Türkiyeye kesin dönüş

Son cümlenize kadar cennet vatan diye gitti de siz de farkındasınız değil mi buraya ev araba parası biriktirmeden gelinemeyeceğini. Türkiyede insanlar açlık yoksulluk sınırında yaşıyor. Yoksulluk sınırı 5bin tl olarak açıklandı bu para büyük çoğunluğun 2-3 aylık maaşı. Araba Avrupada Birleşik Krallıkta lüks değil insanların kolaylıkla ulaşabileceği bir şey iken ülkemizde ömürlük kredilerle alınıyor neredeyse. Ben İngilteredeyim ve şu an burada da kriz var ama insanlar politikacılar krize kriz diyor. Herkes tasarruf yoluna gidiyor. Kimse ekonomi çok iyi demiyor kalkıp da.

Yanlış anlaşılmasın yalnız oradaki insanları dinleyebilsin bazında söyledim.
Psikiyatri servisleri taciz tecavüz hikayeleri ile dolu .

Almanyada 25 yıl yaşayıp birikimini yapıp gelene zor gelmez cennet vatanımız.

Bu vatanı hor gören biz değiliz, halkını ve ülkesini hor gören bambaşka insanlar var ki geçen yıl 20 lira olan şey bu yıl 40 liraya çıkabiliyor. Paramız her geçen gün değer kaybediyor. Milli hiçbir şey bırakılmıyor. Bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor ki insanlar dolara kaymasın, tl daha da değer kaybetmesin. Biz mi hor görüyoruz bu ülkeyi? Evet borç batağında bir sürü insan. Sokağa çıkın on kişiye sorun, borcum yok diyen olursa ben bu ülkede yaşamıyorum demektir.

Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Yanlış bir hesap . Oranın 3000i buranın 3000ine eşit değil.
Berlin'de primark miydi? Meşhur bir mağaza var. Ordayi gezmistim mesela gittiğimde. 10 Euro'ya, 12 Euro'ya mükemmel pareolar , bikiniler vardı. Bugün Türkiye'de mahalle pazarına git, klor gördüğünde rengi solacak bol kimyasalı bikiniler bile 10 lira degil

2010 model Opel arabayı 50 milyara aldı mesela arkadaşım bu ay. Almanya'da 50 bin Euro'ya sence nasıl bir araba alınır?
Bir iPhone X'in açılış fiyatı Türkiye'de 6bin TL. Sizde 6 bin euro mu?
AliExpress diye bir site var,bilirsin. Orada mesela 400 dolara katlanabilir bisiklet gördüm. Sen görsen 'aaa 350 euro, alayım hadi' dersin, 3binlik maaşından geriye 2650 bin kalir, ben almak istesem 1900tl , 3binlik maaşımdan 1100 kalır.
Almanya Türkiye uçak bileti alırken en basit. Sen 70 Euro oduyorsun, ben 400 tl ödüyorum. Yetmiyor 83 euro- 456 TL vize ücreti ödüyorum.
10 yıllık Alman pasaportunu kaç euroya aldın mesela?
Ben 863 TL 'ye yeniledim.
Aradaki farkı görebiliyor musun?

Ne olursan ol yine gel para biriktirde gel ama çok biriktir 2000 3000 le rahat yasayabilcegini saniyosan yanılıyorsun. Evet karnin doyar faturan ödenir ama sadece o kadar.

Benim teyzemde çok memnun kesin dönüş yaptığı için. Köye yerleştiler bahçe ekiyorlar inek sağıyorlar köydeki herkes akraba yabancı da gelemez zaten niye gitsin bizim köye. Eee gençte yok köy nüfusu teyzem ve Kocası gibi yaşlılar heyetinden oluşuyor. Euro olarak maaşı geliyor her ay tl cinsinden harcıyor. Köyde neye para harcayabilir. Ama kesin dönüş yaptığı İçin mutlu 20 yaşında sadece okur yazar olarak ; dilini bilmediği , meslek sahibi olmadığı bir ülkede yorucu şartlarda çalışarak 45 sene geçirmiş bir kadın İçin köyüne refah seviyesinde dönmek mutluluk vericidir.

