- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
- 408
İngilizceni geliştir ve au-pair olarak başvur. Gecen sene benim yaşadığım ülkeye bu şekilde bir kız gelmişti. Ayy evlendi kaldıTüm bunları not alıcam . Yazıdıklarınız tecrübeleriniz çok kıymetli teşekkür ederim . Ne hoş bir sürü farklı insanın hayatına dokunmuşsunuz :)
Ay tam konunun bilgilileri bir araya toplanmışken, yazın İspanya'da staj yapacağım yüksek ihtimalle. Herhangi bir konuda bir fikri, bir önerisi olan birileri varsa kapılarım açık
Reklam verir gibi hissettim
Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .
Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.
Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .
Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...
Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.
Çok bunaldım .
Oyle ama bence birazda savasmak lazim benim ateist ve solcu olmam dolayisiyle suanda işsizim mesela :) 2 diplomam olmasina ragmen ama kendi isimi yapmama da engel olamazlar ya benim suanda ki idealim beni bu yuzden isten cikaranlarin karsisina gecip onlari satin almak
Çoooookk teşekkür ederim ya umarım öyle olurAyy İspanyaya mimari bir gezi düzenlemek en büyük hayallerimden biri . İnşallah güzel güzel gidersin . Bolca tecrübe edinirsin
Bunalmakta haklısın
Ancak sen gidersen, ben gidersem , her fırsatı bulan giderse ne olacak
Biz bu toprağın insanıyız, kime bırakıp gideceğiz
Araplar totolarını yayıp çalıştıklarımızı yesin diye yer mi açacağız
Elbet geçecek bu zamanlar, ülkemi kimseye bırakmam, üç kuruşluk faydam var ise buraya olsun
Gelecek kaygın var seni anlıyorum ama gitmese senin gibi gençler .....
Çoooookk teşekkür ederim ya umarım öyle olur
Umarım ennn kısa zamanda sen de gerçekleştirebilirsin
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa hani oradayken falan, seve seve yaparım haberleşebiliriz :)
Tatile gelip en iyi otellerde tatil yapmakla, Türkiyede yaşamak aynı şey değil yanlız. Seneyi doldurmadan geri döneceğine eminin.Ben kendim hollandada dogdum buyudum ve bu yasima geldim inan burasi vatanimizdan daha iyi degil. Ne olursa olsun ben bile burda dislaniyorum bence iyi dusun. Ben allah nasil ederse 2seneye kalmaz turkiyemize donicem ve yasamimi orda surdurecem.
Konu sahibi, ben doğduğum toprakları pek sevmeme rağmen vatan millet sakaryacı bir insan değilim; vatanseverliğin kahramanlı tarihi dizi izlemeyle içi boş şövalyelik yapmayla değil ülkeye yaptığın katma değerle ölçüleceğini düşünürüm. Dahası herkesin vatanseverlik gibi değer yargılarına sahip olmak zorunda olmadığını düşünürüm (ha sonradan canım ülkem dememek kaydıyla öyle tipler de var).
Zor zamanlar geçiriyoruz yine de umutsuz değilim, hiçbir kötü dönem sonsuza kadar sürmez. Stefan Zweig 40lı yıllarda “avrupadaki buhran hep böyle gidecek” diye sürgünde olduğu arjantinde intihar ediyor, şimdi bakınca ne kadar anlamsız. Şahsen burada yaşanmaz gibi bir sebeple şu anda bi yere gitmeyi düşünmüyorum (gitsem de anavatanıma döner moskof vatandaşı olurum). Ahlaki çözülmeler, kötü hayat şartları, kötü eğitim sistemi beni üzüyor ama iyi bir çevrede yaşıyorum onları bırakmaya gönlüm el vermiyor. Fakat seni anlıyorum, yaşın genç önünde uzun bir hayat var, iyi bir eğitim alarak güzel eserler yaratarak, düzgün bir insan olarak hem kendini yetiştirebilirsin hem de başka yerde ülkeni güzel temsil edebilirsin. Benim dedelerim 100 küsür sene önce buraya mülteci olarak geldi, pek bilmezler ama 50 sene önce komunist soykırımından kurtulan orta asya türkleri yoğun şekilde türkiyeye geldi, hem biz hem onlar kimseye el açmadan sıfırdan yeni bir hayat kurduk entegre olduk dahası etrafımıza örnek olduk, bugün yerli halk sağolsun bu göçmenlere saygı duyarlar severler, suriyelilere olan tepkinin sebebi o kadar sunulan imkana rağmen bu kadar rahat bu kadar aymaz davranmaları aslında. Hangi türden bir göçmen olacağını sen seçeceksin, allah gönlüne göre versin. Yakın bir yere gidersen sık sık gelirsin, baktın olmadı geri dönersin.
