bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
aynen ya. çöp atmak dışında sokağa inmiyorum. o da maskeli eldivenli. çünkü 65 yaşında tansiyon hastası bir annem var. arayıp olumsuzluk yayan bir akrabam var. Amerikada yaşıyor. tam yatacağız gecenin bir vakti arayıp. çöpe bile inme. napayım çöp ev mi yapayım. şöyle kötü böyle kötü durum. kıtlık olcak şu kadar un var mı? memlekete niye dönmedin. orda bahçede daha iyi olurdu. ay valla çıldırcam. 1 yıl sürecek sen ne sanıyorsun diyip duruyor. zaten stresli bir zaman karşıyı bu kadar germeye de gerek yok yani. gayet iyi anlıyorum sizi. bir de tersi mevcut arayıp aa hala evde misin diye soranlardan bahsetmiyorum. ne diyeyim Allah herkese akıl fikir versin.

allah korusun ama icinizi karartmayin yinede. tum hastane calisanlarina bulasirdi bu o zaman. hadi hemsireler doktorlar koruyucu kullaniyor ama banko gorevlileri, guvenlikler... hepsi henuz tani konmadan bu insanlarla muhattap oluyorlar nihayetinde.

kaderimizde varsa bu hastalikla tanisacagiz benonu anliyorum. annemin arkadasi ne yazikki vefaat etti, ama ayni evde yasadigi akciger hastasi esi ve kizina bulasmadi. kadinin nerden kaptigini kimse bilmiyor mesela....

Boyle dıyolar ya bana da olsun olucaksa
Valla bu adamlara guven yok karısına bısey olsa 40 nu beklemez:))
Bangır bangır bagrıyolar artık nasıl anlatsınlar
Dısarda calısan varsa eve gelınce mutlaka sosyla mesafeyı koruyum dıye
ever ayrı yatın
Ayrı yatınca baska kadına gıtmez hemen korkmayın:))
Cıddıyetın farkında degıller

Nereden kaptığını nasıl bilmiyorlar Allah rahmet eylesin bu arada. Ben de annemle babamı balkona çıkartmıyorum neredeyse, boşuna mı şimdi? Annemin ilk kez midesi ağrıdı hayatında, ilaç getirin dedi. Nasıl bir hapis ettiysek kadıncağızı, ağzı burnu uçuk içinde kalmış. Yani gelip bulacak mı bu illet

Ay evet en çok bu evde tek olan, hiç dışarı çıkmayan ama bulaşmış olanlar korkutuyor beni boşuna savaş veriyoruz gibi daha çok korkutuyor.
Evde oturup tüm talimatları uygulayan kimseye bulaşmıyor, eğer bulaşıyor olsaydı bu topiğe yazan tüm üyeler şu an covid19 olurdu, ki bazılarımızın kendisi ya da eşleri hala çalışıyor, bazılarımız alışverişe çıkıyor dışarıyla temasımız var bir şekilde, ama şimdilik ve umarım inşaallah salgın bitene kadar hiç hasta olmayacağız, hiçbirimize de bir şey olmayacak.

Covid19 bulaşanların çoğu ya hastalık bulaşmış biriyle birebir teması olan kişiler ya da hasta biriyle teması olanlarla görüşen kişiler, hiç hastalık belirtisi olmayan ama taşıyıcı olabilecek kişiler için önlemimiz de zaten kimseyle görüşmemek, dışarıda da herkesten uzak durarak işlerimizi halletmek.

Salgın başladığından beri defalarca dışarı çıktım çünkü birinin eve alışveriş yapması lazım ama uzmanların tüm uyarılarını dikkate aldım, lütfen sizde korkmayın.

Hep böyle umut ediyorum, her gece yatarken aklıma önlemleri getiriyorum. Sonra evden çıkmayan izole kişilerin hastalandığını okuyunca kader mi acaba diyorum. Çok güzel yazmışsınız, sağolun. Okuyunca yeni yeni uykum geldi. Bu saat oldu ağlayarak dua ediyorum, inşallah her anlamda sağlıklı çıkarız bu günlerden..

