• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye‘de yasam?

demin burda suriyeliler hakkinda bir konu vardi...
isde kokuyorlar, sömürüyorlar, cirt cirt cocuk yapiyorlar diye...

ayyyyyy ben bu laflari duymusdum bir yerde. sonra hatirladim. almanlarin biz türklere dedigi seylerdi :)
baktilar türkler Creative--- cart diye kestiler önünü.

Ya bir arkadasim kanadaya gitti, orada ilk tanistigi Turk devletten nasil fazla para koparacaginin yontemini anlatmis.. sahtekarlik raporu falan yok dunya da allahtan..

Yoksulluk sınırı 5330 TL, asgari ücret net 1600 TL.
Dünya Mutluluk Raporunda 78. sırada.
Maddi manevi ülkenin özeti..

Haa taşı, toprağı, güneşi, denizi cennettir orası ayrı.
Gelirsen zor alışırsın, alışırsan zor gidersin. Kalan sağlar bizimdir :)

:KK70:
Şu problemsizlikten açılmayan İsviçre parlamentosu bizim ülkeye kafa yorsun madem ya..
Ne biliyim bilim adamları Türk halkının dayanma gücünün sınırını araştırsın falan.. :oha:

Benim arkadaşımın abisi evlendiği kızı almanyadan getirdi. İzmire yerleştiler birkaç ay sonra almanyaya temelli döndüler. Çünkü akıllandılar. Çocuk burada fena kazanmıyordu oraya ilk gittiklerinde biraz zorlandılar ama sonra çok şükür toparladılar.
Fikir sorarsan ben sevgilini oraya götür derim. Yaşadığınızı anlarsınız. Bizim ülkenin nereye gittiği belli değıl

Ülkeler arasindaki sözlesmelere bagli. USA vatandasi cifte olabiliyor. Canadayi arastirmam gerek. Türkler olamiyor kuzum. Almanlar cart diye kaldirdi- eskiden rahatdi. TRden catir catir kira alip burda devletden gecinen türk vatandaslarimiz baya suyunu cikartmisdi. Paralari TRde bankaya yatirma durumu filan, vergi ödememe, akrabalarin cocugunü kütüge gecirip cocuk parasi almalar filan.
uzun lafini kisasi: adamlari biktirdik :)

Mesela artik burda dogan HER cocuk direkt alman vatandasi oluyor. 18 yasinda seciyor hakiki vatandasligini. (Tabiki bu uygulama sadece belirli illetler icin, türkler icinde)
Almanya'da dogan cocuk, anne babasi Alman vatandasi olmasa bile kendisi Alman vatandasi oluyor mu canim?

Konu sahibi arkadasim, sen sanirim dogma buyume Almanyadasin, yani Trden sonra gittim Trdeki hayata alismistim burasi monoton sıkıcı Tryi cok ozluyorum falan demiosun sanirim.
Durum oyle olunca Almanyadaki sakinlige duzene,kurallara alismissindir. TRde yasamak zor gelebilir.
Ayrica 3500 maasla Istanbulda imkansiz gecinmek bence.
Ama erkek arkadasin da sonradan gelip Almanyaya alismaya calisacak buna hazir mi bunlari iyice dusunun konusun.
Kiralar cok pahali Istanbulda, trafik kotu ve coook kalabalik

istersen 50.000 al huzur yok huzur surdan 1 saatligine kizilaya iniyorum acaba patlayacakmiyim diye kendimi yiyorum sen dusun artik tabi bu sahsi fikrim iyi taraflarida vardir belki ama ben hatirlamiyorum artik o iyi taraflari kadina siddet tecavuz faili mechuller suriyeliler duzelirmi bilmem siz oranin artilari eksileriyle buranin arti eksilerini tartin yorumlardan

İstanbul'a Diyarbakır'dan düştüm.
Ben bile lanet ettim düşün artık :)
O her seferinde benim memleketime b.k atanlar,sizi var ya yakaladığım yerde...

:KK70:
Şu problemsizlikten açılmayan İsviçre parlamentosu bizim ülkeye kafa yorsun madem ya..
Ne biliyim bilim adamları Türk halkının dayanma gücünün sınırını araştırsın falan.. :oha:

Türk halkı memnun yaa, Türkiye müthiş güclü, yenilmez ülke. Mehdi bize gelecek, cihad yapıcaz. Ekonomi zirvede. Dolar uçmuş bize ne, biz zaten TL kullanıyoruz. Suç oranı desen... :) (!)

Türk halkının dayanma gücü : milli, dini, vatani duygularımıza verilen gaz. Pompala başkanım !

Back
X