- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
He kaçırmışım orayı pardon.
Şiddet içeren bir söz sarfetmedim.
Celallenmeyin, sakin.
Yoo ben bişey demedim zaten siz bi hışım çıkışınca şaşırdım yani
Iyi de bu ülkeyle alakalı bir durum değil ki?Ozaman size bol şans dilerim. Akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hele ki diyelim bi bira içtiğinizde size ters ters bakılmasından, laf edilmesinden mutluluk duyacaksanız ne ala.
Havuza/Denize girmek isteyince duyacağınız sözlerden ve bakışlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum. Bu tabiki almanyanın her bi tarafında böyle değildir. Ben türklerin çok olduğu ama pek modern olmadığı bi şehirde yaşıyorum ve kendimi Antalya olsun İzmirde olsun daha rahat hissediyorum.
Bi hışımla çıkışmadım, hatta pardon diyerek söze başladım, size öyle gelmiş heralde
Neyse sorun yok anlaştık ya sonunda önemli olan o :)
Yer değiştirme imkanımız var mı ecebağ ?
Tatilde gelinip görülen yer elbet güzel gelir insana
Gel gel burda çok eğleniyoruz
Sovan olmuş 5 liraa
Merhabalar,
ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.
Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.
Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.
Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.
Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben hala ev olayındayım antalya izmirde 160 bine site içinde ev bulacaksınız öyle mi :)
Deniz manzarası da olacak mi ?
Cok dogru söylüyorsunuz. 140.000 tl ye uygun 2+1 Daireler var. Bi iki ay daha kalıp üzerine 20.000 tl koysam 160.000 tl ye site içinde çok güzel bi daire bulabilirim.
Çok pis canım sıkıldı.kalk kızım kalk.. arkadaş Almanyadaki Türklerin baskısından bıkıp Türkiyeye yerleşecek, hem de bir yerlerde üst düzey yöneticilik gibi bir şey okudum ki bayılırken ayıldımo buraya geldiğinde ayılmadan biz onun yerine gidelim çabuk
konu sahibi gel bence ya, burada baskı falan yok, orada Türkler neymiş öyle çok şaşırdımüst düzey yönetici asistanlıkları da kölen olsun senin, sen iste yeter ki.. zaten biliyorsun belki buradakiler İlkokul 3'den terk çıkıp yöneticilik istiyorlar, yoksa masterlı, 3 dil bilip asgari ücretle çalışmak diye bir şey yok.. gel sen gel yalan söylüyor kızlar çekemiyolla..
Hayır 130 140 dediler başta . 1+1 ev olurmuş .Vardır ama 150-160 binlik semtlerde, istediğin hayatı yaşayamazsın. Özgür olayım, mahalle baskısı olmasın diyorsan iyi bir semtte oturman gerekir.
Burada yaşamak, tatile gelmekten çok farklı. Ekonomik olarak zaten uçurum olur ama özgürlük açısından da öyle. Tatile gelirsen turist veya Alamanci akraba olarak hoşgörü bulursun ama yerleşip mahalledeki bacı olunca durum değişir.
Ben senin yerinde olsam Almanya'da başka şehre taşınırım ve Türklerin olmadığı bir mahalle seçerim.
Çok pis canım sıkıldı.
Soğani 4 tl'ye almışım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?