- Konu Sahibi queenofhaters
-
canım senin eşin güvenlik görevlisi imişNe çok gitmek isteyen var,bu ülkeye dair hiçbir umudunuz yok mu cidden, yazıp yazıp siliyorum neyse
Gurbette yasayan biri olarak cevaplayim ben kisa ve net ALISMADIM ALISAMIYORUMDA eger gittiginiz ülkede calisma hayatina devam edecekseniz ve böylelikle dilinide ögrenirseniz belki bi olasalik ama insan ne olursa olsun yinede vatanini ariyor alistigi yeri ariyor bide size sunu söyleyim sizin gibi bir meslegi ve kariyeri olan insanlar baska bir ülkede yabanci gözüyle bakilip nebiliyim degisik davranirlarsa zorunuza gider,,su bir gercek yabancilar özellikle türklerden pek hoslanmiyor istemiyorlar Bize kendi ülkemizden ve kendi insanimizdan baska kimsede fayda yok sürekli bi yabanci muamelesi görüyorsun bu devlet dairesinde doktorda alisveriste sokakta bi an geliyor sana yabanci oldugunu hissettiriyorlar, bizde esimle Türkiyeye dönmek icin hergün dua ediyoruz siz bilirsiniz hakkinizda hayirlisiMerhaba kızlar,
Epeydir canımı sıkan bir konu bu. Eşimle kararımız kesinleşip hiç beklemediğim şekilde göğsüme yumruk yemiş gibi olunca konuyu açayım, danışayım dedim.
Avukatım, eşim savcı. Türkiye standartlarının üstünde maaş alan görünürde bir sıkıntısı olmayan insanlarız.
Gelin görün ki, ülkede yaşamaya katlanamaz hale geldim. Toplumun birbirine inanılmaz saygısız oluşu, insanların birbirine fikirlerini manipule etmeye çalışması, artan cehalet ve biraz da mesleki deformasyonla gerçekten psikolojimi alt üst olmuş durumda. Velhasıl bir şekilde psikoloğumun da bu ülkede kalmanın sağlığımı bozduğuna dair tespitiyle burdan gitmeye karar verdik.
İlk zamanlar kendimi mutlu hissediyordum açıkçası, hiç beklemediğim şekilde hızla evimiz satılıp eşim de istifa için hazırlanana dek. Şimdi nasıl yapacağım, nasıl ayrılacağım nasıl alışacağım bilmiyorum.
Gideceğim bölge Türk nüfusunun az olduğu bir bölge, dolayısıyla pek Türk arkadaşım da olmayacak. Gerçekten korktuğumu hissediyorum. Gurbete yerleşenleriniz, yurtdışında yaşayan arkadaşlar nasıl alıştıklarını söylerlerse çok mutlu olacağım.
Teşekkürler.
Çok zor ya buf
Bu du
Aspirasyon: genel anestezinin en önemli riski, öksürme refleksinin devredışı kalması nedeniyle herhangi bir nedenle kusma oluştuğunda mide içeriğinin kusmayla birlikte solunum yollarına kaçmasıdır. Mide içeriği asit olduğundan ve mide dolu olduğunda besin artıkları içerdiğinden akciğerler için tehlikelidir. Asit akciğer hücrelerini parçalayıcı etkiler gösterir, besin artıkları da kitlesel etkileriyle solunum yollarını tıkarlar.
Aspirasyon, entübasyon yapılmadan önceki dönemde veya entübasyon tüpü çıkarıldıktan sonra anne adayının tümüyle "ayılmasına" kadar olan dönemde ortaya çıkar. Günümüzde aspirasyon, alınan önlemler sayesinde oldukça ender görülür hale gelmiştir. Bu önlemler anne adayının en az 4 (ideal 6) saatlik tam bir açlık süresinden sonra (bu sürede su da içilmemelidir!) anesteziye alınması ve anestezi doktorunun mide asidini gidermek için uyguladığı antiasit ilaçlardır. Bu iki önlemle aspirasyon oldukça ender olarak ortaya çıkar.
2-Zor entübasyon: özellikle "şişman" anne adaylarında veya diğer bazı nedenlerle (boynun kısa olması gibi) entübasyon zor ya da imkansız olabilir. Tecrübeli bir anestezist bu zor durumlarda bile entübasyon tüpünü doğru bir şekilde yerleştirmeyi başarabilir.
3-Aşırı kanama: genel aneDr. Kağan Kocatepe'den muayene randevusu almak için
ygu başkasının gitmesine veya kalmasına bakılarak yorumlanacak bir şey değil zaten böyle şeyler kimsenin haddi de degil vatan sevgisi, bayrak sevgisi, evlat sevgisi böyle şeylerle ilgili birilerinin yorum yapması bana saçma geliyor.
Çalışan Anne çalışmayan anne olayı.
Biri o benim çocuğum aç kalırım yine yanında olurum ben büyütürum der diğeri Hayır daha iyi şartlara ulaşım imkanım var bunu kullanıp çalışmak istiyorum der çocuğu kreste büyür. İkisinin de anneligine kimse bir şey diyemez.
Vatan sevgisine denilmedigi gibi.
Kimse amaaann banane diye gitmez ayrica . Oraya gidenler sığınmacı olarak gitmiyor. Dünya global bir köy artık eskisi gibi kendi beyliklerimiz de yazamıyoruz.
Siyahi insanlar buraya çeşitli sebeplerle geliyor Afrikadan veya başka yerlerden neden ? Çünkü ülkelerinde imkan yok. İyi de yapıyorlar orada elmas madenlerinde kendilerini somurteceklerine okuyorlar bir yerlere geliyorlar. Başka Medeniyetleri tanıyorlar. Bize kendilerini tanıtıyorlar arkadaş oluyoruz.alın size kültür elçiligi.
