- 30 Mayıs 2018
- 207
- 265
- 53
- 30
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
Sen orda 3000 euro ya krallar gibi yaşar gece gezmeye gidersin biranı etini alır keyif yaparsın ama türkiyede kira faturalar 2000 lira ederDoğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Türk olmadığın belli valla ben bile çok bayıldım 140bine nerde ev var beylikdüzü sanırımRica ederim :) 100.000 TL eşyaları sattıktan sonra eline geçecekse o parayı kira için harcama boşu boşuna. Üzerine en az bir 30.000-40.000 TL daha koysan mis gibi evini alırsın. Kiraya haybeden gider paran bence hiç kıyma o paraya, ev satın almak için dursun o para bir kenarda. O zaman hem yazlığınız da satıldığında 2 eviniz olur, çok güzel bir birikim olur. Ben olsam 1 sene daha dişimi sıkarım. O parayı 1 senede rahatlıkla, fazla fazla bile kazanırsın. Bir de ben geçen sene Türkiye'de kaldım 1 sene Erasmus yaptım orda (hayatımın en güzel senesiydi) 11-12 yıl sonra ilk defa bütün bir yılı orda geçirdim.Çok miktarda para harcadım bir de kira falan versem nasıl işin içinden çıkardım bilmiyorum. 100.000 TL yeter de artar o ayrı mesele ama mantıken üstüne biraz daha koyup kendi evini alsan çok daha kârlı bir yatırım olur senin adına. Kiralar ateş pahası, parana yazık olur. Geç olsun güzel olsun bence biraz daha beklemelisin :)
Az önce marketten geliyorum . Hepsi bir kilo olmayan domates patates patlıcan ve patatese 20 tl ödedim.Kızlar ülkeyi bukadar kotulemeseydiniz keşke herşey para değil konuyu açan kişide demekki huzur istiyor ve Bu yüzden memleketine yerleşmek istiyor bizler lüks yaşamayı sevdiğimiz için memnun olamiyoruz birturlu inanıyorum ki geçim zor diyen diyenlerin altında 60 70 binlik arabaları ellerinde son model telefonları ülkeyi begenmiyolar konuyu açan arkadaşım buyur gel ülkemiz vatanımız güzel samimi huzur dolu
Kimse ülkeyi kötülemiyor parasızlık insanda huzur bırakmaz bu şükür muhabbetini fakirler yaparKızlar ülkeyi bukadar kotulemeseydiniz keşke herşey para değil konuyu açan kişide demekki huzur istiyor ve Bu yüzden memleketine yerleşmek istiyor bizler lüks yaşamayı sevdiğimiz için memnun olamiyoruz birturlu inanıyorum ki geçim zor diyen diyenlerin altında 60 70 binlik arabaları ellerinde son model telefonları ülkeyi begenmiyolar konuyu açan arkadaşım buyur gel ülkemiz vatanımız güzel samimi huzur dolu
Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyorAz önce marketten geliyorum . Hepsi bir kilo olmayan domates patates patlıcan ve patatese 20 tl ödedim.
Bu iki kişilk kızartma olucak .
Farkındaysan en ucuz olması gereken şeyler bunlar .
Bence o dediginiz tayfa sizsiniz son model araba telefon filan . Bunu yazabilmek için markete bile gitmiyor olmak gerekiyor.
Şükür bereketi artırır biraz şükür etmeyi deneseniz şükür muhabbetini muslumanlar yapar şükrün fakiri zengini olmazKimse ülkeyi kötülemiyor parasızlık insanda huzur bırakmaz bu şükür muhabbetini fakirler yapar
Hayır değil ..Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyor
Ben doğal demiyorum siz nerde yaşıyorsunuz patatesi bir yıl boyunca 6liradan mi aldınız hep onu anlatmaya çalışıyorumHayır değil ..
Patatesin kilosunun 5 lira olması nasi doğal olur?
Hiç ac kalmadığınız hic fakir olmadığınız ne belli.
Çoğu insanın çoğu akşam yemeği patates makarna.
Hayir ama meyveyi 5 liranın altında hic almadim .Ben doğal demiyorum siz nerde yaşıyorsunuz patatesi bir yıl boyunca 6liradan mi aldınız hep onu anlatmaya çalışıyorum
Biz herzaman şükrederiz buda bizlik zatenŞükür bereketi artırır biraz şükür etmeyi deneseniz şükür muhabbetini muslumanlar yapar şükrün fakiri zengini olmaz
Çünkü konu sahibi bir kaç yılda ev parası biriktirebiliyor. Bir tık üst sekmede ev alması için bir kaç ay çalışması yetiyor. Ben bir kaç ay fazladan çalışarak son model bir iphone bile alamıyorumYalnız konu sahibi gayet aklı başında biri bence. Ben de olumsuz yorum yazdım hatta. Ama:
Oranın 1000eurosu buranın 1000tlsi klişesi ile büyümüş fakat yazılanlardan ve araştırmalarından bunun yanlış olduğunu anlamış,
Market alışverişi pahalı denmiş sanal market indirip karşılaştırmış,
Kirada geçiremezsin denmiş ev almaya karar vermiş,
O paralara alınan evlerde o muhitlerde yaşanmaz denmiş kız yazlığı satıp yine yazlık sayılabilecek bir ev almaya niyetlenmiş,
İş bulmak elbet çok zor öyle dil ile falan torpilsiz küt diye işe girmek tamamen şans. Bence bunu da farketmiştir. Kız gemileri yakıp gelmeyeceğini isterse dönüş yapabileceğini söylemiş.
Kendi acılarımızı sorunlarımızı yüklüyoruz konuya galiba.
Bu kadar özeleştiri yeter:) az daha üzülelim halimize:
İnsanların ülke değiştirip yepyeni düzen kurup başaramazsa dönüp yeniden başlayacak cesareti ve para kazanma umudu var. Bizim umutlarımız bitmiş. Ben şehir değiştirmeye korkuyorum:)
Ay evet daha lüks ev için birkaç ay çalışırım artık kısmını görünce yutkundum. Ben telefon taksidini bitirmeden bilgisayar almam gerekti. Macbook kullanıyordum başka bilgisayarları kullanamadım. çok uğraştım alışayım diye valla alışamadım ruhum zengin demek ki:) Alışkanlıktan dolayı yine MacBook aldım. Evde üç gün yaş ilan ettik:)Çünkü konu sahibi bir kaç yılda ev parası biriktirebiliyor. Bir tık üst sekmede ev alması için bir kaç ay çalışması yetiyor. Ben bir kaç ay fazladan çalışarak son model bir iphone bile alamıyorum
O insan umutlu olmasın da ben mi olayım yaniAy evet daha lüks ev için birkaç ay çalışırım artık kısmını görünce yutkundum. Ben telefon taksidini bitirmeden bilgisayar almam gerekti. Macbook kullanıyordum başka bilgisayarları kullanamadım alışkanlıktan dolayı yine MacBook aldım. Evde üç gün yaş ilan ettik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?