türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

Çok meşhur bir yotobda video çeken bir bayan var..kendisi yurtdışında.. turkiyedekiler herhalde başka ülkelerde hayat çok çok kolay sanıyor herhalde demişti...her ülkenin zorlukları var...yanlız bizim nüfus maşallah...biraz şu bakabilecegimiz kadar çocuk meselesi bilinci artsa..ne kadar maddi manevi bakamayan var..1 evlat tabikii istenir..ama bundan ötesinde çok düşünmeli.

+++++++++
+++++++++

Prof bunu derse..

Genç nüfusa sahip olmanın zararları

Yaşa bakmasalar bile ırka, cinsiyete bakıyorlar. Ayrımcılık farklı şekillerde olsa da her yerde mutlaka var.

bir bilgisayar firmasına mıhasebe için basvurmustum cv resmim güzeldi cv de iyiydi görüştüğüm adam dediki işe 500 kişi basvurdu en uygun 30 kişiyi cagırdık alacakları bir kişi ve dediki en güzelini alacagız beni yeteri kadar güzel bulmamıs yani bilgisayar firması calısanımı güzellik yarısmasının jürisimi bilemedim maalesef durum bu kadın bedeninin sömürülmesi bu istismar baska birsey değil

bu ülkede üniden yeni mezun genc olsan tecrübesizsin diye işe alsalar dahi genel olarak lise mezunlarının işleri yaptırılır az maas üstelik ya sigortası yoktur ya yemeği ya yolu 35 yasında eğitimli haklarını isteyecek herseyin bilincinde olup yeri geldiğinde masaya yumruğunu indirecek birini niye alsınki işe genç işsizler varken üstelik herseye razıyken düzen bu sömürü düzeni yani modern kölelik işte onun için millet kamuda çalışabilmek için uğraşıyor kpssle atanmayı istiyor en azından hakları belli maas gününde yatıyor vs

İşte bu aradığımız yorum,adamların niyeti başka kadınlara bakışı başka daha ilk baştan,hele bide belli yaşın üstündeysen tamam yani,sonrada niye iş bulamıyon iş mi seçion diyolar.

Bence bu firmayi teshir edin ablacim. Yaptiklari sey tek kelimeyle igrenc. Rezillik yani. Linkedin profiliniz varsa orda yazin basiniza gelenleri, baska sosyal medya profiliniz de varsa yazin.

Sadece 35ten sonra değilki Türkiyede 25 yaşında bile iş bulmak zor
Yok bebeğim meslek sahibi ve deneyimli bir insansanız 25 yaşında iş bulmak çok da zor değildi. Gerçi şimdi ekonomik kriz var. 6 ay da bir kere saçma sapan bir yer görüşmeye çağırdı. Bundan 3 sene önce her hafta görüşmeye giderdim.

Valla başlığı görünce ben çok sevindim. 35 yaş üstü kadınlara iş bulmak ekstra ekstra zor. Kamu oyu oluşturmak ve farkındalık yaratmak için forumlar çok güzel yerler. Sonra bir bakmışsınız bir yasa çıkmış ve öz geçmislerde yaş cinsiyet resim medeni durum vs yasaklanmış. Sonraaa kariyer.net vb siteler de platformlarında bu bilgileri kaldırmış. İnşallah olur.

30-35 yaşını geçmek üzere olanlara önerim, biraz sermayeleri varsa iş kurmaları, yani iş veren olmaları. Ben ileride (kendi alanında ilgili) öyle yapmayı düşünüyorum. Her zaman kendimi bu açıdan hazırlamaya çalışıyorum, daha 22 yaşındayım.

Çok haklısınız birebir içindeyim.35 yaşından sonra iş bulmak bu ülkede çok ama çok zor.Zaten vasıflarınız ve yeteneklerinize göre karar vermiyorlar, yaşı gördükten sonra umursamıyorlar bile.Ücretli öğretmenlik yaptım, dersanelerde çalıştım bir süre.Sonrasında iki bebek olunca bıraktım.Şimdi bebeklerim biraz büyüdüler, gittiğim pek çok yerden eli boş döndüm.En son bir kasiyerlik ilanı vardı boş durmayayım hiç değilse diye düşündüm oraya gittim, üstelikte gece çalışacaktım, adamlar kasiyerlik tecrübeniz yok dediler.Birkaç kez gösterilse yapılabilecek bir şey olduğunu en azından öğrenebileceğimi biliyorum.Ama biz daha çok üni öğrencisi çalıştırıyoruz ya da genç modundalar.istenebilecek hak edilmiş ücretten korkuyorlar sadece ücrette değil saygı göstermek zorunda kalmakta onları kasıyor anladığım kadarıyla.Bir de görsel takıntıları var anlaşılan, 35 yaşında fit bir insan olsanız bile 25 yaşında fit bir insan almayı tercih ediyorlar.Yani öyle kriterler koymuşlar ki kafalarına ortadoğunun kız seçerken koydukları kriterlerin aynısı.Doğurganlık çağını geçmemiş, kendi algılarına göre güzel olarak tanımlayacakları, saygı göstermek zorunda kalmayıp, lakayt tavırlar sergileyebilecekleri, eğitim olarak kendilerini ezmeyecek, her işi iş tanımı olmaksızın yapacak, saatler konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir adet köle arıyorlar.Vazgeçtim en son gelecek yıl restoran açmayı planlıyoruz eşimle.bir de böyle deneyelim bakalım.

Siz iş konusunda öyle diyorsanız öyledir.
Fakat ben diğer durumların Türkiye'den beter olduğunu sanmıyorum.
En azından yiyecek fiyatları bu kadar pahalı değildir.
Ayrıca başka ülkelerden zorunlu göç durumlarınız yok, yani ülkede kaos gibi bir durum yok.
Yaş konusunda Türkiye'de çok daha fazla bir baskı var. Özellikle kadınlara, mesela ben 31 yaşındayım. Ve çocuğum yok. Geçen senelerde bir iş görüşmesine gidince bana çocuk düşünüyor musunuz dediler bende hayır düşünmüyorum demiştim ve neden düşünmüyorsunuz demişlerdi. O an içimden ''Size ne Size ne ya ?! diye bağırmak geldi ama gülerek düşünmüyorum işte şu an deyip konuyu kapatmıştım.
Yani çocuk olsa bir dert, olmasa bir dert.
Böyle çağ dışı insanlar kadın çalıştırmak istemiyorlar bence.Kafalar mağara devrinde kalmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…