslenmek istiyorum(yüzlerine diyemediklerim yerine buradan yazıp rahatlarım umarım)
Virüs evet tehlikeli ama negatif insanlar daha tehlikeli. Tam 1 aydır karantinadayım, 3-4 kez dışarı çıkmak zorunda kaldığım için çıktım bu sürede.. Ama beni arayan arayana, taa eski komşum, eski patronum, eski iş arkadaşlarım, uzak akrabalarım, küs olduğum insanlar dahi aradı.. Tamam düşünülmek çok güzel ama hal hatır sor kapat ya. Niye arayıp arayıp korku salıyosun.. Yav evde oturuyorum diyorum 1 aydır öyle mal gibi evde oturuyorum, koruyorum kendimi daha ne 'hayyy öyle de olmuşta böylede olmuşta, çok çok çok tehlikelide burnunu bile dışarı çıkarmada, aşırı ölümcülde, heryerden herşey olabilirde'.
İki gün önce eski müdürüm aradı (eski patronum yeni arkadaşım:) ), hergün arıyor neredeyse zaten, o da İtalya'da. 'Paella napıyosun naptın nasıl geçirdin gününü dedi. Dedim iyiyim ev arkadaşımla film izledik yemek yedik odalarımıza çekildik.
Ordan bir bağırtı ' neeee ev arkadaşınla aynı ortamda mı bulunuyorsun seeeen, bu ne sorumsuzluk, birbirinize dokunuyomusunuz, niye dikkat etmiyosun, odana kapat kendiniii, böyle olmaz, sorumsuzluk yapmaa'....
Gerçekten kalbim ağrıdı sinirden. Anksiyete olmak üzereyim. Saçma sapan şeyler. Yatağa bağlasınlar o zaman beni?.. Zihinsel hastalanmak üzereyim. Telefonları açmak istemiyorum artık bu yüzden.
Tedbir alın, evde oturun, ha ama en önemlisi insanlara negatif enerji göndermeyin lütfen, zaten tüm sosyal medya kuruluşları, gazeteler, haberler, mesajlar, forum siteleri, youtube videolar herşey yetiyor bence.
allah korusun ama icinizi karartmayin yinede. tum hastane calisanlarina bulasirdi bu o zaman. hadi hemsireler doktorlar koruyucu kullaniyor ama banko gorevlileri, guvenlikler... hepsi henuz tani konmadan bu insanlarla muhattap oluyorlar nihayetinde.Maskeyi bugün kullanmışlar. Eldiven kullanması gerekiyordu fakat para sayamıyormuş sahte parayı ayırt edemem böyle diyor. Ve sürekli dışarda olduğu içinde elini yıkayamaz dezenfektan kullanıyor. Eve geldiğinde kapıda çıkarır kıyafetlerini ve banyo yapar hergün yıkanır elbiseleri. Şirkete girdiğinde sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bunlar yeterli mi göreceğiz. Sigara kullandığı için unutup elini pakete götürmesi an meselesi bence. Ne acı ki Bu konuda ona hiç güvenmiyorum... Ve süper bir tiki vardır elini sürekli sakalına boynunda gezdirmek gibi. Bekleyip sonucu görüncez
Boyle dıyolar ya bana da olsun olucaksaNe güzel hastanede çalışan doktorların canı yokmu? Bir sizin mi eşiniz var? Herkes birbirini taşıycışmış gibi görüp sosyal mesafe ile korusun diye her akşam açıklama yapan bakanda boşa konuşuyor dimi?malum eve ekmek getirene hainlik gibi mi görüyorsunuz bunu.neyi yapamıyorsunuz Allah aşkına. Ben evet bana bulaştırmasından çok korkuyorum düşünmen gereken bir çocuğum var çünkü. gidipte doktorların üstüne yük olmaktanda korkuyorum. Çaresiz bir çok hastaları var çünkü. Herkes sizin gibi yapsa ne olur bir düşünün. Dilerim Allah sizi böyle birşey ile sınamasın.
