- Konu Sahibi queenofhaters
-
gezi sırasında görevli idiyse eşinize küfretmiş olabilirim- herkes yaşadığını bilir. ancak bu konuyu burada konuşmasak sanırım daha iyi olur (isterseniz özelden konuşabiliriz elbette); hem konu sahibinin konusunu sabote etmemiş oluruz, hem de gerçekten alakasız olur benim eşiniz hakkındaki görüşlerimin bu ülkeden taşınmakla bir ilgisi yok. gördüğünüz gibi hedef gözetmeden gaz atan, öğrenci döven, kapsülle adam öldüren, göz çıkaran güvenlik görevlilerine tepkili de olsam ben hala bu ülkedeyim...üstelik benim de babam ve neredeyse tüm sülalem devlet memuru, neredeyse her sınıftan memur için tanıdıklarımaa binaen de bazı görüşlerim var. sadece sevgili/eş olarak memur birisiyle hiç olmadım ve yapamam da, tercihlerimden dolayı.
Estafurullah, yasal yollardan geldik :) ben dil okulu vasıtasıyla gelmeyi planlıyordum önce, lakin eşim aynı zamanda mühendislik mezunu. Avustralya mühendislik vizesinin verildiği ülkelerden. Biraz da o kadar uzak bir kıta ülkesini tercih etmemizin sebebi bu. Danışmanlık şirketiyle çalıştık.@pinkycaramel merakimdan soruyorum, Avusturalya'ya yasal yollarla mi gidiyorsunuz? Evetse, yasam izni nasil aldiniz? Yanlis anlamayin, sadece merakimdan soruyorum.
gezi sırasında görevli idiyse eşinize küfretmiş olabilirim- herkes yaşadığını bilir. ancak bu konuyu burada konuşmasak sanırım daha iyi olur (isterseniz özelden konuşabiliriz elbette); hem konu sahibinin konusunu sabote etmemiş oluruz, hem de gerçekten alakasız olur benim eşiniz hakkındaki görüşlerimin bu ülkeden taşınmakla bir ilgisi yok. gördüğünüz gibi hedef gözetmeden gaz atan, öğrenci döven, kapsülle adam öldüren, göz çıkaran güvenlik görevlilerine tepkili de olsam ben hala bu ülkedeyim...üstelik benim de babam ve neredeyse tüm sülalem devlet memuru, neredeyse her sınıftan memur için tanıdıklarımaa binaen de bazı görüşlerim var. sadece sevgili/eş olarak memur birisiyle hiç olmadım ve yapamam da, tercihlerimden dolayı.
Çok teşekkür ederim, yorum çook iyi geldi.Zor bi surec olacagi kesin, insallah gonlunuze gore olur..Ben ABD'deyim, ilk bir kac sene cok alisamadim ama su an donmeyi dusunmuyorum. zaten 10 yil oldu, trye gidince bocaliyorum artik...
benim genel gozlemim trden gelenlerdeki dil sorunu...her ne kadar dil sorunum yok diyen arkadaslarla tanissam da cok ciddi sorunlar yasiyanlari gordum, (genelde anadolu lisesinden mezun olunca dil sorunu olmayacagi dusunuyor galiba)..eger yurt disinda falan dil egitimi almadiysaniz yada bogazici/odtu mezunu degilseniz (iki universiteninde hukuk bolumu yok bildigim) dil sorununa hazir olun..aksan cok ciddi bir sorun oluyor, ozellikle is ararken...aksanina cok takildigi icin bunaluma giren konusmayan turk bayanlar taniyorum...
maddi birikimiz olmasi cok buyuk bir arti ama genelde trdeki ciddi birikimler burda ancak ortalama bir yillik gelir olabiliyor.yani birikimize cok guvenmeyin. Ornek vermek gerekirse 2 sene once trden kendi alaninda unlu bir terzi geldi, galiba $150-200,000 arasi bir para ile gelmis, ama su an maddi olarak zorlandigini duydum, gecimleri isine bagli, bu arada kucuk bir apartman aldi, bi de terzi dukkani acti ama musteri cevresi olusturmasi cok zaman alacak gibi...kisacasi maddi rakamlar cok onemli ozellikle su an mesleginiz gecerli olmayacagi icin...
