Türkiye‘de yasam?

Üni mezunlari bile işsiz.iş çok az olanda almanyada günde 8saat calistiriyorlarsa burda 10 12 saat calistirir özel sektör.ekmek artik aslanin midesinde degil ortada bi aslan bile yok.hem istanbulda o rakamla bi ev bile kiralayamazken başka bi sehirde yasanir.istanbul farkli.gelişmiş bir ülkeyle suriyeden hallice bi ülke kıyaslanmaz zaten.eğitim ve hastaneleri o ülkenin baya bi gelişmiş diye biliyorum

öyle. durumlar karisik. anlamasi zor. ben avukat olarak ulaslararasi hukuk bölümüne Hakim degilim. uzun lafi kisasi cifte yok :) Millet baya suistimal etdi galiba :) Vergi kacakciligi, cifte emeklilik filan :)
Bildiğim kadarıyla askerlikte sorun oluyormuş. Hangi ülkede askerlik yapılması gerekiyor gibi sorunlar.

öyle. durumlar karisik. anlamasi zor. ben avukat olarak ulaslararasi hukuk bölümüne Hakim degilim. uzun lafi kisasi cifte yok :) Millet baya suistimal etdi galiba :) Vergi kacakciligi, cifte emeklilik filan :)

tabi ben çok genel internet sitelerinden okudum.
Almanya çifte vatandaşlığa izin veriyor, bla bla :)

Benzinede yeni zam geldi hayat burda cok guzel yan gel yat Osmaniz hepimiz sen de gelsene.

Gelme kardeş gelme benim eşimin durumu iyi maddi sıkıntımız yok ama harcadığımız paraya göre yaşam kalitemiz düşük.
Ev fiyatları uçtu, kiralar uçtu.
Herşey o kadar pahalı ki 2 arabamız var binmeye korkar olduk. Ne benzine, ne gıdaya yetişiliyor.
Birde ailen orda kalacak sen burda olacaksın kimsesizlikte çok zor.
Hele bi erkek için sakın sakın evini, aileni bırakıp gelme.

Bu kural tek bizimkiler icin mi peki? Yoksa mesela canada +almanya oluyor mu?

Ülkeler arasindaki sözlesmelere bagli. USA vatandasi cifte olabiliyor. Canadayi arastirmam gerek. Türkler olamiyor kuzum. Almanlar cart diye kaldirdi- eskiden rahatdi. TRden catir catir kira alip burda devletden gecinen türk vatandaslarimiz baya suyunu cikartmisdi. Paralari TRde bankaya yatirma durumu filan, vergi ödememe, akrabalarin cocugunü kütüge gecirip cocuk parasi almalar filan.
uzun lafini kisasi: adamlari biktirdik :)

Mesela artik burda dogan HER cocuk direkt alman vatandasi oluyor. 18 yasinda seciyor hakiki vatandasligini. (Tabiki bu uygulama sadece belirli illetler icin, türkler icinde)

İstanbullu delikanlının maaşıyla olmaz bu iş. Eğer sen de çalışacaksan belki olabilir. Mutlu olacaksan gel ya.. Hayatın tek gerçeği yaşam standartlarının yüksek olması mı bu mu yani?

Yani her fırsatta ülkeyi boklamaktan hoşlanmıyorum ama burada yaşamak biraz zor tabi.. Bi kere sizlerin Almanya’da alıştığınız sosyal devlet anlayışını burada ara ki bulasın. Polis devlet anlayışı konusunda hiç sıkıntı çekmezsin ama emin ol :KK51:

Güya temel sosyal haklar bedava ama.. Bedava olan hiçbir şey yok burada. Yakında oksijeni paraya bağlayacaklar diye korkuyorum. Çocuğu devlet okuluna yollarsın hoca her hafta kermes adı altında para toplar, devlet hastanesine gidersin yazılan reçeteden bilmem kaç lira fark ödersin. Harçlar hurçlar hiç bitmez.. Abonelik bedelleri, zorunlu sayaç değişimleri, talep edilen paralar hiiiiç bitmez.. 2 yılda bi yeni kimlik, ehliyet bilmem ne belgesi formatı çıkar. Mecbur bırakılırsın. Hepsi için ayrı para ödersin. Musluktan akan su kanlı dizanteri falan yapıyor Ankara’da, içme suyu bile paraya endeksli.. Orhan Veli’nin şiirinde bedavaydı halbuki :) Doğalgaz, benzin fiyatlarına girmiyorum bile. Dünyanın en pahalı benzini bizde, alır mıydın bikaç galon? İstanbullu gencin maaşıyla alamazsın ya.. Bi garip düzen.. Ben anlamadım. Artık sorgulamıyorum da.

