Valla çok karışık. Özel okulunda iyisi kötüsü var. Beklentine göre olmayanı var. Mesela bazı okullar var 1. Sınıftan bir akademik kaygıyla çocuklara yükleniyorlar. Bazısı var çok not şişiriyor. Bazısı yüzme havuzu sosyal faaliyet alanları var pek kullanmıyor göstermelik. Çeşit çeşit.Anladığım kadarı ile velilere de ters davranılıyor.
Bazı öğretmen arkadaşlarım da özel okulu önermiyor gerçekten haklı olarak. Ne kadae karışık bir mevzu. Herkes başka birşey söylüyor
Günümüz şartlarında şiddet dediğin zaman zaten pata küte dövme değil de en basit kolundan hızlı tutup çekiştirme, kulak çekme vs gibi şeyler duyuyorum etraftan. Ceza verip kapıda bekletme de var sanırım?Öyle döven yok tabii. Ama bence şiddet vardı.
Oğlum mesela kimseyle arkadaşlık etmedi diye benim içimi yedi kadın. Sonradan anlaşıldı ki okuldaki ceza köşesinden korkmuş. Biri vurunca karşılık verince onu da oturtmuşlar düşünme köşesine. Bir süre sonra köşeye gitmemek için kimseyle konuşmaz oldu çocuk. Yani hala nenem zamanı uygulamalar var.
Çünkü mevcut çok baş edemiyorlar. Çoğu okulda 20-25 çocukla öğretmen tek. Yardımcı öğretmen yok.
Ya ben o duruma denk geldim. Kızıma aşırı yüklendi öğretmen. Disiplin, ders aşırıydı.Valla çok karışık. Özel okulunda iyisi kötüsü var. Beklentine göre olmayanı var. Mesela bazı okullar var 1. Sınıftan bir akademik kaygıyla çocuklara yükleniyorlar. Bazısı var çok not şişiriyor. Bazısı yüzme havuzu sosyal faaliyet alanları var pek kullanmıyor göstermelik. Çeşit çeşit.
Çözemedik. Bir sene zorla gitti. Öğretmenin oğlu da sınıftaydı üstelik. O da ciddi problemdi. Yönetim sadece gaz alıp olayı kapatmaya odaklıydı. Öğretmen mental sorun mental sorun diyince gittiğimiz doktor çocuk gayet normal. Öğretmende sorun var. Siz önce tenha gruplarla ilerleyin diyince atölyelere yöneldik. Haftasonu bir gün spor bir gün atölteyeye gitti. Orada ilgili şefkatli insanlar olunca mevcut da az olunca biraz düzelme oldu. Bu sene özele taşıdık. İlk dikkat ettiğim konu da düşünme köşesi yok mola bilmem ne gibi güya pozitif cezaların olmamasıydı. Dilerim bu sene çözeriz tamamen hu sorunu. Çocuk okuldan soğuduGünümüz şartlarında şiddet dediğin zaman zaten pata küte dövme değil de en basit kolundan hızlı tutup çekiştirme, kulak çekme vs gibi şeyler duyuyorum etraftan. Ceza verip kapıda bekletme de var sanırım?
Oğlunuz için çok üzüldüm. Çözebildiniz mi peki anladığınızda? Öğretmen ile paylaştınız mı bu durumu?
Ben evden çalışmasam özele vereceğim de, şu an ihtiyacımız yok. Çok da güzel ilgileniyoruz eşimle beraber. Fakat bunlar varsa cidden gözüm almamaya başladı. Devlete verirsem benden çok konu okursunuz gibime geliyor
sınıf annesi denen bir olguyla karşılaşacaksın.kendini diğer velilerden üstün gören ota bo...a karışan insanın psikolojisini bozan bir varlıktır çoğunlukla.Günümüz şartlarında şiddet dediğin zaman zaten pata küte dövme değil de en basit kolundan hızlı tutup çekiştirme, kulak çekme vs gibi şeyler duyuyorum etraftan. Ceza verip kapıda bekletme de var sanırım?