Nereden kaptığını nasıl bilmiyorlarallah korusun ama icinizi karartmayin yinede. tum hastane calisanlarina bulasirdi bu o zaman. hadi hemsireler doktorlar koruyucu kullaniyor ama banko gorevlileri, guvenlikler... hepsi henuz tani konmadan bu insanlarla muhattap oluyorlar nihayetinde.
kaderimizde varsa bu hastalikla tanisacagiz benonu anliyorum. annemin arkadasi ne yazikki vefaat etti, ama ayni evde yasadigi akciger hastasi esi ve kizina bulasmadi. kadinin nerden kaptigini kimse bilmiyor mesela....
Evde oturup tüm talimatları uygulayan kimseye bulaşmıyor, eğer bulaşıyor olsaydı bu topiğe yazan tüm üyeler şu an covid19 olurdu, ki bazılarımızın kendisi ya da eşleri hala çalışıyor, bazılarımız alışverişe çıkıyor dışarıyla temasımız var bir şekilde, ama şimdilik ve umarım inşaallah salgın bitene kadar hiç hasta olmayacağız, hiçbirimize de bir şey olmayacak.Ay evet en çok bu evde tek olan, hiç dışarı çıkmayan ama bulaşmış olanlar korkutuyor beniboşuna savaş veriyoruz gibi daha çok korkutuyor.
Hep böyle umut ediyorum, her gece yatarken aklıma önlemleri getiriyorum. Sonra evden çıkmayan izole kişilerin hastalandığını okuyunca kader mi acaba diyorum. Çok güzel yazmışsınız, sağolun. Okuyunca yeni yeni uykum geldi. Bu saat oldu ağlayarak dua ediyorum, inşallah her anlamda sağlıklı çıkarız bu günlerden..Evde oturup tüm talimatları uygulayan kimseye bulaşmıyor, eğer bulaşıyor olsaydı bu topiğe yazan tüm üyeler şu an covid19 olurdu, ki bazılarımızın kendisi ya da eşleri hala çalışıyor, bazılarımız alışverişe çıkıyor dışarıyla temasımız var bir şekilde, ama şimdilik ve umarım inşaallah salgın bitene kadar hiç hasta olmayacağız, hiçbirimize de bir şey olmayacak.
Covid19 bulaşanların çoğu ya hastalık bulaşmış biriyle birebir teması olan kişiler ya da hasta biriyle teması olanlarla görüşen kişiler, hiç hastalık belirtisi olmayan ama taşıyıcı olabilecek kişiler için önlemimiz de zaten kimseyle görüşmemek, dışarıda da herkesten uzak durarak işlerimizi halletmek.
Salgın başladığından beri defalarca dışarı çıktım çünkü birinin eve alışveriş yapması lazım ama uzmanların tüm uyarılarını dikkate aldım, lütfen sizde korkmayın.
Ücretsiz maskeler e-devlet üzerinden başvuru yapanlara gönderilecek.Bizim kafamız karıştı dün maske yardımı için pttye başvurduk, bugün maskeler satılmayacak dendi. Sonuç ne , biz maskeyi nereden alacağız? Hala interneti olmayan yada kullanamayan vatandaşlarımız o kadar çok ki onlar ne yapacak?
Lütfen üzülüp ağlamayın, Allah dualarınızı kabul etsinHep böyle umut ediyorum, her gece yatarken aklıma önlemleri getiriyorum. Sonra evden çıkmayan izole kişilerin hastalandığını okuyunca kader mi acaba diyorum. Çok güzel yazmışsınız, sağolun. Okuyunca yeni yeni uykum geldi. Bu saat oldu ağlayarak dua ediyorum, inşallah her anlamda sağlıklı çıkarız bu günlerden..
Annemlerin balkona çıkmamasını şu sebeple istemiyorum; annem koah hastası, apartmanında 4 tane doktor oturuyor farklı dairelerde (biri de tam alt dairesinde) onlar da yoğun bakımda görevlilermişLütfen üzülüp ağlamayın, Allah dualarınızı kabul etsinHiç evden çıkmayanlar bir şekilde covid19 olan biriyle temas etmiştir ya alışverişini yapan kişi taşıyıcıdır ama taşıyıcı olduğunu bilmiyordur ya alışveriş torbalarına dokunduktan sonra refleks olarak elini ağız burun veya gözüne sürmüştür, hiç çıkmayan bile evine bir şeyler almak ya da aldırmak zorunda çünkü birçoğumuz 1-2 aylık stok yapmadık, ben kesin emin olduğum teyitli 3 vaka biliyorum 2 tanesi covid19 hastası olan kişilerle direkt temaslı, 1 tanesi kendisi covid19 hastasıydı, biri sağlık görevlisi eşi ve çocuklarına da bulaşmış ama onların sağlık durumu iyi, kendisi biraz kötü ama kronik bir hastalığı olduğu için, biri kasiyer kasiyer iyi fakat ailesine de bulaşmış aileden bir tek dedesinin durumu ciddi yaş ve hastalıklar nedeniyle, biri de ümreden gelmişti o vefat etti.
