- 25 Aralık 2010
- 1.969
- 1.973
- 333
- Konu Sahibi queenofhaters
-
Bir tanıdığım ayrıntılı bilmesem de uzun soluklu bir sınava hazırlanma süreci yaşadı. Eşi alman vatandaşıydı kendisi beyin cerrahıydı. Başarıyla geçti süreci çalışıyor şuanda.Özel olacak ama denkliği nasıl sağladınız, hangi aşamalardan geçtiniz?
Ben de ofis nerede kaldi diyordum. :) Tam senlik konu. Hatta cagirmak icin seni konuda etiketlemeyi bile dusunmustum ki, konuyu kesfetmissin. :)elbette ki gidin.. hatta bir saniye düşünmeden yarın yokmuş gibi gidin.. kalmak isteyen de kalsın, kimse allah aşkına siz de gelin demiyor zaten :) eminim zorluk falan çekmezsiniz, gönüllü gidenlerde öyle durumlar nadir oluyor..
Valla oranın teknolojisiyle üretilen şeylerle bunu söylemek çok komik elektrik , bilgisayar , internet , telefon ?Herkes istedigi yerde yasasin, bu sorun degil, siz Slovakya yi daha cok begeniyorsaniz orada kalin tabi, kimin onceligi nasilsa, nerede mutlu oluyorsa oyle yasasin. Ama her turk sapik, cahil, hirsiz firsattci degil. Tecavuz bir burada, ya da en cok TR de saniyorsaniz, yine bir yanilgi icindesiniz.
Amerika seri katilleriyle meshur ama kimse Amerika diyince ilk akilina gelen bu olmuyor. Benim uzuldugum sanki ulkemin hic bir artisi yok, firsatini bulan kacsin, canini kurtarsin modunda yazilanlar.
Sevmiyorsaniz sevmeyin ama hala sevenler icin bu kadar gommeyin. Bembeyaz tenli, masmavi gozlu, turkiyenin en iyi okullarinda okumus, yurt disinda yuksek yapmis, ana dili gibi Fransizca konusan arkadasim, ( her turlu ulkede asimile olabilecekken yani )cok iyi bir ise girmesine ragmen mobbing yuzunden geri dondu ulkeye. Istersen iki nesil orali ol, adamlarin gozunde 2. Sinifsin cunku. Herkesin yabancilarla deneyimleri sizin anlattiklariniz kadar toz pembe degil
He simdi Almanya da yine benim vatandasima bu sizin ozetlediginiz sekilde hep su tipler turk diye hor bakanlar var mesela. Hepsi boyle? Elbette arada sorunlu olanlar , kotu niyetliler, sistemi somurenler cikacak, ama o turkler olmasa 2.dunya savasindan sonra zor ayaga kalkardi Almanya, bunuda unutmasinlar.
Hahahahahahhahahahahahahah havasina suyuna taşına topragina çalmaya başladı bu yorumu okurken kafamdaBence Türkiyemiz cennet arkadaşlar.Gurbete gidenler bile kaça kaça ülkemize dönüyorlar.Neden çünkü bizim ülkemizde herşey bol yiyecek giyecek ucuza da var pahalıda.suçlar bile diğer ülkelere göre az.Dört mevsim birden yaşanıyo.Gezmek için tamam ama yaşamak için ben olsam gitmezdim. Ama siz karar vermişsiniz hayırlısı olsun inşallah.
Merhaba kızlar,
Epeydir canımı sıkan bir konu bu. Eşimle kararımız kesinleşip hiç beklemediğim şekilde göğsüme yumruk yemiş gibi olunca konuyu açayım, danışayım dedim.
Avukatım, eşim savcı. Türkiye standartlarının üstünde maaş alan görünürde bir sıkıntısı olmayan insanlarız.
Gelin görün ki, ülkede yaşamaya katlanamaz hale geldim. Toplumun birbirine inanılmaz saygısız oluşu, insanların birbirine fikirlerini manipule etmeye çalışması, artan cehalet ve biraz da mesleki deformasyonla gerçekten psikolojimi alt üst olmuş durumda. Velhasıl bir şekilde psikoloğumun da bu ülkede kalmanın sağlığımı bozduğuna dair tespitiyle burdan gitmeye karar verdik.
İlk zamanlar kendimi mutlu hissediyordum açıkçası, hiç beklemediğim şekilde hızla evimiz satılıp eşim de istifa için hazırlanana dek. Şimdi nasıl yapacağım, nasıl ayrılacağım nasıl alışacağım bilmiyorum.
Gideceğim bölge Türk nüfusunun az olduğu bir bölge, dolayısıyla pek Türk arkadaşım da olmayacak. Gerçekten korktuğumu hissediyorum. Gurbete yerleşenleriniz, yurtdışında yaşayan arkadaşlar nasıl alıştıklarını söylerlerse çok mutlu olacağım.
Teşekkürler.
Al benden de o kadarUlke mi? Semtimi degistirmem ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?