Üç kuruş mirasi zor paylaştık.

Harcadık eşya aldık düğün masrafı verdik dersiniz. Biten para için yapacak birşey olmaz. Para bitti dert gitti.

Bana bakin bana... Seriatla yonetilen afganistanda iranda hele hele arabistanda yasamiyoruz hanimefendi. Bir erkegin hakki neyse kadinin hakki da odur. Col kanunlarinin borusu otmez burda. Cok fena konusurum konu seriat hukmu vermeye kalkmak olunca. Terbiyemi zor muhafaza ediyorum.
Ne kadar itici bir yazış biçimi.
Söylemek istediklerinizi gayet düzgün bir biçimde iletebilirsiniz.
Ne zamandan beri kk kadınları eli belinde mahallenin kavgacı kadınları tarzında konuşuyor bilmiyorum.
Hiç yakıştıramadım.

ne demek "Konu sahibi musluman degilse" Allah bile müslümana günahkar olma hakkı tanımış.. sen kimsin haddini bilmez...
Bence adının altında berlin falan yazıyor ondan dedi öyle.
Benim de dikkatini çekti.
Yani başka bir din mensubu da olabilir çok normal.
Neden böyle atarlandınız?

Shanna Shanna ben olsam vermem para falan.
Hele taa sen 1 yaşındayken yaptığı iyiliği başıma kalkan adama. Hayatta vermem.
Bitti de. Yalan söyleyemiyorsan git cidden esyalarını al. Amann

Dayın anneni sahipsiz görmüş çökeyim parayı alayım derdinde. Teyzenden neden istemiyor annesine de emrivaki yapamıyo.
Böyle kötü niyetli biriyle ben ondan önce küserdim hiçte umrum olmazdı.

Konu nerden nereye gelmiş ben anlamadım.Dayimla annem bugün tekrar konuşmuş ve dayim almayacağını rahat olmamızı söylemiş sorun yok konum lütfen kapatilsin.

Onu bizde biliyoruz ben sadece dindeki hükmünü yazdım gerisi konu sahibinin bilecegi iş vicdanı nasıl rahat ederse

Biliyorsanız, Medeni Kanunun insana insan olarak baktığını erkek-kadın diye ayırmadığını da biliyorsunuzdur.
"Vicdan'' yazarak verdiğiniz subliminal mesaja rağmen bir önceki yorumumdaki nezaketi bozmayacağım.

Herkese tek tek teşekkür ederim yardimlariniz için :*

Mirastan annene düşen payı, anneciğin sana vermiş artık paranın tasarrufu sende
Bence ceyizini tamamla, kalan para olursa da zaten nişan, kına gibi organizasyonda gider ya da kalanla altın alın dugunde takar anneciğin ;)
Dayın mevzuyu acarsa da kibarca "annem ceyizim icin bana verdi, ihtiyacim olmasa zaten verirdik ama biliyorsun ki düğün yapıyoruz " dersin hala tavrini devam ettirmek isterse kendi bilir

Bu mevzuları birebir yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki o parayı verirseniz bir daha geri alamazsınız. Parayı alacak kişi alana kadar tatlı tatlı davranır, aldıktan sonra en küçük bir şeyde hemen ipleri koparır. Asla o topa girmeyin. Sözüme güven bak, en yakının da olsa asla ama asla... Ha sözünü geçiremedin, ille de verildi o para diyelim, bari senetsiz vermeyin. Gerçi senette de sorun çıkıyor, vay sen bana nasıl senet imzalatırsın, vay sen benden nasıl para istersin gibi. Bence en temizi vermemek

arkadasim sakin ama sakin annen hakkini vermesin. Dayin geldiginde harcadik diyin , kusersede kussun . Verip sonradan kotu olmakdansa vermeyin oyle kotu olun daha iyi. Dayinin sigortasi varsa sizinde dugununuz var.

Shanna Shanna
Annen 12.500
43,750 abiye
21,875 tl teyzeye ve anneye düşer

Dinen kuranda miras hükmü budur.erkeğe iki dişinin hissesi kadar düşer.diyaneti arayabilirsiniz.nisa süresi 11 ayette gecer ve bu belirlenen payların farz oldugu bildirilmiştir.şuan dayına lazım olan para bu ve hakkı olan para.Allah rızası için uygulayınız

1/8 eşe,Geriye kalanın yarısı abine (erkeğe) kalanında yarısı eşit olarak bayanlara paylastırılır
Olayın dini yönü beni ilgilendirmiyor ben adalet yönüne bakarım erkek diye bizden bi fazlalığı yok . Yine de sagolun

Back
X