Tutumlumusunuz bayanlar...mesela ayda yılda birmi bişey alırsınız kendinize...

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
merhaba arkadaşlar ben ev hanımıyım...eşimde 1.5 maaş alıyor...halince taksitlerimiz falan oluyor tabi ama paranın adı var gerçekten hiç sosyal hayatımız olmamasına ragmen para gidiyor...
birde ben aman para gitmesin...şu zaman taksit var,şu zaman banka şu zaman kira diyerek kendime hiç bişey almıyorum...eşimde öyle gerçi ama yılda bir ayakkabı ayda yılda bir kıyafet vs falan para gitmesin şu var bu var diye şöyle doyasıya bi alışveriş yapamıyorum....sizler nasınsınız bu alışveriş konusunda?

Bu konudan çok müzdaribim daha doğrusu kendimden şikayetçiyim.
Allah bereket versin 2 bin tl ye yakın maaş alıyorum.H.içleri köyde oturuyorum ve
yok denecek kadar kira veriyorum ( 50 tl) ama ne oluyorsa h.sonu merkeze indiğimde oluyorum.
Neredeyse ortalama 250 tl harcıyorum ve nereye gittiğini bilmiyorum bile.Yol+yiyecek+giyim+teferruat ıvır zıvır alışverişiyle bitiyor.Ayın 15inden bir sonraki ayın 7 sine kadar ek ders yatana kadar resmen hesapta en fazla 200 lira oluyor.Çok kızyorum kendime.
Bunun önüne geçmek için kesinlikle borçlanmak lazım.Bu kadar rahat oldugum için belki de harcıyorum.Ehlıyet aldım.Araba almak istiyorum.Bunun için para biriktirirsem belki tutumlu olmayı öğrenirim.Umarım yani:18:

Tutumluyumdur çok şükür...
Gerçi benim kira,borç,taksit derdim yok..
Evimin tüm masraflarımı,faturalarımı ödedikten sonra kendime bir iki bir şey alırım,gerisini biriktiririm..
Ancak kuaföre çok para harcıyorum biliyorum ama ne yapayım zaafım var sanırım o konuda..

Çok dışarı çıkmam konserden konsere yaşıyorum zaten arkadaş sosyal hayat yok başka Oldumu cebimde paramda varsa beni durduramıyor kimse :26: Elimden gelse son kuruşuna kadar harcarım sevmiyorum bu huyumu :44:

ben bekarim babmin evindeyim ve kazandigimin yarisini kenara koyuyorum digeri de ufat tefek seyler icin gidiyor, eskisinden biraz harciyorum ama oyle 250 euro felen dgl belki ayda 50 bile yapmiyordur, yani tutumluyum diyebilirim.

tutumluyumdur hep şunu alcam ,bunu alcam derim ama sadece ihtiyacım olanları şeyleri alırım.kolay kolay bişey beğenemediğimden heralde ekstra bişeyler aldığım nadirdir.ihtiyacım yok boşuna almıyım diyerek ihtiyacımı alır çıkarım
deli gibi alışveriş yapanlara özenmişimdir hep bu yüzden

Tutumluyumdur, ama çok beğendiğim birşeyi de mutlaka alırım,
giymeyeceğim hiçbir şeyi almam,beğensem bile..
Malum çalışan bir bayanım,kıyafet ve kuaföre harcıyorum ama
dediğim gibi har vurup harman savurmam.
Devir hesap devri,ee boşa dememişler...

tutumluyum parada biriktiriyorum kıyafette alıyorum dışarda yemekte yerim sıksık tabi bekar olmamdan kaynaklanıyor olabilir babam sağolsun

Tutumluymuşum.. Eşim söyledi yani market alışverişini kendisi yaptı mecburen sen nasıl bir denge yapıyorsun vs dedi bir alışverişe gitti nevri döndü

Buna karşılık kendime de harcarım.. Yani ikimiz birlikte veya tek olan zevklerimizi gözetirim.
Kozmetik,kitap,takı,üstbaş alırım sakınmam.. Savurgan değilim ama almadan da duramam.

