Ücretsiz izine ayrılmam olay olmuş

Eşine olayi anlat bu konuyu kendisinin kapatmasi gerektigini ve gereken kisilere gereken cevabi vermesi gerektigini soyle. Sen de hic kafana takma. Oglunun parasini sen yemeyecen de o mu yiyecekmis. Ben 1.5 yil ise gitmeden ogluma kendim baktim ve iyiki oyle yapmisim yani ucretsiz izin gibi bir hakkin varken bebeginle gecirdigin 1 saat bile o kadar onemli ki.

Ben hayatın müşterek olduğunu düşünen biriyim.Ama ise dönmeye hazır olmayan bir annenin resmen baskı ile çalışmak zorunda bırakılması beni hep üzmüştür.Ben kayinvalidenle direk konusursan sana " evet,ben böyle dedim" demeyecegini, bu konuşmayı anlatandan sana kadar herkesi " yalanci" ilan edeceğini düşünüyorum.Senin yerinde olsam kayinvalidemle esim de yanimdayken bir araya gelir ve sohbet acardim. "Ucretsiz izne ciktigim için çok mutluyum, cevremde görüyorum bazı para düşkünü kişiler oluyor,bebegin anasının kokusuna doymasına bile izin vermiyorlar.Benim yanımda aslan gibi kocam var,gerekirse hiç çalışmam,o getirir ben pişiririm,çocuğuma da bakarım " derdim

Hiç sinir olmayın,o konuşanlara abartarak evde durmak koca parası yemek ne güzelmiş,hergün alışverişe çıkıp kendimi şımartıyorum diyin. Kv kalp krizinden gitsin,toptan kurtulmuş olursunuz

Diktiret
Onaneymiş yahu bence geldiginde nispet yap. oh kocam calışıyorr bize de iyi geldi. X de çok memnun evde olmamdan de

Kızlar yorumlarınızı okudum tekrar sağolun. . Geldiği zaman ona söyleyeceklerim var baya bi. . Kendisi bana lohusaliğımi zehir etti ah ah o da ayrı konu olur. Sütün yok demeler, anneme sen git ben geldim demeler, ilk günler babanne bakar ben bakcam demeler ve bunu yanında günde en az 15 saat uyuyup yemek falan yapmayıp önune beklemeler. Neyseki pabuç bırakmadım annemle beraber ve 3.gün gitti onun hıncı var zaten hala.

Çalışana kadınsın böyle kayın valide ile başkasıyla olmadık polemiklere girmek, cevap vermek, dikkate olmak hiç olmamış
NE yapayım diyorsunuz önünüze bakıp, istediğinizi yapacaksınız. Kimse çalıştığım işte, kazandığım para üstünde AT koştura az yaaa
Böyle durumlara meydan vermeyin

durumu bir ölçün,biçin, tartın.kimlerle muhattap olduğunuza bir bakın..

size kayınvalide dedikodusu getiren insanlara laf vermeyeceksiniz öncelikle.
dinlemeyecek ve haddini bildireceksiniz.
siz laf taşınmasından memnunsanız bilemiyorum.
"siz kimi kime kesiyorsunuz" derdim ben olsam.
kayınvalidenin yorumlarını da cahillik olarak görüp hiç umursamamanız lazım.
ömür geçmez böyle..
umursadıkça, dozu artar saçmalıkların.
lohusayken izin vermemişsiniz zaten.

bir de anneniz bu kadar yakınken, 12ye kadar çalışacakken işe de dönülebilirdi bence..
eşiniz de saçmalamış aslında..
Eylül'de başlarsınız belki..
güle güle büyütün bebeğinizi.

İşte tam bu konuda kararsızım yüzüne vurayim mı yoksa takmadan devam mı edeyim bilmiyorum

yaa bence hiç girmeyin böyle şeylere millete oğluuuum diye ağlayan bu seferde oğlumu dolduruyor göremiyorum diye devam eder sonu yok böyle insanların sorup soruşturmayı bırakın böyle dedimi diye kendinizi olduğundanda fazla doldurmayın zaten onu dinleyenlerde bıkacaklardır bir süre sonra ben annemin çok sevdiği arkadaşlarına bile çıkıştım yıllarca erkek annesisin işte diye gelinle ilgili şey derdi ay oğlum yapıyor yemekeri yemek yapmayı bilmiyor sanırım diye. Ki oğlu yemek yapmayı çok sever hiç ayy ne yemeği demez gece gece kalkar kebap falan yapar o kadar yaani. Şanslı gelin :):):)
Çok da güzel iyi niyeti bir kız ama işte erkek annesi olmak volume bilmem kaçç :)
Siz eşinizle güzelce konuşun aşkım çook yoruldun muuu falan diye biraz pohpoh yeter zaten erkeğe :):) sen olmasan çocuğumuzdan ayrı kalıcam sayende annesiyle büyüyor falan de ona 1 sene yeter zaten :) cidden böyle bu işler ya erkekleri kontrol etmek kolay aslında biz fazla şey bekliyoruz sadece zaten sen öyle tatlı tatlı aklına girersen kendisi susturur anne çocuğumuz annesine özlemle mi büyüsün diye :) bu arada elimde öyle bir şans olsa bende ücretsiz izne çıkıp çocuğumu bir yaşına kadar büyütmek istiyorum daha 2 aylıkken annesi çalışmak zorunda olan biri olarak :)

