yav eski eşim dediğin adam en az 40 yaşlarında.ben şimdiki ve önümüzdeki yıllardan bahsediyorum.benim eşim de devlet mühendislik mezunu hemen iş bulmuş.eşim eşin kıstas mı artık?Doktorlarda kaçıyor ülkeden. Geçen tv. Söylediler. Cerrahpaşa’da plastik cerrahi bölümünü kapamışlar. Çalıştıracak doktor bulamıyorlarmış.
Potansiyeli varsa herşekilde okur. Benim eski eşim Adana’da devlet lisesinden Türkiye 12.si oldu. Oturacak sıra bulamazdık. Geç kalanlar dersi ayakta dinlerdi diyor. Kızkardeşi elektrik-elektronik mühendisliği okudu. Kardeşi inşaat mühendisliği bitirdi.
Inşallah şimdiden düşündüğüm şey bizim zamanımızda sahip olamadığımız eğitim imkanı olsun . En azından bir dili ana dili gibi öğrensin bir müzik aleti ya da bir spor dalıyla ilgilenebilsin. Umarım hepimiz sağlayabilirizevet herşey evlatlar için oluyor anne baba olduktan sonra.o duygu bambaşka.parkları sevmem ama ez sonra parka götüreceğim çocuğu mesela.4 5 yaş çalışan anneler için gerekli ama 9 yaşından itibaren iyi eğitim olmazsa ipin ucu kaçıyor bir daha da toparlanamıyor.sen bebişi güle güle büyüt hele bi
Yeni sistemi bilmediğimi söyledim.yav eski eşim dediğin adam en az 40 yaşlarında.ben şimdiki ve önümüzdeki yıllardan bahsediyorum.benim eşim de devlet mühendislik mezunu hemen iş bulmuş.eşim eşin kıstas mı artık?
Açıkçası çok haklılar . Bende doktor olsam bende isterdimDoktorlarda kaçıyor ülkeden. Geçen tv. Söylediler. Cerrahpaşa’da plastik cerrahi bölümünü kapamışlar. Çalıştıracak doktor bulamıyorlarmış
bilgisayar mühendisi yeğenim 2 yılı geçti işsiz.dil bilmyor yazılımı yeterince öğrenmemiş.aanca düz memurluk sonavını kazandı ona da gurur yaptı gitmedi.ona bile pişman keşke gitseydim diye.bir yeğenim de elektronik müh iş bulamadı öğretmen oldu meslek lisesine.ben yarışa sokmayayım da ne yapayım?sıradan üniversitelerin de akibeti buInşallah şimdiden düşündüğüm şey bizim zamanımızda sahip olamadığımız eğitim imkanı olsun . En azından bir dili ana dili gibi öğrensin bir müzik aleti ya da bir spor dalıyla ilgilenebilsin. Umarım hepimiz sağlayabiliriz
Alışmakla ve yaşam tarzıyla alakalı gerçektenO kadar bahsettniz bende girip biraz okudum konunu… herkesin huyu durumu yetisme bicimi, yasamak istedikleri ve olanaklariyla ilgili bir durum bu.
Mesela her zaman tatile gitmis birisi her sene tatil isteyebilir… ama hic gitmemis biriside belli yastan sonra artik bende yasayim goreyim diyebilir. Ikiside normal.. mesela kimisi restoranda yemek yemeyi sever, baska biri surdan 1-2 kg et tavuk alayim yakayim mangali icimize sinsin bolca yiyelim der.. ha ikisindede sorun yok bana gore…ben hangisini tercih ederim dersen ikisinide yerine gore.. tatilde oyle mesela.. en luks yer olmasada olur 4 yildiz yeter ya da yerine gore butik otel bile olur..
Kimisi yazlik kiralar vs ya da ailesinin yazligi vardir vs. En azindan kalma isini bedavaya getirir bi yemek isini kendi pisirir vs.
Kimisi kendim pisirirsem tatilin anlamimi kaldi der.. yani herkesin standarti ve hayata bakisi farkli.