Oğlunuz için çok üzüldüm. Çözebildiniz mi peki anladığınızda? Öğretmen ile paylaştınız mı bu durumu?
Ben evden çalışmasam özele vereceğim de, şu an ihtiyacımız yok. Çok da güzel ilgileniyoruz eşimle beraber. Fakat bunlar varsa cidden gözüm almamaya başladı. Devlete verirsem benden çok konu okursunuz gibime geliyor
Kim seçiyor onusınıf annesi denen bir olguyla karşılaşacaksın.kendini diğer velilerden üstün gören ota bo...a karışan insanın psikolojisini bozan bir varlıktır çoğunlukla.
Evet o sınıf annesi denen baş belası oluşum. İki kere grup içinde büyük kavgaya sebep oldular. Öğretmen de acemi olunca taraf tuttu. Ay bela bir şey o whatsapp grupları. Özelde o da yok uygulamadan göreceğiz her şeyi Veli yarışları kavgaları olmayacak.sınıf annesi denen bir olguyla karşılaşacaksın.kendini diğer velilerden üstün gören ota bo...a karışan insanın psikolojisini bozan bir varlıktır çoğunlukla.
kendi kendini seçtiriyor.angarya işleri var zaten kimse olmak istemiyor ki.ben senelerce uğraştım türlü tuhaflıklarla.bu sene yeni manyağı çekemem en iyisi o manyak ben olayım dedim yaptım.ilk ve son yapışım ama.çocuğunun ders durumunu bile bana soran oldu.sanki öğretmenleriyimKim seçiyor onu
Bu cezalar ebeveynlere de tavsiye ediliyor üstelik. Kızıma bende uygulamaya çalışmıştım evde bile korkmuştuÇözemedik. Bir sene zorla gitti. Öğretmenin oğlu da sınıftaydı üstelik. O da ciddi problemdi. Yönetim sadece gaz alıp olayı kapatmaya odaklıydı. Öğretmen mental sorun mental sorun diyince gittiğimiz doktor çocuk gayet normal. Öğretmende sorun var. Siz önce tenha gruplarla ilerleyin diyince atölyelere yöneldik. Haftasonu bir gün spor bir gün atölteyeye gitti. Orada ilgili şefkatli insanlar olunca mevcut da az olunca biraz düzelme oldu. Bu sene özele taşıdık. İlk dikkat ettiğim konu da düşünme köşesi yok mola bilmem ne gibi güya pozitif cezaların olmamasıydı. Dilerim bu sene çözeriz tamamen hu sorunu. Çocuk okuldan soğudu
Çok yanılıyorsunEvet o sınıf annesi denen baş belası oluşum. İki kere grup içinde büyük kavgaya sebep oldular. Öğretmen de acemi olunca taraf tuttu. Ay bela bir şey o whatsapp grupları. Özelde o da yok uygulamadan göreceğiz her şeyi Veli yarışları kavgaları olmayacak.
Yok yan sınıf öğretmenler gününe elli TL topladı biz yüz toplayalım bilmem be gibi saçma yarışlardan kurtulacağımı umuyorum
Veli grubu var mı ya?Çok yanılıyorsun
Valla 2 haftadır velilerden ne çektiğimi bir ben bilirim bir de idare herhalde.
Herkes delirmiş, ben onu anladım.
Devleti özeli yok, her yerde sorunlu insan var.
Katılıyorum.Kendimden biliyorum çocukların masrafına manevi ihtiyaçlarına yetişmek büyük emek istiyor.Hatta tanıdıklarım var 5 yıldır evli ve çocuk yapmıyorlar gayet de mutlular.Şuan çocuklarınız küçük,o yüzden masraf nedir görmemişsiniz.Büyüdükleri zaman dersane masrafı,kitap masrafı,ergenlik döneminde şunu al,bunu al,arkadaşlarımdan geri kalmasın masrafı,bizi tatile götür masrafı.....Bunlar saymakla bitmez...
