Tutkusuz ve Heyecansız Bir Evlilik

Tekrar merhaba, öncelikle fikirlerinizi yazdığınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yeterli ayrıntı vermediğim için yanlış değerlendirmeler olmuş. Son 3 yıldır kendi işimi kurdum demem son 3 yıldır aktif bir yaşantım olduğu anlamına gelmiyor aslında. Anne ve babamın işinden dolayı davetler ve iş gezileri hayatımın bir parçasıydı. Yani eşimle tanıştığım ilk yıllarda da sosyal bir yaşantım vardı. Üniversite yıllarım hayatımın en hareketli yıllarıydı...

Eşimle 11 yıl boyunca haftada bir ya da iki görüşüyorduk. Genelde hafta sonu mini tatiller planlıyorduk. Bu arada cinsel hayatımız ilişimizin ilk zamanlarında başladı. Bekaret ne benim için bir problemdi ne de onun için. 11 yıl boyunca muhteşem olan cinsel hayatımız son bir yılda sekteye uğradı. Sorumlusu ise tamamen benim. Eşimi bu konuda asla suçlayamam. Ona karşı olan duygusal yoğunluğum azaldıkça cinsel isteğim de azaldı. Benim için cinsellik ihtiyaçtan ziyade duygusallığın bir parçası. Öte yandan bu duruma tek başıma gelmediğim kanısındayım. Aynı evde yaşamak, birbirinizin her haline, her anına tanık olmak ve en önemlisi de paylaşımların azalması sanırım ilişkimizdeki heyecanı yaraladı. Birlikte tatile gitmek, aktivitelere katılmak bana göre çözüm değil. Çünkü her şeyin planlayıcısı benim ve bir süre sonra bu durum da önemini yitiriyor. Ayrıca bütün gün telefon ve internette vakit geçiren eşim bu pasif yaşantısıyla oldukça mutlu. Bu konudaki düşüncelerimi de biliyor, buraya yazmanın dışında ara ara ona da ifade ediyorum sıkıntılarımı. Beni dinler ama sadece dinler. Telefonu bırakır ve benimle ilgilenmeye gayret eder ama sorun şu ki konuşacak bir şey bulamayız ve "hadi film izleyelim" derim. Filmden sonra ikimiz de kendi iç dünyalarımıza çekiliriz.

Bu arada katıldığınız ortamlarda hoşlandığınız birileri mi oldu diye soranlar olmuş. Eşim benim ilk aşkımdı. 12 yıllık ilişkimiz boyunca tanıştığım hiç kimseye karşı en ufak bir hisse kapılmadım. Bırakın kapılmayı böyle bir durumun esamesi bile okunmaz. Benim her şeyden önce kendime saygım var. Toplumsal değer yargılar benim zerre umrumda değil ancak benim kendime ait ahlaki kurallarım var.

Herkesin hayattan ve ilişkiden beklentisi farklıdır. Sanırım evliklik benim hayal kırıklığım oldu. Evlenmeseydik daha mutlu olabilirdik. Şimdi bilmiyorum... Düşüncelerim biraz karışık... Bazıları "çocuk yapın" demiş. Benim üç çocuğum var. Birini 6 ay önce barınaktan sahiplendik. Arka iki bacağı tutmayan bir sokak köpeği ve benim bakımıma çok ihtiyacı var. Biri iki gözü görmeyen minik bir kedi. Diğeri de sağlıklı bir kedi. İnanın çocuktan hiçbir farkları yok. Şu anda beni hayata bağlayan tek şey onlar. Annelik duygularımı epey tatmin ettiklerini ifade edebilirim. Ayrıca çocuk ilişkinin yarabandı olmamalı. Asla insan-çocuk düşünmüyorum.

Bence siz ne istediğini bilen güçlü bir kadınsınız ve muhtemelen ilişkinizi çok fazla sürdüremeyeceksiniz. Ben de edebiyatla sanatla çok ilgiliyken eşim sürekli bilgisayar oynar. Son 3 senedir durum böyle ben de başlarda sizin tarzınızda sorgulamalar yapıyordum ama biz aynı zamanda çok kavga ediyorduk eşim bana çok karışıyordu. Şimdi karışmayı bıraktı ama ben çok yoruldum ve aramızda bir yabancılaşma başladı başbaşa tatile gitsek bile konuşacak pek bir şey bulamıyoruz. Biz şuan ayrılma aşamasındayız, bana kalsa çoktan ayrılmıştım ama eşim durumu kabullenmek istemiyor ve benim hastaymışım gibi düzeleceğimi düşünüyor.

