bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ya ne zaman gönderilecek ki , kolonyalar bu hafta verildi yaşlılara
Eczanelerde de satılmayacakmış artık, eve de hemen geleceğini sanmıyorum ben açıkçası.. Onun için eşimle bana birer tane maske diktim ben, yarın doktor kontrolüne gideceğiz mesela ve başka maskemiz yok.

Ayrıca edevletten başvurmak bana mantıklı gelmedi. Zaten hangi hanede kaç kişi var belli değil mi? Kapı kapı dağıtılsa daha hızlı olabilirdi.

Evet bana da özel bir başvuru yapmak mantıklı gelmiyor bununla uğraşmak yerine kapı kapı dağıtılmalı. Ben sipariş verebiliyorken internet kullanamayan komşum sipariş veremediyse ayağına kadar gelen maskeden alamayacak mı?

Sasyy gecmis olsun,babaniz da atlatmis,ilk vakalardan di sanirim,merak ettigim yurtdışı gezisi olmusmuydu,yada bir sekilde irtibati?
Arti iyilestikten sonra evde tecrit etti mi kendini,bulasicilik suruyor mu bir muddet acaba?

Sasyy gecmis olsun,babaniz da atlatmis,ilk vakalardan di sanirim,merak ettigim yurtdışı gezisi olmusmuydu,yada bir sekilde irtibati?
Arti iyilestikten sonra evde tecrit etti mi kendini,bulasicilik suruyor mu bir muddet acaba?

tesekkur ederim. babamin o surecte yurt disi gezisi olmamisti hayir yani yakinlards yoktu. kardesim fransadan gelmisti ama o gelince biz hepimiz test yaptirdik negatif cikmistik. babam daha sonra bu calismalara katildiktan sonra kendini kotu hissedip test yaptirdi pozitif cikti. o pozitif cikinca bize tekrar test yapildi biz yine negatif ciktik.10 gun hastanede yatti. su an evinde dinleniyor. bulasicilik ne kadar suruyor bilmiyoruz ama biz yine de tedbiri elden birakmamak icin 14 gun sureyle babamla ayni ortamda bulunmuyoruz.

Herkesin ihtiyacı yok ki.
Bu akşam bakalım, sipariş edelim ailemiz için dedik, yasağı olanlara yok zaten 20 yaş ve 65 yaş üzerine.
Ayrıca benim evimde daha geçen hafta stoklar güncellendiği için aldığım 2 kutu maskem var.
Şimdi ben ihtiyacım yokken neden alayım ya da devlet niye versin boŞa?
Başkasına fayda sağlayacak, bunun yolu da taleple olur.

Son düzenleme:
e-devlet internet üzerinden,

e-devlet de internet üzerinden oluyor, maalesef hala interneti kullanamayan yada interneti olmayan bir çok insan var. Muhtarlar mı devreye girmeli acaba bu durumda?
Haklısınız, bilmiyorum ne kadar doğru olur ama bu talep en azından muhtarlar aracılığıyla talep toplama işi Cumhurbaşkanlığına cimer yoluyla iletilebilir mi acaba?
Gerçi uzmanlar maske için açıklamalar yaptılar sentetik olmayan sık dokuma bir kumaşla evde de yapılabilir, evde yapılan maskeler uygun sıcaklıkta yıkandığında tekrar tekrar kullanılabiliyor.

Günaydın sevgili dostlarım; bugün de oldukça rüzgarlı bir sabahtan size gün doğumunu ve çiçeklerini açmış bir yer minesi gönderiyorum. Bugün de moralimizi yüksek tutmak dileği ile sevgiler.

Onu kapıya geldiklerinde de söyleyebilirsiniz, ihtiyacım yok diye.. Daha hızlı bir dağıtım olur bence böyle..

ne güzel düşünüyorsunuz :)
hergün dışarı çıkmayacak birine her hafta 5 maske gelmemesi lazım.

abla bende aynısını düşündüm bunu muhtarlar yapmalı en azından gereksiz yere siprarişin önüne geçilir.

Tek kullanimlik maskeler hem israf hem tehlikleli.
Cope gelisi guzel atilmamali mesela.
Ben yikanabilir bez maske siparis etmistim, desenli tatli guzel bisey, 3 katli korumasi oldukca iyi.
4 farkli renk geldi, kullandigimi balkonda bigun bekletip ertesi gun su sabunla yikiyorum.

Bunu buldum 2 nisanın galiba, italya bizden ne kadar önce başlamıştı, test sayısı bu kadarmış

Eki Görüntüle 2615962

Abd’de testlerin gozunun yasina bakilmiyor, acayip cok test yapiyorlar, o yuzden vaka sayisi cok yuksek.
Turkiyede az yapmiyor gunluk test, o yuzden italya’nin az gibi gorunuyor.
Onlar hele ilk 15-20 gun dogru duzgun tespit yapamadilar

Bir öğretmen arkadaşım geçenlerde maske türleriyle ilgili bir araştırmayı paylaşmıştı kendi sosyal medya hesabında.
Yıkanabilir maskelerin, cerrahi maskelerin vs yanında koruyuculuğunun bayağı az olduğu yazıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…