Anne babanızın balkona çıkmasını bile istemiyormuşsunuz, iyi havalarda balkona çıkıp temiz hava alsınlar, balkonun etrafında 2 metreden yakın başka birilerinin balkonu vb yoksa bir şey olmaz korkmayın, hatta uzmanlar evleri sürekli havalandırın diyor, evleri her gün havalandırmak lazım.
Panik olmayın lütfen, doktorlar kendileri de hasta olmasın diye gerekli önlemleri alıyorlardır, hem bizden daha çok bilgi sahibiler o yüzden bizden daha fazla sterildirler, bir de şunu unutmayın bu virüs havada asılı kalmıyor, biri hapşırdığında ya da öksürdüğünde ağızdan çıkan damlacıklarla enfekte oluyorsunuz, ki bunun için yakın mesafede olmanız lazım ya da hapşırık öksürük esnasında virüsün atıldığı demir, kumaş, naylon vb şeylere dokunup ellerinizi yüzünüze sürmeniz lazım, henüz başka bulaş yolu olduğu söylenmiyor zira.Annemlerin balkona çıkmamasını şu sebeple istemiyorum; annem koah hastası, apartmanında 4 tane doktor oturuyor farklı dairelerde (biri de tam alt dairesinde) onlar da yoğun bakımda görevlilermişAllah başımızdan eksik etmesin onları ama Aklım çıkıyor, onlar da balkona çıkıyodur, annemin de tam giriş çıkış kapısının 1 metre üstünde balkonu.. Keşke kendi evime getirseydim onu diyorum ama artık çok geç sanki, evden onu çıkartmak risk, bizden birinin taşımadığını bilemeyiz risk, ben eşim kardeşim onun evine, annem babam bizim eve gelse off neler neler... Umarım bu illet balkondan balkona, ya da giriş kapısından havalanıp anneme bulaşmıyordur Beynim sürekli hesaplamalar yapıyor, her telefonda kalbim ağzımda çarpıyor..
Umarım bu bilgiler de değişmez, bir metrenin 2 metre olduğu gibi, bir doktor cnn de apartmanların havalandırma sistemlerinden şüpheleniyoruz demişti. Apartmanca karantinaya alınmalar da bu yüzden olabilir belki..Panik olmayın lütfen, doktorlar kendileri de hasta olmasın diye gerekli önlemleri alıyorlardır, hem bizden daha çok bilgi sahibiler o yüzden bizden daha fazla sterildirler, bir de şunu unutmayın bu virüs havada asılı kalmıyor, biri hapşırdığında ya da öksürdüğünde ağızdan çıkan damlacıklarla enfekte oluyorsunuz, ki bunun için yakın mesafede olmanız lazım ya da hapşırık öksürük esnasında virüsün atıldığı demir, kumaş, naylon vb şeylere dokunup ellerinizi yüzünüze sürmeniz lazım, henüz başka bulaş yolu olduğu söylenmiyor zira.
Virüslerin bakteriler yaşayan canlı bir organizma olduklarına dair bir kanıt da yok henüz, bu sebeple açık havada saatlerce asılı kalıp bulaştıklarıyla ilgili hiçbir bilimsel veri yok.
Suanda hastanede calisan tum personeller koruyucu eldiven,maske,gozluk ve bircogu önlük kullaniyorallah korusun ama icinizi karartmayin yinede. tum hastane calisanlarina bulasirdi bu o zaman. hadi hemsireler doktorlar koruyucu kullaniyor ama banko gorevlileri, guvenlikler... hepsi henuz tani konmadan bu insanlarla muhattap oluyorlar nihayetinde.
kaderimizde varsa bu hastalikla tanisacagiz benonu anliyorum. annemin arkadasi ne yazikki vefaat etti, ama ayni evde yasadigi akciger hastasi esi ve kizina bulasmadi. kadinin nerden kaptigini kimse bilmiyor mesela....