Hakkinizda hayirlisi, ben yurt disina cikilmasindan yanayim, inanin insanin dunyaya bakisi degisiyor...Saglicakla...
Teşekkür ederim, siz de rabbime emanet.Polyannanın memleketini buldunuz herhal
Eh kafaya koymuşsun,gidin bi görün dönünce öpersin toprağını
Bende dokuz sene önce bi cilginlik yapip isvece geldim bir gun dönecegim umuduyla her yil baska bir sorun cikti karsima bir turlu dönemedim bu arada kalici oturum,vatandaslik,stockholmde bir ev aldim ve hep geri dönme hayaliyle yaptim bunlari en son evlendim esim geldi yanima ben hala dönme cabasindayim simdi esimin oturumunu ve vatandasligini almak icin bekliyorum ne kadar cok dönmek istesem okadar dönemiyorum istanbulda dogdum buyudum öyle bir metropolden böyle bir köy diyecegim stockholm iki milyon nufuslu bir sehir hic mutlu degilim ve bir gun mutlaka dönecegim esime vasiyet ettim olur ya Allah bilir ama ölursem beni turkiyeye götur cunku mezarim bile olmasin istiyorum bir cok ulke gezdim Amerikada dahil cahiliyle yobaziyla bilmisiyle bilmemisiyle yurdum insani baska ölsen burda yuzune bakan yok turkler bile bir tuhaf Allah yardimcim olsun her gun Allaha dua ediyorum bir mucize olsun döneyim diye
Tesekkur ederim iyi dileklerin icin canim sagol demek istedigim avrupaya gelmek isteyen arkadaslar bir kez daha dusunsun benim kimsem olmadigi icin buraya gelmek zorunda kaldim bu bir devrimdir insan hayatinda belli yastan sonra dilini dini irkini bilmedigin bir ulkeye herseyini geride birakip gitmek arkadaslar iyi dusunun biliyorum su an turkiyede kaynayan kazan herkez kacmak kurtulmak istiuor ama böyle gitmiyecek duzelecek ins gelmeden önce iyi dusunun arkadaslar insan kendinden cok ödun vermek zorunda kaliyor paikolojik olarak yipratici buralar lutfen iyi dusunun iyi plan yapin Burdan dogdugum memelekete Turkiyeme istanbula sevgiler cok özledim herseyi herseyini Rabbim kisa zamanda kavustursun biziGönlünüzce olsun her şey, umarım dönersiniz. Çok üzüldüm
Evet, en en en çok hoşuma giden şey bu. Tabi yine de Allaha emanetiz. Ancak bunu düşününce keyfim cidden yerine geliyor :)Annem şans oyunları oynuyor para çıksada dil eğitimi diye gidip uzun bir süre gelmesem diyorum :) gerçekten tebrik ederim sizi çok iyi bi karar bence herşeyden önce Allah nasip ederse evladınız olursa güvenli bir ülkede büyüyecek ve bu bile çok güzel bir şey :)
Özel olacak ama denkliği nasıl sağladınız, hangi aşamalardan geçtiniz?Ben de doktorum,dört yıl önce danimarkaya geldim eşimden dolayı...önceleri çok zorlandım,alışamadım...ama şimdi iki kızım var,ve ülkemi çok sevsem de onlar için geri dönmeyi düşünmüyorum...çok çok farklı herşeyiyle.eğitim sağlık hukuk sosyo-ekonomik gelişmişlik ve en önemlisi özgürlük...türkiyede insanların özgürce yaşadığını düşünmüyorum.bunu siyasi olarak söylemiyorum.her konuda özgürlüğü kısıtlanmış bir ülke.taşını toprağını özledim ama inanın herşey çok farklı.bence ilk yıl dayanırsanız,sonrasında asla pişman olmazsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?