türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

Yıllar önce yurtdışında çok unlü bir haber spikeri hanım onemli bir kanala yuksek ucretle transfer olmuştu.

Tum dünya basini bu haberi yilin transferi olarak paylasti.

Turk medyasindaki haber basligi foto altindaki su yazi; bu kırış buruş kadına mı bu para verildi? Buna benzer bisey.

Yani onca yilin emegi, is tecrubesi, birikimi falan degil de parayi hakeden purussuz bir cilt demek ki :)))

Yurtdisinda anlatiyorlar mesela bi kahve zincirinde 60 yas üstü bir bayan calisiyor ve hatta dializ hastasi ona gore mesaisi ayarlaniyor.

Bizim ulkemizde yasin yuksek olacak, hasta olacaksin ve is bulacaksin ne mumkun????

ben bir görüşmeye gittim çocuğum 4 yaşında ve kreşe gidiyordu

kv nizin evi yakın mı dediler

değil o şu semtte biz bu semtteyiz dedim

sonuç beni almadılar

bir de arayıp bilgi verdiler

biz sizi çokkkkk beğenmiştik iş aslında sizindi ama çocuğunuz var diye erkek aday geldi onu aldık dediler

şaka mısınız dememek için kendimi zor tutum

ben haftada 6 gün günde 11 saat çalışırken o bebek 3,5 aylıktı

bu şartlarda çalışmıştım bir gün de disiplinimi bozmamıştım ama bir başka işveren sen, defolu görüyor neymiş "ya çocuk hasta olur da izin alırsammış"

bu arada yıllar geçti çocuğumun hasta olup da okula gitmediği gün de nerede ise yoktur

Bende bir balkan ulkesindeyim , evet issizlik var ama turkiye ile kiyaslanamaz bile ve hayat kosullari cok cok daha iyi , herseyden once medeniyet var , yaya gecidinde duran arabalar var , heryerde oncelik kadin ve cocuklarin , sadece insan oldugun icin saygi duyuluyor daha ne olsun

Aynen
Ispanak biosu da var, düzü de, 1kglık paket max 2euroMedeniyeti ıspanakla ölçer olduk.

Ablacım bu söylediğin durum AB ülkelerinde büyük bir suç. Bir AB ülkesi olsaydı hemen şikayet et, sonra da name&shame yap derdim.

Öyle tabi fozgebcim, erkeksen yine iyi kötü bir şeyler buluyorsun ama kadınsan o da yok. Kadınlar da usanmış ki artık bu durumdan ses ediyorlar.

Türkiye'de kadınlara sırf kadın oldukları için saygısızlık had safhada maalesef. Bir arkadaşım hafif kaza yapmış. Uzun boylu, sarışın güzel gösterişli bir kız üstelik savunma sanayisinde iyi bir pozisyonda çalışıyor.
Kaza yaptığı yer de apaçilerin anavatanı Ostim Neyse polis gelmiş ama ağzını yaya yaya hanfendiiiiii sanki sen suçlusun demiş gayet lakayt bir biçimde. Bizimki de artık düzgün konuşmasını söylemek için kurum kimliğini göstermiş. Polis ağız yaymaya devam sekereter misin demiş. Bizimki de orta dereceli bürokrat olduğunu gözüne sokmuş sonra da artık canı burnuna geldiği için iyice fırçalamış.
Yani kadınsan sokakta erkeklerin saygısızca tavırlarına uğraman emr-i hak zaten. Kabul etmeyip tepki gösterirsen daha da psikolojik şiddete ve saygısızlığa uğruyorsun. Öte yandan kadınsan adam gibi bir iş yapman imkansız misal savunma şirketinde mühendis olamazsın ancak sekreter veya IKcı olursun kadınsan, araban lüks arabaysa kocan ne iş yapıyor diye sorarlar kendin almış olamazsın....böyle yani. Kadınlara saygısızlık had safhada.
Diğer konuya da yazdım, şu metrodaki köepkli kadın tartışmasını okuyordum, bir kadın gözle tacizden rahatsız olduğunu yazmış. Boğaziçinde öğrenci bir çocuk da herkes beni sevmek istiyor vakası kezbanlar stili bir şey yazmış. 2. bir kadın gayet hanımefendice ve düzgün bir şekilde gözle tacizin ne kadar rahatsız edici bir durum olduğunu, giyimden bağımsız olarak çarşaf giysen bile dönüp arkandan bakan var açıklamış. El-cevap: "Hmmm bütün dünya benim peşimde vakası" 2. kadın da devam etmiş kadınlara saygısızca cevap vermeyi kendinde hak görüyorsan kadın nefreti zaten buna deniyor. Tüm toplum kadınları aşağılamayı kendine hak görüyor arkadaş. Türkiye'ye dönersem ailemi özlediğim için dönerim ama bu kadın nefreti saçmalığı beni hayatımdan soğutuyor.

