Türkiyeye kesin dönüş

İlk videoyu daha önce izlemiştim ama bilmediğim için türkiye fiyatlarınla karşılaştıramamıştım.

Az önce migrosun alışveriş uygulamasını indirdim ve karşılastırma yaptım. Haklısınız çoğu gıdalarda büyük bi fark var ama tabiki yerel ürünlerle karşılaştırmak lazım. Misal karpuzun kilosu migrosta 99 kuruş iken ben geçen gün kilosu 2 Euro olan bi kücük karpuz aldım. Ama bunları yazarken bi kaç karşılastırma daha yaptım ve gerçekten çok haklısınız. Limonun kilosunu biz 2,50 euroya alıyoruz -migrosta 10 lira.

Ama dediğim gibi daire alıp geleceğim en azından kira derdim olmicak. Ve tabiki iyi bir iş bulmayı umuyorum.

Harekete geçmeden önce birikimin olsun ama bunu hemen eve arabaya çevirme gel iş bak ortamı solu ama kesin kararını burada bir süre yaşadıktan sonra ver

Söylediklerinizi halbuki ben burası için düşünüyordum. Almanlar için zaten hiç bir zaman onlardan olamayacağız ki zaten böyle bişey istemiyorum. Ama burdaki türklerden olmak içinde bi hayli muhafazakar olmak gerekiyor. Erkeklerin çoğu şımarık ükela, kadınlar/kızlar ise baskı altında ama baskı altında olduklarının farkında bile değil. Çünkü kücüklükten aşılanmış. Tabiki kimsenin yanlış anlamasını istemem bunlar benim tanıdıklarım ve gördüklerim eminim başka türlüleride vardır ama azınlık.

Market perakendeci fiyatı bakmana gerek yokki benzinin litresi Almanyada 1 euro 61 cent Türkiye fiyatı 6,25 Tl benzin perakendede herşeye yansıyan bir şey olduğundan fark çok açık ortada

Gelip yaşamaya karar verirseniz 6 ay sonra konuyu editler misin. Merakla bekliyor olacağım

Para mülk bir yere kadar nerede mutluysan orada yaşa.
Ama tabi ev alacak kadar para biriktirirsen çok daha iyi olur. İnsanlar Türkiye'de 200 binlik evi krediyle 350 bine alıyor ve bunu geri ödemesi 20, 25 sene sürüyor bunu göze alıyorsan gel.
Ama sık dişini 3 4 sene daha para biriktirip hatta araba parası dahil gel burda yaşa, benim gözümde Türkiye cennet.
İnsanları, evet her istediğini giyemezsin abaza insanlarımız her yerde o sorun var ve saygısızlık en üst seviyede. İzmir biraz daha rahat bir semt.

Almanya'daki Türk baskısından bunalıp Türkiye'ye gelmek...
Aslında Almanya'daki çoğu Türk'ün oraya gidip yerleştikleri yıllarda kalarak hayatlarını bu şekilde yaşadığını duyuyorum ama burası da zannettiğiniz gibi değil.
Antalya veya İzmir'den daha küçük bir ilde yaşıyorum ama amiyane tabirle totonuzu kesmeyecekleri bir muhitteki evi 160 bin liraya alamazsınız.
Yabancı diliniz var diye kimse kollarını açıp size 3000 lira maaş da vermeyecek. Bazı semtlerde akşam 8'de bakkala giderken bile 50 defa düşüneceksiniz.
Neden Almanya'nın başka bir iline yerleşmiyorsunuz? Millet buradan kaçma peşinde. Son yıllarda ne kadar insan yurt dışına yerleşmiş hiç baktınız mı?

Bu söylediğinizi iki yıl önce yaptım. Almamların ırkcılığından kaçıp türklerin baskasına düştüm diyelim. Neyse artık mutlu olmazsam veya dediğiniz gibi olursa geri dönerim okadar basit ama içimde kalsın istemiyorum. Antalya'dan zaten yazları gitmek için bi ev alacaktık bi kaç sene içerisinde ama benim bu kararımla sadece hızlandırmış olduk. Bu arada konyaaltında güvenilir mühitlerde var 160bin tl ye daireler ama yazlığımızı satcağımız için 160bin tlye kısıtlı değil. 200bin de olur. Çok çok beğendiğim bi daire olursa 250bin de olabilir. Bi kaç ay daha fazla çalışırım.

Arkaşlar neden bu denli karşı geliyor bazılarınız anlamıyorum. Ciddi anlamda yardımcı olmak için öneride bulunanlara veya düşüncelerini ve tereddütlerini dile getirenlerinize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve gerçekten çok yardımcı oldunuz. Ama kimileriniz gelde gör anyayı konyayı dercesine yazmış. Sonuç olarak pişman dahi olsam her zaman almanya ya geri dönebileceğim. Dediğim gibi gemileri yakıp gelmeyeceğim. İlk başta ev almadan gelme dedi çoğunuz -yazlığımızı satıp daire alacağımı söyledim bu sefer daire alma yazık olur gibi yorumlar geldi. Bugün olmasa yarın zaten yazları gitmek için Antalya Laradan veya konyaaltında bi siteden daire alacaktık o yüzden boşuna masraf gibi görmüyorum. Biriside gelde burdaki mütahitleri mutlu et en azından demiş dalga geçercesine. Şuan türkiyenin politik durumları iyi olmasada bana göre türkiye bi cennet ve ileride herşeyin düzeleceğini umuyorum.

