- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
Ahhaa cok dogru cevap olmus
Gecen gun biz duran bir taksiye gittik kapiyi actik o sirada baska bir kafin geldi megersem o telefonla cagirmis taksiyi
Biz tabi ona verdik araci ama kadin siz yabancisiniz ve bebek var lutfen binin ben baska cagiririm dedi
Turkiyede olsa mumkun degildi boyle bir durum
Mutsuz insanlar ulkesiyiz , bencil , topluma saygi duymayan , sadece kendisini dusunen canlilar toplulugu maalesefAnlayışlı insanlar candır. Türkiye'de bu davranış imkansıza yakın..
Bizde olsa sinirli sinirli o benim taksim diye size tafra yapardı.
Bizde insanlar çok sinirli, stresli.
Artık bu sinir,stres davranışlarımıza sirayet etmiş. Değişmesi çok zor.
Hele İstanbul amanın..
Mutsuz insanlar ulkesiyiz , bencil , topluma saygi duymayan , sadece kendisini dusunen canlilar toplulugu maalesef
Bir de cimere yazdım; çalışma hakkı engellenemez, devlet her vatandaşına eşit davranmak zorundadır. 35 yaş üstünü devlet ve özel sektör işe almazsa, bu kadınlar 60 yaşına kadar nasıl para kazanacak yazdım.
Gelen cevap; yaş sınırı koymanın önünde yasal engel yok.
Kimsenin hayatına kimse karışamaz.
Yokmuş maalesef.Yasal engel olmali, pekcok ulkede agism e yani yas bazli ayrimciliga karsi yasalar var.
25 yaşındaşken bir devlet hastanesine başvurmuştum, danışmada çalışmak için. Mülakat ekibi doktor ve memurlardan oluşuyordu. Yarın birgün çocuğun olursa dediler, kısırım dedim, işe aldılar. Hastalanıp izin kullandım diye şutladılar.
Bir de cimere yazdım; çalışma hakkı engellenemez, devlet her vatandaşına eşit davranmak zorundadır. 35 yaş üstünü devlet ve özel sektör işe almazsa, bu kadınlar 60 yaşına kadar nasıl para kazanacak yazdım.
Gelen cevap; yaş sınırı koymanın önünde yasal engel yok.
Kimsenin hayatına kimse karışamaz.
Evet maalesef öyleyiz.Bozulma devam ediyor.
Özellikle kavgayı çok seviyoruz.Kavgacı, egoist, astığım astık kestiğim kestik insanlara saygı duyuyoruz.
İnsanlar haklılığını ispat etmek için ya kavga eder ya da sesini yükseltir.
Herkes birbirini sömürme telaşında, ondan kıdemli insanlar iş bulamıyor.
Toplumsal bir düzelme lazım..
acaba diyorum bizim yüzyıllar önce genlerimizle filan mı oynamışlar
Olabilir..
Utanma duygumuz kalmadığı için saldım mevlam çayıra şeklinde yaşıyoruz..
arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Doğrudan kısırım demedim. Olmuyor maalesef dedim. Bir de bunlar doktor ve ekibi yani.valla pes kısırım diyerek işe alınmak ! ne acayip bir ülkede yaşıyoruz!:S
aynen araba kullanırken bilirsin daha kırmızıdan sonra sarı yandığı anda daaat düüüt korna sesleri yaw nooluyo etinden etmi koparıyolar be adam .. buneyaa, özellikle ingilterede kırmızıdan sonra yeşil yandı içimden 30 a kadar saydım hareket etmeden durdum . arkamdakilerden tık yok .. en sonunda bir adam arabasından indi yanıma geldi bana ingilizce olarak yardıma ihtiyacınız varmo hanımefendi iyimisizin dedi bende yok çalışmadı araba şimdi deniycem dedim adam benle denedi çalıştı tabi. arkadaki araçlar hep bir anda sessizce duruyorlar.inanamadım tabi buraya gelince affalıyorsun ordan. daha binlerce örnnek var böyle . mesela yolda yaya ışığı var . 10 tane araba geçsin sen tek yaya ol. ona bastığın anda hepsi otomatik sanki uzaktan bir el kumanda ediyor gibi durur senin geçmeni bekler. burda ohooo 10 araba karşıdan geliyor ve sen tek yayasın.. hayal gücünü kullan başına neler gelecek :)))
Ablacim agism Amerika'da da var, Turkiye'de de, Avrupa'da da.
