Bir öğretmen arkadaşım geçenlerde maske türleriyle ilgili bir araştırmayı paylaşmıştı kendi sosyal medya hesabında.
Yıkanabilir maskelerin, cerrahi maskelerin vs yanında koruyuculuğunun bayağı az olduğu yazıyordu.
Bilmiyorum , sol.kurek boyun oluyor genelde agriyorda ovunca biraz geçiyorFibromiyaljiniz mi var
hayir bildigim kadariyla henuz bir uygulamasi yokbunu dün akşam bakanın açıklamasında gördüm ama çok takip edemedim. nereden nasıl bakılabiliyor ? uygulaması falan var mı acaba ?
instada bi ankara haber sayfasi paylasiyor sadece ankara var ama rica edilse digerlerinide yaparlar heraldeNereden Bakıyorsunuz acaba? Her il icin var mi?
Hangi ülke acaba?Maksimum kullanim suresi benim bildigim 6-12 saat ve agizdan yere temas etmemeli ki anlami olsun.
Yani marketten geldim maskemi kenara koyayim yarin yine kullanirim olmuyor, tek kullanimlik olduklari icin.
Benim esimin ulkesinde herkes kendi maskesini yapti, hastalik subattan beri ulkede, vaka sayisi 4500 olum sayisi 88.
Okullar acildi.
Magaza ve restaurantlar acildi.
Tek sart toplu yerlere maskeli girmek ve herkes kendi maskesini kullaniyor ve Ab de yayilimi tek durdurabilen ulke oldular.
Onlarda ev uretimi maskeler ise yaramis gorunuyor☺
Hangi ülke acaba?
Okullar da açılmış diyorsunuz.
Nüfus mu az, ondan mı vaka az?
Harcanan emek, zaman israfı?Onu kapıya geldiklerinde de söyleyebilirsiniz, ihtiyacım yok diye.. Daha hızlı bir dağıtım olur bence böyle..
Öyle olması lazım ama.ne güzel düşünüyorsunuz :)
hergün dışarı çıkmayacak birine her hafta 5 maske gelmemesi lazım.
Ben sipariş etmedim bile. 10 15 tane almıştık eczaneden. İhtiyacı olanlara kalsın diye istemedim. Bence bedava değil de 50 kuruş fln olsaydı keskeÖyle olması lazım ama.
Bunlar kaynaklardan harcanıyor, bilinçsiz şekilde tüketim, ihtiyacımız olduğumuzda kaynakların tükenmesine yol açar.
Bizim evimizde haftada 1 gün, market alışverişi için dışarı çıkılıyor ve aldığım maske hiç yoksa 4 ay yeter bize.
Bizim gibi aileler niye her hafta 5 er maske alsın ki?
Bu hassasiyeti herkesin göstermesi lazım, benim hasta olmamam, başkalarının da olmamasına bağlı, bu bir zincir.
Çalışanlara sgk no ile ücretsiz, diğerlerine ücretli de olabilirdi.Ben sipariş etmedim bile. 10 15 tane almıştık eczaneden. İhtiyacı olanlara kalsın diye istemedim. Bence bedava değil de 50 kuruş fln olsaydı keske
Memurlar.net te var bakankn saydığı 5 il ayrintili digelreri harita üstündeinstada bi ankara haber sayfasi paylasiyor sadece ankara var ama rica edilse digerlerinide yaparlar heralde
Ankarasondakika detaylı harita paylaşımı ile, oturduğum sitede olmadığını ama hemen 2 yan sitemizde, birkaç vaka olduğunu gördüm.instada bi ankara haber sayfasi paylasiyor sadece ankara var ama rica edilse digerlerinide yaparlar heralde
Son zamanlarda sosyal medyada çok çıkıyor bu haber.İnşallah diyelim.
Tamam iste başvurmayan almaz, evde varken neden başvursunlar. Biz maske bulamadık eşim gidiyor ise başvurduk, tabiki verilis seklinde yanlışlar vardir. Ama bu sekilde de talep eden alir. Tabi ki nasil ne zaman gelir o ayri mesele ama ücretsiz olması bir yerde iyi oldu resmen bir paketi 250 ye kadr satanlar vardiÖyle olması lazım ama.
Bunlar kaynaklardan harcanıyor, bilinçsiz şekilde tüketim, ihtiyacımız olduğumuzda kaynakların tükenmesine yol açar.
Bizim evimizde haftada 1 gün, market alışverişi için dışarı çıkılıyor ve aldığım maske hiç yoksa 4 ay yeter bize.
Bizim gibi aileler niye her hafta 5 er maske alsın ki?
Bu hassasiyeti herkesin göstermesi lazım, benim hasta olmamam, başkalarının da olmamasına bağlı, bu bir zincir.
Ben tanesi 2 liradan aldım, şehirler karantinaya alındığı gece.Tamam iste bavsyrmayan almaz, evde varken neden başvursunlar. Biz maske bulamadık eşim gidiyor ise başvurduk, tabiki verilis seklinde yanlışlar vardir. Ama bu sekilde de talep eden alir. Tabi ki nasil ne zaman gelir o ayri mesele ama ücretsiz olması bir yerde iyi oldu resmen bir paketi 250 ye kadr satanlar vardi
Ugrasiyolar canisi insallah guzel bir sonuc cikar.. hem insanogluna icin faydali olur hem Turkiyemizin itibari artmis olur. Gercekten inanmak istiyorumSon zamanlarda sosyal medyada çok çıkıyor bu haber.İnşallah diyelim.
Allah yardımcıları olsun Ercüment Ovalı ve ekibinin..Hastanenin sağladığı yerde 45 gün süreyle karantinaya girmişler ,aşı üretebilmek adına.Risk nedeniyle bir hafta tek çalışacakmış.Başarsa da başarmasa da takdire şayan.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan aÅı çalıÅmalarıyla ilgili yeni açıklamalar
Haber Globalhaberglobal.com.tr
Evet bu olabilirdi, mantikli calisan insana 5 maske zaten yetersiz digeri evde oturuyor , calisana haftalık daha fazla verseydi iyidi,digeride uygun fiyata alır.Çalışanlara sgk no ile ücretsiz, diğerlerine ücretli de olabilirdi.
Bedava diye saldıracak, ihtiyacı olmadan sürekli sipariş edilecek gibi duruyor.
Ülkede günlük 100milyon gibi bir maske tüketimi söz konusu, hangi kaynak bunu aylarca sağlayabilir ki?
Eski komünist ülkelerde disiplin anlayışı vardır. Bulgaristan nüfusu 7 milyon, vaka sayısı 557, ölüm sayısı 23. Sert önlemler alındı, ohal ve karantina uygulandı.Cek cumhuriyeti.
10 milyon nufus.
Bi arkadaS: napcaz maskeyi yiyecek miyiz? Dedigini duydumDün dışarıya çıktığımda çoğunda defalarca kullanıma uygun diye siyah maskeler taktığını gördüm.Herkes o maskelerin temizliğine yeterince bakıyor mu,her seferinde yıkıyor mu dışarıya çıkarken şüpheliyim açıkçası.Eşime de işyerinden vermişler,rahat çalışamadım onunla diye 3 katlı olandan almış.Şimdi maskeye başvurduk,3 kişiyiz.Ben haftada 1 veya 2 gün çıkarım.Eşim ise her gün işe gidiyor.Bu maskeler de gün boyu koruma sağlamıyor zaten ,değişmesi lazım gün içinde.Bizim maskelerden de kullanır eşim.Ola ki fazla geldi,açılmamış paketleri herkesin başvuracağını sanmıyorum ,ihtiyacı olana veririm diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?