- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
Son cümlenize kadar cennet vatan diye gitti de siz de farkındasınız değil mi buraya ev araba parası biriktirmeden gelinemeyeceğini. Türkiyede insanlar açlık yoksulluk sınırında yaşıyor. Yoksulluk sınırı 5bin tl olarak açıklandı bu para büyük çoğunluğun 2-3 aylık maaşı. Araba Avrupada Birleşik Krallıkta lüks değil insanların kolaylıkla ulaşabileceği bir şey iken ülkemizde ömürlük kredilerle alınıyor neredeyse. Ben İngilteredeyim ve şu an burada da kriz var ama insanlar politikacılar krize kriz diyor. Herkes tasarruf yoluna gidiyor. Kimse ekonomi çok iyi demiyor kalkıp da.Gercekten yorumlara cok sasiriyorum..
Sanki taciz, zam, enflasyon sadece turkiyede var, almanyada yok... diger ulkeler cennet, problemsiz, sadece turkiyede var bunlar...
Sanki memlekette her kosede taciz var, sanki herkes borc bataginda, aclik kitlik var...
Bu cennet vatani bu kadar hor gormeyin lutfen.. o ovdugunuz veya begendiginiz avrupa ulkeleri bosluk ve batakliktan baska bisey degil..
Konu sahibi arkadasim ben 25 yil almanyada yasadim, sonra turkiyeye yerlestim.. antalyayi da biliyorum... 8 yildir bir gun bile keske gelmeseydim demedim.. allah dedirtmesin..
Ama bencede suan ev parani birktir, isini bul ve oyle gel..
Yanlış anlaşılmasın yalnız oradaki insanları dinleyebilsin bazında söyledim.Her degil ama çoğu köşesinde taciz var .
Tahmin edemeyeceğiniz kadar borçlu insan var
Açlık kıtlık tabiki var patatesin 5 lira olduğu yerden bahsediyoruz .
Siz rahat yaşıyorsunuz veya tacize uğramadınız diye bunlar yok degil .
Sizi yaşadığınız şehrin herhangi bie psikiyatri servisinde bir haft tutabilseler keşke, anlarsınız taciz tecavüz var mı yok mu.
Almanyada 25 yıl yaşayıp birikimini yapıp gelene zor gelmez cennet vatanımız.Her degil ama çoğu köşesinde taciz var .
Tahmin edemeyeceğiniz kadar borçlu insan var
Açlık kıtlık tabiki var patatesin 5 lira olduğu yerden bahsediyoruz .
Siz rahat yaşıyorsunuz veya tacize uğramadınız diye bunlar yok degil .
Sizi yaşadığınız şehrin herhangi bie psikiyatri servisinde bir haft tutabilseler keşke, anlarsınız taciz tecavüz var mı yok mu.
Gercekten yorumlara cok sasiriyorum..
Sanki taciz, zam, enflasyon sadece turkiyede var, almanyada yok... diger ulkeler cennet, problemsiz, sadece turkiyede var bunlar...
Sanki memlekette her kosede taciz var, sanki herkes borc bataginda, aclik kitlik var...
Bu cennet vatani bu kadar hor gormeyin lutfen.. o ovdugunuz veya begendiginiz avrupa ulkeleri bosluk ve batakliktan baska bisey degil..
Konu sahibi arkadasim ben 25 yil almanyada yasadim, sonra turkiyeye yerlestim.. antalyayi da biliyorum... 8 yildir bir gun bile keske gelmeseydim demedim.. allah dedirtmesin..
Yanlış bir hesap . Oranın 3000i buranın 3000ine eşit değil.Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Çok pis canım sıkıldı.
Soğani 4 tl'ye almışım zaten.
Benim teyzemde çok memnun kesin dönüş yaptığı için. Köye yerleştiler bahçe ekiyorlar inek sağıyorlar köydeki herkes akraba yabancı da gelemez zaten niye gitsin bizim köye. Eee gençte yok köy nüfusu teyzem ve Kocası gibi yaşlılar heyetinden oluşuyor. Euro olarak maaşı geliyor her ay tl cinsinden harcıyor. Köyde neye para harcayabilir. Ama kesin dönüş yaptığı İçin mutlu 20 yaşında sadece okur yazar olarak ; dilini bilmediği , meslek sahibi olmadığı bir ülkede yorucu şartlarda çalışarak 45 sene geçirmiş bir kadın İçin köyüne refah seviyesinde dönmek mutluluk vericidir.Gercekten yorumlara cok sasiriyorum..
Cevaplari alintilamak istemiyorum sadece yazdiklarima ekleme yapmak istiyorum..
Ben burada hersey guzel demedim, sadece sizin sandiginiz gibi almanya vs. Gulluk gulistanlik degil dedim.. orada da var zam, orada da var taciz..
Ben kendi anadilimi unutup, oraya entregre olmussan ve yinede ikinci sinif vatandasi gibi goruluyorsam bu bir tacizdir..
Sadece adim turk diye (vatandaslik degil) bana is verilmiyorsa bu bir tacizdir..
Irkcilar tarafindan bana laf atiliyorsa bu bir tacizdir..
Ve sandiginiz gibi herkes bolluk icinde yasamiyor orada.. tatile turkiyeye gelmek icin afedersiniz esek gibi calisiyorlar borca giriyorlar...
Tecacuzmu? Heryerde var.. pedofili mi? Avrupada en alasi var..
Demem o ki, evet burada da sorunlar var ama en azindan buraya ait oldugunu bilmen bile yeterli.. zaten konu sahibi eminim o yuzden donmek istiyor..
ha bide Patates 2 gundur 5 lira oldu diye aglamaya gerek yok.. 5 gun sonra tekrar duser .. keske hayattaki tek problem patates sogan olsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?