Film veya dizi de özdeşim kurabildiğinde izlediğin karekteri içselleştiriyorsun. Sosyal fobi yaşayan bir karakter izliyorsan, sende de varsa, onun başarısını örnek alıyor başarısızlığı ile kendi başarızlıklarını hatırlayıp üzülebiliyorsun. Angel-A bu anlamda özgüven destekleyici güzel bir yansıtma filmi.
Kutlu karekterinden ve felicia ve kutlu iletişiminden oldukça etkileniyorum. geçtiğimiz bölümde bu etki had safhadaydı. kardeşim ile aynı yaşta kutlu karekteri. otizmli değil fakat kendi başına yaşamını sürdüremeyecek durumda. yaman karekterinin yansıttığı sevginin misli var içimde. yapabilecekleri ile beraber. şiddet gören bir çocuk kutlu, otizimli olmasını tetikleyen unsurlardan biridir belki de. özdeşim kurduğum ayrıntılar dikkatimi çektikçe konunun içine daha bir çekiliyorum. kutlunun mimikleri, siması, verdiği his, ifadeleri, tavrı, pür dikkat izletiyor kendisini bana.
geçtiğimiz haftaki bölüm, regl öncesi duygu yoğunluğu ile birleşince, fena etkiledi beni. şiddet gösterdikleri sahneye bakamadım. sevgi,şefkat barındırmayan her hareketlerinde kardeşim geldi gitti aklıma. kalbim parçalandı. twitter'da enis arıkan da dizi esnasında yazdı, bu bölüm benim için oldukça önemliydi ve zordu diye. dizi çekimlerinden önce otizmli çocukların gençlerin bulunduğu bakımevine gitmiş. birebir yaşamış. anlamaya çalışmış. tepkilerini sindirmiş. pür dikkat izliyorum uçurum dizisini. kutlu karakteri olmasaydı veya kardeşimden dolayı duyarlı olmasaydım, etkilenmezdim bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?