- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.292
- 158
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
Siz iş konusunda öyle diyorsanız öyledir.
Fakat ben diğer durumların Türkiye'den beter olduğunu sanmıyorum.
En azından yiyecek fiyatları bu kadar pahalı değildir.
Ayrıca başka ülkelerden zorunlu göç durumlarınız yok, yani ülkede kaos gibi bir durum yok.
Yaş konusunda Türkiye'de çok daha fazla bir baskı var. Özellikle kadınlara, mesela ben 31 yaşındayım. Ve çocuğum yok. Geçen senelerde bir iş görüşmesine gidince bana çocuk düşünüyor musunuz dediler bende hayır düşünmüyorum demiştim ve neden düşünmüyorsunuz demişlerdi.O an içimden ''Size ne Size ne ya ?! diye bağırmak geldi ama gülerek düşünmüyorum işte şu an deyip konuyu kapatmıştım.
Yani çocuk olsa bir dert, olmasa bir dert.
Böyle çağ dışı insanlar kadın çalıştırmak istemiyorlar bence.Kafalar mağara devrinde kalmış..
Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsunSiz iş konusunda öyle diyorsanız öyledir.
Ayrıca başka ülkelerden zorunlu göç durumlarınız yok, yani ülkede kaos gibi bir durum yok.
Yaş konusunda Türkiye'de çok daha fazla bir baskı var. Özellikle kadınlara, mesela ben 31 yaşındayım. Ve çocuğum yok. Geçen senelerde bir iş görüşmesine gidince bana çocuk düşünüyor musunuz dediler bende hayır düşünmüyorum demiştim ve neden düşünmüyorsunuz demişlerdi.O an içimden ''Size ne Size ne ya ?! diye bağırmak geldi ama gülerek düşünmüyorum işte şu an deyip konuyu kapatmıştım.
Böyle çağ dışı insanlar kadın çalıştırmak istemiyorlar bence.Kafalar mağara devrinde kalmış..
Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsun
Siz iş konusunda öyle diyorsanız öyledir.
Burda 1.56 eur kutusu , ben dun acik aldim 800 gr 0.80 centtiAynen
Ispanak biosu da var, düzü de, 1kglık paket max 2euroMedeniyeti ıspanakla ölçer olduk.
Valla başlığı görünce ben çok sevindim. 35 yaş üstü kadınlara iş bulmak ekstra ekstra zor. Kamu oyu oluşturmak ve farkındalık yaratmak için forumlar çok güzel yerler. Sonra bir bakmışsınız bir yasa çıkmış ve öz geçmislerde yaş cinsiyet resim medeni durum vs yasaklanmış. Sonraaa kariyer.net vb siteler de platformlarında bu bilgileri kaldırmış. İnşallah olur.
Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsun
Türkiye'de kadınlara sırf kadın oldukları için saygısızlık had safhada maalesef. Bir arkadaşım hafif kaza yapmış. Uzun boylu, sarışın güzel gösterişli bir kız üstelik savunma sanayisinde iyi bir pozisyonda çalışıyor.
Kaza yaptığı yer de apaçilerin anavatanı OstimNeyse polis gelmiş ama ağzını yaya yaya hanfendiiiiii sanki sen suçlusun demiş gayet lakayt bir biçimde. Bizimki de artık düzgün konuşmasını söylemek için kurum kimliğini göstermiş. Polis ağız yaymaya devam sekereter misin demiş. Bizimki de orta dereceli bürokrat olduğunu gözüne sokmuş sonra da artık canı burnuna geldiği için iyice fırçalamış.
Yani kadınsan sokakta erkeklerin saygısızca tavırlarına uğraman emr-i hak zaten. Kabul etmeyip tepki gösterirsen daha da psikolojik şiddete ve saygısızlığa uğruyorsun. Öte yandan kadınsan adam gibi bir iş yapman imkansız misal savunma şirketinde mühendis olamazsın ancak sekreter veya IKcı olursun kadınsan, araban lüks arabaysa kocan ne iş yapıyor diye sorarlar kendin almış olamazsın....böyle yani. Kadınlara saygısızlık had safhada.
Türkiye'de kadınlara sırf kadın oldukları için saygısızlık had safhada maalesef. Bir arkadaşım hafif kaza yapmış. Uzun boylu, sarışın güzel gösterişli bir kız üstelik savunma sanayisinde iyi bir pozisyonda çalışıyor.
Kaza yaptığı yer de apaçilerin anavatanı OstimNeyse polis gelmiş ama ağzını yaya yaya hanfendiiiiii sanki sen suçlusun demiş gayet lakayt bir biçimde. Bizimki de artık düzgün konuşmasını söylemek için kurum kimliğini göstermiş. Polis ağız yaymaya devam sekereter misin demiş. Bizimki de orta dereceli bürokrat olduğunu gözüne sokmuş sonra da artık canı burnuna geldiği için iyice fırçalamış.
