- 23 Ağustos 2012
- 51.889
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.741
- 898
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
Cok sasirdim , tanidigim yunanlilar cok kibar , belki bulundugunuz sehir ile alakalidir bilemedim
Valla herkes kendi akrabasıyla. Eski komşuluklar da kalmamış. Bizim akrabamız da yok. Yalnızlık var. Bir süredir iş de yok. Ama Türkiye'de de teklif ettikleri maaşlar çok komik rakamlar kur farkından dolayı.Yunanlilardan da ayilar cikiyor tabi ki ama bence iyidir Yunanlilar. Dostluk var, akrabalik var, komsuluk var, insan iliskileri var yani. Taze meyve sebze de var, yasamak icin hic kotu bir yer degil bence (tabi isin varsa)/
Valla herkes kendi akrabasıyla. Eski komşuluklar da kalmamış. Bizim akrabamız da yok. Yalnızlık var. Bir süredir iş de yok. Ama Türkiye'de de teklif ettikleri maaşlar çok komik rakamlar kur farkından dolayı.
Valla Türkiye anca bu gidişle. Bilmiyorum. Bunalımdayım bir süredirYunanistan'da ekonomi bildigim kadariyla uzunca bir suredir asagi gidiyor, AB parasi da yetmedi ve issizlik cok fazla. Baska bir yere gitmeyi dusunmez misiniz?
Valla Türkiye anca bu gidişle. Bilmiyorum. Bunalımdayım bir süredir
Valla cok iyiler , cok yakisiklilar ama burda is bulabilir misin bilemedim , it sektoru cok gelismis degil anladigim kadariylaBirakin simdi bunlari kim kibar kim kaba, Karadag erkekleri nasil panpa yakisikli mi, ben de gelsem mi diyorum bazen
Bana kalsa ben çoktan gitmiştim. Eşim buralı o diyor dur sabret.Valla panpa butun guney Avrupa batakta, istihdam yok tum gencler ya garson ya ogretmen...meslekleriniz nelerdir bu arada?
Valla cok iyiler , cok yakisiklilar ama burda is bulabilir misin bilemedim , it sektoru cok gelismis degil anladigim kadariyla
Bana kalsa ben çoktan gitmiştim. Eşim buralı o diyor dur sabret.
Haha çok tatlısınEsin Adonisse bosver parayi falan, hayatta bundan buyuk hazine olmaz
Ahhaa kiyamam ben sana , valla daha oyle bi cevre yapamadik , olursa yazarim sanaYerimmmmm
Panpa remote yapicam, contracting tipi. Para miktari Almanya/Amerika, eh Karadag da cok pahali bir yer degil anladigim kadariyla deniz kenarinda paralari yerim
Bana bir tane bulsaniz yahu, yok mu sizin isyerlerinizden, arkadaslardan, komsulardan soyle bir seyler?
ben bir görüşmeye gittim çocuğum 4 yaşında ve kreşe gidiyordu
kv nizin evi yakın mı dediler
değil o şu semtte biz bu semtteyiz dedim
sonuç beni almadılar
bir de arayıp bilgi verdiler
biz sizi çokkkkk beğenmiştik iş aslında sizindi ama çocuğunuz var diye erkek aday geldi onu aldık dediler
şaka mısınız dememek için kendimi zor tutum
ben haftada 6 gün günde 11 saat çalışırken o bebek 3,5 aylıktı
bu şartlarda çalışmıştım bir gün de disiplinimi bozmamıştım ama bir başka işveren sen, defolu görüyor neymiş "ya çocuk hasta olur da izin alırsammış"
bu arada yıllar geçti çocuğumun hasta olup da okula gitmediği gün de nerede ise yoktur
Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsun
Ablacım bu söylediğin durum AB ülkelerinde büyük bir suç. Bir AB ülkesi olsaydı hemen şikayet et, sonra da name&shame yap derdim.
Insallah bir gun turkiye de bu seviyeye gelir , denecek bisey yokNe kadar güzel, çok şanslısınız.
Bizde de yaya geçidinde durmadan geçen arabalar var.Arabalarla köşe kapmaca oynuyoruz.
İşsizlik zaten çok fazla, kadınlara ve çocuklara da istenilen seviyede saygı yok.
Ben sizin yerinizde olsam orada yaşamaya devam ederim..
Insallah bir gun turkiye de bu seviyeye gelir , denecek bisey yok
Tesekkue ederim , medeniyet bambaska biseyBaşka bir hayatta belki..
Bu dünyada umudum hiç yok.
Hatta giderek kötüleşiyor.
Ama sizin adınıza sevindim.Medeni toplumlar başkadır..
Tesekkue ederim , medeniyet bambaska bisey
Bugun cok yagmur yagiyordu , cafeden cikip hemen onundeki taksiye yuruyecektik , kucagimda brbek var diye icerde oturan bir kadin semsiyesini acip beni taksiye goturdu , surekli boyle seyler yasiyoruz , cidden bambaskalar
Ahhaa cok dogru cevap olmusBizde olsa sizin taksiye yöneldiğinizi gören başka bir olası müşteri koşarak sıranızı kapardı..
Bizim medeniyet (!) anlayışımız bu.
Ne kibar insanlar var..
Ah ah en büyük derdimi yazıya dökmüşsünüz.arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?