- 18 Nisan 2015
- 2.248
- 6.064
- 358
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Nasıl baskı altında ?
Almanya'dan bahsediyorsunuz değil mi ? Orada neden Türklerle bulunuyorsunuz ki o zaman ?
Merhaba,
Sende biraz kendimi buldum. Bende yurtdışında yaşıyorum Türkiye'de yaşama fikri beni de çok mutlu ediyor. 10-11 yaşıma kadar Türkiye'deydim. Almanya'da doğup büyüyen arkadaşlarım var ama durum aynı sevmeyen sevmiyor, alışamıyor. 29 yaşında insansın o yüzden kararına çok saygı duyuyorum. Tabiki mutlu olduğun yer neresiyse orada yaşamak hakkın. Yabancı dil özellikle Almanca bilmen çok büyük bir artı, iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum, mesleğin de var ne güzel. Fakat şunu söyleyebilirim tek maaşla Türkiye'de geçinmek konusunda zorlanabilirsin. Yerinde olsam birkaç sene dişimi sıkar en azından bir ev parası biriktirip giderdim. Kira sıkıntısı çekmedikten sonra gerisi kolay, çokta güzel idare edersin ama dediğim gibi birikimin olsun. Orda yaşıyor olman büyük avantaj birikim yapma konusunda, o yüzden işini garantiye al öyle git derim :)
Burdan farklilarsa kesin severim :)
Yalnız baskının en yüksek mertebesi şuan Türkiye de. Hiç ülke gündemini takip etmiyor musunuz ?
Aynı türkiye olduğuna emin miyiz ?
Ozaman size bol şans dilerim. Akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hele ki diyelim bi bira içtiğinizde size ters ters bakılmasından, laf edilmesinden mutluluk duyacaksanız ne ala.
Havuza/Denize girmek isteyince duyacağınız sözlerden ve bakışlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum. Bu tabiki almanyanın her bi tarafında böyle değildir. Ben türklerin çok olduğu ama pek modern olmadığı bi şehirde yaşıyorum ve kendimi Antalya olsun İzmirde olsun daha rahat hissediyorum.
Ya ben tek mi böyle degil diyorum :) izmirde sadce tatil için değil yaşamak için yıllarca bulundum. Düşündüğünüz gibi değil .Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben izmire veya Antalya ya gittiğimde çok rahat yaşayabiliyorum. İstediğim gibi gezebiliyorum, denize havuza girebiliyorum.
Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Ozaman size bol şans dilerim. Akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hele ki diyelim bi bira içtiğinizde size ters ters bakılmasından, laf edilmesinden mutluluk duyacaksanız ne ala.
Havuza/Denize girmek isteyince duyacağınız sözlerden ve bakışlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum. Bu tabiki almanyanın her bi tarafında böyle değildir. Ben türklerin çok olduğu ama pek modern olmadığı bi şehirde yaşıyorum ve kendimi Antalya olsun İzmirde olsun daha rahat hissediyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Aslında şöyle bi seçenek daha var. Ben burda bi sene boyunca dişimi sıksam ve türkiyeye gelmeden burdaki eşyalarımı satsam 100.000 tl kadar bi para biriktirebilirim. Bu parayı kenara koyup sırf kiramı karşılasam ve bi iş bulsam o parayla da diğer giderlerimi karşılasam baya uzun bi süre geçinebilirim. Bu arada bizim türkiye de bi yazlığımız var. Oraya babanem bu aralar daha gidip geliyor ama o da artık yaşlandı ve o yüzden bi kaç sene sonra orayı satıp Antalyadan bir ev alacağız. Ben orda temeli kalmayı düşünüyorum ablamda ailsesiyle yazdan yaza gelecek. Ama ben artık okadar uzun süre beklemek istiyorum. Dediğim gibi seneye kadar para biriktirsem ve türkiyeye gidip kiraya bi daireye yerleşsem ve yazlık satıldığında aldığımız eve geçsem -sizce böyle olur mu?
130 140 bine hangi izmir ve antalya da ev alınıyor acaba ? Turkiyedekinde olmadığı kesinde .Rica ederim :) 100.000 TL eşyaları sattıktan sonra eline geçecekse o parayı kira için harcama boşu boşuna. Üzerine bir 30.000-40.000 TL daha koysan mis gibi evini alırsın. Kiraya haybeden gider paran bence hiç kıyma o paraya, ev satın almak için dursun o para bir kenarda. O zaman hem yazlığınız da satıldığında 2 eviniz olur, çok güzel bir birikim olur. Ben olsam 1 sene daha dişimi sıkarım. O 30.000-40.000 lirayı 1 senede rahatlıkla, fazla fazla bile kazanırsın. Bir de ben geçen sene Türkiye'de kaldım 1 sene Erasmus yaptım orda mesela (hayatımın en güzel senesiydi) 11-12 yıl sonra ilk defa bütün bir yılı orda geçirdim.Çok miktarda para harcadım bir de kira falan versem nasıl işin içinden çıkardım bilmiyorum. 100.000 TL yeter de artar o ayrı mesele ama mantıken üstüne biraz daha koyup kendi evini alsan çok daha kârlı bir yatırım olur senin adına. Kiralar ateş pahası, parana yazık olur. Geç olsun güzel olsun bence biraz daha beklemelisin :)
İyi de sizin baskının sorunu Al ankar veya Almanya değil ki... Deseniz ki ayrımcılık, ırkçılık görüyorum, yine anlayacağım. Avrupadaki çoğu Türk ortaçağ kafasında yaşıyor bildiğim kadarıyla. Gidip bunların içinde yaşarsanız baskı da görürsünüz, laf da duyarsınız, taciz de görürsünüz. Avrupayı kirleten kafalar o tipler. Şu an Türkiyedeki baskı da hiç az değil, inaanlar kutuplara ayrıldı, herkes ke di gibi olmayana düşman. Hiç mi haberiniz yok Türkiye'den? Almanya'daki Türk baskısında kaçmak için Türkiye'ye geleceğinize, Almanların yoğun olduğu bölgelere gidin daha iyi.
Nerde yaşıyorsunuz? Ona göre :)Yer değiştirme imkanımız var mı ecebağ ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?