İstanbullu delikanlının maaşıyla olmaz bu iş. Eğer sen de çalışacaksan belki olabilir. Mutlu olacaksan gel ya.. Hayatın tek gerçeği yaşam standartlarının yüksek olması mı bu mu yani?
Yani her fırsatta ülkeyi boklamaktan hoşlanmıyorum ama burada yaşamak biraz zor tabi.. Bi kere sizlerin Almanya’da alıştığınız sosyal devlet anlayışını burada ara ki bulasın. Polis devlet anlayışı konusunda hiç sıkıntı çekmezsin ama emin ol
Güya temel sosyal haklar bedava ama.. Bedava olan hiçbir şey yok burada. Yakında oksijeni paraya bağlayacaklar diye korkuyorum. Çocuğu devlet okuluna yollarsın hoca her hafta kermes adı altında para toplar, devlet hastanesine gidersin yazılan reçeteden bilmem kaç lira fark ödersin. Harçlar hurçlar hiç bitmez.. Abonelik bedelleri, zorunlu sayaç değişimleri, talep edilen paralar hiiiiç bitmez.. 2 yılda bi yeni kimlik, ehliyet bilmem ne belgesi formatı çıkar. Mecbur bırakılırsın. Hepsi için ayrı para ödersin. Musluktan akan su kanlı dizanteri falan yapıyor Ankara’da, içme suyu bile paraya endeksli.. Orhan Veli’nin şiirinde bedavaydı halbuki :) Doğalgaz, benzin fiyatlarına girmiyorum bile. Dünyanın en pahalı benzini bizde, alır mıydın bikaç galon? İstanbullu gencin maaşıyla alamazsın ya.. Bi garip düzen.. Ben anlamadım. Artık sorgulamıyorum da.
Hayatın her alanında kaos hakim. Hele ki İstanbul’da. Kimse kurallara uymaz. Yeri gelir kırmızı ışıkta durdun diye korna çalarlar
Acı gerçek ama anavatanın tam bir üçüncü dünya ülkesi. Gerçekten öyle. Uçurumlar çok derin. Yoldan geçen adamla Rus Edebiyatı tartış, yanındaki adam okuma yazma bile bilmesin. Bir yanda gecekonduda 7 çocuklu bir aile yaşarken, hemen yanında 30 katlı rezidansta portakallı ördekler yensin :) Zenginin dudak uçuklatan miktarda zengin, fakirin ise açlık sınırında fakir olduğu bir ülke. Orta direk Şaban bizler eh işte yuvarlanıp gidiyoruz. Gözümüz genelde takvimde, ay sonu geldikçe fenalar basıyor.
Ha buradan başka yerde yaşamak ister miyim? Hayır. Ama ben burada doğdum büyüdüm. 2 yıl yaşadığım Fransa’dan koşa koşa döndüm. Döner dönmez taksicilerle sohbete giriştim. Bakkal amcalarla tartıştım. Trafikte kavga dövüş ilerledim. Pazarda teyzelerle takıştım. Özüme döndüm

Kaostan zevk alıyorsam demek.. Alışmadık g.tte don durmazmış.