Cevaplari alintilamak istemiyorum sadece yazdiklarima ekleme yapmak istiyorum..

Ben burada hersey guzel demedim, sadece sizin sandiginiz gibi almanya vs. Gulluk gulistanlik degil dedim.. orada da var zam, orada da var taciz..

Ben kendi anadilimi unutup, oraya entregre olmussan ve yinede ikinci sinif vatandasi gibi goruluyorsam bu bir tacizdir..

Sadece adim turk diye (vatandaslik degil) bana is verilmiyorsa bu bir tacizdir..

Irkcilar tarafindan bana laf atiliyorsa bu bir tacizdir..

Ve sandiginiz gibi herkes bolluk icinde yasamiyor orada.. tatile turkiyeye gelmek icin afedersiniz esek gibi calisiyorlar borca giriyorlar...

Tecacuzmu? Heryerde var.. pedofili mi? Avrupada en alasi var..

Demem o ki, evet burada da sorunlar var ama en azindan buraya ait oldugunu bilmen bile yeterli.. zaten konu sahibi eminim o yuzden donmek istiyor..

ha bide Patates 2 gundur 5 lira oldu diye aglamaya gerek yok.. 5 gun sonra tekrar duser .. keske hayattaki tek problem patates sogan olsa...

Ufff yani yorumunuza...

ayni esek gibi calismayi tr’ de yapinca birak avrupa‘ ya tatile gitmeyi insan kendi memleketinde tatil yapamiyor.

Ne diyor yurtdisindaki insanlar biraz birikim yapinca elindekiyle donup orda yasayayim diyor.
Hicbir ustun akil da demiyor ki aga demek ki ordaki insanlar birikim yapabiliyor!
Daha zor kosullarda 20-30 sene calisin Turkiye‘ de bakalim borcsuz, harcsiz, kredisiz mal sahibi olunabiliyor mu, birikimin b si var mi? Haa calip cirpip olanlari var onlari da herkes biliyor, isine gelmiyor.

Dun dolara sesini cikarma, bugun sogana yarin bakalim nelere aglayacak insanlar? Kendi alim gucumuz var diye herkesi ayni saniyoruz piril piril kafalar.

Öncelikle seni anladığımı belirteyim. Yaşadığın yere belliki kendini bir türlü ait hissedemiyorsun ve gitmek istiyorsun, çok doğal. Ancak gitmek istediğin yer Türkiye, bu hiç doğal değil

Yıllardır bu ülkede yaşayan insanlarız. Bu sitedeki kimse senin hayal kırıklığına uğramanı,üzülmeni istemez o yüzden herkes her şeyi açık açık yazmış zaten... bende bitkaç şeyden bahsedeyim.

1. Öncelikle "baskı" ne yazıkki sadece Almanya'da yaşayan Türklerde olan bir özellik değil. Burda en fecisini göreceksin. Etek giysen bakış,şort giysen laf,içki içersen dışlanma, erkek arkadaşın olsa dedikodu... önemli olan zihniyet ve Almanya'da da Türkiye'de de bu zihniyetten kaçamazsın..

2. Ekonomik zorluk. Arkadaşlar zaten fazlasıyla bahsetmiş daha fazla detaya gerek yok.

3. Burdaki insanlar gittikçe gaddar ve kindar hâle geliyor. Azınlık düşünceye sahipsen kötü muameleye ve sözlere maruz kalıyorsun. Buraya gelmek bunlara çözüm değil.

4. Sanırım bekarsın buna dayanarak yorum yapıcam. Duyduğuma göre Almanya'da çocuklu ailelere devlet pekçok kolaylık sağlıyor. Türkiye'de hiçbir beklentin olmasın.

