Üç Genç Kızın Kilo Verme Deneyimleri

Sagolasın sureklı calıstıgım ıcın aklıma gelmıyor yemek falan rahat oluyor Bence sen toparlayana kadar dıyetı falan bırak Bademcık cok fena bılırım agrısını

Bu arada gordugum yazıyı paylasmak ıcın geldım :

Ender Saraç göbek eriten diyet

Doktor Ender Saraç pek çok kadının ortak derdi olan göbek yağlarını eritmek için özel bir diyet programı öneriyor.

Ender Saraç diyor ki: "Eğer göbeğiniz, basenleriniz gibi belli bir bölgenizi zayıflatmak istiyorsanız, fakat bu konuda başarılı olamıyorsanız sakın umutsuzluğa kapılmayın.

Belirli bölgelerden zayıflamayı ancak özel diyetler uygulayarak gerçekleştirmeniz mümkün.

Ben size 3 haftada, özellikle göbek ve bel bölgenizden incelmenizi de sağlayacak özel bir program açıklıyorum."

Ender Saraç uyarıyor.

Ancak öncelikle şu noktayı belirtelim ki; yalnız diyet yaparak bölgesel zayıflamayı tam anlamıyla gerçekleştiremezsiniz.

Diyetle birlikte özel egzersiz ve bazı özel bitkisel mönüler gerekmektedir.

Bu programı üç hafta uyguladığınızda 21'inci günün sonunda vücudunuzdaki müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz.

Mekik hareketi

Dizleriniz bitişik ve ayaklarınız birbirine paralel olacak biçimde tabanlarınız yeri gösterirken iki elinizi ensenize koyarak hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketler ile karnınız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer defa bu hareketi yapın.

Bu hareket özellikle karın bölgenizdeki kasları güçendirir, yağ dokusunu harekete geçirerek yağların yanmasına yardım eder.

Sopalı hareket

Sopalı harekette de bir sopayı ense kökünüze alarak iki elinizi geçirin. Ayaklarınızı yere sağlam basarak süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek bir kaç dakikada bu hareketleri yapın. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlamaktadır.

Bel kasları için mekik

Bir taraftaki kolunuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizinize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketler ile yakınlaştırmaya çalışın. Bu hareketi de birk aç dakika dayanabildiğiniz kadar yapmaya gayret edin. Daha sonra diğer taraftaki ayağınızı ve kolunuzu değiştirin. Bu hareket karnınızın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlı olacaktır.

Haftanın tek günlerinde bunları yiyin (diğer günler serbest !)

Kalkar kalkmaz: Bir su bardağı ılık ballı-limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon koyun).

Sabah sporu: 35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından yukarda anlatıldığı gibi 15-20 dakika spor.

Duş: Ham ipek kese ya da kabak lifiyle 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.

Kahvaltı: bir adet kabuklu yeşil elma, bir adet sert şeftali

Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.

Öğle: bir porsiyon derisiz ızgara tavuk, bol rokalı ve taze soğanlı yeşil salata.

Ara (saat 15.00): 3-4 adet yulaflı bisküvi.

Ara (saat 17.30): bir adet yeşil elma.

Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), bir dilim tam buğday ekmeği, mevsim salatası.

Gece: Bir su bardağı şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.

Yasaklar
- Kolalı, şekerli içecekler
- Kızartma
- Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)
- Alkol (özellikle bira)
- Beyaz un
- Beyaz şeker
- Doğum kontrol hapları
- Aşırı gündüz uykusu
- Çikolata
- Yağlı çerezler
- Cips

Zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin

Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak.

Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam yemeği mümkün olduğunca erken yenilecek.

Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.

Dr. Ender Saraç —

slm kızlar
sabah 1 filim kepek ekmeği ile azcık kahvaltı yaptım
portakal suyu bide
öğle yemeği bahtımıza ne çıkacak bakalım
leslie 5 mili indirdim ama
3 mile kadar yapıyorum daha bi hareketli sanki bu video daha bi koşturmacalı

eftelya yasakalrda doğum kontrol hapı var ama bence bu bünyeyle ilgili ben de kullanıyorum hem de diyetteyken kullanmya başladım ama kilo felan yapmadı.