Kimse aman banane Türkiye ne olursa olsun diye gitmiyor. Olayı ölüm kalım savaşı haline getirmeye gerek yok.
Çok teşekkür ediyorum, Avrupa'da yaşıyorsunuz sanırım. Ben bilhassa Türk önyargısından Avrupayı tercih etmedim. Allah gönlünüze göre versin inşallah.Das
Gurbette yasayan biri olarak cevaplayim ben kisa ve net ALISMADIM ALISAMIYORUMDA eger gittiginiz ülkede calisma hayatina devam edecekseniz ve böylelikle dilinide ögrenirseniz belki bi olasalik ama insan ne olursa olsun yinede vatanini ariyor alistigi yeri ariyor bide size sunu söyleyim sizin gibi bir meslegi ve kariyeri olan insanlar baska bir ülkede yabanci gözüyle bakilip nebiliyim degisik davranirlarsa zorunuza gider,,su bir gercek yabancilar özellikle türklerden pek hoslanmiyor istemiyorlar Bize kendi ülkemizden ve kendi insanimizdan baska kimsede fayda yok sürekli bi yabanci muamelesi görüyorsun bu devlet dairesinde doktorda alisveriste sokakta bi an geliyor sana yabanci oldugunu hissettiriyorlar, bizde esimle Türkiyeye dönmek icin hergün dua ediyoruz siz bilirsiniz hakkinizda hayirlisi
Herkes istedigi yerde yasasin, bu sorun degil, siz Slovakya yi daha cok begeniyorsaniz orada kalin tabi, kimin onceligi nasilsa, nerede mutlu oluyorsa oyle yasasin. Ama her turk sapik, cahil, hirsiz firsattci degil. Tecavuz bir burada, ya da en cok TR de saniyorsaniz, yine bir yanilgi icindesiniz.Ben de tam tersi düşünüyorum
Orada kibarliga rica etmeye alisiyoruz türkiyede aynı üslubu kullaninca seni salak bir şeyden anlamaz sanıyorlar
Israrla bağırarak sert olarak anlatmalisin.
Diğer ülkeleri bilmem ama slovakyada Nerede hayvan gibi kızlara bakan varsa çok üzülerek söylüyorum ki ya Türk ya arap kökenli.
Üniversite öğrencisi bunlar.
Çalışmak mi istiyorsun? Asla Türkün yanında calismayacaksin yurt dışında sana işi öğretme bahanesiyle sadece yemek karşılığı kölelik yaptirr. Dil bilmemene rağmen yabancı yanında calisirsan bu anlamaz demez emeğinin karşılığını verir.
Hastaneler de yastık kılıfı alan da malesef biziz.
Oranın sistemini somurup bedavadan para alan da biziz.
Biz Türkiyeyi gömme meraklısı değiliz
Kafamızi kuma gommuyoruz sadece. Saat 11 olmak üzere sortla dışarıda bisiklet sursem ne olur bana sizce ?şu an bulunduğum şehir Kırıkkale.
Ben slovakyada bu saatlerde çıkıp gece evime donuyordum.
Burada ne olur bana ?
Üzgünüm bunlar gerçekler
Ay siz cok yasayin emii cok guldum...Darısı başıma, amin.
Aminnnn sagolun insallahh,, evet Almanyadayizzz maleseff,, Allah sizinde gönlüze göre versin hayirlisi insallah..Çok teşekkür ediyorum, Avrupa'da yaşıyorsunuz sanırım. Ben bilhassa Türk önyargısından Avrupayı tercih etmedim. Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Ahh ah, oturun sukredin halinize. İmkânım olsa basar giderim daha da arkama bakmam. Çok sevindim sizin adınıza.Merhaba kızlar,
Epeydir canımı sıkan bir konu bu. Eşimle kararımız kesinleşip hiç beklemediğim şekilde göğsüme yumruk yemiş gibi olunca konuyu açayım, danışayım dedim.
Avukatım, eşim savcı. Türkiye standartlarının üstünde maaş alan görünürde bir sıkıntısı olmayan insanlarız.
Gelin görün ki, ülkede yaşamaya katlanamaz hale geldim. Toplumun birbirine inanılmaz saygısız oluşu, insanların birbirine fikirlerini manipule etmeye çalışması, artan cehalet ve biraz da mesleki deformasyonla gerçekten psikolojimi alt üst olmuş durumda. Velhasıl bir şekilde psikoloğumun da bu ülkede kalmanın sağlığımı bozduğuna dair tespitiyle burdan gitmeye karar verdik.
İlk zamanlar kendimi mutlu hissediyordum açıkçası, hiç beklemediğim şekilde hızla evimiz satılıp eşim de istifa için hazırlanana dek. Şimdi nasıl yapacağım, nasıl ayrılacağım nasıl alışacağım bilmiyorum.
Gideceğim bölge Türk nüfusunun az olduğu bir bölge, dolayısıyla pek Türk arkadaşım da olmayacak. Gerçekten korktuğumu hissediyorum. Gurbete yerleşenleriniz, yurtdışında yaşayan arkadaşlar nasıl alıştıklarını söylerlerse çok mutlu olacağım.
Teşekkürler.
Merhaba kızlar,
Teşekkürler.
Akademik personel olarak Amerikaya geldim sirf eşim istedi diye. Sonuc bunalim hali ve boşluk sonucu aramizin bozulmasi.. açıkçası hic tavsiye etmiyorum. Ülkemiz cennet. En kısa zamanda döneceğimMerhaba kızlar,
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?