Çekişmeden kastım hır-gür yıpratıcı bir ilişki değil. Tatlı bir çekişmeden söz ediyorum. Bahsettiğiniz türden bir ilişkiyi sürdürmem söz konusu dahi olamaz. Kelimelerin çağrışımları ve uyandırdıkları anlam herkeste farklıdır.

Sizi gayet iyi anliyorum. Insanin bir gunu digerini tutmazken, 12 yilda karakterinizin sekillenip oturmasi ve hayattan aldiginiz zevklerin farklilasmasi cok normal. Evlilik, sirf nikah bagi oldugu icin katlanmaniz gereken erkekten/kadindan cok ote birsey. Paylasim ve ortak zevk dediklerimiz ezber degil, hayatin tam ortasinda olmasi gereken seyler.
Butun bunlara inanciniz kalmadiysa, birbirinizi kirmadan ayrilmak size iyi gelecek gibi. Dediginiz gibi cocuk iliskinin kurtaricisi olmamali, olamaz da.
4 bacakli cocuklarinizla mutluluklar diliyorum size:)

Tutku ve heyecanın bittigi birlikte yapilan herseyden keyif alinmadigi bol bol kahkahaların olmadigi bir iliski ne kadar mutluluk verici olabilir

çocuk istenmediğinde evlilik yüküne hiç gerek yok bence özgür yaşamak varken.

Ben de cocuk yap evliligin duzelsin..i hic anlamiyorum..
Bile isteye cocuk yaptik biz. Ben de istyordum hep,esim de.. kisa surede oldu cok.sukur.
Su an en sevdigim sey o bu hayatta,ondan once napiyodum diyorum hatta. Yani iyi ki o var. Herseyim benim,kelime yetmez şuyum buyum demeye..
Ama ..
Esimle olan.iletisimimz cok azaldi bebek.sonrasi.Bence bebek kotu olan birseyi duzeltmez yani..Sen yorgun adam yorgun. Hep.ilgi bekleyen bir bebek,uykusuzluk bi yandan.. sorumluluklar.. Yani cicim aylari bitiyor bence..
Cinsel anlamda sorunluyuz,hic istemiyorum birsey,emzirdigimden dolayi midir nedir. Arz talep.dengemiz yok su an bizim.. dogum sonrasi isteksizlestim ve oyle de gidiyor 9ay oldu..
Esimi sanki begenmyor gibiyim de. Of bilmiyorum.. aslnda hic kimseye karsi bi begeni besleyemem heralde. Yani esimle degil benimle alakasi var bu durumun bence.Ama bana yardimci.olsun istiyorum..Evet evlenince hi bi giz kalmiyor. Her halini biliyosun adamin.Bu da sanirim bitiriyor heyecani..
Ama sizi anliyoruuuum.. esimle 3yildan sonra evlendik. Baslarda onemsemedigin seyler oyle gozume batiyor ki.
Bakin mesela ben de muzikle ugrasiyorum kendi capimda, resim yapmayi severim pek beceremesem de.. huzur buluyorum boyle ,kendimi.ifade edebilmeyi farkli sekillerde,seviyorum.. esime gore bos seyler bunlar. Karin doyuran para kazandiran seyler olmali hep hayatta. Yada cocuguna bak iste en.guzel.ugras senin.icin bu,diyor..
Ben lisans mezunu yuksek lisans ogrencisi biriyim.. tez yazip da bi cikamadim isin icinden hala..Neyse,is bulamadim.. evlendik.. bebek.olunca su an da is mis dusunmuyorum.
bi 5yil sonrasi hala issiz olmak istemiyorum.. ama esime gore buna da ne gerek var,yetiyor maasim iste diyor..
Ya isteklerimiz birbirini örtmuyor sanki. Bakis acimiz..
Siyasi goruslerimiz,bakis açilarimiz,uzuldugumuz sevindigimiz guldugumuz seyler bir degil,... hep kavga hep tartisma var bizde de..bu da iyi degil inanin. Cok surtusme de alev cikariyor yani..
Monotonluk da,olumsuzluktan iyidir bence..
Smdi bu nedenlerden bosanilmaz .. kavganiz patirtiniz da yokmus..
Ama boyle de nasil yuruycek di mi.. bence duzeltmenin bi yoluna bakmalisiniz.. :/

Ortasını tutturabilen var mı ki? :) ya bir taraf pasif bir taraf baskın oluyor ya da böyle agresif çekişmeler. 2 tarafın da aynı ölçüde söz sahibi olduğu hiç evlilik yok benim etrafımda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…