Türkiyeye kesin dönüş

Burda sağlık sekteründe ordaki kadar kazancınız olmaz o yüzden para biriktirip gelin 3 4 sene içinde daire parası biriktirme şansınız varsa öyle yapın

Iyi de bu ülkeyle alakalı bir durum değil ki?
Tamamen bulunduğunuz muhitle alakalı bir durum.
Burada da tutucu şehirlerde yaşayın yine mutsuz olursunuz.
Orada bulunduğunuz muhiti değiştirin neden sürekli türklerle bir aradasınız mesela ?
Alman arkadaşlar edinin veya sizi yargılamayan türk arkadaşlar edinin böyle bi çevreniz olsa eminim orada da mutlu olursunuz.
3 5 dedikoducu teyze yüzünden ülke degistirmezdim ben olsam ayrıca buraya da iş bulmadan gelmeyin derim hazıra dağ dayanmaz çünkü.

Yer değiştirme imkanımız var mı ecebağ ?

kalk kızım kalk.. arkadaş Almanyadaki Türklerin baskısından bıkıp Türkiyeye yerleşecek, hem de bir yerlerde üst düzey yöneticilik gibi bir şey okudum ki bayılırken ayıldım o buraya geldiğinde ayılmadan biz onun yerine gidelim çabuk

konu sahibi gel bence ya, burada baskı falan yok, orada Türkler neymiş öyle çok şaşırdım üst düzey yönetici asistanlıkları da kölen olsun senin, sen iste yeter ki.. zaten biliyorsun belki buradakiler İlkokul 3'den terk çıkıp yöneticilik istiyorlar, yoksa masterlı, 3 dil bilip asgari ücretle çalışmak diye bir şey yok.. gel sen gel yalan söylüyor kızlar çekemiyolla..

Bence şöyle yapın.Kariyer sitelerinden özgeçmiş doldurun çalışmak istediğiniz alanlara başvuru yapın bakın kaç tane geri dönüş oluyor.Görüşme talepleri gelirse yurtdışında olduğunuzu söyleyip video konferans görüşmesi talep edin, maaşları öğrenin.İş bulmak için buraya gelmenize gerek yok.

Almanya'ya hiç gitmedim ama çok düzenli bir hayat oldugu soyleniyor orda ne mutsuz etti acaba sizi böyle?Bence gelmeyin sonradan kendim ettim kendim buldum demeyin bir yıla kadar kimbilir belki biri çıkar karşınıza seversiniz yaşadığınız yeri

Türkiye gezip dolaşmak eğlenmek için mükemmel bir ülke. Sık sık tatile gelin bence. Almanya'da çalışıp orada paraları kazanıp gelin burada yiyin. Ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olursunuz hem

Almanya’daki hayatını, mesleğini tamamen bırakmadan önce keşke uzun bir süre geçirebilsen Türkiye’de. Antalya dediğine göre bolca tatile gelmiş olmalısın. En az 3 ay burada yaşarsan bu fikrin eminim değişecektir....

Çok merak ettim Almanya’nın hangi şehirindesiniz?
Bir arkadaşın dediği gibi bendede siz Almanya içinde başka bir şehire taşının.Almanya’da büyüyüp yetişen bir kafanın türkiyeye uyum sağlaması zor. Evet Almanya’da doğup büyüyen her Türk’ün hayali Türkiye’de yaşamak anlamıyorum neden ama harcarlar sizi kısaca öyle söyleyim. Türkiye’mi çok seviyorum fakat orda hayat,yaşam şartları hiçte tatile gidip 3-5 hafta kalıp gördüğünüz kadar değil.

Cok dogru söylüyorsunuz. 140.000 tl ye uygun 2+1 Daireler var. Bi iki ay daha kalıp üzerine 20.000 tl koysam 160.000 tl ye site içinde çok güzel bi daire bulabilirim.

Vardır ama 150-160 binlik semtlerde, istediğin hayatı yaşayamazsın. Özgür olayım, mahalle baskısı olmasın diyorsan iyi bir semtte oturman gerekir.
Burada yaşamak, tatile gelmekten çok farklı. Ekonomik olarak zaten uçurum olur ama özgürlük açısından da öyle. Tatile gelirsen turist veya Alamanci akraba olarak hoşgörü bulursun ama yerleşip mahalledeki bacı olunca durum değişir.
Ben senin yerinde olsam Almanya'da başka şehre taşınırım ve Türklerin olmadığı bir mahalle seçerim.

Çok pis canım sıkıldı.
Soğani 4 tl'ye almışım zaten.

Hayır 130 140 dediler başta . 1+1 ev olurmuş .
Konu sahibi de evet ya hatta 160 a site içinde bulurum dedi ve bahsettiği şehirler antalya izmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…