Türkiyeye kesin dönüş

Tekrae tekrar hepinize teşekkür ederim ama aklıma başka bi soru takıldı. Belki biraz saçma kaçacak ama nerden geldiyse aklıma bi türlü çıkmıyor, resmen kaşına kaşına uyuz oldum.

Konu hamam böcekleri. Allahım ömrümde zaten en tiksindiğim şey böcekler ama hamam böceği denilince bunun düşüncesi bile beni deli ediyor. Bi hamamböceği resmi bile beni uykumdan etmeye yetiyor ve tüm vicudumda kaşıntılar başlıyor. Son iki üç tatilimde çok şükür hiç karşılaşmadım -en son hamamböceğini 6 sene önce Bodrum tatilimin ilk gününde görmüştüm. Daha sonra görmedim çok şükür.

Cocukluğumdan kalma bi fobimdir. Eskiden mersindeki yazlığımızda çok olurlardı. Bikeresinde lağım borularını ilaçlamışlardı - Allahım böyle bişey olamaz -koca bi kuş sürüsü gibi sitenin üzeri kapkara oldu ve bunlar binaların duvarlarına dağıldı. Bi yandan duvarlar hamam böceği kaplaması oldu diyer yandan havuza yağmur gibi yağdılar. Çok kötüydü ve hiç bir zaman aklımdan çıkmaz.

Taşınınca bütün camlara tel taktıracağım ama yeterli olurmu bilmiyorum. Üst katlarada çıkabiliyormu bu böcekler? Az önce googlede gördüm antalyada hamam böceği çiftliği açılmış. Bu yüzden hamam böceği oranı artmışmıdır acaba?

Ayda 3bin tl call centet da yonetici asistanliginda vermezler. Muhendisler ogretmenler bile 2500 e calisiyor. Bu meslek gruplarinda 0 tecrube ile asgari ucret alirsiniz hadi max 2000. O da cok cok iyi ihtimalle. Bu parayla antalya da kirada asla gecinemezsiniz.

Mobing den psikolojik tacizden zaten bahsetmemisler bile. O normal gorunuyor burada. Onca yorum okudum bi sizinkine delirdim. Uzaktan ne kolay di mi? Patates fiyati artmismista bosuna aglamayalimmismis.... Nasil bir uslup bu? Turkiyede fiyati artan biseyin dustugu pek olmuyor hanimefendi. Yurtdisinda insanlar 1 senelik maaslarini yiyip icip bir de luks arabalara binerken burada 10 yasinda bir araba almak icin 10 senelik kredi cekiyor insanlar. Vize bolgesinde elini kolunu sallayarak gezen Alman pasaport sahipleri bir vize icin bile Turkiye de fahis bedeller oduyor. Psikolojik siddet coktan sindirilmis durumda ama ciddi anlamda her an tecavuze ugrayip bir cop kovasina atilabileceginizi bilmek nasil bir duygu anlayamazsiniz.. Bu ulkede hukuk bile duzgun islemiyor. Saygi yok. Guven yok. Ulkeden kacmak icin herkes ugrasiyorken sasiriyorum donmek isteyenlere. 3 ay yasadim yurtdisinda evet evimi ailemi ulkemi cok ozledim ama orada duzenim olsaydi 1 an donmeyi dusunmezdim. Ha evet patates artti diye agliyoruz cunku yiyebildigimiz bi o kalmisti. Artik kuru ekmege salca surup yicez sanirim...

Siz ne konustugunuzun farkinda degilsiniz.Cok bilincsiz oldugunuzu düsünüyorum.Tek derdiniz sogan patates olsun dediniz ya ondan bu sözlerim.
10 yil önce almanya`ya geldim.Iki ülkeyi cok iyi karsilastirabilecek durumdayim.Yaptiginiz karsilastirmalar da cok komik.Türkiye de irkcilik yok mu?Ama tabi sünni ve türksrniz sizin tuzunuz kuru.Taciz karsilastirmasi yapiyorsunuz.Bu sözlere ancak gülünür.Sizi antalya disindaki sehirlere allalim da görün hanyaya konyayi.

Demokrasi hukuk bitmis.Pahalilik had safhada.Sizin derdiniz cevre baskisi.Burda o baskinin alasi var.Kendi özgüveninizi gelistirip karsi koyacaginiza kacip kurtulmak istiyorsunuz.Tipik almanyali türk davranisi.Bir seyler icin ugrasmak yerine kendi iclerine kapanip ikinci sinif insaniz diye aglliyorlar.O türklerin bir cogunun nasil gecindigini de ben biliyorum.Sizi ikinci sinif vatandas görmesin de ne yapsinlar.

