- 21 Haziran 2018
- 38
- 34
- 3
- 36
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Cevaplari alintilamak istemiyorum sadece yazdiklarima ekleme yapmak istiyorum..
Ben burada hersey guzel demedim, sadece sizin sandiginiz gibi almanya vs. Gulluk gulistanlik degil dedim.. orada da var zam, orada da var taciz..
Ben kendi anadilimi unutup, oraya entregre olmussan ve yinede ikinci sinif vatandasi gibi goruluyorsam bu bir tacizdir..
Sadece adim turk diye (vatandaslik degil) bana is verilmiyorsa bu bir tacizdir..
Irkcilar tarafindan bana laf atiliyorsa bu bir tacizdir..
Ve sandiginiz gibi herkes bolluk icinde yasamiyor orada.. tatile turkiyeye gelmek icin afedersiniz esek gibi calisiyorlar borca giriyorlar...
Tecacuzmu? Heryerde var.. pedofili mi? Avrupada en alasi var..
Demem o ki, evet burada da sorunlar var ama en azindan buraya ait oldugunu bilmen bile yeterli.. zaten konu sahibi eminim o yuzden donmek istiyor..
ha bide Patates 2 gundur 5 lira oldu diye aglamaya gerek yok.. 5 gun sonra tekrar duser .. keske hayattaki tek problem patates sogan olsa...
Cevaplari alintilamak istemiyorum sadece yazdiklarima ekleme yapmak istiyorum..
Ben burada hersey guzel demedim, sadece sizin sandiginiz gibi almanya vs. Gulluk gulistanlik degil dedim.. orada da var zam, orada da var taciz..
Ben kendi anadilimi unutup, oraya entregre olmussan ve yinede ikinci sinif vatandasi gibi goruluyorsam bu bir tacizdir..
Sadece adim turk diye (vatandaslik degil) bana is verilmiyorsa bu bir tacizdir..
Irkcilar tarafindan bana laf atiliyorsa bu bir tacizdir..
Ve sandiginiz gibi herkes bolluk icinde yasamiyor orada.. tatile turkiyeye gelmek icin afedersiniz esek gibi calisiyorlar borca giriyorlar...
Tecacuzmu? Heryerde var.. pedofili mi? Avrupada en alasi var..
Demem o ki, evet burada da sorunlar var ama en azindan buraya ait oldugunu bilmen bile yeterli.. zaten konu sahibi eminim o yuzden donmek istiyor..
ha bide Patates 2 gundur 5 lira oldu diye aglamaya gerek yok.. 5 gun sonra tekrar duser .. keske hayattaki tek problem patates sogan olsa...
Siz ne konustugunuzun farkinda degilsiniz.Cok bilincsiz oldugunuzu düsünüyorum.Tek derdiniz sogan patates olsun dediniz ya ondan bu sözlerim.
10 yil önce almanya`ya geldim.Iki ülkeyi cok iyi karsilastirabilecek durumdayim.Yaptiginiz karsilastirmalar da cok komik.Türkiye de irkcilik yok mu?Ama tabi sünni ve türksrniz sizin tuzunuz kuru.Taciz karsilastirmasi yapiyorsunuz.Bu sözlere ancak gülünür.Sizi antalya disindaki sehirlere allalim da görün hanyaya konyayi.
Demokrasi hukuk bitmis.Pahalilik had safhada.Sizin derdiniz cevre baskisi.Burda o baskinin alasi var.Kendi özgüveninizi gelistirip karsi koyacaginiza kacip kurtulmak istiyorsunuz.Tipik almanyali türk davranisi.Bir seyler icin ugrasmak yerine kendi iclerine kapanip ikinci sinif insaniz diye aglliyorlar.O türklerin bir cogunun nasil gecindigini de ben biliyorum.Sizi ikinci sinif vatandas görmesin de ne yapsinlar.
Sizin burdaki olaylardan haberder olmadığınız çok doğal. Ben her iki ülkeninde haberlerini takip ediyorum. Bi kaç sene öncesine kadar buralar gerçektende daha güvenli denebilecek bi ülkeydi ama burası artık fazlasıyla muktikültürel olduğu için -düşündüğünüz kadar güvenli değil. Her gün tecavüz ve tecavüz sonrası cinayetler. Hayvan hakları konusunda çok haklısınız- burda öyle şeyler oldukça nadir ama türkiyeye gelmek istememin bi nedenide hayvan haklarını korumakta aktif olmak ve kücük canlara olabildiğimce umut olmak.
