- 16 Haziran 2013
- 1.417
- 2.326
- 208
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
Dna kozlarımıza bakılsa.güzelim yaşa ayrı bir takıntılı bizim insanlar. onun sebebi ne acaba
Çok meşhur bir yotobda video çeken bir bayan var..kendisi yurtdışında.. turkiyedekiler herhalde başka ülkelerde hayat çok çok kolay sanıyor herhalde demişti...her ülkenin zorlukları var...yanlız bizim nüfus maşallah...biraz şu bakabilecegimiz kadar çocuk meselesi bilinci artsa..ne kadar maddi manevi bakamayan var..1 evlat tabikii istenir..ama bundan ötesinde çok düşünmeli.
Prof bunu derse..Onu da yaparlar. Geçen internette bir yerde okudum kadınlar çalıştığı için işsizlik varmış. Kadınlar çalışmasa sadece erkekler çalışsa işsizlik olmazmış zaten kadınlar kazandığı parayi işe giderken giydiği ayakkabıya kıyafete veriyormuş.
Bir de üniversitedeyken bir hoca sınıfta şey demişti. Ben kadın doktora öğrencisi asla istemem. Hamile oluyorlar, çocuk doğunca da bitmiyor sıkıntıları. Bana erkek lazım vs. vs. Gerizekalı bi de prof.du.
arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Hangi yurt dışı burası? Benim yaşadığım yurt dışında yaşa bakıyorlar. Türkiyeye has bir durum olduğunu düşünmüyorum. Hatta ve hatta din ve ırka da bakılıyor. Sosyal deneylerde kanıtlanmış birşey.
İşte bu aradığımız yorum,adamların niyeti başka kadınlara bakışı başka daha ilk baştan,hele bide belli yaşın üstündeysen tamam yani,sonrada niye iş bulamıyon iş mi seçion diyolar.bir bilgisayar firmasına mıhasebe için basvurmustum cv resmim güzeldi cv de iyiydi görüştüğüm adam dediki işe 500 kişi basvurdu en uygun 30 kişiyi cagırdık alacakları bir kişi ve dediki en güzelini alacagız beni yeteri kadar güzel bulmamıs yani bilgisayar firması calısanımı güzellik yarısmasının jürisimi bilemedim maalesef durum bu kadın bedeninin sömürülmesi bu istismar baska birsey değil
bu ülkede üniden yeni mezun genc olsan tecrübesizsin diye işe alsalar dahi genel olarak lise mezunlarının işleri yaptırılır az maas üstelik ya sigortası yoktur ya yemeği ya yolu 35 yasında eğitimli haklarını isteyecek herseyin bilincinde olup yeri geldiğinde masaya yumruğunu indirecek birini niye alsınki işe genç işsizler varken üstelik herseye razıyken düzen bu sömürü düzeni yani modern kölelik işte onun için millet kamuda çalışabilmek için uğraşıyor kpssle atanmayı istiyor en azından hakları belli maas gününde yatıyor vs
bir bilgisayar firmasına mıhasebe için basvurmustum cv resmim güzeldi cv de iyiydi görüştüğüm adam dediki işe 500 kişi basvurdu en uygun 30 kişiyi cagırdık alacakları bir kişi ve dediki en güzelini alacagız beni yeteri kadar güzel bulmamıs yani bilgisayar firması calısanımı güzellik yarısmasının jürisimi bilemedim maalesef durum bu kadın bedeninin sömürülmesi bu istismar baska birsey değil
bu ülkede üniden yeni mezun genc olsan tecrübesizsin diye işe alsalar dahi genel olarak lise mezunlarının işleri yaptırılır az maas üstelik ya sigortası yoktur ya yemeği ya yolu 35 yasında eğitimli haklarını isteyecek herseyin bilincinde olup yeri geldiğinde masaya yumruğunu indirecek birini niye alsınki işe genç işsizler varken üstelik herseye razıyken düzen bu sömürü düzeni yani modern kölelik işte onun için millet kamuda çalışabilmek için uğraşıyor kpssle atanmayı istiyor en azından hakları belli maas gününde yatıyor vs
Yok bebeğim meslek sahibi ve deneyimli bir insansanız 25 yaşında iş bulmak çok da zor değildi. Gerçi şimdi ekonomik kriz var. 6 ay da bir kere saçma sapan bir yer görüşmeye çağırdı. Bundan 3 sene önce her hafta görüşmeye giderdim.Sadece 35ten sonra değilki Türkiyede 25 yaşında bile iş bulmak zor
Ablacim agism Amerika'da da var, Turkiye'de de, Avrupa'da da.