Yani kadınsan sokakta erkeklerin saygısızca tavırlarına uğraman emr-i hak zaten. Kabul etmeyip tepki gösterirsen daha da psikolojik şiddete ve saygısızlığa uğruyorsun. Öte yandan kadınsan adam gibi bir iş yapman imkansız misal savunma şirketinde mühendis olamazsın ancak sekreter veya IKcı olursun kadınsan, araban lüks arabaysa kocan ne iş yapıyor diye sorarlar kendin almış olamazsın....böyle yani. Kadınlara saygısızlık had safhada.
Diğer konuya da yazdım, şu metrodaki köepkli kadın tartışmasını okuyordum, bir kadın gözle tacizden rahatsız olduğunu yazmış. Boğaziçinde öğrenci bir çocuk da herkes beni sevmek istiyor vakası kezbanlar stili bir şey yazmış. 2. bir kadın gayet hanımefendice ve düzgün bir şekilde gözle tacizin ne kadar rahatsız edici bir durum olduğunu, giyimden bağımsız olarak çarşaf giysen bile dönüp arkandan bakan var açıklamış. El-cevap: "Hmmm bütün dünya benim peşimde vakası" 2. kadın da devam etmiş kadınlara saygısızca cevap vermeyi kendinde hak görüyorsan kadın nefreti zaten buna deniyor. Tüm toplum kadınları aşağılamayı kendine hak görüyor arkadaş. Türkiye'ye dönersem ailemi özlediğim için dönerim ama bu kadın nefreti saçmalığı beni hayatımdan soğutuyor.
Hangi Balkan ülkesi o yaya geçidinde duran arabalar. Burası Türkiye'nin aynısı. Pahalılık da var.Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsun
50 yaşında gençsin diye emekli etmiyorlar 35 inde yaşlısı diye iş veren yok. Bankacilari 45 yas olmadan çıkartıyorlar.neden? Gençliğini aktifligini sömurup artık yerine daha az maaş verebileceği birilerini çalıştırmak varken neden eski personele yüksek maaş odesin kıdem tazminatini artırsın?arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
KaradagHangi Balkan ülkesi o yaya geçidinde duran arabalar. Burası Türkiye'nin aynısı. Pahalılık da var.
En insani durumlar hata bu ülkede.bebegin olmus hiçbir kuruma işverene maliyet olmadan buyutmussun.ne iş saatini yemişsin ne çalışmadan maaşını...ilk bebegin iznindeyken ikinciyi doğuranlar da 4 sene işinden uzak kalıyor neredeyse.onlar deneyimini kaybetmiyor ama? Üzerine sağlık sigortası maaşı süt izni ücretsiz izni raporu...valla hakkı olan kullansın gözümüz yok da 37 yaşında insana da deneyimsiz muamelesi yapmak da insanlık dışıAaaah ah bu konuda yaramı deşti4 aydır iş arıyorum. Bulamıyorum. Arayanların çoğu beleşçi. Bu arada 37 yaşında, 10 yıllık mesleki deneyime sahip bir avukatım. En büyük hatam kızımdan sonra mesleğe 4 yıl ara vermem oldu sanırım. Fakat şartlar öyle gelişti. Evden de çalışmalarım oldu yani birşey unutmuş değilim. Fakat işveren bunu hep aleyhime gösterdi. Dört yıl önceki maaşımı bile şuan için fazla buldu. Tabi bunda ülkemizde adeta mantar gibi üreyen özel üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımız da büyük etken. Meslekte kalite kalmadı.
Bir de "bildiğini bilmek" diye bir kavram var.araba kullanmayı öğrendiysen bir kere unutur musun? 10 sene yaptığın işi unutmak diye birsey olabilir moAaaah ah bu konuda yaramı deşti4 aydır iş arıyorum. Bulamıyorum. Arayanların çoğu beleşçi. Bu arada 37 yaşında, 10 yıllık mesleki deneyime sahip bir avukatım. En büyük hatam kızımdan sonra mesleğe 4 yıl ara vermem oldu sanırım. Fakat şartlar öyle gelişti. Evden de çalışmalarım oldu yani birşey unutmuş değilim. Fakat işveren bunu hep aleyhime gösterdi. Dört yıl önceki maaşımı bile şuan için fazla buldu. Tabi bunda ülkemizde adeta mantar gibi üreyen özel üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımız da büyük etken. Meslekte kalite kalmadı.
Tahmin etmiştimKaradag
Cok sasirdim , tanidigim yunanlilar cok kibar , belki bulundugunuz sehir ile alakalidir bilemedimTahmin etmiştim
Bizim burda da insanlar Türkiye'den daha medeniyetsiz yerine göre. İlk başlarda öyle gelmiyordu Türkiye ile aynı gibiydi ama çok kaba davranışları olduklarını gördüm zamanla. Mesela nedir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde seninki biter. Gecenin bir saati gürültü yapamazsın. Yok efendim yapabilirmiş o onun özgürlüğüymüş.
Tahmin etmiştim
Bizim burda da insanlar Türkiye'den daha medeniyetsiz yerine göre. İlk başlarda öyle gelmiyordu Türkiye ile aynı gibiydi ama çok kaba davranışları olduklarını gördüm zamanla. Mesela nedir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde seninki biter. Gecenin bir saati gürültü yapamazsın. Yok efendim yapabilirmiş o onun özgürlüğüymüş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?