Ayy bi de yazmadan edemicemyıllardır buraya içindeki iltihabı dökenler daha burada mısınız gitmediniz mi sizi ailece kıs kıs gülerek izliyoruz
Bekleriz bekleriz, yaşayarak görünBen kendim hollandada dogdum buyudum ve bu yasima geldim inan burasi vatanimizdan daha iyi degil. Ne olursa olsun ben bile burda dislaniyorum bence iyi dusun. Ben allah nasil ederse 2seneye kalmaz turkiyemize donicem ve yasamimi orda surdurecem.
Baskının olduğu her yerde böyle pislikler çıkar, çocuklarımızı daha medeni daha serbest yetiştirmeliyiz. Bu baskıyı din kisvesi altında yapmıyorlar mı hele ifrit oluyorum. Ulan biz müslümansak bu sapıklar kim, onlar müslümansa biz kimizÇok haklısın
Ahlaksızlık sapıklık ensest ilişkiler küçük cocuklardan etkilenmeler bir de bunların üstüne bunlarin normal hale gelmiş olmasi
Senelerce saf ve temiz Anadolu insanı diye kandirdilar bizi
Batının hiç değilse iş ahlakını alabilseydik keşke
En azından su halimizden beş kat iyi durumda olurduk
Baskının olduğu her yerde böyle pislikler çıkar, çocuklarımızı daha medeni daha serbest yetiştirmeliyiz. Bu baskıyı din kisvesi altında yapmıyorlar mı hele ifrit oluyorum. Ulan biz müslümansak bu sapıklar kim, onlar müslümansa biz kimiz
Sen deeee :) Ciddiyim teklifimde aklında bulunsun :)Ay çok tatlısın teşekkür ederimm :)
Konu sahibi, ben doğduğum toprakları pek sevmeme rağmen vatan millet sakaryacı bir insan değilim; vatanseverliğin kahramanlı tarihi dizi izlemeyle içi boş şövalyelik yapmayla değil ülkeye yaptığın katma değerle ölçüleceğini düşünürüm. Dahası herkesin vatanseverlik gibi değer yargılarına sahip olmak zorunda olmadığını düşünürüm (ha sonradan canım ülkem dememek kaydıyla öyle tipler de var).
Zor zamanlar geçiriyoruz yine de umutsuz değilim, hiçbir kötü dönem sonsuza kadar sürmez. Stefan Zweig 40lı yıllarda “avrupadaki buhran hep böyle gidecek” diye sürgünde olduğu arjantinde intihar ediyor, şimdi bakınca ne kadar anlamsız. Şahsen burada yaşanmaz gibi bir sebeple şu anda bi yere gitmeyi düşünmüyorum (gitsem de anavatanıma döner moskof vatandaşı olurum). Ahlaki çözülmeler, kötü hayat şartları, kötü eğitim sistemi beni üzüyor ama iyi bir çevrede yaşıyorum onları bırakmaya gönlüm el vermiyor. Fakat seni anlıyorum, yaşın genç önünde uzun bir hayat var, iyi bir eğitim alarak güzel eserler yaratarak, düzgün bir insan olarak hem kendini yetiştirebilirsin hem de başka yerde ülkeni güzel temsil edebilirsin. Benim dedelerim 100 küsür sene önce buraya mülteci olarak geldi, pek bilmezler ama 50 sene önce komunist soykırımından kurtulan orta asya türkleri yoğun şekilde türkiyeye geldi, hem biz hem onlar kimseye el açmadan sıfırdan yeni bir hayat kurduk entegre olduk dahası etrafımıza örnek olduk, bugün yerli halk sağolsun bu göçmenlere saygı duyarlar severler, suriyelilere olan tepkinin sebebi o kadar sunulan imkana rağmen bu kadar rahat bu kadar aymaz davranmaları aslında. Hangi türden bir göçmen olacağını sen seçeceksin, allah gönlüne göre versin. Yakın bir yere gidersen sık sık gelirsin, baktın olmadı geri dönersin.
Ayy bi de yazmadan edemicemyıllardır buraya içindeki iltihabı dökenler daha burada mısınız gitmediniz mi sizi ailece kıs kıs gülerek izliyoruz
Hiç bir kötülüğün kan ın göz yaşının hırsızlığın tecavüzün olmadığı bir dünya ülkesi yoktur bence. Keşke güzelim dünya böyle pislik iğrenç şeytan mahluklardan temizlense ah ne kadar güzel olurdu. Ama maalesef bu ülkede başıma birşey gelir diye korktuğun şeyler başka ülkelerde de başına gelebilirMerhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .
Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.
Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .
Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...
Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.
Çok bunaldım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?