Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütün yorumlarını okumadım elbette ama nerde görsem özel okul güzellemesi. O yüzden 17 yıllık öğretmen olarak uyarımı yapıyım dedim. İster beğen ister beğenme sana kalmış.

Bu mesaji nasil dokuz kisi begenmez anlamiyorum,psikolojisi duzgun,imkanlari olan bir anne baba neden ucuncu cocugu yapmasinlar ki.Hatta dort bes,zaten psikolojisi duzgun,egitimli ahlakli insanlar uresinler ureyebildikleri kadar
. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi..
Bir tane evladım eksik hissediyorum dediği içindir. 2 çocuğu olup tam hissetmiyorsa, üç çocuk olunca tam olacakları ne garanti. Hali hazırdaki çocukları içinde haksızlık.

Bütün yorumlarını okumadım elbette ama nerde görsem özel okul güzellemesi. O yüzden 17 yıllık öğretmen olarak uyarımı yapıyım dedim. İster beğen ister beğenme sana kalmış.
öğretmenler kendi çocuklarını göndermiyorlar ki kendi okullarına.ilkokulda belki .ben nerede yazdım tüm özel okullar iyidir diye.yüzde 60 ı bomboş yerler para tuzakları.dil öğrenmek bu zamanda lüks değil şart en büyük gereklilik.2 şer dil öğretmenleri olmalı ortaokulda çocukların devlette.hani nerede?seçmeli ders almanca olmalı rusça olmalı italyanca olmalı.ben niye 4 saat beden zorla seçtirileyim?neden 3 saat müzik de 1 saat bile robotik kodlama yok?30 35 yıldır neden hiç birşey gelişmedi?aynı sıra aynı okul bir tek akıllı tahta var hepsi bu.benim yaşlarımdaki herkes de bunu bilir.iyi kolejde bir ing dersinin 3 ayrı hocası var.ayrıca ek dil ayrıca robotik kodlama.kıyaslanamazlar bile.çocuğun içinde olacakmış da kendi öğrenecekmiş.herkesin böyle imkanı var mı?normal okulda da olmalı bu dersler.

Arkadaşlar ben eğitimci değilim ama annem ilkokulda sınıf öğretmeniydi (yeni emekli oldu bu sene) teyzem ortaokul matematik öğretmeni. Devlet okulları berbat oldu diyorlar. Birçok arkadaşımdan da (veli) duydum eğitim rezaletmiş.

Ben devlette okudum. Benim zamanımda anadolu lisesine ilkokul sonrası geçiliyordu sınavla. Kazandım ve anadolu lisesi mezunuyum. İngilizcem çok iyi. Tıp fakültesi kazandım (istanbul). Yani bizim zamanımızda özel okullar iyi değildi zaten devlet okulları iyiydi. Artık öyle değil. Benim anadolu lisem önce ortaokul sonrası öğrenci almaya başladı ve dil eğitimi çok yetersizleşti. Artık bizim anadolu lisesinden mezun olan öğrencilerin hiçbiri bizim kadar iyi dil bilmez oldu. Sonra eğitim çok kötüleşti. Artık o liseden öğrenciler iyi üniversite kazanamaz oldu. Kendi zamanınız gibi düşünmeyin.

Şimdi ilkokula verirseniz arkadaşı tinerci olabilir. Çocuğunuz okul çıkışı bıçaklanabilir. Zaten arkadaşlarının derste gözü olmaz da bari güvende olsun diye yolluyorlar özel okula. Elbette çoğu özel okulun da çok kötü eğitimi var. Ama iyileri de var. Araştırıp götürmek lazım ve tabi ki çocuğu takip de etmek lazım. Ben Bursadayım mesela Emine Örnek varmış ve birkaç çocuk Robert Kolejini kazanıyormuş. Bizim düz ortaokullardan tüm Bursa çapında Robert kolejini kazanan çocuk yoktur belki.

Çocuk dahi derecesinde zekidir, o okula gitmeden evden de çalışıp kazanır da biz normal çocuklardan bahsediyoruz. Normal bir çocuğunuz çok iyi eğitim alsın istiyorsanız ortam da hazırlamalısınız. Yok ben mahalle okulunda okudum hasbel kader asgari ücretin bir tık üstü masabaşı iş buldum, çocuğum da böyle yaşasın derseniz o ayrı. O da ayrı bir bakış açısı. Herkes elbette çok iyi okullarda okuyamaz. Mutlu olması önemli.

tam da bu yazdıklarınızı anlatmak istedim kaç gündür.çok teşekkürler.ilkokuldan sonra ayrılması lazım sınavla iyi çocukların.ayrılmıyorsa benim de tek çarem tanınmış eğitimini kanıtlamış özel okul oluyor mecbur.

