Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu yazılanlara rağmen hala istiyorsanız 3.yü de yapın hatta 4. yüde.
Ben maddi durumumuz iyi diyenlerin evine ort 10k girdiğini cok sükür iyi diyenlerin de 20-25k arası girdiğini düsünüyorum. İnsanlar gercekten iyiyi ve üst yasam standartlarını bilmiyor. Torku süt alabilen maddi durumum iyi diyor.

Ben çok pişmanım üçüncüyü yapmadığıma yaş oldu artık 40 bundan sonra zor bana bence yapın şimdiki aklım olsa ikinci oğlum üç yaşındayken yapardım

aynen öyle.gelirimiz 40 bin 50 bin altıysa hepimiz ince hesapla geçinen insanlarız demektir.pınar köfte 120 üstüydü dondurulmuş ben gidip a101 den 48 e aldıysam daha sağlıksızını evime 20 25 arası girse de fakirimdir.düşünmeden sağlıklı gıdaları alabilmeliyim en başta.hele ki çocuğa

Ben çok pişmanım üçüncüyü yapmadığıma yaş oldu artık 40 bundan sonra zor bana bence yapın şimdiki aklım olsa ikinci oğlum üç yaşındayken yapardım
bu çocuklara iyi bir gelecek temin edebilecek misiniz peki?ben çocuk olsam ilerde hesabını sorardım anne babama.mhallemde var çocukalrın dersleri kötü okulda herkes şikayetçi karakterlerinden de ama anne psikolog yerine extra kurs özel ders yerine 3. çocuğa hamile.bu anne bence iyi bir anne değil.sayı değil kaliteli evlat yetiştirmek mutlu evlat yetiştirmek önemli olmalı

Benim mi çevrem çok avam anlamıyorum ki kim bu koleje çocuk gönderebilen tayfa kendimden utanıyorum valla bazen. Doktor sanırım arkadaşlarınız.bizim hastanede bir tek doktorlar gönderebiliyor.
Benim hemşire arkadaşlarım eşleri öğretmen hepsi özele gönderdiler benim çocuk da bu sene 1.sınıfa başlayacak benim eşim memur değil olsa bile zor ki şu zamanda,mecbur devlete gidecek gönderen gönderdi zamanında

Mesela benim aklima 2. yi yaptiktan sonra dusmuyor. Ama birincide daha dogum sirasinda dusunuyordum ve yaptim. Beni 3. Cocugu yapmis gorurseniz kazadir o
cannes film festivali ödüllü Kefernahum diye bir film var .o filmde 11 12 yaşlarında bir çocuğun gözünden kendi ve kardeşlerinin yaşadığı kötü şartlar anlatılıyor.sonunda da çocuk anne babasını mahkemeye veriyor.bakamayacakları çocukları yapmak isteyenler keşke bu filmi önce bir izleseler.

2 çocuğum var. Şu saatte iki fazlasıyla dolu makine çamaşır katladım. Yenileri de doldu kirli sepetinde.
Maddi imkanı geçtim, spora, kursa götürüp getirmesi ve beklemesi dahil bir makine dolusu daha çamaşır katlaması inanın hiç cezbedici bir hayat değil. Hmmm, bunları yapmayıp büyüttüyseniz birşey diyemem ama bir ev bir araba var diye üç çocuğu inanılmaz imkanlarda büyütüceğim anlamına asla gelmiyor.

Ne güzel büyütmüşsünüz. Kendinizi verin artık müziğe, dansa, çeşitli kurslara hayatınızı yaşayın derim. Ben bundan sonra böyle yapıcam çünkü…

Bir yandan çiğdem çitliyorum ve çay içiyorum. Bir yandan yorum okuyorum ceycey. Dünkü kadar eğlenceli bir konu değil. Filmdelisini ve piraye yi mi çağırsak acaba

İşin komik kısmı zenginler fakirim der zor zar orta direkt sayılanlar da iyiyiz çok şükür borcumuz yok der.
Borcun yok da hayatında hangi lüksüm var? Hangimizin lüksü kaldı.
Gidip bir on gün gönlünce tatil yapabiliyor musun mesela? Şüpheli.
Küçük ilçede mesela nasıl bir sosyalleşme içinde o çocuklar?

B
Balkonda şişme havuza giriyorlar suan. En büyük lüks. Bizim zamanımızda şişme havuz mu vardı? Biz kardeşimle kovanın içine kafamızı sokar dalıyoruz derdik

Ya arkadaşlar devlet okulu yorumlarını okudum da.. Öğretmenler devlette hep böyle mi ki? Şiddet mi gösteriyorlar çocuklara ? Kızıp bağırıyorlar mı?
E ben o öğretmeni döverim ki kızıma öyle birşey yapsa

Hepsi böyle değildir bence ya. İyisi de kötüsü de vardır.

Öyle döven yok tabii. Ama bence şiddet vardı.
Oğlum mesela kimseyle arkadaşlık etmedi diye benim içimi yedi kadın. Sonradan anlaşıldı ki okuldaki ceza köşesinden korkmuş. Biri vurunca karşılık verince onu da oturtmuşlar düşünme köşesine. Bir süre sonra köşeye gitmemek için kimseyle konuşmaz oldu çocuk. Yani hala nenem zamanı uygulamalar var.
Çünkü mevcut çok baş edemiyorlar. Çoğu okulda 20-25 çocukla öğretmen tek. Yardımcı öğretmen yok.

Hepsi böyle değildir bence ya. İyisi de kötüsü de vardır.
Anladığım kadarı ile velilere de ters davranılıyor.

Bazı öğretmen arkadaşlarım da özel okulu önermiyor gerçekten haklı olarak. Ne kadae karışık bir mevzu. Herkes başka birşey söylüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…