Üç kuruş mirasi zor paylaştık.

Bir aciklama yapmak zorunda degilsin cok istersen harcadım yeri vardı gitti dersin olur biter kusluk olmaz
Taviz vermeyin herkes hakkını almis daha ne !

Annesinden istesin. Hatta bilerek karsikarsiya getirim. Kusura bakmasin. O yuzgoz olmaya utanmiyor koca adam siz niye utanacaksiniz. Kimin gucu kime yeterse

Bu dayılar hep mi bu kadar açgözlü?
Dedemden kalan arazi ve dükkanların %70'ini kendi alıp kalanlarını 3 kızkardeş arasında paylaştırmaya kalkmıştı.
İnsanda vicdan olmalı, senin hakkın ne kadarsa kız çocuklarının da hakkı o kadardır.

Sakın dayınıza vermeyin parayı.Toplu parayı alıp ayda 1000Tl ödeyecek, ne kadar akıllı?
O 1000 tl; masraf çıkar, ihtiyaç olur harcanır. Para toz olup uçar yani.

Bence sende dayı senin emekli olman benim s... değilde... bu dayılar hep böyle malesef... annen dul kadın kız evlendircek para lazım herif düşünmüyo.. hey masallah .... valla küslük falan takmayin o para sizin bir cok derdinizi körler dügün arifesinde

gitsin önce annesinden istesin

yani dese ki ben bunu alayım Eylül de toplu para alacağım size veririm bir nebze olur da her ay 1000 verecek de o iş yaş

gitsin kredi çeksin 1000 1000 ödesin

Diyorum ki asla...

Hazir darbeden dolayi altin dusukken harcayacaginizi harcayin gerisini bilezik yapin. Sorarsa erkek tarafi yapti dersiniz nereden bilecek.

Bir de benim amcam babamdan toplu para almisti, rusyaya calismaya gidince oderim dedi. Her ay 100 tl 500 tl 200 tl derken babamin toplu parasi toz oldu bitti. Sakin oyle bir seye kalkismayin.

Son düzenleme:
Shanna
Annen 12.500
43,750 abiye
21,875 tl teyzeye ve anneye düşer

Dinen kuranda miras hükmü budur.erkeğe iki dişinin hissesi kadar düşer.diyaneti arayabilirsiniz.nisa süresi 11 ayette gecer ve bu belirlenen payların farz oldugu bildirilmiştir.şuan dayına lazım olan para bu ve hakkı olan para.Allah rızası için uygulayınız

1/8 eşe,Geriye kalanın yarısı abine (erkeğe) kalanında yarısı eşit olarak bayanlara paylastırılır

Kaç kişi sormuş bir de ben sorayım neden annesinden almıyor?
Babaannem payına düşen PARAYI ben napıyım ki bu yaştan sonra diye dağıttı
Gerçi eşit dağıtmadı ama o onun Hakkı o kısma karışmadı kimse
En ihtiyacı olan sizsiniz ve sizden isteniyor
Sakın vermeyin

Bundan 11 sene evvel ( kasımda tam doluyor) dayım 5 bin lira borç aldı, 1-2 sene içerisinde tamamen kaparım borcumu dedi.
O gün bugündür 5 kuruş almadık daha.
Diğer bir dayım 18 binlik kredi borcunu üzerimize yıktı.
Sakın konu sahibi.
Söz konusu para ise kardeşe dahi güvenilmiyor ki sizin de ihtiyacınız var.

Hukuk devletinde şeri hukuk işlemez, Medeni Kanun işler.
Miras Hukuku bölümünde ayrıntıları ile belirtilmiştir.
Okuyunuz, tavsiye ederim.

Ben akrabama araba sattim o sekilde. On pesin verdi onbes ayda bin bin verecekti. Verdi de hakkini yiyemem ama o para bi haltima yaramadi cunku her ay geldigi gibi ihtiyac cikti ziyan oldu para. Yeni araba alacagim zaman bankadan daha fazla kredi cekmek zorunda kaldim. Oyle peyderpey odeme olmaz borc isinde. Ki bence boyle agir konusam hanzonun biri ikinci aydan sonra odemez. Siz hakkinizi isteyince de paragoz ve akbaba olursunuz

Bana bakin bana... Seriatla yonetilen afganistanda iranda hele hele arabistanda yasamiyoruz hanimefendi. Bir erkegin hakki neyse kadinin hakki da odur. Col kanunlarinin borusu otmez burda. Cok fena konusurum konu seriat hukmu vermeye kalkmak olunca. Terbiyemi zor muhafaza ediyorum.

Bazen yakının dediğin insanlar ne kadar düşüncesiz olabiliyorlar, evlenmek, nişan yapmak kolay degil, böyle şeyler ayda 1000 tl'yle olmaz.. Boşverin küserse küssün, vermeyin bence..

Zamanında benim dayım iflas etti, annem birikimi olan 20 çeyrek ve 10 bin tlyi verdi, ama gel gör ki evi sat parasını gönder emrini kabul etmediği için yine kötü olan annem oldu..

Hukuk devletinde şeri hukuk işlemez, Medeni Kanun işler.
Miras Hukuku bölümünde ayrıntıları ile belirtilmiştir.
Okuyunuz, tavsiye ederim.
Onu bizde biliyoruz ben sadece dindeki hükmünü yazdım gerisi konu sahibinin bilecegi iş vicdanı nasıl rahat ederse

Ölüm hak, miras helal diyeceksiniz elbette....bunun icin kuserse de kendi bilir....suna bak ya...hayir5-10 bin istemiyor ki annenizin hakkinin tamamini istiyor dusuncesiz adam.

Yurtdışındaysa sizi düşünmez bencil olmuştur , sizin şartlarınızdan haberdar olduğunuda sanmıyorum anneni ikna et dayının söylediklerine kanmasın , o erkeğim diye diretecektir

Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Konu sahibi musluman degilse zaten hiç umrunda bile olmayacaktır zaten.bir ihtimal kul degilde yaradan ne emrediyor öğrenmek istiyorsa diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…