- 10 Nisan 2014
- 42.513
- 113.870
- 798
sen zaten öğretmen eğitimli bir kadınsın çocuğun için en iyisini düşüneceğinden eminim .yolları açık olsun tüm çocukların.Bu sabah oğlana "annecim yazılımdan vazgeç genetik mühendisi ol da insanlara fotosentez yaptıracak bir mutasyon bul yoksa başa çıkamayacağız bu işle" dedim
Aynı şeyleri düşünüyoruz. olabilecek en iyi eğitim, olabileceği en iyi meslek. Yaşadığım şehirde özel okul şart değil ama ilgi alanını destekleyecek kurslar lazım. Biz de yazılım kursu koşturıyoruz. Üniversitenin proje kapsamında kurulmuş bir proje birimi varmış, bi kapılarında yatmadığımız kaldı çocuğu alsınlar diye. Yaz okuluna kayıt yaptırdık ama gerisine de ulaşmak için çırpınmaktayız
Kendini dogru ifade edememis olabilir ama bu ifadeleri linclenmesini gerektirmiyor.Bir tane evladım eksik hissediyorum dediği içindir. 2 çocuğu olup tam hissetmiyorsa, üç çocuk olunca tam olacakları ne garanti. Hali hazırdaki çocukları içinde haksızlık.
Saglicakla buyutun cocuklarinizi,nedense son yillarda kadinlarin kadinlara yaptigi bir baski "aman devir kotu hic cocuk yapilir mi, aman bakabilecek misin? Uremek marifet degil,uc dort cocuga ne gerek var ' gibi seyler soyleniyor,ki bunlar en hafifi.Bence hata konu sahibinde insan çocuk dogurayim mi diye de sorunca garip geliyorbeş parmağın beşi bir degilken herkesin farklı düşüncede olmasi normal. Üç çocuk doğurdum iyiki de dogurmusum kimseyede sormadım hamile kalmadan dogurayim mi diye çünkü yapi olarak anaç bir insanım, dogurmak meselesi olmasa iki tane daha yaparım seviyorum. Çok lüks yaşatma imkanım yok ama maddi olarak darda da değiliz. İki yerine üç çocuk yaptım diye diğer ikisi muhtacta olmadılar çok şükür hatta topa tutacaklar ama gerçekten bereketli geldi. Ben maddiyattan çok annem babanın yeterli sevgiyi verebilmesini ölçüt alıyorum. Yeteri kadar ilgi sevgi verebilecekse kimseye muhtaç olmadan buyutebilecekse iki de yapar üç te kime ne.
Bir de aile planlaması karı-kocanın takdirinde bir mevzu. Kadın psikolojik ve fiziki olarak hazır hissediyordur, çocuklara maddi yeterli olacaklarını düşünüyorlardır. Kendi aralarında karar verir.Kendini dogru ifade edememis olabilir ama bu ifadeleri linclenmesini gerektirmiyor.
Tabiki burda cocuk dogursam mi diye konu acmak zaten sacma,hic tanimadigi insanlarin fikirlerine gore dunyaya bir cocuk getirmek basta o cocuga haksizlik.Bir de aile planlaması karı-kocanın takdirinde bir mevzu. Kadın psikolojik ve fiziki olarak hazır hissediyordur, çocuklara maddi yeterli olacaklarını düşünüyorlardır. Kendi aralarında karar verir.
Oturup 3. Çocuğu yapayım mı diye kamu oyu araştırması yapmak mantıksız.
Önceki sayfalarda yapılan dünyanın kaynaklarının tükendiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Çocuklarımıza da pek iyi tablo bırakmıyoruz.
Denk gelmemişim özürAhaha geçenlerde bir konuda hayat tüketmekten ibaret değil yazmıştım, e tabii linç başlamıştı. Neden beni kurtarmamıştınız
İşte bu çok kişisel herkes bir olamazki. Maddi durumu çok iyi olup bakıcısı temizlikcisi anne eş çok yardımcı olan ama yine de çocuk sorumluluğunu kaldiramayip depresyona girenler var. Çocuk eşittir maddi olanak olarak görülüyor mesela. Tabiki sefalete çocuk dogurulmaz on tane doğurup sağdan soldan kiyafet toplayarak buyutenleri sokağa atıp akşam toplayanlari kasdetmiyorum. Güzel yetistirebilen manevi doyumu verebilen ve kimseye muhtaç etmeyen üçte yapar beste yani kime ne. Üremek marifet değil diyenler eminim atom parcaliyorlarSaglicakla buyutun cocuklarinizi,nedense son yillarda kadinlarin kadinlara yaptigi bir baski "aman devir kotu hic cocuk yapilir mi, aman bakabilecek misin? Uremek marifet degil,uc dort cocuga ne gerek var ' gibi seyler soyleniyor,ki bunlar en hafifi.
Evet haklisiniz konu sahibi de gereksiz yere sormus,eminsen dogur,degilsen de burdaki kadinlardan guc alarak mi doguracaksin,hic tanimadigin insanlarin fikrine gore mi dunyaya bir evlat getireceksin,o da ayri bir ironi.
Bir de aile planlaması karı-kocanın takdirinde bir mevzu. Kadın psikolojik ve fiziki olarak hazır hissediyordur, çocuklara maddi yeterli olacaklarını düşünüyorlardır. Kendi aralarında karar verir.