Eşin kendi istemiş. Boşver sen keyfine bak. Dışarıya tıka kulaklarını. Kim ne demiş dinleme. Bebeğinden zaman kalıyosa kendine evde bir hobi edin. Uğraşırken kim ne demiş duymuyorsun bile

ben de aynı laflara maruz kaldım. hatta evliliğimin ilk zamanları "kadının çalışmasına ne gerek var" diye sürekli söyleniyordu. tüm akrabaları dahil 2 çalışan kadın var ben ve eltim :) sonradan hiç utanmadan parama göz diktiler. ücretsiz hakkımı da sonuna kadar kullandım. kullanmayacaksam da sırf o duyduğum söz ve muameleden dolayı zevkle kullandım.

Valla çalışma diye direten adam gerekiyosa ikinci iş bulup bakmak zorunda. Ama bence eşinizin yaptığı (benim annemde baksın) çok çirkin ve itici bi davranış.

Bir de kendileri hayatları boyunca yarım günlüğüne bir işe girip çalışmamış kaynanalarin çalışan gelin istemeleri gelinin ücretsiz iznine laf söylemeleri beni benden aliyor
Vur kafasına sopayi

Benim teyzemin kızının kaynanasi da kızın ücretsiz izinine laf söyledi
Kendiside parayla tig oyasi yapma fteklifine
Ayy oram buram ağrır bu kolu boşuna yoramam dedi

Yahu o bıdı bıdı eden kv oğluna kol kanat germek istiyor da, torun kimin torunu? Babaannenin de dna sını taşıyor yahu! Varsa yoksa oğluşu, oğluşunun rahatı.
Bebek bakmak, masraflarına yetişmek zahmetli iştir. Eşin yoruluversin bir zahmet. Sen de uykusuzlukla cebelleşiyorsun. Eşine söyle “çok yoruluyorum” içerikli bıdı bıdılarını annesine yapmasın. Restini çek. K ile muhattap olma.

Ben eşinizin tutumunu hiç beğenmedim. yarım gün sizin anneniz baksa ve siz işinize devam etseniz daha iyi olurdu bence. işi bu şekilde yokuşa sürmenin ne anlamı var. kv istememekte zaten haklısınız bunu anlayıp tercihi size bıraksa daha iyi olurdu.

Eşinizle severek mi evlendiniz? Bu süreçte kv nin rolü neydi?

Yanlış anlamanızı istemem ama çoğu kv artık öğretmen geline para kapısı gibi bakıyor, oh oğlum rahat edecek, hem yarın gün çalışıyor hem iki maaş mantığında bakıyor. Bu yüzden sordum, çünkü söyledikleri bu mantığın sonucu gibi görünüyor.

Eskiden erkek anneleri evin işini yemeği iyi yapan gelin ararlardi. Şimdi buna çalışan gelin kriterini de eklediler. Kendisi bunca sene tek gün calismamis. Konusmak kolay ona. Küçücük bebeği bırakıp ise başlamayı kolay sanıyor galiba. Siz de karsilastiginizda sessiz kalmayın.

Evet severek evlendim kv ile iş baya ciddilesmeye başlayınca tanıştık hatta. Şöyle ki eşim 10 yaşında evden gönderilmiş bi süre akraba evlerinde sonra da yurtlarda büyümüş. ( okuma şartları bahanesiyle Ama bence ailesinin yanında da okuyabilirdi en azından liseye kadar) Sonra bankacı olmuş ve benim ailemin yaşadığı yerde işe başlamış babam da devamli müşterilerinden biri. Bu vesileyle tanıştık biz zaten. Bekarken haftada 1 anca konuşurdu 2 ya da 3 ayda 1 anca ailesinin yanına giderdi ne zmanki evlendi her gün hatta günde fazlaca aranmaya başladı ailesi tarafından. Tüm tatillerimizi orda onların yanında geçirmemiz istendi. Neyseki ben baştan işi sıkı tuttum bunlara izin vermedim zaten kv nin bu hıncı bana bu sebeplerden var.

gelin gece gündüz calışsa sorun yok ama oğulları 1 gün fazla calışssın ooyyyy oğluuummm yavrımmm nası yoruluyooooo

aynı durum bende de var su an..
eşim mevsimden dolayı işine devam edemiyor baharda başlıcak, eve bnm maaşımla bakıyoruz. kimseden ses cıkmıyo

ama kv simdiden dogumdan sonra calışcak mısın ne kadar izin kullancaksın boş durma calış demelere başladı.

hiç çalışamam 1 2 sene evde durcam cocuguma bakcam eşimde bize baksın dedim susturdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…