Bence siz içsel olarak karar vermişsiniz ama sanki eşinizi ikna edecek sebepler arayışı içindesiniz

Benim ablamda Ankara’nın en iyi Anadolu Lisesini bitirdi. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi. Sınıf arkadaşlarının çoğu aşırı iyi bölümlere girdi.
Ben şeye anlam veremiyorum. Bizim zamanımızda ilkokul bitince Anadolu Lise sınavı olurdu. Ortaokulu bitirince Fen Lisesi. Liseden sonra 2 aşamalı üniversite sınavı. Şimdi sistem nasıl bilmiyorum ama 11-12 yaşındaki çocuğu sınava sokmak ne kadar doğru. Bizler yarış atı gibiydik. Hep sınav, hep dersane, hem özel ders.

asıl şimdi yarış atı oldu çocuklar.oz zamanlar anadolu lisesine girerlerdi ilkokuldan sonra çok da iyi eğitim alırlardı çocuklar.b,r de üniversite sınavı vardı hepsi bu.hangi çocuk 12 13 yaşlarından itibaren lgs için kurslara özel derslere gönderiliyordu?hangi genç yıllarca kpss ye giriyordu?okul biter bitmez iyi kötü herkes bir iş bulurdu.

Ben ilkokulda dersaneye gidiyordum ceycey. Bahçeli evlerde Gündem Dersanesi vardı. Bana burs vermişlerdi. Ablam AAAL kazandıktan sonra üniversiteye kadar bir sınava hazırlanmadı. Ben Fen Lisesi Sınavı’na da girdim. Şimdiki çocukları bilmiyorum ama kendi çocuklarıma bu kadar yüklenmem. Memleketin gidişhatı düzelmezse yurtdışına götürürüm zaten.

Yurtdışı bu kurlarla inanılmaz pahalı ama o yüzden yine tek çocuk yapmak lazıma geliyoruz soyadı sabancı, koç olanlar üstüne alınmasın

Yurtdışı bu kurlarla inanılmaz pahalı ama o yüzden yine tek çocuk yapmak lazıma geliyoruz soyadı sabancı, koç olanlar üstüne alınmasın
Önceden Teksas-Houston’da demir-çelik işi yapıyorduk, bağlantımız var. Yerleşirsem Amerika’ya yerleşirim zaten. Orda da ufak çaplı iş kurarım.

Önceden Teksas-Houston’da demir-çelik işi yapıyorduk, bağlantımız var. Yerleşirsem Amerika’ya yerleşirim zaten. Orda da ufak çaplı iş kurarım.
işte konu senin gibi gelire sahip aileler ve çocukları değil ki.benim gibi memur işçi esnaf vs çocuklarının akibeti.iş bulamazsa iş açacak imkanım yok.o yüzden iş bulması garanti olacak şekilde eğitim için çabalıyoruz ya.aa türkiye de olmadı bir de abd ye götüreyim şu k.k da kaç kişi diyebilir?benim gibi orta ve orta altı grubu aileler çocuk iş sahibi olsun benim emekli maaşıma göz dikmeden hayatını sürdürsün işsizlikten de depresyona girmesin umudu olsun peşindeyiz.bunun için de gerekirse kendimden kısar sağlarım her imkanı gücümün yettiği.çoğu anne baba da benim gibi yapar eminim.bakabileceğimiz kadar çocuk bu yüzden önemli.

ben hiçbir yere götüremem.o yüzden bu yarışa en iyi şekilde dahil etmek zorundayım çocuğumu.

yok aklı başında bir kadınım çok şükür.iyi bir okula verdim.ordan okuya okuya kazanır tıp ı.
Çocuğun hayatını karartma cey cey Allah aşkına tıp okuyup ne yapacak yazık valla doktorlara . diş hekimi olsun en azından parası iyi

Sanırım bizim ailelerimizin de bizim de çabamız bu olacak. Belki ailemizden bir üst noktaya atladık ama malesef günümüz şartlarında belki onların şartlarını sağlamakta bile zorlanabiliyoruz . Ama dediğin gibi en önemlisi çocuğun hayatını kurtarmak için garanti ve prestijli bir iş sahibi olması . Bende bu sebeple elimden gelen en iyi okula göndermek gerektiğini düşünüyorum . Hatta dört beş yaşlarından itibaren .

evet herşey evlatlar için oluyor anne baba olduktan sonra.o duygu bambaşka.parkları sevmem ama ez sonra parka götüreceğim çocuğu mesela.4 5 yaş çalışan anneler için gerekli ama 9 yaşından itibaren iyi eğitim olmazsa ipin ucu kaçıyor bir daha da toparlanamıyor.sen bebişi güle güle büyüt hele bi

Çocuğun hayatını karartma cey cey Allah aşkına tıp okuyup ne yapacak yazık valla doktorlara . diş hekimi olsun en azından parası iyi
Doktorlarda kaçıyor ülkeden. Geçen tv. Söylediler. Cerrahpaşa’da plastik cerrahi bölümünü kapamışlar. Çalıştıracak doktor bulamıyorlarmış.
ben hiçbir yere götüremem.o yüzden bu yarışa en iyi şekilde dahil etmek zorundayım çocuğumu.
Potansiyeli varsa herşekilde okur. Benim eski eşim Adana’da devlet lisesinden Türkiye 12.si oldu. Oturacak sıra bulamazdık. Geç kalanlar dersi ayakta dinlerdi diyor. Kızkardeşi elektrik-elektronik mühendisliği okudu. Kardeşi inşaat mühendisliği bitirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…