Neyse bu topike girmicem daa
kalbini gösterdin aferim.eşimin çocuğu büyüdü iş sahibi .benim tek çocuğum var konuda o ve diğer üyelerin çocukları.sana özelden yazdığımı hemen yaz buraya aman durma.bundan sonra arkadaşım falan değilsin.gözardı ediyorum seni.nasıl insanlarla arkadaşlık ediyoruz ya pes bu sitede.Yeni sistemi bilmediğimi söyledim.
Bir de senin bu tek çocuk fanatizm eşinin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla da alakalı. Muhakkak onlara nafaka ödüyordur. Geliriniz bölünüyor. Senin tek çocuğun var ama eşin 2-3 tam hatırlamıyorum çocuğu var.
Geçimi kim sağlıyorsa bence o karar vermeli çocuk sayısına.
Gerçekten fark yaratmak için mühendislikte iyi bir okul mezunu olmak da yetmiyor . Ben de iyi bir okulda okudum ama dil konusunda çok iyi değildim . Iş buldum çalıştım ama diyorum ki belki imkanlar daha iyi olsaydı yurt dışında bir süre yaşardım ve çok daha akıcı konuşabilir hatta ikinci bir dil ogrenebilirdim . Mühendis olmak için çevre ve para gerekiyor . Evet şimdiki mezunlara göre daha şanslıyım dört sene önce en azından biz iş bulabildik ama maaşlar ortada . Şanslı olanlar otuz beş yaş üstü en azından belirli bir standart yakaladılar bir ev alabildiler daha rahat tatil yapabildiler. Şimdi iyi bir okul bitirmenin bile anlami kalmadı . Evet iş buluyorsun çalışıyorsun ama insan düşünüyor ben niye sınava bu kadar hazırlandım niye dört sene dirsek çürüttüm karşılığı bu mu olmalıydı diyebilgisayar mühendisi yeğenim 2 yılı geçti işsiz.dil bilmyor yazılımı yeterince öğrenmemiş.aanca düz memurluk sonavını kazandı ona da gurur yaptı gitmedi.ona bile pişman keşke gitseydim diye.bir yeğenim de elektronik müh iş bulamadı öğretmen oldu meslek lisesine.ben yarışa sokmayayım da ne yapayım?sıradan üniversitelerin de akibeti bu
aa banın açılmış hoşgeldin kuzum.Küçük çocuğum 9 yaşında,bazen eşim üçüncü olsun falan diye takılıyor,düşüncesi bile aklımı oynatmam için yeterli.Allah isteyen herkese nasip etsin.
Bu mesaji nasil dokuz kisi begenmez anlamiyorum,psikolojisi duzgun,imkanlari olan bir anne baba neden ucuncu cocugu yapmasinlar ki.Hatta dort bes,zaten psikolojisi duzgun,egitimli ahlakli insanlar uresinler ureyebildikleri kadar
Hoşbulduk kuzum benim ya,özledimaa banın açılmış hoşgeldin kuzum.
DogurBence hata konu sahibinde insan çocuk dogurayim mi diye de sorunca garip geliyorbeş parmağın beşi bir degilken herkesin farklı düşüncede olmasi normal. Üç çocuk doğurdum iyiki de dogurmusum kimseyede sormadım hamile kalmadan dogurayim mi diye çünkü yapi olarak anaç bir insanım, dogurmak meselesi olmasa iki tane daha yaparım seviyorum. Çok lüks yaşatma imkanım yok ama maddi olarak darda da değiliz. İki yerine üç çocuk yaptım diye diğer ikisi muhtacta olmadılar çok şükür hatta topa tutacaklar ama gerçekten bereketli geldi. Ben maddiyattan çok annem babanın yeterli sevgiyi verebilmesini ölçüt alıyorum. Yeteri kadar ilgi sevgi verebilecekse kimseye muhtaç olmadan buyutebilecekse iki de yapar üç te kime ne.
Anam niye yiyonuz bunları akilli durunHoşbulduk kuzum benim ya,özledim.
Bir daha kimsenin tavuğuna kışt dememAnam niye yiyonuz bunları akilli durun
Bu sabah oğlana "annecim yazılımdan vazgeç genetik mühendisi ol da insanlara fotosentez yaptıracak bir mutasyon bul yoksa başa çıkamayacağız bu işle" dedimbelki o zamanlara dişe de gerek kalmaz.yiyecekler hap şeklinde olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?