- 15 Eylül 2018
- 3.116
- 3.990
- 133
Dün dışarıya çıktığımda çoğunda defalarca kullanıma uygun diye siyah maskeler taktığını gördüm.Herkes o maskelerin temizliğine yeterince bakıyor mu,her seferinde yıkıyor mu dışarıya çıkarken şüpheliyim açıkçası.Eşime de işyerinden vermişler,rahat çalışamadım onunla diye 3 katlı olandan almış.Şimdi maskeye başvurduk,3 kişiyiz.Ben haftada 1 veya 2 gün çıkarım.Eşim ise her gün işe gidiyor.Bu maskeler de gün boyu koruma sağlamıyor zaten ,değişmesi lazım gün içinde.Bizim maskelerden de kullanır eşim.Ola ki fazla geldi,açılmamış paketleri herkesin başvuracağını sanmıyorum ,ihtiyacı olana veririm diye düşünüyorum.
Banada komşum habire bişey getiyor almakta istemiyorum eşim ayıp diyo içeri almıyorum ama getirip götürmesi bile bni korkutuyor ne yapicam bilemiyorumKarsi komsu anneme hamur kizartip getirmis annem iade etmis almamis bugun sabrimizi zorluyolar evde 82 yasinda anneannem var gunduz de geliyorlar gecen gun 1 ekmegi almis geliyorlardi sabir ya
ben okadar detayli goremedim ama eminim vardir burda da.Ankarasondakika detaylı harita paylaşımı ile, oturduğum sitede olmadığını ama hemen 2 yan sitemizde, birkaç vaka olduğunu gördüm.
Keza aynı şekilde ailemin bulunduğu noktada da öyle.
Sonuç olarak hat safhada önlemim olsa da, markette ışık hızı kullanacağım bugün:)
bende bulamadım onu Bursa dayımdetaylı mahalle ve ilçe haritalarına nereden bakıyorsunuz ?
Ben İstanbul'dayım
onun hesabı ypılarak gönderilmeli zten gerekmedikçe çıkılmasın dışarı çalışanlar olarak mecbur çıkıyoruz ya diğerleri ?Öyle olması lazım ama.
Bunlar kaynaklardan harcanıyor, bilinçsiz şekilde tüketim, ihtiyacımız olduğumuzda kaynakların tükenmesine yol açar.
Bizim evimizde haftada 1 gün, market alışverişi için dışarı çıkılıyor ve aldığım maske hiç yoksa 4 ay yeter bize.
Bizim gibi aileler niye her hafta 5 er maske alsın ki?
Bu hassasiyeti herkesin göstermesi lazım, benim hasta olmamam, başkalarının da olmamasına bağlı, bu bir zincir.
yok bu örnekten de anlamaz insanlarımız inat düğün nişan da yaparlar ev gezmeleri de yaparlar sıkıldım deyip sahil yürüşüde yaparlarşimdi annemin bir arkadaşı aradı anlattı. 15 gün önce kız kardeşinin kaynı evlenmiş, kız kardeşi, eşi, kv, kp, görümceler, hepsi düğündeymiş.
hepsi covid pozitif olmuş.
kv vefat, kp hala yoğun bakımda. diğerleri daha hafif evde geçiriyormuş.
hala burada düğün de düğün, nişan da nişan diye tutturanlar için bu yazıyı alıp kk'nın girişine asasım var..
işte sonuç bu.
onları da davet etmişler ama gitmemişler tabi ki.
Çöpe atılsa iyi, maalesef bazı insanlar yalnızca evinde titiz, burada her yer tek kullanımlık maske ve eldiven çöplüğü oldu, işi biten yere atıyor.Tek kullanimlik maskeler hem israf hem tehlikleli.
Cope gelisi guzel atilmamali mesela.
Ben yikanabilir bez maske siparis etmistim, desenli tatli guzel bisey, 3 katli korumasi oldukca iyi.
4 farkli renk geldi, kullandigimi balkonda bigun bekletip ertesi gun su sabunla yikiyorum.
