- 4 Mart 2014
- 384
- 482
- 303
Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Konu sahibi musluman degilse zaten hiç umrunda bile olmayacaktır zaten.bir ihtimal kul degilde yaradan ne emrediyor öğrenmek istiyorsa diye..
İmam hatip mezunu gayet de dini inanci yerinde biriyim elhamdulillah. Ama col kanunlarina gore yasayacaksam 21. Yuzyilda dogmanin ne gibi yarari var baska. Zaten o seriat kanunlari yuzunden amcalar dayilar annelerimize halalarimiza zirnik koklatmadi ya onca senedir. Sizin abiniz size ceyregin ceyregi mal verirse anlarsiniz durumu.Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Konu sahibi musluman degilse zaten hiç umrunda bile olmayacaktır zaten.bir ihtimal kul degilde yaradan ne emrediyor öğrenmek istiyorsa diye..
Yanlıs anladınız.. ben musluman degilde belki baska dinin mensubudur diye düşündüm o zaman kuranı kerim ne der diye düşünmez de bakmazda.soruyu burda sorduguna gore dini düşünmüş olmalı diye yazdımne demek "Konu sahibi musluman degilse" Allah bile müslümana günahkar olma hakkı tanımış.. sen kimsin haddini bilmez...
21. Yyda kuranın içeriğini değiştirdinizde haberimiz mi yok.imamhatipte size neyin kafasını öğretiyorlar hangi kitanın hükmünü öğretiyorlar.İmam hatip mezunu gayet de dini inanci yerinde biriyim elhamdulillah. Ama col kanunlarina gore yasayacaksam 21. Yuzyilda dogmanin ne gibi yarari var baska. Zaten o seriat kanunlari yuzunden amcalar dayilar annelerimize halalarimiza zirnik koklatmadi ya onca senedir. Sizin abiniz size ceyregin ceyregi mal verirse anlarsiniz durumu.
Ben çok gördüm böylelerini. Sakın ama sakın verme. Az bi para değil sonuçta. Ben senin yerinde olsam gelen parayla gider direk beyaz eşyalarımı, ne eksiğim varsa onu alırım dursun köşede. Hatta almasam bile aldım derdim. Madem ki küslük çıkacak demekki derdi siz değilsiniz, PARA!!! bu durumdada bir şey kaybetmiş olmazsınız.Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.
Anlaşıldı şimdi.Bana hesap soracak erkek yok diye annenden istiyor.Annemden istenmesinin sebebi babamla ayrilar ben 1 yaşından beri sanırım annemin ihtiyacı yok diye düşünüyor tam bilemiyorum
Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.
ay ewet söylemek istedğm buydu ama hesaplamaya erindim...Shanna
Annen 12.500
43,750 abiye
21,875 tl teyzeye ve anneye düşer
Dinen kuranda miras hükmü budur.erkeğe iki dişinin hissesi kadar düşer.diyaneti arayabilirsiniz.nisa süresi 11 ayette gecer ve bu belirlenen payların farz oldugu bildirilmiştir.şuan dayına lazım olan para bu ve hakkı olan para.Allah rızası için uygulayınız
1/8 eşe,Geriye kalanın yarısı abine (erkeğe) kalanında yarısı eşit olarak bayanlara paylastırılır
Herkese iyi gunler
sende bana bak bana!Bana bakin bana... Seriatla yonetilen afganistanda iranda hele hele arabistanda yasamiyoruz hanimefendi. Bir erkegin hakki neyse kadinin hakki da odur. Col kanunlarinin borusu otmez burda. Cok fena konusurum konu seriat hukmu vermeye kalkmak olunca. Terbiyemi zor muhafaza ediyorum.
adi üstünde müsade mecbur degil! kafaniza göre yorumlamayin yada yorumlayin bu sayede kimin cahil oldugunu görüyoruz!Esinizin de 4 karisi var mi ??
Hani dinen de buna 4 e kadar musade varya ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?