Irkçılıkla devlet liderleri baş edememiş gurbetçi bir Türk aile mi baş etsin bu ne saçma sapan bir itham. Ve eminim Kürtseniz de aleviyseniz de nasıl bir farklılıktan bahsediyorsanız ırkçılıktan daha az tepki ile karşılaşırsınız Türkiye'de.
Irkçılığa karşı koymamak özgüvensizlik dedi resmen:)
Burda türkler hep birbirlerini tanır ve birbirlerini baskı altına sokar. Antalya veya izmirde kimse akşam arkadaşlarınla çıktığın için yan yan bakıp dedikodunu yapmaz kimse ama burda öyle değil. Burda bayanların denize havuza girmesi hoş karşılanmaz bir çok kişi t
Cevabınız için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Aslında şöyle bi seçenek daha var. Ben burda bi sene boyunca dişimi sıksam ve türkiyeye gelmeden burdaki eşyalarımı satsam 100.000 tl kadar bi para biriktirebilirim. Bu parayı kenara koyup sırf kiramı karşılasam ve bi iş bulsam o parayla da diğer giderlerimi karşılasam baya uzun bi süre geçinebilirim. Bu arada bizim türkiye de bi yazlığımız var. Oraya babanem bu aralar daha gidip geliyor ama o da artık yaşlandı ve o yüzden bi kaç sene sonra orayı satıp Antalyadan bir ev alacağız. Ben orda temeli kalmayı düşünüyorum ablamda ailsesiyle yazdan yaza gelecek. Ama ben artık okadar uzun süre beklemek istiyorum. Dediğim gibi seneye kadar para biriktirsem ve türkiyeye gidip kiraya bi daireye yerleşsem ve yazlık satıldığında aldığımız eve geçsem -sizce böyle olur mu?
Sana tavsiyem şudur seçimler bitene kadar net karar verme ne olacağı belli olmaz olurda her şey iyiye giderse tavsiyem daire alacak parayla gelmen yorumumu siyasi yönden eleştirecek kimse alıntı yapmasın boş yapmayın siyaset topic i değil burası k.i.b lerim
Dağılın uleeyyynnnHahahaha sabah sabah çok güldüm Allah iyiliğini versinBak kiblerim haaaaaa
Yav arkadaş ben de Almanya’da doğdum, büyüdüm, 24 sene orada yaşadım ama bir kere bile ırkçılığa maruz kalmadımAlmancayı düzgün konuşursan, çalışıp vergini ödersen, ülke ekonomisine katkıda bulunursan kimse seni dışlamaz, kimse sana pis türk demez. Bu gurbetçilerin sığındığı bir bahane. “Biz burda dışlanıyoruz, bize burda pis türkler diyorlar, ırkçılığa maruz kalıyoruz ühühühühühühü”. Konu sahibi hayatında kaç kere Almanlar tarafından dışlandın dürüst bir şekilde cevap ver lütfen?
Bence konu sahibi arkadaşımız Türkiye’nin “büyüdüğünü, geliştiğini” düşünen, o yüzden Almanya’dan sıkılan hatta nefret bile etmeye başlayan klasik bir gurbetçi modeli.
Yorumumum kesinlikle art yetli değil, ben de eski bir gurbetçi, hâttâ Alman vatandaşıyım. Ama saydığın bahaneler bana çok saçma ve klişe geliyor artık çünkü herkes aynı şeyleri söylüyor. Bu kadar nefret ediyorsanız hâlâ neyi bekliyorsunuz? 1 saniye bile düşünmeden atlayın gelin.
Ben geldiğime kesinlikle pişman olmadım. 2 yıla yakın İstanbulun göbeğinde yaşadım. İş buldum çalıştım kendi evime kiraya çıktım gül gibi de geçiniyordum. Fakat 2014 ve 2018 yılı arasında ekonomik açıdan dağlar kadar fark var buradaki istanbullu arkadaşlar da onaylayacaktır bunu (istanbulda yaşadığım için onu örnek verebilirim Antalya’yı bilmiyorum).
Mutlaka gel, ama 1 sene sonra ama 4 sene sonra hiç fark etmez, yeter ki gel. Gel gör ve kendi fikrini oluştur. Oradan göründüğü gibi olmadığını anca bu şekilde anlarsın biz burada ne anlatsak boş. “Bild dir deine eigene Meinung”
Tatilde gelinip görülen yer elbet güzel gelir insana
Gel gel burda çok eğleniyoruz
Sovan olmuş 5 liraa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?