Evet havayollarinda ortayas ustu kabin memuresi ve kabin memuru gordum ama hicbirinin haydi ben 45 yasinda bu isi yapayim dedigini de sanmiyorum.
Ote yandan, kalifiye bir meslege meslege yatirim yapacaksaniz genelde 35ten once yapiyorsunuz, 35-45 arasinda en verimli cagini yasiyorsunuz, sonra da ya patronluk-kendi sirketin ya da emeklilik moduna geciyorsunuz.
Ara verme meselesine gelince de ara verilecek meslekler var, verilemeyecek meslekler var. Misal, ben 5 yil ara vermis bir doktora gitmek istemem. Cunku ilaclar degisiyor, yeni tedaviler ortaya cikiyor, bunlari pas gecmis birini tercih etmem. Ote yandan hemsireyseniz, UX designersaniz, anaokulu ogretmeniyseniz, ogretmenseniz bunlardaki yontemler degismiyor, 3 yil ara verseniz de 5 yil ara verseniz de is bulabilirsiniz. Meslek tercih ederken insanlara bunu da soylemeliler, ara vereyim dunya turu yapayim denecek meslekler var denmeyecek meslekler var.
Hangi ulkedensiniz bilmiyorum ama Almanya gayet ayrimci ve cinsiyetci. Ben Amerika'da da kisa bir sure calistim, size su kadar soyleyeyim Almanya, genel olarak Avrupa; Amerika'dan bile daha ayrimci ve cinsiyetci. Ustelik Alman CV formatinda fotograf konur, medeni hal yazilir, dogum tarihi ve vatandaslik bilgisi de yazilir. Sirf bu yuzden ben Alman sirketlerine basvurmuyorum, CVmde resim yok diye eleneceksem de eee zaten ben boyle bir yerde calismak istemem tam isabet.
Kadinsaniz zaten her yerde calisma hayati zor. Misal Almanya'da kadinlarin dogum izni yasayla korunuyor eyvallah. Ama sosyal baski var, ozellikle daha muhafazkara olan Guney eyaletlerinde kadinlarin cocuktan sonra evde oturmasi bekleniyor. Tanidigim cocuklu bir abla, cocugu krese gotururken ordaki ogretmen onun evde oturmamasina, calismasina laf etmis. Ben de agzinin payini verseydin dedim, onun gorevi parasini aldigi kadar karsiligini vermek bu kadar bu ne hadsizlik.
Baska tanidigim bir kadin, dogumdan sonra ise donuyor, patron cok iyi davraniyor ama onune stajyerlere verilecek nitelikte isleri koyuyorlar. O da patrona benim cocugum oldu, trafik kazasi gecirip beynimin yarisini kaybetmedim demis
Tabi ki Avrupa da gulluk gulistanlik degil, ama Turkiye kadar kotu de degil. Calisirsaniz karsiligini aliyorsunuz, Turkiyede artik o da yok. Turkiye'deki calisma hayati ahlaki bitti. Tamamen somuru, mobbing, psikolojik baski oldu ishayati. Bence is bulsaniz da calismayin.
Konu sahibesi madem bu kadar bayiliyorsunuz Avrupa'ya gidin orda calisin ablacim. Su konuyu acmanizin mantigini hic anlamadim. Elinizde oturma izni gibi bir imkan varken neyden sikayet ediyorsunuz?
Sanirim Avrupa'da buyumussunuz, ee millet 30 yasina kadar universite okuyup g.t buyutuyor sonra da yeni gelen nitelikli gocmenlerle rekabet yapamiyor. Hangi meslekten oldugunuzu soylerseniz insanlar daha iyi yardimci olur.
Hangi yurt dışı burası? Benim yaşadığım yurt dışında yaşa bakıyorlar. Türkiyeye has bir durum olduğunu düşünmüyorum. Hatta ve hatta din ve ırka da bakılıyor. Sosyal deneylerde kanıtlanmış birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?