Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sen zaten öğretmen eğitimli bir kadınsın çocuğun için en iyisini düşüneceğinden eminim .yolları açık olsun tüm çocukların.

Bir tane evladım eksik hissediyorum dediği içindir. 2 çocuğu olup tam hissetmiyorsa, üç çocuk olunca tam olacakları ne garanti. Hali hazırdaki çocukları içinde haksızlık.
Kendini dogru ifade edememis olabilir ama bu ifadeleri linclenmesini gerektirmiyor.

Saglicakla buyutun cocuklarinizi,nedense son yillarda kadinlarin kadinlara yaptigi bir baski "aman devir kotu hic cocuk yapilir mi, aman bakabilecek misin? Uremek marifet degil,uc dort cocuga ne gerek var ' gibi seyler soyleniyor,ki bunlar en hafifi.

Evet haklisiniz konu sahibi de gereksiz yere sormus,eminsen dogur,degilsen de burdaki kadinlardan guc alarak mi doguracaksin,hic tanimadigin insanlarin fikrine gore mi dunyaya bir evlat getireceksin,o da ayri bir ironi.

Kendini dogru ifade edememis olabilir ama bu ifadeleri linclenmesini gerektirmiyor.
Bir de aile planlaması karı-kocanın takdirinde bir mevzu. Kadın psikolojik ve fiziki olarak hazır hissediyordur, çocuklara maddi yeterli olacaklarını düşünüyorlardır. Kendi aralarında karar verir.
Oturup 3. Çocuğu yapayım mı diye kamu oyu araştırması yapmak mantıksız.
Önceki sayfalarda yapılan dünyanın kaynaklarının tükendiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Çocuklarımıza da pek iyi tablo bırakmıyoruz.

Tabiki burda cocuk dogursam mi diye konu acmak zaten sacma,hic tanimadigi insanlarin fikirlerine gore dunyaya bir cocuk getirmek basta o cocuga haksizlik.

Onceki sayfalari okumadim kaynaklar tukeniyor diye cocuk dogurmamakta bilemedim,yine de eslerin kendi aralarinda vermesi gereken bir karar diye dusunuyorum,ayrica her cocuk kendi rizkiyla dunyaya gelir diye geleneksel dusunenlerdenim

İşte bu çok kişisel herkes bir olamazki. Maddi durumu çok iyi olup bakıcısı temizlikcisi anne eş çok yardımcı olan ama yine de çocuk sorumluluğunu kaldiramayip depresyona girenler var. Çocuk eşittir maddi olanak olarak görülüyor mesela. Tabiki sefalete çocuk dogurulmaz on tane doğurup sağdan soldan kiyafet toplayarak buyutenleri sokağa atıp akşam toplayanlari kasdetmiyorum. Güzel yetistirebilen manevi doyumu verebilen ve kimseye muhtaç etmeyen üçte yapar beste yani kime ne. Üremek marifet değil diyenler eminim atom parcaliyorlar Dünyanın kaynaklari tükeniyor diye insanların çoğalmasını istemeyen Bill Gates ya da elon Musk kaç çocuk sahibi çok ironik

Dünya yüz yıl önce de bin yıl önce de hiç bir zaman güzel bir yer olmadı ki. Tarih savaşlar katliamlar kitliklarla hastalıklarla dolu.

Dünya yüz yıl önce de bin yıl önce de hiç bir zaman güzel bir yer olmadı ki. Tarih savaşlar katliamlar kitliklarla hastalıklarla dolu.
Küresel ısınma var calpol. Yer altı, yer üstü kaynaklar bitecek. Ormanlar yanıyor. Bir de konut sıkıntısı var mesela. Dünya bu nüfusu kaldırmıyor. Covid’te nasıl bağışıklığı düşük olanlar öldü. Yeni yeni hastalıklar çıkıyor. Doğal seleksiyon olacak bence. Güçlüler kalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dünya sonsuz değil elbet birgün sonu gelecek hiçbirimizin sonsuz olmadığı gibi.

Ben de bir yorum yapayım her şey aşırı yozlaştı
1 tane eğitim sevdalısı öğretmen kalmadı buradaki öğretmen hanımlar ellerini vicdanına koyacak söyleyecek hiçkimse öyle dğeil , değil mi?

E böyle olunca devlet okullarımız bitti eskiden Anadolu lisesine giderdik ortaokuldan itibaren
İlkokullarda herkes eşit eğitim alırdı

Öğretmenlere de hak veriyorum, veliler aşırı şımarık, ekonomi kötü ama eskiden de kötüydü ne bileyim şimdi herkes maaş düşünüyor

Öğretmenleri bilerek bitirdiler haliyle okullar da bitti

Özel okullar farklı değil bence sadece veliler vicdan rahatlatıyor

Geçen bir ogrencimle karşılaştım 16 yaşlarında dükkanda yerleri supuruyordu.Ustasi ne derse anında ikiletmeden yapıyordu.Sonra düşündüm ben buna sinifta yere attığı çöpü kaldırtmak için bir sürü dil döküyordum. Cunku sistem böyle. Söyleyeceklerim bu kadar.

KOCANIZ YARDIMCI OLUYORSA 3 COCUKTA DOGURUN 5 COCUKTA DIYECEGIM TEK SEY BU

MADDI OLARKTA IMKANINIZ VAR ICINIZDEN GELENI YAPIN LUTFEN

İşsiz sayısı az görünsün diye lise eğitimi (zorunlu denmese de sınıfta bırakmaya müsaade edilmediği ) zorunlu oldu. Ortaokul da zaten zorunlu. Böyle olunca öğretmenlerin elinden bütün yetkiler dolaylı olarak alındı. Hiçbir öğrenci hakkında karar vermeye yetkili değiliz şu an. Dünyanın en iyi öğretmeni gelse böyle bir sistemde başarılı olamaz. Maaşlar enflasyon karşısında eridi. Tahsile diplomaya saygı kalmadığı için herkes öğretmenden daha bilgili oldu. veliler her fırsatta cimere bimere yazıyor, milli eğitime şikayete gidiyor. Hiçbiri “iyi de siz tapuda memur değil misiniz beyefendi, öğretmenimizin x fakültesinden yüksek lisansı ve x sene tecrübesi var” cevabını almıyor. Öğretmenlerin çoğu ne yapsam boş moduna girdi böyle olunca. Özel okullarda atanamayan öğretmenler asgari ücretle çalışıyor. Buradaki ted kolejinde öyle mesela. Ama ne hikmetse harikalar yarattıkları düşünülüyor.

Aynen katılıyorum size öğretmen doktor bu meslekleri bilerek aşağı çektiler bilerek saygınlığını azalttılar maalesef

Ama öğretmenlerimiz de haklı olarak diyim maaş derdine çok düştü , eski o eğitim sevdalısı hayır ben bu çocuğa faydalı olacam bilinci yok

Dediğiniz gibi aman ya bana ne ödev versem oraya laf etsem şuraya şikayet ediliyorum bana mı okuyorsunuz okumayın diyorlar

Özel okullar da aynen atanan öğretmen durmaz ortamı daha zor sonuçta

Olan gençliğe bir nesile ve hepimizi evlatlarına oldu ben ona üzülüyorum

Gurur yapacak ne varmış? Girseydi düz memurluğa görevde yükselme, statü değişikliği vb. Geçerdi mühendisliğe. Hata etmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…