Son düzenleme:

Bu tipler o kadar aşağılık komplekslidir ki, eziklikten akşama gidip eşlerini dövüp tatmin olurlar.

Valla kuzucum ulkeden gitmemizin temel nedeni bu iste , bir kizimiz var , esimin en buyuk derdi kizinin deger gorecegi , tacize ugramayacagi bir yerde ozgur sekilde yasamasiydi , tum bu katlandigimiz cile , bu yastan sonra hayata sifirdan baslamamizin nedeni kizimiz , onu o ulkeden cikarmak icin yaptik herseyi

Ben cazgir bi hatun oldugum icin turkiyedeyken hic altta kalmadim ama simdi sen yazinca soyle bir hayatima goz atinca cidden mucadeleyle gecmis , mesela burada ev sahipleri emlakcilar vs once benim elimi sıkıp bana nasilsiniz diyorlar , turkiyede ise gormezden gelirdi cogu cunku orda erkektir onemli olan , onu ikna etmeleri lazim , karar mercii erkek ne de olsa , aslinda nr kadar kucuk drtaylar , yasarken fark etmedigimiz , fark etsek bile aman okuz iste deyip gecip gittigimiz ama dusununce turkiyede hayatin hicbir evresinde sayilmiyorsun anca benim gibi zorla kendini saydiriyorsun ama ona bile o kadar alismis ki bunye anca o duzenden cikip uzaktan bakinca vay anasini be diyorsun

Aaaah ah bu konuda yaramı deşti 4 aydır iş arıyorum. Bulamıyorum. Arayanların çoğu beleşçi. Bu arada 37 yaşında, 10 yıllık mesleki deneyime sahip bir avukatım. En büyük hatam kızımdan sonra mesleğe 4 yıl ara vermem oldu sanırım. Fakat şartlar öyle gelişti. Evden de çalışmalarım oldu yani birşey unutmuş değilim. Fakat işveren bunu hep aleyhime gösterdi. Dört yıl önceki maaşımı bile şuan için fazla buldu. Tabi bunda ülkemizde adeta mantar gibi üreyen özel üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımız da büyük etken. Meslekte kalite kalmadı.

Hangi Balkan ülkesi o yaya geçidinde duran arabalar. Burası Türkiye'nin aynısı. Pahalılık da var.

50 yaşında gençsin diye emekli etmiyorlar 35 inde yaşlısı diye iş veren yok. Bankacilari 45 yas olmadan çıkartıyorlar.neden? Gençliğini aktifligini sömurup artık yerine daha az maaş verebileceği birilerini çalıştırmak varken neden eski personele yüksek maaş odesin kıdem tazminatini artırsın?

En insani durumlar hata bu ülkede.bebegin olmus hiçbir kuruma işverene maliyet olmadan buyutmussun.ne iş saatini yemişsin ne çalışmadan maaşını...ilk bebegin iznindeyken ikinciyi doğuranlar da 4 sene işinden uzak kalıyor neredeyse.onlar deneyimini kaybetmiyor ama? Üzerine sağlık sigortası maaşı süt izni ücretsiz izni raporu...valla hakkı olan kullansın gözümüz yok da 37 yaşında insana da deneyimsiz muamelesi yapmak da insanlık dışı

Bir de "bildiğini bilmek" diye bir kavram var.araba kullanmayı öğrendiysen bir kere unutur musun? 10 sene yaptığın işi unutmak diye birsey olabilir mo

Tahmin etmiştim
Bizim burda da insanlar Türkiye'den daha medeniyetsiz yerine göre. İlk başlarda öyle gelmiyordu Türkiye ile aynı gibiydi ama çok kaba davranışları olduklarını gördüm zamanla. Mesela nedir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde seninki biter. Gecenin bir saati gürültü yapamazsın. Yok efendim yapabilirmiş o onun özgürlüğüymüş.

Cok sasirdim , tanidigim yunanlilar cok kibar , belki bulundugunuz sehir ile alakalidir bilemedim

Yunanlilardan da ayilar cikiyor tabi ki ama bence iyidir Yunanlilar. Dostluk var, akrabalik var, komsuluk var, insan iliskileri var yani. Taze meyve sebze de var, yasamak icin hic kotu bir yer degil bence (tabi isin varsa)/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…