üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

canım madem eşin büyüklük sende kalsın demiş gitmesine az bi zaman kal git öyleyse ki ben gitmemen taraftarıyım yok erken giderim diyorsan da çocukları almadan git çünkü seni sinir etmek için daha çok abartabilirler olayı

her akraba evliliği yapanda olacak diye birşey yok ama bence bu aile de var bir problem;
cevabını ver o ağlamış o zırlamış hiçççç umrunda bile olmasın.

daha fazla özürlü çocuk istemiyorum diyin onlar anlar bence.

Aynı yatakta mı yatırmışlar ya bir de inanmıyorum ben öyle anlamamıştım 10 yaş çok da küçük değil ki sakın onlarda kalmasına izin vermeyin çocuklarınızın sakın yarın bugün adet olmaya başlayacak kızınız zaten ne demek ya erkek çocuğuyla aynı yatakta yatırmaları şaka mı olur böyle Çok sinirlendim kardeşleri bile belli yaştan sonra bırakın aynı yatağa yatırmayı odalarını ayırırlar.. Çocuk bunlar ya neler işlemeye çalışıyorlar beyinlerine hayret bir şey..Baba hadi diyelim akraba evliliğini o da istiyor kızının daha ne olduğu belli olmayan küçücük çocukla olmasına nasıl dünden razı Her ailenin delisi de vardır akıllısı da, o çocuğun çok düzgün olacağı ne malum ileride bu kadar kesin rahatlık var üzerinde yakıştırmalardan rahatsız olamıyor, bilemedim bence sınırı çok net çizin..Olan kızınıza olur cinsel istismara dek gider o çocuk şimdiden öpmesine izin veriliyorsa ailesi tarafından da destekleneceğini düşünüp rahat hareket edebilir, köşeye sıkıştırabilir kızınızı haberiniz bile olmaz.Kızınızı o evde yalnız bırakmayın..

Son düzenleme:
bir de ben şimdiden kızlarıma onlar kardeşiniz, onlar akrabanız gibisinden anlatmaya başlardım.
aralarında birşey olamayacağını şimdiden anlasınlar.
belki görümceniz kendi evinde kızınıza bunları aşılamaya çalışıyordur.

Tez zamanda akıl fkir diycemde insann neyse zihniyeti neyse odur değişmez. Bakın kaçıncı yüzyıldayız hala aynı şeyler konuşuluyor dahası doğal karşılanıyor. Yazıkkkkk. Sen mücadele etsen kuzenler başka gözle bakacak amca kızına çünkü anaları, babanneleri doğal karşıladığı gibi şimdiden işliyorlar.
Gitme desem top sende kalacak, git desem görmek istemediğin insanlarla birarada olmak azap. bide şimdi tavır falanda yaparlar. Allah bildiği gibi yapsın ne diyim canımm.
Birde her konuya sırf farklı olmakve polemik yaratmak için kavgacı,dik ve ters köşe yaklaşmaya azmeden arkadaşlara şaşıyorum doğrusu. Konu çocuk ve masumiyet hızla kayboluyor...

eşinizi ciddi ciddi karşınıza alıp konuşun,sen tepki vermeyip güldüğün için ben ortada kalıp kötü gelin oluyorum.halbuki senin bir lafınla bu konu uzamaz biter bir daha da ağızlarını açamazlar deyin.acaba eşiniz de mi olumlu bakıyor bu düşünceye?görümceleriniz ve kayınvalidenizin söylemleri çok çirkin ve kabul edilebilir gibi değil.siz de kızlarınızı aksi yönde telkin edin,akraba evliliklerinin çok kötü sonuçları olduğunu empoze edinki onlar da kuzenlerini kardeş gibi görsünler.

