yazmadan edemedim, umarım yaşadıklarım sizlere umut olur
tüp bebek tedavisini medikal park ahmet zeki ışık ta oldum. 11 yumurta vardı, yumurta toplama gününde 7 tanesini topladılar, 4 tanesinin daha birkaç günü varmış. O dönem üzerinde durmamıştım ama sonradan öğrendim ki kalan 4 yumurta birkaç gün sonra toplanabilirmiş. Yapmadılar. Bunu öneri olarak bile sunmadılar.
2 yumurta 5. güne gitti. 2 tanesi de 3. günde kaldı. Ben baştan 3. günde transfer istedim, yaşım 41 olduğu için iki embriyo transferi yapılabiliyormuş, ayrıca başarıyla sonuçlanmış çok fazla 3. gün transferi var. 3. güne gidenler hemen taze transfer olsun, 5. güne gidenler de dondurulsun istedim. Ama embriyoyu biz büyüteceğiz, lab ortamı daha sağlıklı dediler. Bu seçeneği bana sunmadılar. Bunlar hep şifahen konuşuldu, isteklerimi yazılı vermediğim için sonradan pişman oldum.
Transfer gününe geldiğimizde ellerinde 5. güne giden sadece 1 tane embriyo kaldığını ve onu transfer edeceklerini söyledi doktor. eşimle ben şok. bana transfer sırasında %99 ihtimalle tutar diyen doktor eşime %50 ihtimal demiş, diğer embriyonun da çöp olduğunu söylemiş. Eşim bu çöp kelimesine bir dönem fena halde taktı. Muhtemelen transfer sırasında moralimi yüksek tutmam için öyle birşey söyledi. Bu kısma ben eşim kadar takılmadım.
Sebepsiz infertelite teşhisi kondu. Tüp bebek tutmayınca hastaneden ayrıntılı rapor istedim. Gelen raporda adet düzensizliği yazıyordu, oysa bu yalan. Düpedüz yalan. Adetlerim babam vefat ettiği yıl bile düzenliydi, hatta cüzdanımda son 1 yılın adet tarihleri listesini taşıyordum ve her adet olduğumda kendime mail atarım. Yani yalan olduğunu ıspat da edebilirim ama sonuç negatif olunca uğraşmak istemedim.
Yaş 42 olunca ve ilk başarısız deneme 7 ayımı aldığı için başka bir doktora gitmeye karar verdik. 43 yaşından sonra ihtimaller daha da azalıyor çünkü. Zaten ahmet zeki ışık da tedavisiz hamile kalamayacağımı, tüp bebekle hamile kalma olasılığımın %10 bebeği kucağa alma olasılığımın %5 olduğunu söylemişti. Umutlu da değildik ikinci doktoru ararken. Sırf eşimi mutlu etmek için neredeyse öylesine bir doktordan randevu aldık.
Adetimin 2. günü doktora gidecektik, tam Ramazana denk geldi, canım tedavi falan olmak istemedi zaten ilaçlardan 65 kiloya kadar çıkmıştım. Nasılsa tutmayacak, bari oruç borcum olmasın dedim, rahat rahat orucumu tuttum, her gün 2 pakete yakın sigara ve bir demlik çayla günü kapattım. Evlatılık alma konusunu araştırmıştım, ona da hazırdım, eşim de rıza gösterdi. Fizyolojik olmasına gerek yok, biz de anne baba olabiliriz dedik. Buna da açıktık yani.
İkinci adet iyice gecikti, test olduk, hamile falan değilim, o ay regl 15 gün kadar gecikti..
Sonraki ay adetim yine 10 gün gecikti, eşim test yap diye test alıp getirmiş tüm markalardan. 5 gün kadar testler çekmecemde kaldı. Ya nasılsa yine aynı şey olacak, ne hamileliği falan diyrrdum. Şimdi birşey çıkar umutlanıp kan testi yaptırırız yine negatifi alırız, moralimiz bozulur. Bugün yarın adet olurum tedaviye başlayacağız zaten dedim.
Bir türlü adet olmayınca 20 günlük adet gecikmesinden sonra hamilelik testi yapayım bari dedim, randevu aldığımız klinikten arayıp duruyorlardı, onlar da sorunca biraz da mecburen yapayım artık dedim. Bir baktım anında ikinci çizgi çıktı. Bismillah deyip bir laboratuvara gittik, 6 haftalık hamilelik çıktı ama bu sefer de değer 60 binlerdeydi.
Randevu aldığımız doktora gittik, ailenize söylemeyin, mol gebeliğe benziyor dedi. 7. haftada tekrar gelin dedi. Doktor öyle söyleyince ben sigara ve çay içeren hayatıma geri döndüm ama sigarayı yarım pakete indirdim yine de.
7. haftada kalp atışını duyduk, sonraısnda hamilelik güzel geçti. Şu anda oğlum 18 aylık. Mol gebelik olabilir kimseye söylemeyin diyen doktor da ilk sayfada ismi geçen doktordu.
Yaşadıklarımı blogumda da anlattım, okumak isteyen olursa linkini veririm