bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

evet maks. 4 saat sonunda değişmesi lazım. bundan fazlası uygun değil diye okuyorum her yerde. ben maske bulamadım uzun zamandır. en son aldıklarım bitmek üzere. 3-4 gün de bir çıkıp alışveriş işini çözmeye çalışıyorum ki bitmesinler. başvurudan gelmedikçe süreyi uzatıcam tabi.

Karsi komsu anneme hamur kizartip getirmis annem iade etmis almamis bugun sabrimizi zorluyolar evde 82 yasinda anneannem var gunduz de geliyorlar gecen gun 1 ekmegi almis geliyorlardi sabir ya
Banada komşum habire bişey getiyor almakta istemiyorum eşim ayıp diyo içeri almıyorum ama getirip götürmesi bile bni korkutuyor ne yapicam bilemiyorum

şimdi annemin bir arkadaşı aradı anlattı. 15 gün önce kız kardeşinin kaynı evlenmiş, kız kardeşi, eşi, kv, kp, görümceler, hepsi düğündeymiş.
hepsi covid pozitif olmuş.
kv vefat, kp hala yoğun bakımda. diğerleri daha hafif evde geçiriyormuş.
hala burada düğün de düğün, nişan da nişan diye tutturanlar için bu yazıyı alıp kk'nın girişine asasım var..
işte sonuç bu.
onları da davet etmişler ama gitmemişler tabi ki.

ben okadar detayli goremedim ama eminim vardir burda da.

onun hesabı ypılarak gönderilmeli zten gerekmedikçe çıkılmasın dışarı çalışanlar olarak mecbur çıkıyoruz ya diğerleri ?
yok bu örnekten de anlamaz insanlarımız inat düğün nişan da yaparlar ev gezmeleri de yaparlar sıkıldım deyip sahil yürüşüde yaparlar

Çöpe atılsa iyi, maalesef bazı insanlar yalnızca evinde titiz, burada her yer tek kullanımlık maske ve eldiven çöplüğü oldu, işi biten yere atıyor.

Çok güzel bir haber, bilim insanlarımız büyük bir emek harcıyor dilerim çalışmalar sonuç verir lakin aşı ya da ilaç bulunursa bunların test aşamasıydı piyasaya sürülmesiydi derken vb yaklaşık 1,5-2 yılı buluyor, hadi bazı testler pas geçildi diyelim en az 1 yıllık bir süreç gerektiriyor, ki anladığım kadarıyla CoronaVirüs agresif yapıda mutasyona uğrayan bir virüs ailesi, virüsün mutasyona uğraması halinde ne olacak kestirmek güç gibi.

Bizim şu an alternatif çözümleri de düşünmemiz belki de uygulamaya başlamamız lazım, elimizde var olan bir aşı var ve çocuklarda alt solunum yolları hastalıklarına yakalanma riskini %40 azalttığına dair bilgiler var.

Sadece filtrasyon olarak olaya bakmak bence yanlis. Herseyden once maske elimizi agzimiza, burnumuza goturmemizi engelliyor. Bu da bulasma oranini dusuruyor bence.
Orası öyle, sadece diğer kullanıcı anladığım kadarıyla cerrahi maskelerin tehlikeli olduğunu ifade etmiş.
Ben de doğru bilgiyi atmak istedim. Sonuçta bu başlıkta birbirimize yardımcı olmak, bildiklerimizi aktarmak için varız.

İlk okuduğumda ben de öyle düşündüm.Aşı bulunacak taa,test edilecek tee,sene geçecek tee falan.Ama gün geçmiyor ki bugün olmaz denilen şey ,yarın olabilir deniliyor.Bu kadar insanın göz göre göre ölmesinin önüne geçilebilecek bir formül olmalı ,bulabilirler,başarabilirler diye umut etmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…