haa bir de kızlarınızı şimdiden tek başına görümcenize göndermeyin bence.10 yaşınızdaki kızınız ergenliğe girmek üzere benim de 11 yaşında kızım var ordan biliyorum şimdiki yavrular erkenden büyüyorlar.kuzenini yanında çok durmasın 12-13 yaşındaki küçük erkekçiklerin sağı solu belli olmaz mazallah.bana pirpirikli diyebilirsiniz ama insanın başına aklına gelmeyeceği şeyler gelebilir.hele de akrabaları tarafından mazallah.

hem suçlular, hem güçlüler.. ağlamışlar birde, şaka gibiler
neyseki birde -efsun bizden özür dilemeli- dememişler..
siz bildiğinizden şaşmayın..evinizden başka yerde kızlarını bırakmayın,yatıya bırakmayın..
bir daha diyen olursa da, ''kız kıtlığımı var'' diyin..
varsın sizin hakkınızda atıp tutsunlar, ama ölçülü davranmayı öğrenip; sizin sınırlarınıza girmesinler
eşinizi de, aynı bakış açısına yaklaştırmaya çalışın

olayı nasıl büyütmüşler ve abartmışlar
bence tavrınız hiç de net değil
sadece sevmiyorum bu şakaları diyip durmuşsunuz
kendi ailemden örnek vereyim en küçük görümcemin oğlu var hemde 3 tane
1-2 sefer şaka ile karışık oğlanlarına bak oğlum eceyi sana alacagım diye söyledi
vs...
3. sefer tekrar bu şaka yapıldı
ama ben tutamadım kendimi
nasıl tepki yaptıysam artık lafı bile geçmiyor-geçemiyor
net olun bence sadece sizin başınıza değil yanı.
ne söylememiz konusunda yardımcı olurum

abartmayın allahaşkına,modern annelik yok çocuğumun psikolojisi derken saçma hareketler yapıyorsunuz...ben bu şakayı yapmadım ama küçükken bu şaka bana çok yapıldı,hiç kimse de ciddiye almadı...
saçma sapan şeyler işte,3 yaşındaki kızla kim beşik kertmesi yapar bu devirde.uğraşacak daha önemli dertleriniz olmadığı için takıyosunuz sadece.
şakaya gülmeseniz de böyle abartı kendinizi rezil edecek tepki vermemeliydiniz bence.resmen kendinizi utandırmışsınız sözde çocuğunuzu savunacaksınız diye.
iğrenç kelimelerle falan şaka yapılsa ok kötü ama,bunda bişey yok.aman sizin çocuğunuz naparsanız zaten yapacaksınız ama ben saçmaladığınızı düşünüyorum.

konu sahibi ailede akraba evliliginin oldugunu belirtmis ama bunu ciddiye alması cok dogal degilmi ustelik salya sumuk aglamıslar sacmalayan bence karsı taraf agır bir sekilde

Son düzenleme:

ama 1sen çocuklara bu şakalar hep yapılır nesil farkı falan değilki...en yakın arkımın da kızı var her erkek bebeği olan ona diyor alıcam kızını diye.ne var bunda...
valla çok saçma geliyor bana insanlara bu yüzden tepki gösterilmesi.

konu sahibi ailede akraba evliliginin oldugunu belirtmis ama bunu ciddiye alması cok dogal degilmi ustelik salya sumuk aglamıslar sacmalayan bence karsı taraf agır bir sekilde

e insanları ortamda bozarsanız tepki göstermeleri normal,tabi ağlayarak değil...sonuçta konusahibi anneyse onlar da hala ve babaanne. ben ağır bi şekilde saçmalık olduğunu düşünüyorum bu tepkinin.

e insanları ortamda bozarsanız tepki göstermeleri normal,tabi ağlayarak değil...sonuçta konusahibi anneyse onlar da hala ve babaanne. ben ağır bi şekilde saçmalık olduğunu düşünüyorum bu tepkinin.

