- 21 Haziran 2018
- 38
- 34
- 3
- 36
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
3000 Euro esittir 3000 TL degil. Bu Almayadaki Türklerin Türkiyeyi savunmak icin söyledikleri ama kesinlikle dogruyu yansitmayan bir iddaa. Su asagdaki videolari zamaniniz varsa izleyin. 100 Euro ile 100 TL arasindaki alim gücü ayni degil. Almayada 100 Euroya yaptiginiz alisveris Türkiyede 500 ile 700 TL arasi.
Bence ev filan almadan gelin .
Hiç bir şeyi değiştirmeyin. Sadece 6 aylık kira paranızı hazırlayın . Eğer 6 ay sonra hala kalmak istiyorsanız, ev alma fikrini o zaman düşünürsünüz .
Zaten muhtemelen vazgeçersiniz emlak piyasası çok durgun aldığınız evi zararına satmayın bari .
Turkiyeye gelip mutlu olmak için tek şart muhafazakar olmak . Ben başka türlü bu ülkede rahat edilebileceğine inanmiyorum.
Böyle yaparsanız en azından hem denemiş olursunuz hem de kaybınız olmaz
İlk videoyu daha önce izlemiştim ama bilmediğim için türkiye fiyatlarınla karşılaştıramamıştım.
Az önce migrosun alışveriş uygulamasını indirdim ve karşılastırma yaptım. Haklısınız çoğu gıdalarda büyük bi fark var ama tabiki yerel ürünlerle karşılaştırmak lazım. Misal karpuzun kilosu migrosta 99 kuruş iken ben geçen gün kilosu 2 Euro olan bi kücük karpuz aldım. Ama bunları yazarken bi kaç karşılastırma daha yaptım ve gerçekten çok haklısınız. Limonun kilosunu biz 2,50 euroya alıyoruz -migrosta 10 lira.
Ama dediğim gibi daire alıp geleceğim en azından kira derdim olmicak. Ve tabiki iyi bir iş bulmayı umuyorum.
Gelip yaşamaya karar verirseniz 6 ay sonra konuyu editler misin. Merakla bekliyor olacağımSöylediklerinizi halbuki ben burası için düşünüyordum. Almanlar için zaten hiç bir zaman onlardan olamayacağız ki zaten böyle bişey istemiyorum. Ama burdaki türklerden olmak içinde bi hayli muhafazakar olmak gerekiyor. Erkeklerin çoğu şımarık ükela, kadınlar/kızlar ise baskı altında ama baskı altında olduklarının farkında bile değil. Çünkü kücüklükten aşılanmış. Tabiki kimsenin yanlış anlamasını istemem bunlar benim tanıdıklarım ve gördüklerim eminim başka türlüleride vardır ama azınlık.
Gelip yaşamaya karar verirseniz 6 ay sonra konuyu editler misin. Merakla bekliyor olacağım
Almanya'daki Türk baskısından bunalıp Türkiye'ye gelmek...
Aslında Almanya'daki çoğu Türk'ün oraya gidip yerleştikleri yıllarda kalarak hayatlarını bu şekilde yaşadığını duyuyorum ama burası da zannettiğiniz gibi değil.
Antalya veya İzmir'den daha küçük bir ilde yaşıyorum ama amiyane tabirle totonuzu kesmeyecekleri bir muhitteki evi 160 bin liraya alamazsınız.
Yabancı diliniz var diye kimse kollarını açıp size 3000 lira maaş da vermeyecek. Bazı semtlerde akşam 8'de bakkala giderken bile 50 defa düşüneceksiniz.
Neden Almanya'nın başka bir iline yerleşmiyorsunuz? Millet buradan kaçma peşinde. Son yıllarda ne kadar insan yurt dışına yerleşmiş hiç baktınız mı?
Almanya'daki Türk baskısından bunalıp Türkiye'ye gelmek...
Aslında Almanya'daki çoğu Türk'ün oraya gidip yerleştikleri yıllarda kalarak hayatlarını bu şekilde yaşadığını duyuyorum ama burası da zannettiğiniz gibi değil.
Antalya veya İzmir'den daha küçük bir ilde yaşıyorum ama amiyane tabirle totonuzu kesmeyecekleri bir muhitteki evi 160 bin liraya alamazsınız.
Yabancı diliniz var diye kimse kollarını açıp size 3000 lira maaş da vermeyecek. Bazı semtlerde akşam 8'de bakkala giderken bile 50 defa düşüneceksiniz.