maşallah zinarım ne güzel besleniyon sen öle
kıskandım portakal suları falan

leslienin 4 miline kadar çıkabildim kalbim çıkacaktı yerinden:118:

eftelya canım zaten diyet yapıyo gibi degilim bişey yiyemiyorum doğru düzgün:94:

eftelya yasakalrda doğum kontrol hapı var ama bence bu bünyeyle ilgili ben de kullanıyorum hem de diyetteyken kullanmya başladım ama kilo felan yapmadı.

yapmasın yapmasın
bende kullanıcam sakın kilo falan yapmasın

eftelya ellerine saglık araştırma içün teşekkür ederizz

Kızlar sellaaam tekrar alıntı yaptıgım bı konuda ender sarac ole dıyorda yıne aradım taradım bole bısı buldum :) Baska bı uzmanda aldırmaz demıs...Belkıde verdıgı dıyet ıcın uygun degıldır..

DOĞUM KONTROL HAPI KİLO ALDIRIR MI?

Doğum kontrol hapı (OKS) kullanmayı planlayan bayanların en çok sordukları sorulardan birisi de acaba kullanırsam kilo alır mıyım? kilo yapar mı? şeklinde sorulardır. Doğum kontrol haplarının bariz şekilde kilo aldırdığını, şişmalığa, obeziteye neden olduğunu gösteren araştırmalar yoktur. Hatta çoğu araştırmada hiç kilo aldırmadığı gösterilmiştir. Ancak doğum kontrol hapları içerdiği hormonalardan dolayı vücutta hafif su tutulumuna sebep olabilir, bu da ancak yılda bir kaç kilo artışı şeklinde kendini gösterebilir. Ayda bir kaç kilo aldırmak veya senede beş - on kilo aldırmak gibi etkileri olamaz, bu derece fazla kilo alınması mutlaka başka bir sebebe bağlıdır, çoğunlukla da hareket azlığı ve fazla, sağlıksız beslenmekten kaynaklanır. Doğum kontrol haplarının kendisi kalori içermez, bu hapları almakla günlük alınan kalori miktarınız artmış olmaz.

Ayrıca yıllarca örneğin 3-5 yıl doğum kontrol hapı kullanan bir bayan aldığı kiloları doğum kontrol hapına bağlamamalıdır. Çünkü hiçbir hap kullanmayan bir insanda bile bu geçen 3-5 yıl yaş büyüdükçe bazal metabolizmanın zayıflamasına böylece kilo artışına sebep olacaktır. Bu nedenle yaş ilerledikçe daha sağlıklı beslenme ve daha fazla hareket etmek konusunda özen göstermek gerekir.

Sonuç olarak kısaca doğum kontrol hapları kilo aldırmaz veya zayıflamaya neden olmaz. Kilo aldırsa bile bu yılda 1-2 kilo olacak kadar az miktarda su tutulumuna bağlı olabilir. Bunun dışında daha fazla miktarda kilo alımlarının altında mutlaka sağlıksız beslenme, hareketsizlik, spor yapmama veya başka bir hastalık gibi nedenler vardır. Sağlıklı beslenen ve egzersiz, spor yapan bir bayan kilo konusunda endişeye kapılmadan rahatlıkla doğum kontrol hapı kullanabilir, tabi dotoruna danışarak. Sağlıksız beslenen ve egzersiz yapmayan bir bayanın ise zaten doğum kontrol hapı kullanmasa bile zamanla kilo artışı ile yüzyüze kalacağı kaçınılmaz bir sonuçtur.

Kızlaaaaaaaaarrr
Geri döndümmm 2 gündür yeniden diyetteyimm
Çünkü kilo aldım :18:

Bu arada sizi çok özledim Pınar,Zinar :)
Yeni arkadaşımız da varmış merhabaa :)

Son düzenleme:
Dün yediklerim:
Sabah:
Ilık limonlu su
2 ince dilim çavdar ekmeği, köy peyniri,zeytin,domates, biber ,çay .klasik kahvaltı işte

Ara:
1 mandalina, yeşil çay

Öğle:
2 parça ızgara tavuk göğsü, yeşil salata

Ara:
Yeşilçay, nescafe,1 portakal (Artık içecek daha çok tüketiyorum kandırıyor midemi :)

Akşam:
1 parça ızgara tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı mercimek

Ara:
Muz,nescafe, çay vs.

he heee bukette de geldii:118:

eski günlerdeki gibi

ama benim hala tartımın pili yok
gerçi öğrenmek de istemıyorum.hissetmek istiyorum

ögle yemegim
ıspanakkk
yedim ve güçlendim
2 kaşık yogurt 2 dilim ekmek(yanımda çavdar ekmegi taşısam iyi olacak galiba iş yerinde hep beyaz ekmek yiyorum)