Irkçılıkla devlet liderleri baş edememiş gurbetçi bir Türk aile mi baş etsin bu ne saçma sapan bir itham. Ve eminim Kürtseniz de aleviyseniz de nasıl bir farklılıktan bahsediyorsanız ırkçılıktan daha az tepki ile karşılaşırsınız Türkiye'de.

Irkçılığa karşı koymamak özgüvensizlik dedi resmen :)

yahu ben de sizinle ayni üllkedeyim niye bu kadar abartiyorsunuz.tek tük cikan olaylari genele yayiyorsunuz.bir de iste bu tür olaylar genelde yabancilar tarafindan gerceklestiriliyor almanlar tarafindan degil.

öyle demedim aile baskisina karsi koyamadigi icin dedim.Konuyu nasil okuyorsunuz.ben neyin ne oldugunu cok iyi biliyorum.

Siz oralarda bir senede 100.000 TL para biriktirebiliyorsanız buralara hiiiçççççç gelmeyin. Ben 33 yıllık devlet memuruyum, evim kendime ait ve o parayı biriktirmeyi bırakın, emekli olsam bile bir arada göremeyeceğim.
Bulunduğunuz yerin kıymetini bilin.

Dunden beri okuyorum. Umarim gelmemeye ikna olursunuz.
Gunluk yasamin ve para kazanmanin zorlugunu gectim, adalet,saglik ve egitimin rezalet oldugu bir ulkenin fazla dayanacagini dusunmuyorum. Oradaki sartlarinizi iyilestirmek daha iyi bir cozum olabilir veya buraya daha sık tatile gelip ozlem giderebilirsiniz.

Bir ülkede temel gıda maddelerine ulaşmadaki zorluktan daha büyük nasıl bir problem olabilir anlayamıyorum. Bundan kötüsü de susuzluk herhalde. Gerçekten size şaka gibi geliyor sanırım, insanlar beslenemeyecek duruma geldiler. Bunu ağlamak olarak nitelendirip küçük görmek ne kadar korkunç. İnsanların sorunlarını aşağılamak ne demek? Ben hiçbir şey söyleyemiyorum artık, tek söyleyeceğim size oy hakkı verenlerin iki yakası bir araya gelmesin.

Konu sahibi kusura bakma, konun amacından saptı biraz. Umarım az çok anlatabilmişizdir derdimizi. Kimse ülkesine düşman değil sonuçta, sadece yaşamaya çalışıyoruz, başımızı suyun üstünde tutmaya çalışıyoruz. Hamamböcekleri konusunda da nemli bölgelerde çok oluyor doğru. Siz ülkenin en nemli bölgelerinden birini tercih ediyorsunuz. Üst katlara çıkma meselesine gelince de oturduğunuz apartmanda tek bir komşuda bile olsa yayılıyor ne yazık ki. Düzenli ilaçlaması, bakımı yapılan bir yer olursa sorun olacağını sanmıyorum. Ben senelerdir evimde görmedim. En son gördüğümde çocuktum. 20 seneyi geçmiştir. Öğrenciyken oturduğum apartmanda vardı, görüyordum ama evimizden çıkmazdı hiç düzenli ilaçlama yaptığımız için. Bir de giderleri kapatırsan, klozetin kapağını açık bırakmazsan dışarıdan girmesi zorlaşır.

Hahahaha sabah sabah çok güldüm Allah iyiliğini versin Bak kiblerim haaaaaa

Illa Almanya ya da Türkiye mi olmalı seçenekler? bence Almanya dışında başka refah ülkelerden birine gitsin.

Gelmeyin gezmeye gelmekle yaşamak aynı değil uzaktan davulun sesi hoş gelir misali bu ülkeyi uzaktan sevin bencekeşke ben almanyada doğmuş olsam Allah size imkan vermiş en kötü zamanda buraya gelip neden sıkıntı çekeceksiniz?soğanın kilosu 7 lira olmuş fiyatlar almış başını gitmiş.işsizlik diz boyu...canını seviyorsan gelme

Diyelim patates soğan oldu 1 lira, benzin oldu 1 lira. Alım gücü yükseldi. Peki eğitim-öğretimdeki adaletsizlik, bilimsel olmayan ezberci eğitim sistemi, sadece sınavlara odaklı bencil gençler yetiştiren eğitim sistemi varken, devlet hastanelerinde hasta olmak da dr olmak da bu kadar zorken, özel hastanelerde müşteri gözüyle görünürken nasıl burada oradakinden rahat edeceğinizi sanıyorsunuz.