Yani kısacası, yağmurdan kaçarken doluya tutulursun yapma... sosyal fırsatların,hakların fazlayken buraya gelip her şeyinden olma. Yaşadığın bölgeyi ya da şehri değiştir. Arkadaş çevreni değiştir. En iyi çözüm bu

Senin icin ne mantikli geliyorsa onu yap.

Bu sene tanidiklarimdan en az 3 aile temelli dönüs yapti türkiyeye. Evlenip gidenleri saymiyorum bile..

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Az önce ailemle konuştuk ve yazlığı satmaya karar verdik. Ordan gelen paranın üzerine bi yıl kadar biriktireceğim paradan koyup bi siteden daire satın alacağım.

Tabiki insan bi karar alınca herşey hemen olsun istiyor ama sonuç olarak haklısınız. En azından kira derdim olmaz ve bi seneye daireyi alıp taşınırım. Almanya da olan hiç bi hakkımdan vazgeçmeyeceğim ve gerçekten orada yapamazsam geri dönme durumum olur. Ama inanın burda artık yaşamaktan hiç zevk almıyorum. Her birinizin söylediklerini ciddiye alıyorum ama kim bilir belki herşey çok daha güzel olur.

Hayır taciz tecavüz pedofili avrupa da da varmış .
Evet var . Peki oranı ?
Türkiye de ne kadar çok çocuğun ufak tefek bile olsa tacize uğradığını biliyor musunuz bu oran avrupa ile kıyaslanamaz bile.
Sosyokulturel şartlar o kadar farklı ki . Sadece tüm ortadoğu bu konuda çok dip durumda .
Avrupa da damacanaya ördeğe küçük kedi yavrusuna tecavüz eden kaç insan var ?
Cinselliğin özgürce yaşandığı bir toplumla , bizim gibi bastırıldığı bir toplumda cinsel taviz oranı nasi aynı olur .
Bende alıntı yapmadım çünkü cidden ban almaktan korkuyorum . Kendi ülkemiz diye bu gerçekleri görmememiz için kör olmamız lazım.

Almanyada ki cahil kalmis türkleri, türkiyede ki turk cahillerine tercih ederim.

Almanyada ki turkler cok cok daha masum kalir inan bana.
Turkiyede insani cig cig yerler.
Hele almanyada dogduysan..
Cunki almanlardan gelen ve cevreden gordugun bir naiflik var.
Baska bir fikir de olsan dahi tartisma vs ciksa yinede turkiyede ki turkler kadar tehlikeli olmazlar.
Tehlike derken illa kanli bicakli birsey gelmesin aklina. Bu turkiyedeki millet cenesiyle öldurur insani misal
Bizim millet cok zeki cok akilli. Lakin bu akli kurnazlik ve pislik icin kullaniyor cogu ne yazik ki.
Veya zekayi kurnazliktan ibaret sananlar dahi var. Orda bir tartisma yasasan baska ulke gormemis, kisisel gelisimini tamamlamamis, oz alan nedir dahi haberi olmayan bir insan kalkip senin naifligin icin sana cahil der seni aptal yerine koyar senin dahi haberin olmadan seni bir guzel kandirir neye ugradigini sasirirsin.
Bunu hic okul okumamis cahiller yapiyor dusun yani.

Maddi konulara deginmiyorum bile bak. Zaten cogu kisi soylemis herseyi.
Markete gitsen 4 5 parca birsey alsan 50 tl ucar en basiti.

Bende senin gibi hayaller kuruyordum.
Suan avrupa topraklarinda yasadigima sukrediyorum. Huzur icindeyim.
Turkiyedeki cogu insanlara insan bile denilmez canim.
Ama kararini vermissin. Umarim karsina hep iyi insanlar cikar.
Kotu insanlarin arasinda oldukca insanin insanliktan cikma ihtimali de var.
Hakkinda hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…