Evet havayollarinda ortayas ustu kabin memuresi ve kabin memuru gordum ama hicbirinin haydi ben 45 yasinda bu isi yapayim dedigini de sanmiyorum.
Ote yandan, kalifiye bir meslege meslege yatirim yapacaksaniz genelde 35ten once yapiyorsunuz, 35-45 arasinda en verimli cagini yasiyorsunuz, sonra da ya patronluk-kendi sirketin ya da emeklilik moduna geciyorsunuz.
Ara verme meselesine gelince de ara verilecek meslekler var, verilemeyecek meslekler var. Misal, ben 5 yil ara vermis bir doktora gitmek istemem. Cunku ilaclar degisiyor, yeni tedaviler ortaya cikiyor, bunlari pas gecmis birini tercih etmem. Ote yandan hemsireyseniz, UX designersaniz, anaokulu ogretmeniyseniz, ogretmenseniz bunlardaki yontemler degismiyor, 3 yil ara verseniz de 5 yil ara verseniz de is bulabilirsiniz. Meslek tercih ederken insanlara bunu da soylemeliler, ara vereyim dunya turu yapayim denecek meslekler var denmeyecek meslekler var.
Hangi ulkedensiniz bilmiyorum ama Almanya gayet ayrimci ve cinsiyetci. Ben Amerika'da da kisa bir sure calistim, size su kadar soyleyeyim Almanya, genel olarak Avrupa; Amerika'dan bile daha ayrimci ve cinsiyetci. Ustelik Alman CV formatinda fotograf konur, medeni hal yazilir, dogum tarihi ve vatandaslik bilgisi de yazilir. Sirf bu yuzden ben Alman sirketlerine basvurmuyorum, CVmde resim yok diye eleneceksem de eee zaten ben boyle bir yerde calismak istemem tam isabet.
Kadinsaniz zaten her yerde calisma hayati zor. Misal Almanya'da kadinlarin dogum izni yasayla korunuyor eyvallah. Ama sosyal baski var, ozellikle daha muhafazkara olan Guney eyaletlerinde kadinlarin cocuktan sonra evde oturmasi bekleniyor. Tanidigim cocuklu bir abla, cocugu krese gotururken ordaki ogretmen onun evde oturmamasina, calismasina laf etmis. Ben de agzinin payini verseydin dedim, onun gorevi parasini aldigi kadar karsiligini vermek bu kadar bu ne hadsizlik.
Baska tanidigim bir kadin, dogumdan sonra ise donuyor, patron cok iyi davraniyor ama onune stajyerlere verilecek nitelikte isleri koyuyorlar. O da patrona benim cocugum oldu, trafik kazasi gecirip beynimin yarisini kaybetmedim demis
Tabi ki Avrupa da gulluk gulistanlik degil, ama Turkiye kadar kotu de degil. Calisirsaniz karsiligini aliyorsunuz, Turkiyede artik o da yok. Turkiye'deki calisma hayati ahlaki bitti. Tamamen somuru, mobbing, psikolojik baski oldu ishayati. Bence is bulsaniz da calismayin.
Konu sahibesi madem bu kadar bayiliyorsunuz Avrupa'ya gidin orda calisin ablacim. Su konuyu acmanizin mantigini hic anlamadim. Elinizde oturma izni gibi bir imkan varken neyden sikayet ediyorsunuz?
Sanirim Avrupa'da buyumussunuz, ee millet 30 yasina kadar universite okuyup g.t buyutuyor sonra da yeni gelen nitelikli gocmenlerle rekabet yapamiyor. Hangi meslekten oldugunuzu soylerseniz insanlar daha iyi yardimci olur.
Ne kadar saçma değil mi? Soruna gelince elbette discriminationyok cnm kamu bile 35 ten sonra almıyor daa ne olsun
Balkan ülkesi sayılabilecek bir yerdeyim. Durumlar Türkiye'den beter valla. En azından okumuş insan için. Üretim yok iş yok. Yok oğlu yok. Ama bu 35 yaş olayı benim de çok moralimi bozuyor. 30 olmama az kaldı, depresyondayım. Şimdi Türkiye'ye dönsem bu mu tecrüben bu yaşa gelmişsin diyecekler diye kafamda kurup duruyorum. Burda da görüştüğüm bir yer çocuğum yok diye dönmedi gibi geliyor. Kesin hamile kalır demişlerdir. Pisler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?