Bölgesel fazlalıklar var tabi ki :) göbeğim yoktu mesela bu sene o da eklendi sağolsun :) ben biraz iradesizim galiba yemek yemegi de cok seviyorum :) destek ve onerilerinizi beklemekteyim nerden basliyim ??

buketimin sende hosgeldın..

benım sabah Yoook ogle yoook Aksamaaa 2 saaat kaldı :)

Ne yerım Allah bılır catlayana kadar

Bölgesel fazlalıklar var tabi ki :) göbeğim yoktu mesela bu sene o da eklendi sağolsun :) ben biraz iradesizim galiba yemek yemegi de cok seviyorum :) destek ve onerilerinizi beklemekteyim nerden basliyim ??

Once yedıklerını azaltmakla baslamalısın Motıve olmak ıcın bır araya gEldık Hadı bakalım..

Sonraaa spor yapcez hep beraber

Agzıma bısey attıgım zaman sucluluk duyuyorum Eger kılo verdıysem hepsı sayenızde kızceleeer..

canım neler yiyosun gün içinde düzenli mi mesela ögünlerin?
burdan başlamalısın bence
öncelikle saatler önemli ve ara ögünlerle birlikte bir düzen kurmalısın kendine
ögrenci oldugun için bu konuda sıkıntı yaşıyor olabilirsin
sabah erken kalkmaya calış
biliyorum tatildesin ama sonra benim gibi olursun
sabah uykusunu çok severim de ben
sabah klasik bi kahvaltı et tuzlu şeyler yememeye calış ama zeytin mesela ççokk tuzludur ille yicem dersen az ye
sonraa meyve tükem bol bol hem vitamin olmış olursun hastalımlardan korur hem de aç kalmamış olursun
tabi birde spor var ama önce bi yeme düzenini kuralım sonra spora başlarsın yavaş yavaş

buketimin sende hosgeldın..

benım sabah Yoook ogle yoook Aksamaaa 2 saaat kaldı :)

Ne yerım Allah bılır catlayana kadar

sana herşey serbest
oruçlusun

inşallah vermişsindir
bende kendimi daha iyi hissediyorum bu şekilde
yani burda yazdığım için yerken temkinli oluyorum

ara ögün:2 ceviz,1 mandalina

Kendime hakim olmayi ogrenmem lazim yoksa sonum fena görünüyor ins dikkat etmeye calisicam. Zaten meyve aşığıyim sonuna kadar her turlu meyveyi yiyebilirim. En onemlisi sporu oturtmam lazim çünkü vucudumun sekli de bozulmaya başladı. Duzeltmem ve sikilasmam lazim

buket sende hoşgeldin tekrar
şu aynı kiloyuz da sen ne ettin hedefi 52 mi
ben şimdilik 55 i hedef koydum
bugün sabıttı yemem yine özel günüm yaklaştı çünkü bi kaç güne olacam aklım fikrim yemekte

bende gelcem aranıza az kaldı..

Bugun pantolonum gıydım cıktım kı belı degısık model bıraz bol gelıyodu ama Gobegıme kadar gelıodu..Sımdı kalcama kadar dusuyo..Su halıme sevıneyım mı uzuleyım mı bılemedım :26:

Mevlıd kandılınız mubarek olsun canlarım..Hayırlı bı dua edeyım İnşallah zorlanmadan verebılırsınız kıloları saglıklı bı sekılde Hoooop Mursel

Aa evet aynı kilodayız :) ben ya 55 ya 52 hedef koyuyorum o an ki gaza gelişime göre
Benim de özel günüm geliyor dün az daha tatlı yiyodum 1 avuç leblebiyle nescafe fln kestim :)
Yine yapıcaaaaaazzzzz

Dünkü menüm

Sabah: Ilık limonlu su,1 büyük dilim ekmekle klasik kahvaltı (bu ara halk ekmeğin çavdarını yiyorum)

Ara: Yeşilçay ve bol su

Öğle: 1 tabak mercimek, 4 kaşık yoğurt, 1 dilim çavdar

Ara:Nescafe,biraz kuruyemiş,1 muz
Tatlı krizini böyle atlattım

Akşam: 1 dilim ekmeğe tost,4 kaşık mercimek

Ara: Karışık meyve

Allah kabul etsin oruçlarını senin de Mevlid kandilin mubarek olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…