basta hoslanmıyorum ben boyle sakalardan dedikten sonra karsıdaki anlayısı kıt degilse birdaha yapmaz yaparsa gelebilcek tepki karsısında zırlamanın manası yok..tedirginlesmesine sebep oldular bundan sonra yollarmı cocugunu onlara hep bir mesafe olucak belkide bir kere kurt dusurduler kafasına hani akraba evliligine hos bakmayan bir aile olsa zaten boyle sakalar yapmaya tenezzul etmez..uzattıkca uzatmıslar afedersinizde b..ku cıkmıs sakanın davulcuya giderse kızın gorursun bilmemne yapma kardesim kafan basmıyormu derim ben oyle adama

Kesinlike konu sahibi çok yerinde bir tepki vermiş, büyük kızıyla erkek kuzenini aynı yatakda yatırmak ne demek, her şeyi merak ettikleri dönem. Konu çocuksa bin kat daha dikkatli olunmalı neler duyuyoruz, okuyoruz.

yaa neden mesajları doğru dürüst okuyup yorumlamıyorsunuz?tamam herkes yapar bu şakaları biz de arkadaşlar arasında nadir de olsa espri yaparız ama akraba arasında değil arkadaş arasında ,arada önemli bir nüans var bu arkadaşın durumu espriden öteye geçmiş anladığım kadarıyla.ayrıca büyük kızı 10 yaşında dikkatinizi çekerim.onlar kuzenler,gerektiğinde amcası kızını yeğenine emanet edip gezmesine izin verir ileride ama bu durumda kuzenin de zihniyet olarak yabancı erkekten farkı yok.ne kadar çirkin.çocukları beraber yatırmalar falan normal karşılanamaz.bu insanlar şimdiden yerlerini yapmaya çalışmışlar fakat anneden tepki görünce hayal kırıklığına uğrayıp bir de zırlayarak iyice zıvanadan çıkmışlar.bu tavırları kendinizin masum esprilerinizle bir tutmayın.

Bence tepkinizde haklısınız daha önce uyarmışsınız sizi kaale almamışlar. Hala ve babaannenin yaptığı saçmalık. Hadi 3 yaş neyse de 10 yaşındaki kuzenlerin yanında bu şakalar hiç yakışık almıyor ergenlik döneminde bu çocuklar, neler sokuyorlar kafalarına. Akraba evliliğinin yaşandığı bir sülalede sürekli bu şakalar yapılıyorsa gerçeklik payı aranır, demek ki çocukları yabancı ile evlenmesin kuzenleri ile evlensin istiyorlar ve şimdiden işliyorlar. Hala ve babaanne olmaları her türlü şakayı yapma hakkını vermez onlara.

Ayrıca ergenlik çağına gelmiş çocukların aynı yatakta yatması da hoş değil. Uzmanlar o yaşlarda kız-erkek kardeşlerin bile odalarının ayrılmasını tavsiye ediyor.

Son düzenleme:
Kötülük kimden gelecek belli olmaz, onlar daha çocuk söyleyemezler bile kötü birşey olursa. Ben hala aynı yatakta yatırmalarına takıldım nasıl bir zihniyet, babanneyede bravo. 2 Yaşından sonra kızların babalarıyla, erkeklerinde anneleriyle yatmaları bile çok sakıncalı...

Arkadaşım sen tavrını koy küsen küssün, söz konusu yavruların bir saniye ihmale gelmez allah hepsini korusun.

akraba arasında da yapıldı küçükken diyorum,hiçbirimizin de bu yüzden psikolojisi bozulmadı.büyüyünce hesap sormadık "hani beni oğluna alacaktın" "hadi evlenelim bizi çocukken yakıştırmışlar" falan diye. ne var sanki allahaşkına,diyorum ya dertsizlikten oluyo hepsi. anlamıyorum bi de bu forumda kimse türkiyede yaşamıyomu?en çok yapılan espridir bu akraba arasında da olsa çocuklara,göster hangisini alcaksın,sana bu kızı alalımmı falan diye.
insana dert verilmezse kendi dert yaratıyor işte.

Çok haklısın, üzülme hiç.. Ağızlarının payını da vermişsin zaten, bu saatten sonra sana artık öyle şeyler diyemezler..

Gitme bence boşver.. Canını sıkmaya değmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…