Türkiye'den ayrılıyoruz.

Ne çok gitmek isteyen var,bu ülkeye dair hiçbir umudunuz yok mu cidden, yazıp yazıp siliyorum neyse
canım senin eşin güvenlik görevlisi imiş
konu açan hanımın eşi hakeza yargı mensubu, devlet memuru, devletin konforuna rağmen kadın bunalmış.
ben vicdani redçi bir bünyeyim, erkek olsam askere gitmezdim, geziciyim, kimine göre kadın mıyım kız mıyım belli değil. ülkede ne yerine koyuluyorum ortada. düşün sence bu ülkeye dair umudum olabilir mi? ha ama ismi lazım olmayan birilerine: bırakıp gitmek yerine, benden dibine kadar nefret edip bana yaşam alanı bırakmıyor olabilirsin ama bu ülke senin babanın olduğu kadar benim de babamın malı, üstelik ben asalak gibi yaşamıyor çalışıp üretip değer katıyorum bu ülkeye ve ben buradayım kovana kadar da gitmiyorum da diyor bir yanım, bu da yalan değil.

ayrıca yabancı ülkelerde komşulık yok tr'de var diyenlere; ben gayet ortalama bir semtte yaşıyorum ama ölsem konu komşunun haberi bile olmaz apartmanda gelip giden yok. büyükşehirde olup konu komşusuyla günlük görüşenleri de tebrik ederim, ne diyim. bizim burada öyle bir komşuluk yok.

Das
Gurbette yasayan biri olarak cevaplayim ben kisa ve net ALISMADIM ALISAMIYORUMDA eger gittiginiz ülkede calisma hayatina devam edecekseniz ve böylelikle dilinide ögrenirseniz belki bi olasalik ama insan ne olursa olsun yinede vatanini ariyor alistigi yeri ariyor bide size sunu söyleyim sizin gibi bir meslegi ve kariyeri olan insanlar baska bir ülkede yabanci gözüyle bakilip nebiliyim degisik davranirlarsa zorunuza gider,,su bir gercek yabancilar özellikle türklerden pek hoslanmiyor istemiyorlar Bize kendi ülkemizden ve kendi insanimizdan baska kimsede fayda yok sürekli bi yabanci muamelesi görüyorsun bu devlet dairesinde doktorda alisveriste sokakta bi an geliyor sana yabanci oldugunu hissettiriyorlar, bizde esimle Türkiyeye dönmek icin hergün dua ediyoruz siz bilirsiniz hakkinizda hayirlisi

Yapma Allah aşkına baştan beri konuşulan şeylerle verilen örneklerle kültür elçiliğinin ne ilgisi var, şoför kaba dışarda şortla gezilmiyo imkanlar fazla gibi gibi, bunlar konuşulmadı mı baştan beri ki hepsine de katılıyorum paylaşıyorum bu sıkıntıları, benim.demek istediğim neden bişey yapmak yerine kaçalım gidelim dicem ki

Ayrıca yorumlamak istemezsen yorumlamayabilirsin ben kendimce durumu bir önceki mesajda net olarak anlattım üzerine ekleyecek birşeyim de yok, gidene uğurlar ola kalan sağlar bizimdir

Çok teşekkür ediyorum, Avrupa'da yaşıyorsunuz sanırım. Ben bilhassa Türk önyargısından Avrupayı tercih etmedim. Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Herkes istedigi yerde yasasin, bu sorun degil, siz Slovakya yi daha cok begeniyorsaniz orada kalin tabi, kimin onceligi nasilsa, nerede mutlu oluyorsa oyle yasasin. Ama her turk sapik, cahil, hirsiz firsattci degil. Tecavuz bir burada, ya da en cok TR de saniyorsaniz, yine bir yanilgi icindesiniz.
Amerika seri katilleriyle meshur ama kimse Amerika diyince ilk akilina gelen bu olmuyor. Benim uzuldugum sanki ulkemin hic bir artisi yok, firsatini bulan kacsin, canini kurtarsin modunda yazilanlar.
Sevmiyorsaniz sevmeyin ama hala sevenler icin bu kadar gommeyin. Bembeyaz tenli, masmavi gozlu, turkiyenin en iyi okullarinda okumus, yurt disinda yuksek yapmis, ana dili gibi Fransizca konusan arkadasim, ( her turlu ulkede asimile olabilecekken yani )cok iyi bir ise girmesine ragmen mobbing yuzunden geri dondu ulkeye. Istersen iki nesil orali ol, adamlarin gozunde 2. Sinifsin cunku. Herkesin yabancilarla deneyimleri sizin anlattiklariniz kadar toz pembe degil
He simdi Almanya da yine benim vatandasima bu sizin ozetlediginiz sekilde hep su tipler turk diye hor bakanlar var mesela. Hepsi boyle? Elbette arada sorunlu olanlar , kotu niyetliler, sistemi somurenler cikacak, ama o turkler olmasa 2.dunya savasindan sonra zor ayaga kalkardi Almanya, bunuda unutmasinlar.

Çok teşekkür ediyorum, Avrupa'da yaşıyorsunuz sanırım. Ben bilhassa Türk önyargısından Avrupayı tercih etmedim. Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Aminnnn sagolun insallahh,, evet Almanyadayizzz maleseff,, Allah sizinde gönlüze göre versin hayirlisi insallah..