Çok şikayet olunca bu sene olmayacakmış kendisi. Zaten kadrolu gelmemiş. Norm fazlasıymış. Ondan uğraşmak da istemedim açıkçasıBu cezalar ebeveynlere de tavsiye ediliyor üstelik. Kızıma bende uygulamaya çalışmıştım evde bile korkmuştu
Ya gerçekten Zor bir durum yaşamışsınız. Cimere falan şikayet etseniz? Böyle böyle bu sistemi değiştiririz belki? Benim başıma gelirse muhakkak uğraşırım bu tip şeyleri hiç sevmem. Ayrıca öğretmenin çocuğunun sınıfta olması kadar ortamı zora sokan birşey daha olamaz bana kalırsa. En başta o fiyasko zaten. Ama bizler yazmalıyız ki düzen değişsin diye düşünüyorum.
Umarım yeni okulunuz size şans ve başarı getirsin
onlar izin vermiyor da takan kim?Veli grubu var mı ya?
Bu gideceği okulda özellikle sordum velilerin grup kurmasına izin vermiyoruz. Doğumgünü için bile isteseler vermiyoruz. Uygulamadan duyurular yazılıyor. Ekstra yazışma grubu yok dendi. Mutlu öpmüştüm ya tüh
Ona mesai harcanmaz ki ya ben olayım diyen çıkıyorsa gerçekten alkışlanılısı.kendi kendini seçtiriyor.angarya işleri var zaten kimse olmak istemiyor ki.ben senelerce uğraştım türlü tuhaflıklarla.bu sene yeni manyağı çekemem en iyisi o manyak ben olayım dedim yaptım.ilk ve son yapışım ama.çocuğunun ders durumunu bile bana soran oldu.sanki öğretmenleriyim
bizim yeni okulda yokmuş çok şükürr bin şükürrr.çok yazılıyor internetim bitiyor diye şikayet eden bile vardı.diğeri de bilgi neden fazlaca verilmiyor diyordu.ee interneti bitene anlat bunu bana değil değil mi?Veli grubu var mı ya?
Bu gideceği okulda özellikle sordum velilerin grup kurmasına izin vermiyoruz. Doğumgünü için bile isteseler vermiyoruz. Uygulamadan duyurular yazılıyor. Ekstra yazışma grubu yok dendi. Mutlu öpmüştüm ya tüh
Okul cehennemin dibinde servisle gidecekler. Kaynaşmazlar inşallahonlar izin vermiyor da takan kim?
Bir şekilde ulaşıyorlar birbirlerine.
Maillerden buluyorlar, okul çıkışları sohbetler vs.
Şuan okul öncesi sanırım senin, ilköğretim basamağına geçince yönetim kendi kuracak grup, oradan numaraları alıp ekliyorlar.
sen öyle sanOkul cehennemin dibinde servisle gidecekler. Kaynaşmazlar inşallah
Velhasıl, onlardan kaçış yok.Okul cehennemin dibinde servisle gidecekler. Kaynaşmazlar inşallah
Ayy tövbeler olsun yaaa.Velhasıl, onlardan kaçış yok.
Özel günler, okul törenleri her şeyde bık bık ekliyorlar.
Çocukları kapıdan almaya gittiğimde ‘aaa siz … ın annesi misiniz, kızım bayılıyor sürekli anlatıyor’ diye laf açmaya çalışan dolu, ben direkt ‘halbuki çok aksi haşarı çocuktur enteresan, kızınıza söyleyin dikkat etsin çok kavgacı aslında’ diyerek başımdan savıyorum
Ama bir hata oldu, davetiye yaptırmış bir anne doğumgünü için altına bilgi için qr kodu, o kodla iletişim numarası açıldı hoop bir wp grubu oluştu ve iki haftadır değişen öğretmenlerle alakalı ayağa kaldırdılar her yeri.
Yeni öğretmen de benim büyüğün öğretmeni olunca peşimi bırakmadılar, bugün kadın aradı sınıfı bırakmış, ben istemiyorum bu velileri, diğer şubeyi alacağım siz benle olmak istiyorsanız aklınızda olsun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?