Soğanın kilosu 7 TL
Dolardan çok yani
İthalat yapıcakmısız tarımımıza kıran girdi ya çünkü
Bence iyi düşünün derim

O zaman para biriktirip gerçekten rahat olabileceğiniz bir muhitte ev almaya çalışın.
Burada yapamazsanız geri dönmek sizin için sıkıntı olmayacaksa içinizde kalmasın, deneyin.
Ama buradaki yorumları da göz önünde bulundurun ki eğer burada da yapamazsanız yersiz yurtsuz kaldım diyerek boşluğa düşmeyin. Çünkü rahatsız insan her yerde var. Görmezden gelmeyi bilmeniz lazım.

Antalyalıyım.
Lara ve konyaltından ev almak da kolay değil orası antalyanın en lüks semtlerinden ikisi.orada yasamak için gelirinin baya baya yüksek olması lazım.. Yasayan insanlarda baya baya elit kesim çünkü.. Birikiminiz varsa alın tabi ama yorumumu yapmak istedim nacizane..

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yazlığımızı satıp ben üstünü denkleştirene kadar bir bir bucuk sene daha çalışıp daire almayı düşünüyorum. Yazlığı satışa çıkarma kararını ailemle birlikte bugün verdik o yüzden 200bin-250bin arası bi daire bulacağımı düşünüyorum. Sahibndennoktacomda en azından var düşündüğüm gibi daireler.

Evet 2 sene öncesine kadar o fiyata iyi evler vardı fakat artık fiyata kötünün iyisi evler var dedıgınız semtte.. Yenı bir site yapılıyor oraya da bakabilirsiniz merkezi bir konumda.

Evet 2 sene öncesine kadar o fiyata iyi evler vardı fakat artık fiyata kötünün iyisi evler var dedıgınız semtte.. Yenı bir site yapılıyor oraya da bakabilirsiniz merkezi bir konumda.

Teşekkür ederim tekrar. Yeni yapılan siteyi bulup araştıracağım.

Acaba bi bilginiz varsa Güzeloba mah. Güzelbağ mah. ve Çağlayan mah. nasıl yerler? Buralarda güzel daireler buldum. Bi bilginiz varsa çok sevinirm.

Bu konuyla ilgili çok üstüne gelindiğini düşünüyorum. 20 yaşında çocuk değilsin 29 yaşında aklı başında bir kadınsın. Neyin doğru neyin yanlış olacağını ayırabilecek donanıma sahipsin. Haklı yorumları dikkate almakla birlikte, kendini kötü hissettiren yorumları görmezden gelmeye çalış. Maddi açıdan arkadaşlara katılıyorum . Türkiye'de yaşayan bir insanın yıllar boyu borca harca girerek anca biriktirebileceği parayı sen 1-2 sene içerisinde çok rahat biriktirebilirsin Almanya'da. Bu 1-2 senelik süre zarfı senin konuyu enine boyuna düşünmen, kararlaştırman için de fırsat. Evet ekonomik açıdan şoka uğrayacaksın, ufacık bir market alışverişine en az 150-200 TL vermeden çıkmak imkansız ki aynı paraya 150-200 Euro ya 2 araba dolusu alışveriş yaparsın. Orda doğmuş büyümüş biri olarak kültürel açıdan da sıkıntı çekeceğin durumlar olacak. En ufak mesela insanların gözü sürekli üstünde erkekler yiyecek gibi bakıyor sokakta yürürken. Çevre baskısı vs. hepsine katılıyorum. Fakat konu senin mutluluğun. Kaybedeceğin birşey yok. Git dene içinde kalmasın olmadı geri dönersin. Hayat memat meselesi değil. İşini gücünü gitmeden ayarlamaya çalışsan iyi olur senin açından çünkü bu vakit alan bir süreç. Almanya'da 1-2 seneye hem ev hem araba paranı biriktirirsin. kira da olmazsa maaşın seni geçindirmeye yeter umuyorum ki. Bilemeyiz belki 1 sene sonra vazgeçeceksin gitme fikrinden. O yüzden zamana bırak, acele etme. Herşeyin gönlünce olmasını ve hakkında hayırlısını diliyorum:) umarım kendin için en doğru kararı verirsin.

Tatlım dilini geliştir çok iş bulursun

1 I 5 gibi harcarken güzel yer tabii. Mutlu olmanız normal, tatile geliyorsunuz, geldiğinizde çalışmıyorsunuz, sizi strese sokacak hiçbir şey düşünmüyoraunuz. Yaşarken öyle değil ama. Aynısını balayına gidip Paris'te yaşama kararı alana da söylerim Türkiye ile alakası yok. Gerçekten araştırıp, bu şartlarda yapabilecek misiniz bir değerlendirin. İşinizi garantilemeden de gelmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…