Ücretsiz maskeler e-devlet üzerinden başvuru yapanlara gönderilecek.

Lütfen üzülüp ağlamayın, Allah dualarınızı kabul etsin Hiç evden çıkmayanlar bir şekilde covid19 olan biriyle temas etmiştir ya alışverişini yapan kişi taşıyıcıdır ama taşıyıcı olduğunu bilmiyordur ya alışveriş torbalarına dokunduktan sonra refleks olarak elini ağız burun veya gözüne sürmüştür, hiç çıkmayan bile evine bir şeyler almak ya da aldırmak zorunda çünkü birçoğumuz 1-2 aylık stok yapmadık, ben kesin emin olduğum teyitli 3 vaka biliyorum 2 tanesi covid19 hastası olan kişilerle direkt temaslı, 1 tanesi kendisi covid19 hastasıydı, biri sağlık görevlisi eşi ve çocuklarına da bulaşmış ama onların sağlık durumu iyi, kendisi biraz kötü ama kronik bir hastalığı olduğu için, biri kasiyer kasiyer iyi fakat ailesine de bulaşmış aileden bir tek dedesinin durumu ciddi yaş ve hastalıklar nedeniyle, biri de ümreden gelmişti o vefat etti.

Anne babanızın balkona çıkmasını bile istemiyormuşsunuz, iyi havalarda balkona çıkıp temiz hava alsınlar, balkonun etrafında 2 metreden yakın başka birilerinin balkonu vb yoksa bir şey olmaz korkmayın, hatta uzmanlar evleri sürekli havalandırın diyor, evleri her gün havalandırmak lazım.

Annemlerin balkona çıkmamasını şu sebeple istemiyorum; annem koah hastası, apartmanında 4 tane doktor oturuyor farklı dairelerde (biri de tam alt dairesinde) onlar da yoğun bakımda görevlilermiş Allah başımızdan eksik etmesin onları ama Aklım çıkıyor, onlar da balkona çıkıyodur, annemin de tam giriş çıkış kapısının 1 metre üstünde balkonu.. Keşke kendi evime getirseydim onu diyorum ama artık çok geç sanki, evden onu çıkartmak risk, bizden birinin taşımadığını bilemeyiz risk, ben eşim kardeşim onun evine, annem babam bizim eve gelse off neler neler... Umarım bu illet balkondan balkona, ya da giriş kapısından havalanıp anneme bulaşmıyordur Beynim sürekli hesaplamalar yapıyor, her telefonda kalbim ağzımda çarpıyor..

Panik olmayın lütfen, doktorlar kendileri de hasta olmasın diye gerekli önlemleri alıyorlardır, hem bizden daha çok bilgi sahibiler o yüzden bizden daha fazla sterildirler, bir de şunu unutmayın bu virüs havada asılı kalmıyor, biri hapşırdığında ya da öksürdüğünde ağızdan çıkan damlacıklarla enfekte oluyorsunuz, ki bunun için yakın mesafede olmanız lazım ya da hapşırık öksürük esnasında virüsün atıldığı demir, kumaş, naylon vb şeylere dokunup ellerinizi yüzünüze sürmeniz lazım, henüz başka bulaş yolu olduğu söylenmiyor zira.
Virüslerin bakteriler yaşayan canlı bir organizma olduklarına dair bir kanıt da yok henüz, bu sebeple açık havada saatlerce asılı kalıp bulaştıklarıyla ilgili hiçbir bilimsel veri yok.

