türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

25 yaşındaşken bir devlet hastanesine başvurmuştum, danışmada çalışmak için. Mülakat ekibi doktor ve memurlardan oluşuyordu. Yarın birgün çocuğun olursa dediler, kısırım dedim, işe aldılar. Hastalanıp izin kullandım diye şutladılar.

Anlayışlı insanlar candır. Türkiye'de bu davranış imkansıza yakın..
Bizde olsa sinirli sinirli o benim taksim diye size tafra yapardı.
Bizde insanlar çok sinirli, stresli.
Artık bu sinir,stres davranışlarımıza sirayet etmiş. Değişmesi çok zor.
Hele İstanbul amanın..

Mutsuz insanlar ulkesiyiz , bencil , topluma saygi duymayan , sadece kendisini dusunen canlilar toplulugu maalesef

Bir de cimere yazdım; çalışma hakkı engellenemez, devlet her vatandaşına eşit davranmak zorundadır. 35 yaş üstünü devlet ve özel sektör işe almazsa, bu kadınlar 60 yaşına kadar nasıl para kazanacak yazdım.

Gelen cevap; yaş sınırı koymanın önünde yasal engel yok.
Kimsenin hayatına kimse karışamaz.

Mutsuz insanlar ulkesiyiz , bencil , topluma saygi duymayan , sadece kendisini dusunen canlilar toplulugu maalesef

Evet maalesef öyleyiz.Bozulma devam ediyor.
Özellikle kavgayı çok seviyoruz.Kavgacı, egoist, astığım astık kestiğim kestik insanlara saygı duyuyoruz.
İnsanlar haklılığını ispat etmek için ya kavga eder ya da sesini yükseltir.
Herkes birbirini sömürme telaşında, ondan kıdemli insanlar iş bulamıyor.
Toplumsal bir düzelme lazım..

Yasal engel olmali, pekcok ulkede agism e yani yas bazli ayrimciliga karsi yasalar var.

Kariyer.net’te Cv’me defalarca bakan şirketler var. Aramaya gelince yok. Madem aramayacaksın görüşmeye çağırmayacaksın neden 4-5 defa Cv’mi görüntülüyorsun boş yere beni umutlandırıyorsun

valla pes kısırım diyerek işe alınmak ! ne acayip bir ülkede yaşıyoruz! :S

türkiyede AYRILMCILIK denen insan hakları bildirgesinin ihlal maddesinin hiç bir önemi yok: heryerde ayrımcılık var insan hakları eşit ve adil değil. neden bu ülkede suç oranı dolandırıcılık fuhuş vs bu kadar yüksek ? 35 yaşından büyük kişileri sen otomatikman defolu işe yaramaz kategorisine alıyorsun. ne bekliyorsunki ? adam işsiz iş bulamıyor 35 yaşında çocuklu ve aç. bence sistemin bozuk olmasının sebebi aslında bu ayrımcılık adaletsizlik. tok insan suç işlermi ? zaten bir ülkenin gelişmişlik seviyesini iki kriter belirler. suç oranı ve ve ihracat oranı.. bizim suç oranı ortada. ihracat da yerlerde..

acaba diyorum bizim yüzyıllar önce genlerimizle filan mı oynamışlar

Olabilir..
Utanma duygumuz kalmadığı için saldım mevlam çayıra şeklinde yaşıyoruz..

aynen araba kullanırken bilirsin daha kırmızıdan sonra sarı yandığı anda daaat düüüt korna sesleri yaw nooluyo etinden etmi koparıyolar be adam .. buneyaa, özellikle ingilterede kırmızıdan sonra yeşil yandı içimden 30 a kadar saydım hareket etmeden durdum . arkamdakilerden tık yok .. en sonunda bir adam arabasından indi yanıma geldi bana ingilizce olarak yardıma ihtiyacınız varmo hanımefendi iyimisizin dedi bende yok çalışmadı araba şimdi deniycem dedim adam benle denedi çalıştı tabi. arkadaki araçlar hep bir anda sessizce duruyorlar. inanamadım tabi buraya gelince affalıyorsun ordan. daha binlerce örnnek var böyle . mesela yolda yaya ışığı var . 10 tane araba geçsin sen tek yaya ol. ona bastığın anda hepsi otomatik sanki uzaktan bir el kumanda ediyor gibi durur senin geçmeni bekler. burda ohooo 10 araba karşıdan geliyor ve sen tek yayasın.. hayal gücünü kullan başına neler gelecek :)))

35 ine kadar özel sektörde isen canın çıkmış oluyor da ondan.