Oturup 3. Çocuğu yapayım mı diye kamu oyu araştırması yapmak mantıksız.
Önceki sayfalarda yapılan dünyanın kaynaklarının tükendiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Çocuklarımıza da pek iyi tablo bırakmıyoruz.
Bi daha olmasınDenk gelmemişim özür
Küresel ısınma var calpol. Yer altı, yer üstü kaynaklar bitecek. Ormanlar yanıyor. Bir de konut sıkıntısı var mesela. Dünya bu nüfusu kaldırmıyor. Covid’te nasıl bağışıklığı düşük olanlar öldü. Yeni yeni hastalıklar çıkıyor. Doğal seleksiyon olacak bence. Güçlüler kalacak.Dünya yüz yıl önce de bin yıl önce de hiç bir zaman güzel bir yer olmadı ki. Tarih savaşlar katliamlar kitliklarla hastalıklarla dolu.
Küresel ısınma var calpol. Yer altı, yer üstü kaynaklar bitecek. Ormanlar yanıyor. Bir de konut sıkıntısı var mesela. Dünya bu nüfusu kaldırmıyor. Covid’te nasıl bağışıklığı düşük olanlar öldü. Yeni yeni hastalıklar çıkıyor. Doğal seleksiyon olacak bence. Güçlüler kalacak.
KOCANIZ YARDIMCI OLUYORSA 3 COCUKTA DOGURUN 5 COCUKTA DIYECEGIM TEK SEY BUKızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Niye bağırıyorsunuz yav?KOCANIZ YARDIMCI OLUYORSA 3 COCUKTA DOGURUN 5 COCUKTA DIYECEGIM TEK SEY BU
MADDI OLARKTA IMKANINIZ VAR ICINIZDEN GELENI YAPIN LUTFEN
İşsiz sayısı az görünsün diye lise eğitimi (zorunlu denmese de sınıfta bırakmaya müsaade edilmediği ) zorunlu oldu. Ortaokul da zaten zorunlu. Böyle olunca öğretmenlerin elinden bütün yetkiler dolaylı olarak alındı. Hiçbir öğrenci hakkında karar vermeye yetkili değiliz şu an. Dünyanın en iyi öğretmeni gelse böyle bir sistemde başarılı olamaz. Maaşlar enflasyon karşısında eridi. Tahsile diplomaya saygı kalmadığı için herkes öğretmenden daha bilgili oldu. veliler her fırsatta cimere bimere yazıyor, milli eğitime şikayete gidiyor. Hiçbiri “iyi de siz tapuda memur değil misiniz beyefendi, öğretmenimizin x fakültesinden yüksek lisansı ve x sene tecrübesi var” cevabını almıyor. Öğretmenlerin çoğu ne yapsam boş moduna girdi böyle olunca. Özel okullarda atanamayan öğretmenler asgari ücretle çalışıyor. Buradaki ted kolejinde öyle mesela. Ama ne hikmetse harikalar yarattıkları düşünülüyor.Öğretmenlere de hak veriyorum, veliler aşırı şımarık, ekonomi kötü ama eskiden de kötüydü ne bileyim şimdi herkes maaş düşünüyor
Öğretmenleri bilerek bitirdiler haliyle okullar da bitti
Özel okullar farklı değil bence sadece veliler vicdan rahatlatıyor
Aynen katılıyorum size öğretmen doktor bu meslekleri bilerek aşağı çektiler bilerek saygınlığını azalttılar maalesefİşsiz sayısı az görünsün diye lise eğitimi (zorunlu denmese de sınıfta bırakmaya müsaade edilmediği ) zorunlu oldu. Ortaokul da zaten zorunlu. Böyle olunca öğretmenlerin elinden bütün yetkiler dolaylı olarak alındı. Hiçbir öğrenci hakkında karar vermeye yetkili değiliz şu an. Dünyanın en iyi öğretmeni gelse böyle bir sistemde başarılı olamaz. Maaşlar enflasyon karşısında eridi. Tahsile diplomaya saygı kalmadığı için herkes öğretmenden daha bilgili oldu. veliler her fırsatta cimere bimere yazıyor, milli eğitime şikayete gidiyor. Hiçbiri “iyi de siz tapuda memur değil misiniz beyefendi, öğretmenimizin x fakültesinden yüksek lisansı ve x sene tecrübesi var” cevabını almıyor. Öğretmenlerin çoğu ne yapsam boş moduna girdi böyle olunca. Özel okullarda atanamayan öğretmenler asgari ücretle çalışıyor. Buradaki ted kolejinde öyle mesela. Ama ne hikmetse harikalar yarattıkları düşünülüyor.
Gurur yapacak ne varmış? Girseydi düz memurluğa görevde yükselme, statü değişikliği vb. Geçerdi mühendisliğe. Hata etmişbilgisayar mühendisi yeğenim 2 yılı geçti işsiz.dil bilmyor yazılımı yeterince öğrenmemiş.aanca düz memurluk sonavını kazandı ona da gurur yaptı gitmedi.ona bile pişman keşke gitseydim diye.bir yeğenim de elektronik müh iş bulamadı öğretmen oldu meslek lisesine.ben yarışa sokmayayım da ne yapayım?sıradan üniversitelerin de akibeti bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?