Umarım bu bilgiler de değişmez, bir metrenin 2 metre olduğu gibi, bir doktor cnn de apartmanların havalandırma sistemlerinden şüpheleniyoruz demişti. Apartmanca karantinaya alınmalar da bu yüzden olabilir belki.. alışverişini ben yıkıyorum, eşim kapının önüne koyuyor mecburen. Oradan kimin geçtiği bilinmiyor örneğin. Bir de virüs yükü en çok yüklenen sağlık çalışanları. İnşallah dediğiniz gibi en çok onlar sağlıklı ve sterildir. Çok sağolun Mune, sabahın bu saatinde bana yorum yapıyorsunuz, hakkınızı helal edin, biriyle yazışmak, birinin beni anladığını bilmek o kadar rahatlatıyor ki beni. Böyle bir günde yazdıklarınız, verdiğiniz moral çok kıymetli, unutulmaz..Çok teşekkür ederim

Suanda hastanede calisan tum personeller koruyucu eldiven,maske,gozluk ve bircogu önlük kullaniyor

içinizi rahat tutun damlacık olmadan havadan bulaşamaz. geçenlerde covid virüsünün boyutundan ve ağırlığı sebebiyle havada asılı kalma süresinin azlığından bahsettiler. sars için hava yoluyla bulaşma riski çok daha fazlaymış misal ama bu covid'de geçerli değilmiş.
bu nedenle balkondan balkona veya kapıların altından bulaşmaz.
bence balkona çıkması havadan virüs bulaşması için değil, havalar kötü giderken üşütmemesi için önemli.

hiç evden çıkmadım ama bulaştı diyenlerin ben hijyene dikkat etmemiş olduklarını düşünüyorum. yani atıyorum siparişi gelmiştir, misal su aldı, parayı eldivensiz almıştır, bi an ağzına-burnuna dokunmuştur gibi. karşımızdaki hijyene ne derece özen gösterdi bilmiyoruz çünkü.

kendinizi böyle baskı altına almayın, içiniz ferah olsun.

Biz de aynı sokaktayız, her gün uğrardım neredeyse, çok özledim görüşmüyorum

Hep birşey çıkıyor Allah beterinden korusun ama dün de kızım hastalandi. Bir haftadir Dr goturmemek için direndik ama mecbur kaldık bu sabaha randevu aldık Allah'ım inşallah korktugumuza ugratmaz ve sagsalim geliriz

canım biz eşimle ebeveynlerimizi ve oğlumuzu uzun zamandır görmüyoruz çünkü hepsi riskli grupta ve biz çalışıyoruz oğlumuz ananesi ve dedesiyle kalıyor bu virüs çıktığından beri hepsiyle görüntülü konuşuyoruz sabretmelisin geçecek bu günler inşallah önemli olan en az zararla atlatabilmek

Zoom olayı zaten iptal edildi. Sadece ebadan yapılacak. Evinde neti ve bilgisayarı olmayabilir ama mutlaka bir tane de olsa akıllı telefon vardır evde birinde.. Bakan tüm öğrenciler için 8 gb vermişti.
İPtal edilmedi tam tersine medyada çıkan haberler dün MEB'in resmî sayfasında yalanlandı.
Sadece EBA dışındaki eğitim platformlarının/uzaktan bağlanma programlarının dikkatli kullanılması tavsiye edildi.

Günaydın sevgili dostlar; Bugün yağmur yağmur yağmur ve fırtına var buralarda. Biz ona çıkamadığımız için yağmur bize misafir olmayı düşünmüş olmalı ki bin bir zorlukla yolunu bulup çatımdan içeriye akıyor. Yerdeki kovaya ve leğene pıt pıt damlayan ve bana garip bir huzur veren damlacıklarının senfonisi eşliğinde size bu düşünceli yağmur bulutlarını, aralarından sızan güneş ışıklarını ve yağmurda ıslanmış mimozalar ile mor eflatun sarmaşık çiçekleri gönderiyorum. Bugün de moralimizi yüksek tutmak dileği ile sevgiler.

Esnaf odası yada ticaret odasına kayıtlı olanlara kredi kolaylığı var diye biliyorum ondan yararlanamıyor musunuz?

Zaten borc gıtlakta karsiliksiz yada sıfır faizli degilki verdikleri borclandiktan sonra ne anlami var.

Bu da bi saglik calisanin hakli isyani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…