Neden Almanya'nın başka bir iline yerleşmiyorsunuz? Millet buradan kaçma peşinde. Son yıllarda ne kadar insan yurt dışına yerleşmiş hiç baktınız mı?
Bence böyle bişey yapmayın çok pişman olursunuz. Şahsen ben burda olmaktan mutluluk duyan kimseyi tanımıyorum.
Antalyanın insanlarını aslında sıcak buluyorum ama burdaki türkler çok farklı -insan kendini hep baskı altında hissediyor. Zaten insanların burda bi sosyal hayatıda yok hep çalışmak ve çalışmak için yaşamak.
Bu söylediğinizi iki yıl önce yaptım. Almamların ırkcılığından kaçıp türklerin baskasına düştüm diyelim. Neyse artık mutlu olmazsam veya dediğiniz gibi olursa geri dönerim okadar basit ama içimde kalsın istemiyorum. Antalya'dan zaten yazları gitmek için bi ev alacaktık bi kaç sene içerisinde ama benim bu kararımla sadece hızlandırmış olduk. Bu arada konyaaltında güvenilir mühitlerde var 160bin tl ye daireler ama yazlığımızı satcağımız için 160bin tlye kısıtlı değil. 200bin de olur. Çok çok beğendiğim bi daire olursa 250bin de olabilir. Bi kaç ay daha fazla çalışırım.
Arkaşlar neden bu denli karşı geliyor bazılarınız anlamıyorum. Ciddi anlamda yardımcı olmak için öneride bulunanlara veya düşüncelerini ve tereddütlerini dile getirenlerinize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve gerçekten çok yardımcı oldunuz. Ama kimileriniz gelde gör anyayı konyayı dercesine yazmış. Sonuç olarak pişman dahi olsam her zaman almanya ya geri dönebileceğim. Dediğim gibi gemileri yakıp gelmeyeceğim. İlk başta ev almadan gelme dedi çoğunuz -yazlığımızı satıp daire alacağımı söyledim bu sefer daire alma yazık olur gibi yorumlar geldi. Bugün olmasa yarın zaten yazları gitmek için Antalya Laradan veya konyaaltında bi siteden daire alacaktık o yüzden boşuna masraf gibi görmüyorum. Biriside gelde burdaki mütahitleri mutlu et en azından demiş dalga geçercesine. Şuan türkiyenin politik durumları iyi olmasada bana göre türkiye bi cennet ve ileride herşeyin düzeleceğini umuyorum.
Antalyalıyım.
Lara ve konyaltından ev almak da kolay değil orası antalyanın en lüks semtlerinden ikisi.orada yasamak için gelirinin baya baya yüksek olması lazım.. Yasayan insanlarda baya baya elit kesim çünkü.. Birikiminiz varsa alın tabi ama yorumumu yapmak istedim nacizane..
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yazlığımızı satıp ben üstünü denkleştirene kadar bir bir bucuk sene daha çalışıp daire almayı düşünüyorum. Yazlığı satışa çıkarma kararını ailemle birlikte bugün verdik o yüzden 200bin-250bin arası bi daire bulacağımı düşünüyorum. Sahibndennoktacomda en azından var düşündüğüm gibi daireler.
Evet 2 sene öncesine kadar o fiyata iyi evler vardı fakat artık fiyata kötünün iyisi evler var dedıgınız semtte.. Yenı bir site yapılıyor oraya da bakabilirsiniz merkezi bir konumda.
Arkaşlar neden bu denli karşı geliyor bazılarınız anlamıyorum. Ciddi anlamda yardımcı olmak için öneride bulunanlara veya düşüncelerini ve tereddütlerini dile getirenlerinize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve gerçekten çok yardımcı oldunuz. Ama kimileriniz gelde gör anyayı konyayı dercesine yazmış. Sonuç olarak pişman dahi olsam her zaman almanya ya geri dönebileceğim. Dediğim gibi gemileri yakıp gelmeyeceğim. İlk başta ev almadan gelme dedi çoğunuz -yazlığımızı satıp daire alacağımı söyledim bu sefer daire alma yazık olur gibi yorumlar geldi. Bugün olmasa yarın zaten yazları gitmek için Antalya Laradan veya konyaaltında bi siteden daire alacaktık o yüzden boşuna masraf gibi görmüyorum. Biriside gelde burdaki mütahitleri mutlu et en azından demiş dalga geçercesine. Şuan türkiyenin politik durumları iyi olmasada bana göre türkiye bi cennet ve ileride herşeyin düzeleceğini umuyorum.
Tatlım dilini geliştir çok iş bulursunMerhabalar,
ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.
Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.
Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.
Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.
Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?