Annemlerin balkona çıkmamasını şu sebeple istemiyorum; annem koah hastası, apartmanında 4 tane doktor oturuyor farklı dairelerde (biri de tam alt dairesinde) onlar da yoğun bakımda görevlilermişAllah başımızdan eksik etmesin onları ama Aklım çıkıyor, onlar da balkona çıkıyodur, annemin de tam giriş çıkış kapısının 1 metre üstünde balkonu.. Keşke kendi evime getirseydim onu diyorum ama artık çok geç sanki, evden onu çıkartmak risk, bizden birinin taşımadığını bilemeyiz risk, ben eşim kardeşim onun evine, annem babam bizim eve gelse off neler neler... Umarım bu illet balkondan balkona, ya da giriş kapısından havalanıp anneme bulaşmıyordur Beynim sürekli hesaplamalar yapıyor, her telefonda kalbim ağzımda çarpıyor..
Biz de aynı sokaktayız, her gün uğrardım neredeyse, çok özledimgörüşmüyorum
canım biz eşimle ebeveynlerimizi ve oğlumuzu uzun zamandır görmüyoruz çünkü hepsi riskli grupta ve biz çalışıyoruz oğlumuz ananesi ve dedesiyle kalıyor bu virüs çıktığından beri hepsiyle görüntülü konuşuyoruz sabretmelisin geçecek bu günler inşallah önemli olan en az zararla atlatabilmekGünaydın kizlar.
Gece boyu uyuyamadım dusunmekten. İnşallah eski gunlerimize en kısa sürede sağlıkla kavuşuruz
Size birşey soracağım ben annemlerle yakın oturuyorum, aynı sokaktayiz. Bir tane de küçük bebegim var. Normalde ya annem bize gelirdi yada biz onlara giderdik. Bu virüs illeti ilk çıktığından beri onlarla görüşmüyoruz. Üç hafta oldu sanırım. Ben onları çok özlüyorum onlarda torunlarını. Bir yanım maskeni tak, bebeğe de maske tak görmeye git kapı ağzından da olsa iyiler mi bak diyor. Diğer yanım ya virüs taşıyıcısı olursak onlara bulastirirsak diye korkuyor. İkisi de kalp hastasıOnların iyiliği için katlanmak zorundayız Allah başka ayrılık vermesin. Dün gece rüyamda babamı gördüm çok özledim onları bu surec daha ne kadar uzayacak onu da bilmiyorum. Siz görüşüyor musunuz ailenizle ?
İPtal edilmedi tam tersine medyada çıkan haberler dün MEB'in resmî sayfasında yalanlandı.Zoom olayı zaten iptal edildi. Sadece ebadan yapılacak. Evinde neti ve bilgisayarı olmayabilir ama mutlaka bir tane de olsa akıllı telefon vardır evde birinde.. Bakan tüm öğrenciler için 8 gb vermişti.
Esnaf odası yada ticaret odasına kayıtlı olanlara kredi kolaylığı var diye biliyorum ondan yararlanamıyor musunuz?
Umarım bu bilgiler de değişmez, bir metrenin 2 metre olduğu gibi, bir doktor cnn de apartmanların havalandırma sistemlerinden şüpheleniyoruz demişti. Apartmanca karantinaya alınmalar da bu yüzden olabilir belki..alışverişini ben yıkıyorum, eşim kapının önüne koyuyor mecburen. Oradan kimin geçtiği bilinmiyor örneğin. Bir de virüs yükü en çok yüklenen sağlık çalışanları. İnşallah dediğiniz gibi en çok onlar sağlıklı ve sterildir. Çok sağolun Mune, sabahın bu saatinde bana yorum yapıyorsunuz, hakkınızı helal edin, biriyle yazışmak, birinin beni anladığını bilmek o kadar rahatlatıyor ki beni. Böyle bir günde yazdıklarınız, verdiğiniz moral çok kıymetli, unutulmaz..Çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?