İyi şuan bir belirti olmadı bizde. Teşekkür ederim. Daha erken mi bilmiyorum.@poga nasılsınız? eşin nasil?
Maksimum kullanim suresi benim bildigim 6-12 saat ve agizdan yere temas etmemeli ki anlami olsun.
Yani marketten geldim maskemi kenara koyayim yarin yine kullanirim olmuyor, tek kullanimlik olduklari icin.
Benim esimin ulkesinde herkes kendi maskesini yapti, hastalik subattan beri ulkede, vaka sayisi 4500 olum sayisi 88.
Okullar acildi.
Magaza ve restaurantlar acildi.
Tek sart toplu yerlere maskeli girmek ve herkes kendi maskesini kullaniyor ve Ab de yayilimi tek durdurabilen ulke oldular.
Onlarda ev uretimi maskeler ise yaramis gorunuyor☺
Insallah bir sıkıntı olmaz.İyi şuan bir belirti olmadı bizde. Teşekkür ederim. Daha erken mi bilmiyorum.
Sadece filtrasyon olarak olaya bakmak bence yanlis. Herseyden once maske elimizi agzimiza, burnumuza goturmemizi engelliyor. Bu da bulasma oranini dusuruyor bence.
Çok güzel bir haber, bilim insanlarımız büyük bir emek harcıyor dilerim çalışmalar sonuç verir lakin aşı ya da ilaç bulunursa bunların test aşamasıydı piyasaya sürülmesiydi derken vb yaklaşık 1,5-2 yılı buluyor, hadi bazı testler pas geçildi diyelim en az 1 yıllık bir süreç gerektiriyor, ki anladığım kadarıyla CoronaVirüs agresif yapıda mutasyona uğrayan bir virüs ailesi, virüsün mutasyona uğraması halinde ne olacak kestirmek güç gibi.Hadi inşallah devamı gelecek
Eki Görüntüle 2616265
Orası öyle, sadece diğer kullanıcı anladığım kadarıyla cerrahi maskelerin tehlikeli olduğunu ifade etmiş.Sadece filtrasyon olarak olaya bakmak bence yanlis. Herseyden once maske elimizi agzimiza, burnumuza goturmemizi engelliyor. Bu da bulasma oranini dusuruyor bence.
İlk okuduğumda ben de öyle düşündüm.Aşı bulunacak taa,test edilecek tee,sene geçecek tee falan.Ama gün geçmiyor ki bugün olmaz denilen şey ,yarın olabilir deniliyor.Bu kadar insanın göz göre göre ölmesinin önüne geçilebilecek bir formül olmalı ,bulabilirler,başarabilirler diye umut etmek istiyorumÇok güzel bir haber, bilim insanlarımız büyük bir emek harcıyor dilerim çalışmalar sonuç verir lakin aşı ya da ilaç bulunursa bunların test aşamasıydı piyasaya sürülmesiydi derken vb yaklaşık 1,5-2 yılı buluyor, hadi bazı testler pas geçildi diyelim en az 1 yıllık bir süreç gerektiriyor, ki anladığım kadarıyla CoronaVirüs agresif yapıda mutasyona uğrayan bir virüs ailesi, virüsün mutasyona uğraması halinde ne olacak kestirmek güç gibi.
Bizim şu an alternatif çözümleri de düşünmemiz belki de uygulamaya başlamamız lazım, elimizde var olan bir aşı var ve çocuklarda alt solunum yolları hastalıklarına yakalanma riskini %40 azalttığına dair bilgiler var.
Eski bir aşı Koronavirüse geçici olarak çare olabilir mi? Almanya ve Avustralya'da sağlık çalışanlarına BCG aşısı yapılacak!
ABD, İran, İtalya, Belçika, Hollanda ve bazı diğer Avrupa ülkelerinde BCG aşısının ya hiç ya da kısa süre önce uygulanmaya başladığına dikkat çeken araştırmacılar, bu ülkelerde vaka sayısının ve ölüm oranının dünya ortalamasına göre 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çekiyorwww.medimagazin.com.tr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?