ben hiç tutumlu değilim sanırım
çamaşırlara hiç dayanamıyorum:78::78:

Tutumluyum :86:
Ama ola ki canım sıkkın olup da dışarıda olursam o zaman cüzdanın dibini görene kadar harcıyorum of :95:
Buna rağmen az buçuk kenara atmışlığım var :92:

ben öğrenci olduğum için gelen parayı harcıyorum.sanırım kendim kazanmadığım için kıymetini bilmiyorum.mezun olunca anlayacam ama kendime yine güvenmiyorum bu konuda çarşıya çıktığımda hiç bir şey alamıyorsam takı alırım.bir şey almadan hayatta dönmem :) çok kızıyorum kendime ama ne yapayim çok mutlu oluyorum bir liraya bi toka alsam bile

Son düzenleme:
önceden kendimi tutumlu sanardım ama etrafımdaki insanları gördükçe ben çok müsrifim diyorum her ay kesin kıyafet alışverişi yapıyorum.. ki baya yüklü oluyo..
nerdeyse her gün dışarıdan yiyorum
(son 2 haftadır rejim dolayısıyla yok :) )
e kredi kartım internet alışverişim derken..
mutfak için herşeyim yedekleidir fazla dazla alırım çöpe gidenler olur haliyle.. üzülüyorum bu duruma ama elimde değil.. dolabım her an dolu olsun isterim...
çok gidiyo boşa para..
çevremde insanlar öğlede yedikleri 1 simidin hesabını yapıyorlar onları görünce kendime kızıyorum.

onlar gibi okadarı fazla kesinlikle cimrilik onlarınki bence..
ama yinede işini bilmek lazım...

Tam ortası gibiyim. Çalışan bayanım kıyafet alışverişim oluyor illaki. Ayakkabı ve çantaya dayanamıyorum. Evle ilgili harcamalarımız oluyor..Evin hesabını kocam yapıyor..O muhasebecimiz gibidir..Kendisi hesaptan iyi anlar. bende ona güvenirim...Kredi borçlarmız olmasa mutlaka kenara birkaç bişiler atarızz

ne beğendiği birşeyi almıycak ve içimde kalacak kadar tutumluyum nede har vurup harman savurup deli gibi alışveriş yapacak kadar tutumsuzum orta karar yani ihtiyacım olan şeyleri alırım ama birşeyide çok beğenmişsem ihtiyacım olmasa bile alırım zaten ben almasamda eşim ısrar eder beğendiğin şeyi al mutlaka diye

ev hanımıyım bende kira dersimiz yok çok şükür eşim 1000tl alıyo sadece faturalar aidat evin başlıca eksikleri derken hafta sonu para aldık şuan 200 lira kaldı kendimizide bişey almış değiliz ve çoktutumluyumdur ayı getiremiyoz avans çekiyoz hep off :26:

elime para geçerse affetmem ah şu iş hayatına bi başlasam etrafa karşı olan sorumluluğum bi kalksa

Öğrenciyken tutumluydum çok. Hep para biriktirirdim. Üniv.de ayrı şehirde okurken 3-4 ayda 750TL biriktirdiğimi bilirim. Ama çalışmaya başladıktan sonra elimde kuruş kalmaz oldu. Maaşımın az bir bölümünü eve veriyorum ama extra durumlar çıkabiliyor sonra amannn deyip ne var ne yok harcıyorum. Tutumlu hatta cimri olmayı çok isterdim. Ama cıkk olmaz benden artık :82:

ben hiç tutumlu değilim sanırım
çamaşırlara hiç dayanamıyorum:78::78:

geçen nbb 3 takım aldım çamaşır ( beyaz/siyah puantiyeli çamaşır pembe tüllü ve kırmızı aldım dayanamadım) gitti paracıklarım bi de yemek yedim dışarda çamaşır aldığım gün gitti 100 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…