Canım samimi mesajın için çok teşekkür ederim. Ne demek istediğini çok çok iyi anladım. Kimse bana söylemedi ama herşeyi geride bırakmaya çok ihtiyacım var, bunu hissediyorum. İnan bu noktaya zorla getirildim. Para için mahvettiler hayatımı. Şimdi bu girdaptan çıkmanın bir yolunu bulmak zorundayım ama çok iyi biliyorum ki bunu sadece ben yapabilirim. İnan bana oldum olası hiç bir şeyi umursamayan herşeyi oluruna bırakan bir insan oldum. Çok şükür ki hayatta da sorun yaşamam ama bu çocuk mevzusunda öyle olmadı. Üç yıl önce çocuk yapmaya karar verdik eşim tutturdu, arkadaşından duymuş, kontrole git. Aylarca gitmek istemedim, hiç gerek görmedim, eşim zorla gönderdi. O zamana kadar çok mutlu bir insandım. Yaş 35 diye Amh yaptılar 0.4 çıktı. Erken yumurta yetmezliği dediler. O gün şok. İki hafta aralıksız ağladım. Başka doktora gittim tekrar yaptık amh 1.2. Yumurta iyi dediler bi de hsg çekelim. Hsg çekildi, yarım saat sürdü çekmeleri. Tüpler tıkalıydı, açtık dediler. Doktorum 3-4 ay sonra tekrar tıkanabilir dedi. Eşime sperm testi yaptık sorunlu çıktı. Kafayı yiyecektim tüpler ne zaman yeniden tıkanacak diye. Doktor doktor gezmeye başladık. Tüm doktorlar doğal yoldan çocuğun olmaz yaşın çok ileri, yaşın çok ileri, yaşın çok ileri dedi. O ara hamile kaldım, nasıl bir rahatlama anlatamam. 9 haftalık kalbi durdu. Yine benim gibi hamile bir arkadaşımla ciddi bir sorun yaşamıştım işyerinde, bana çok büyük bir haksızlık yapmıştı. Hamile diye susmuştum. Ama çok kötü bir gün geçirmiştim. O gün kalbi durmuş; öğrendiğim zaman kendimi o kadar suçladım ki anlatamam. Aylarca kendime gelemedim. Ve ben o kişiye hamileliği boyunca destek olmak zorunda kaldım işyerinde. Şu hayatta çocuğunun katili olarak gördüğün kişinin çocuğu sağlıklı doğsun diye aylarca yardım etmek zorunda bırakılmak belki de şu hayattaki en zor sınav. Biraz kendime gelince tüm testleri yeniledim. Hsg çekildi tüpler açık, meğer ilk seferinde rahimde kasılma olmuş, eşimin sperm testleri yeniden yeniden yapıldı. Normale sayılır. Bu sefer doktorlar sorun olmaz kısa sürede hamile kalırsın demeye başladı ama hep eklediler yaşın ileri bekleme, yaşın ileri bekleme sakın, kaybedecek zamanın yok ama ben kalamadım.Bir türlü kalamadım, herkes bangır bangır söylüyor zaten kafaya takarsın olmaz diye ama doktorlar kaybedecek zamanın yok diyor. Bende madem doğal olmuyor tüp bebekle oluversin dedim. Sonrasını yazmıştım zaten başarısız üç tüp bebek denemesi. Kime güveneyim hangi teste, hangi doktora. Gittiğim her doktor başka bişey söyledi bu güne kadar. Bunca şeyi geride bırakmayı başaramıyorum, psikologlardan yardım almayı da çok denedim, onlar ezber ezber konuştukça daha da kötü oluyorum. Ben de uzun yazdım kusura bakma gerçekten, kafa şişirmek hiç istemem ama öyle başarısız denemelerle kendimi koyvermiş değilim demek için yazdım bunları. Belki de biraz ruhunu dinle diyerek en büyük iyiliği sen yaptın.