Yani ev alıp iyi şeyler yiyip şort giyip iki bira içmek o ülkeyi "refah seviyesi yüksek" bir ülke yapmaz. Ülkenin geneline bakmak lazım. Yani çok ünlü ve zengin değilsen Türkiye'de yaşam hiç kolay değil. Ben ülkemi seviyorum. Buradan başka bir ülkede yaşayamam (mecburiyet dışında). Ama başka bir ülkede yaşayıp o koşulları bırakıp da Türkiye'ye asla dönmezdim. Bir tane kızım var, benim şort giyip bira içmem onun geleceğinden daha önemli olamaz. Bu ülkede sadece biz yaşamıyoruz. Yani onu cam fanus içinde büyütemeyiz. "Kötü" bildiğimiz bir topluluğun içine girecek okulda, işte, sosyal hayatta. Bence önemli olan bizim nasıl yaşadığımız değil, gelecekte çocuklarımızı nasıl bir ülkede yaşatacağız. Bunun için ne yapıyoruz. Tek başına kurtuluş olmaz. Ya toplumca çıkacağız, yada toplumca batacağız.

Bu koşullarda evet ben mücadele ederim diyorsan gel.

Yav arkadaş ben de Almanya’da doğdum, büyüdüm, 24 sene orada yaşadım ama bir kere bile ırkçılığa maruz kalmadımAlmancayı düzgün konuşursan, çalışıp vergini ödersen, ülke ekonomisine katkıda bulunursan kimse seni dışlamaz, kimse sana pis türk demez. Bu gurbetçilerin sığındığı bir bahane. “Biz burda dışlanıyoruz, bize burda pis türkler diyorlar, ırkçılığa maruz kalıyoruz ühühühühühühü”. Konu sahibi hayatında kaç kere Almanlar tarafından dışlandın dürüst bir şekilde cevap ver lütfen?

Bence konu sahibi arkadaşımız Türkiye’nin “büyüdüğünü, geliştiğini” düşünen, o yüzden Almanya’dan sıkılan hatta nefret bile etmeye başlayan klasik bir gurbetçi modeli.

Yorumumum kesinlikle art yetli değil, ben de eski bir gurbetçi, hâttâ Alman vatandaşıyım. Ama saydığın bahaneler bana çok saçma ve klişe geliyor artık çünkü herkes aynı şeyleri söylüyor. Bu kadar nefret ediyorsanız hâlâ neyi bekliyorsunuz? 1 saniye bile düşünmeden atlayın gelin.

Ben geldiğime kesinlikle pişman olmadım. 2 yıla yakın İstanbulun göbeğinde yaşadım. İş buldum çalıştım kendi evime kiraya çıktım gül gibi de geçiniyordum. Fakat 2014 ve 2018 yılı arasında ekonomik açıdan dağlar kadar fark var buradaki istanbullu arkadaşlar da onaylayacaktır bunu (istanbulda yaşadığım için onu örnek verebilirim Antalya’yı bilmiyorum).

Mutlaka gel, ama 1 sene sonra ama 4 sene sonra hiç fark etmez, yeter ki gel. Gel gör ve kendi fikrini oluştur. Oradan göründüğü gibi olmadığını anca bu şekilde anlarsın biz burada ne anlatsak boş. “Bild dir deine eigene Meinung”

Merhaba yazdığınız konu sahibinden fok beni rahatlattı .
Mesleğim gereği kolayca almanya vs ye yerleşebiliyorum.(dil bilme zorunluğu ile )
Bende şu 2 sene almancaya vurup yerleşme planı yapıyordum . Ama çok fazla işte ırkçılık vs olaylarını duydum . Acaba norveç i mi zorlasam almanya yerine diye düşündüm.
Hangi ülkeye gidersem onun dilini öğrenmem gerektiği için secim yapmam gerekiyor. Bende almanları hep çok kibar insanlar olarak tanıdım tabi benimkide tatillerde vs :)
Teşekkürler cevabınız için.

almanyada yaşayıp da türkiyeye gelmek istemek neden? senede bir tatile geliyorsunuz, paranız burda beş kat değerli. yerleşince de böyle geçincem sanıyorsunuz ama geçinemezsiniz. hele kadın olarak. başka refah bi ülkeye gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…