@pinkycaramel merakimdan soruyorum, Avusturalya'ya yasal yollarla mi gidiyorsunuz? Evetse, yasam izni nasil aldiniz? Yanlis anlamayin, sadece merakimdan soruyorum.

Ben zamanında vazgeçmiştim tam gitmek üzereyken :) bilmiyorum ayrılamamıştım buralardan onun yerine erkek arkadaşımdan ayrılmıştım :) ama size hayırlı yolculuklar Avustralya olunca korkmakta haklısınız ama alışırsınız diye düşünüyorum :)

Bence en onemlisi avrupada mesleklerinizde calisabilecek misiniz?
Saygin mesleklerde devlet garantisiyle calismis insanlar aksi takdirde mumkun degil mutlu olamazlar yurtdisinda.

Ahh ah, oturun sukredin halinize. İmkânım olsa basar giderim daha da arkama bakmam. Çok sevindim sizin adınıza.

Valla büyük cesaret siz avukat eşiniz savcı yıllarca okuyup emek sarfetmişsiniz eşinizin kariyeri üst seviyede ve bunları bırakıp gitmek gerçekten büyük cesaret .... umarım herşey dilediğiniz gibi olur, umarım pişman olmazsınız ...

Zor bi surec olacagi kesin, insallah gonlunuze gore olur..Ben ABD'deyim, ilk bir kac sene cok alisamadim ama su an donmeyi dusunmuyorum. zaten 10 yil oldu, trye gidince bocaliyorum artik...

benim genel gozlemim trden gelenlerdeki dil sorunu...her ne kadar dil sorunum yok diyen arkadaslarla tanissam da cok ciddi sorunlar yasiyanlari gordum, (genelde anadolu lisesinden mezun olunca dil sorunu olmayacagi dusunuyor galiba)..eger yurt disinda falan dil egitimi almadiysaniz yada bogazici/odtu mezunu degilseniz (iki universiteninde hukuk bolumu yok bildigim) dil sorununa hazir olun..aksan cok ciddi bir sorun oluyor, ozellikle is ararken...aksanina cok takildigi icin bunaluma giren konusmayan turk bayanlar taniyorum...

maddi birikimiz olmasi cok buyuk bir arti ama genelde trdeki ciddi birikimler burda ancak ortalama bir yillik gelir olabiliyor.yani birikimize cok guvenmeyin. Ornek vermek gerekirse 2 sene once trden kendi alaninda unlu bir terzi geldi, galiba $150-200,000 arasi bir para ile gelmis, ama su an maddi olarak zorlandigini duydum, gecimleri isine bagli, bu arada kucuk bir apartman aldi, bi de terzi dukkani acti ama musteri cevresi olusturmasi cok zaman alacak gibi...kisacasi maddi rakamlar cok onemli ozellikle su an mesleginiz gecerli olmayacagi icin...

Hakkinizda hayirlisi, ben yurt disina cikilmasindan yanayim, inanin insanin dunyaya bakisi degisiyor...Saglicakla...

Akademik personel olarak Amerikaya geldim sirf eşim istedi diye. Sonuc bunalim hali ve boşluk sonucu aramizin bozulmasi.. açıkçası hic tavsiye etmiyorum. Ülkemiz cennet. En kısa zamanda döneceğim

Bende dokuz sene önce bi cilginlik yapip isvece geldim bir gun dönecegim umuduyla her yil baska bir sorun cikti karsima bir turlu dönemedim bu arada kalici oturum,vatandaslik,stockholmde bir ev aldim ve hep geri dönme hayaliyle yaptim bunlari en son evlendim esim geldi yanima ben hala dönme cabasindayim simdi esimin oturumunu ve vatandasligini almak icin bekliyorum ne kadar cok dönmek istesem okadar dönemiyorum istanbulda dogdum buyudum öyle bir metropolden böyle bir köy diyecegim stockholm iki milyon nufuslu bir sehir hic mutlu degilim ve bir gun mutlaka dönecegim esime vasiyet ettim olur ya Allah bilir ama ölursem beni turkiyeye götur cunku mezarim bile olmasin istiyorum bir cok ulke gezdim Amerikada dahil cahiliyle yobaziyla bilmisiyle bilmemisiyle yurdum insani baska ölsen burda yuzune bakan yok turkler bile bir tuhaf Allah yardimcim olsun her gun Allaha dua ediyorum bir mucize olsun döneyim diye

Yurt disinin iyi yanida var kotu yanida var...Ben memnunum bir zamanlar turkiyeyi cok ozlerdim orda komsuluk var akrabalik var sicaklik var derdim ama en son gelisimde gordum ki benim eskide biraktiklarimin hic biri kalmamis turkiyedeki sogukluk avrupaya kadar gelmemis kendi vataninda bile yabanci oldugunu anlayabiliyorsun...
Dili cok iyi ogrenirseniz mesleginiz hazirsa bir iki arkadas edinirseniz en fazla iki yil icinde alismis olursunuz ama mumkun oldugunca oturdugunuz evi koylerden tutmayin ve fasist olan yerlerden tutmayin...benim oturdugum bolgenin turkiyeden hic farki yok...

Darisi basima insallah
Hayallerimi susluyor inanin yurt disina yerlesmek
Ben sadece hayirli olsuna geldiydim sevgili konu sahibi
Esinizle birlikte mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…