Bu dedikleriniz ilk işe başlamada geçerli. Daha önce iş deneyimi olanlar için değil.
Ayrupa'da nüfus yaşlı zaten genç insan yok ki. Türkiye'de tam tersi genç nüfus çok.
Orada da öyle genç nüfus olsa tabi ki yaşı büyük olanı değil de genç olanı tercih ederler.

Ben Amerika'da, üniversitede okurken bulundum.3 aylığına Work and Travel programına Los Angeles'a gittim. Aynı dediğiniz gibi. Yaya kaldırımına daha inmeden gören araba 200 metre geride de olsa duruyor.Ve seni bekliyor. Herkes bize küçük Amerika der. Ama Amerika'nın iyi özelliklerini almamışız nerede en kötü özellikleri var onları almışız.
İnsan medeni Batı ülkelerini görüp Türkiye'ye gelince bir garip oluyor.
O yüzden çok daha insancıl ve medeni olan Norveç (Dünyada İnsan Haklarında 1.sırada), İsveç (Dünyada İnsan Haklarında 3.sırada) gibi ülkelere turla imkanım olsa da şu an gitmem.
Oradan 1 hafta sonra Türkiye'ye gelsem çok depresif olurum gibi geliyor.
O yüzden şimdilik sadece yaya geçidinde yol vermeyenlere içimden namaler diziyorum.
Bakalım stres savar olarak bu metot nereye kadar gidecek..

Dimi ama??? Hele bir gidip çalışsınlar da görsünler bence. Ben Amerika’da çalıştım.
İnsanlar yurtdışı diye woaaaaaw oluyor ta hiç Alakası yok!
Bir bizim insanımız kaba cahil filan bazılarına göre. Oysa Amerika’da da adam betaz çorap kapri tuvalet terliği kombinasyonuyla geziniyor sokakta!
Ulu orta yerde gegiriyor mesela.

Almanya’daki genç nüfusla ülkemizdeki bir mi??
Ayrıca kimse kusura bakmasın da en azından bilgisayar bilen bir nesil var karsımızda. 45-50 yas aralıgında memurların çoğu klavye kullanmayı bilmiyor daktilo devrinde kalmış resmen. Ben demiyorum ki 30 yaşındaki adam işe alınmasın. Ama bir yaş sınırı olabilmeli.

Özelde uzun yıllar çalıştım arada çıkan asalakları göz ardı ederek diyorum geneli zehir gibiydi. Bilgiliydi. Ben burada üniversite kalitesini gördüm ama. Genelimiz iyi üniversitelerden mezunduk. İşyerimiz bu konuda seçiciydi. Sözüm ona iller ekonomik kalkınma yaşasın diye açılan dandik üniversitelerde okumadıkS çok sağlam profesörlerden eğitim alarak mezun olduk.
40 yasında da olsam iş bulurum bu tecrübemle alakalı bir durum. Yaş icin alınmayacağımı sanmıyorum.
Dünyada nereye gidersen git evliysen çocuk yaparsın gözüyle görülüp işe almak istemeyen insanlar oluyor. Olayı illa Türkiye’de neden böyle diye nokta atışı eleştirmeye gerek yok.

Ama yine büyük bir kesim bizi anlamayacak. Muhalefet olmak kanımızda var galiba.

Hele de müslüman olduğun anlaşılırsa mobingin alasını yiyorsun. Sırf kendi içimde ki kimseye özellikle söylemedim bilinmesine gerek yok diye. Yemek saati yemek yemiyorum diye oruç olduğumu anlayıp sürekli domuz etini getirirlerdi masama. He bu insanlar da gayet medeni saydığımız insanlar.

Burada yorumları okuyorum İnan’ın çok gülüyorum.
Bazı yorumlar aklı yok, fikri var gibi.
Bilen de yazıyor bilmeyen de yazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…