Hayatın her alanında kaos hakim. Hele ki İstanbul’da. Kimse kurallara uymaz. Yeri gelir kırmızı ışıkta durdun diye korna çalarlar :KK53:

Acı gerçek ama anavatanın tam bir üçüncü dünya ülkesi. Gerçekten öyle. Uçurumlar çok derin. Yoldan geçen adamla Rus Edebiyatı tartış, yanındaki adam okuma yazma bile bilmesin. Bir yanda gecekonduda 7 çocuklu bir aile yaşarken, hemen yanında 30 katlı rezidansta portakallı ördekler yensin :) Zenginin dudak uçuklatan miktarda zengin, fakirin ise açlık sınırında fakir olduğu bir ülke. Orta direk Şaban bizler eh işte yuvarlanıp gidiyoruz. Gözümüz genelde takvimde, ay sonu geldikçe fenalar basıyor.

Ha buradan başka yerde yaşamak ister miyim? Hayır. Ama ben burada doğdum büyüdüm. 2 yıl yaşadığım Fransa’dan koşa koşa döndüm. Döner dönmez taksicilerle sohbete giriştim. Bakkal amcalarla tartıştım. Trafikte kavga dövüş ilerledim. Pazarda teyzelerle takıştım. Özüme döndüm :KK53: Kaostan zevk alıyorsam demek.. Alışmadık g.tte don durmazmış.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla askerlikte sorun oluyormuş. Hangi ülkede askerlik yapılması gerekiyor gibi sorunlar.

Aynen. alamanyada artik askerlik kalkdi. ama eskiden baya sorunluydu bu durum. hatirlarsin belki, bedelli yapsan bile 6 ay almanya disi oldugun zaman haklarin ölüyordu. hangi is veren 6 ay izin verecekdi? sorun üstüne sorun yani

Ülkeler arasindaki sözlesmelere bagli. USA vatandasi cifte olabiliyor. Canadayi arastirmam gerek. Türkler olamiyor kuzum. Almanlar cart diye kaldirdi- eskiden rahatdi. TRden catir catir kira alip burda devletden gecinen türk vatandaslarimiz baya suyunu cikartmisdi. Paralari TRde bankaya yatirma durumu filan, vergi ödememe, akrabalarin cocugunü kütüge gecirip cocuk parasi almalar filan.
uzun lafini kisasi: adamlari biktirdik :)

Mesela artik burda dogan HER cocuk direkt alman vatandasi oluyor. 18 yasinda seciyor hakiki vatandasligini. (Tabiki bu uygulama sadece belirli illetler icin, türkler icinde)

Desene Turk un gucunu her yerde gostermisiz :27:

İmkanin varsa oglani aldir yanina. Gelmeyin sakin cok uzulursunuz. Oralarda belli duzene alismis insansiniz buralar cok degisti coooook

Burası zenginlik ve fakirlik uçurumu açisindan hindistanada benziyo ya bide kalabalik açisindan

Desene Turk un gucunu her yerde gostermisiz :KK53:

demin burda suriyeliler hakkinda bir konu vardi...
isde kokuyorlar, sömürüyorlar, cirt cirt cocuk yapiyorlar diye...

ayyyyyy ben bu laflari duymusdum bir yerde. sonra hatirladim. almanlarin biz türklere dedigi seylerdi :)
baktilar türkler Creative--- cart diye kestiler önünü.

Yoksulluk sınırı 5330 TL, asgari ücret net 1600 TL.
Dünya Mutluluk Raporunda 78. sırada.
Maddi manevi ülkenin özeti..

Haa taşı, toprağı, güneşi, denizi cennettir orası ayrı.
Gelirsen zor alışırsın, alışırsan zor gidersin. Kalan sağlar bizimdir :)

Nokta..

ben 3500 alıyorum eşim 3000.
istanbulda ucu ucuna yaşıyoruz... kendi evimiz olsun dedik borca girdik. bi 8-10 sene günübirlik tatil bile haram. İstanbul zor şehir. 2-3 poğaça alayım dersin 8 lira... kullandığın elektriğin suyun yarısı vergi... arabanı sokağa parket ispark sana hemen para yazar.
açıkçası istanbulda ayağını sokağa çıkarsan para akar... sende çalışacaksan geçinebilirsiniz borca girmemek kaydıyla.

Kalan sag sayisi :0 :27:

Back
X