ufak bir kriz

Önceden verilmiş bir tarih yok, gelininiz ya da ailesi tarafından bir davet yok. Fuar sene de bir oluyor, balık her hafta yenilebilir. Sizin bir hatanız yok.
Ev konusunda da hiç bir mecburiyetiniz yokken ev almış hediye etmişsiniz, ne zamandan beri verilen hediye için burun kıvrılır oldu. Minnet duyması lazım gelininizin. O kadar istiyorsa çalışır kazanır istediği semtten alır evi.

Benim eşimin ailesi çok ilgisizdir yakın zamanda ciddi bir hastalık geçirdim ameliyat oldum hiç ilgilenmediler gelmediler bile. Maddi yardımı geçtim manevi olarak da hiçbir destekleri olmadı.
Gelininiz biraz havalı ve de burnu kalkık biri sanırım, ona yaranmak için uğraşmayın yaranamazsınız. Sonuçta ev almışsınız yani para sizden çıkmış istediği semtten olsa ne olur olmasa ne olur.
Müsait olmamışsınız gitmemişsiniz ne var bunda sizin bir hatanız yok.

Verir ya oğlunu ben kötü bir çocuk olarak görmüyorum.Annesinede bakar.Yani kızın ailesi sorun çıkartır demek istedim.Onlar sağken ukalalık yapıyorlar sonra niye yapmasınlar.

Amcanın kendi tarafından ev alması iyi olmuş.O aileden ne kadar uzak olurlarsa çocuklar için de iyi olur.Kız biraz ablasından etkileniyor gibi geldi bana.

Hunter abla, eşi ,oğlu ,gelini ,torunları gül gibi geçinip giderler.

Ya bu kadını bile çıkarcı yaptınız ya pess okuya okuya geliyorum şaşkınlık içersindeyim.
Bide bu ev konularında ben mi çok safım oturduğumuz ev kp im sağolsun verdi oturalım diye Allah razı olsun ha beğenmezsin belki dediler küçük diye ya dedim nasıl beğenmiyeyim siz sıfır ev veriyorsunuz beğenmicem
bazen eşimin üstüne alma muhabbetleri oluyor eşime diyorum bak eminmisin yarısı benim oluyor ben istemiyorum alınsın zaten.
Hoş Allah korusun kp ölse evsiz kalırız orası kesin

Verir ya oğlunu ben kötü bir çocuk olarak görmüyorum.Annesinede bakar.Yani kızın ailesi sorun çıkartır demek istedim.Onlar sağken ukalalık yapıyorlar sonra niye yapmasınlar.
Oğlu baksın ya da bakmasın birinin insafına kalmak kötü bir şey. Şimdiden üzerine alsa ilerde oğluna bel bağlamaz. Bence olaydaki en önemli konu bu. Konu sahibi ömrünü hangi evde geçirmek istiyorsa o evi üzerine almalı. Yarın oğlunun keyfine göre, anne sen şu evde otur deme ihtimali hiç de az değil.

Bu devirde gelininize oğlunuza ev almışşınız neymiş istedikleri semtte değilmiş insanlar çok doyumsuz olmuş.

İlk 30 sayfayı okudum konu sahibinin ve herkesin yorumlarından aklımda kaldığı kadarıyla değinmeye çalışacağım:

- %80 konu sahibi ablanın tarafındayım hatta benimde kayınvalidem olsun diye kendisine talibim <3

- ev olayı çok karıştı kimi diyor geline hediye alacağız dedi kimi ikinize de hediye alacağız dedi kimi sadece kendne aldı yatırım amaçlı ama ölünce çocuklara kalacak vs. benim kafam allak bullak oldu

- Benim kayınpederim yok kv ise onun emekli maaşıyla geçindiği için bırakın bize ev almayı düğünde sadece ve sadece incecik bir bilezik taktı. Cümleyi kurma şeklimden ona bu yüzden bozulduğumu çıkarabilirsiniz ama asla.. Maddi durumu olmayan birinden ne beklerim ne de yapak zorunda?!

- Bunun yanında bazı insanların tersine ben anne babalar ellerinden geldiğince çocuklarına birşeyler YAPMALARI GEREKTİĞİNİN inancındayım. Maddi durumlarına göre.. Yani "anne babalarımızın bir şey almalarına gerek yok,onlardan bir şeyler beklemem ben çalışır kendim düğünümü de evimi de yaparım" diye düşünen birine saygı duyarım güzel ama bence AİLE kavramını çok çok derin anlamlar yüklemeen bridir bunu söyleyen biri.

- Yani aile yapım aynı konu sahibinin aile yapısına benziyor hatta cümleleri okurken bir an annem gibi düşündüm o kadar bize benziyor bizde de çocuğa yapılır edilir ve bu yapılması gerekir bence de. Yabancı insanlardan medet ummak değil bu kendi ANNENDEN ve BABANDAN istediğin şey son derece NORMALDİR. Yeter ki onların yapabileceği şeyler istensin ve teşekkür edilsin KIYMETLERİ BİLİNSİN.

- Konu sahibi ablaya benim nacizane tavsiyem şudur ki gelinine karşı asla tavır almasın (bende 1 yıllık evliyim daha yeni kv mi tanımaya başladım) çünkü kv,kp,dünür,gelin ilişkileri çok hassas konular ve ben daha çok büyüklerin alttan almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu cümlem ilişkiler konusunda ev bark şımarıklık terbiyesizlik konularında değil. Yani çok anlam yükleme ablacığım sen gelinler yaşları kaçolursa olsunlar çömez oluyorlar cidden bak, kaldı ki bizde çocukluktan gelen bir kv dediğin herşeye karışır, oğlunu senden kpoarmaya çalışır, seni yanında otursun ister vs söylemlerle büyüdük kvlere çok güvenimiz yok, olması içinde karşılıklı güçlü iletişim, saygı ve anlayışla ve zamanla her şey yoluna girer.

- Gelelim gelinimize, gelininiz hakkında kesin söyleyeceğim şey gerçekten şımarık oluşu. Bu kesin. Ama zamanla değişeceğine inanıyorum ben özellikle sizin çok etkiniz olmalı bu konuda çünkü çok iyi bir insansınız ve elinizden geleni yapıyorsunuz olgunsunuz. Belki gelin olduğum için bilmiyorum ama o yeni başlıyor bu ilişkilere siz ise yol yordam biliyorsunuz o yüzden sizin (bu konuda değil) sizin biraz daha alttan almanız gerktiğine inanıyorum ama bunu yaparken ona kırıldınız mı gücendiniz mi hepsini söyleyerek belli ederek alttan almanızı tavsiye ediyorum. Ona da ilişkileri öğretmek adına

- Güven zaman alır. Gerçi ben size şimdiden güvendim ama..

- Gelelim balık konusuna gerçi kararınızı verdiniz ama bende sizinle aynı düşünüyorum hatta gelinden öte dünürlerin araması lazım davet için. Çünkü yenisiniz daha o kadar samimi değilsinizdir onlarla dolayısıyla oğlunuz ve gelininizden öte dünürlerin çağırması gerekir sonrada geline düşer çağırmak. Bence tüyapa gidin ama öncesinde dünürünüzü arayabilirsiniz benim oğlum böyle söyledi ama biz plan yapmıştık öncesinde başka bir gün seve seve geliriz ama o gün gelemeyeceğiz diye söyleyebilirsiniz.

- Yani gençlerin sözlerine davranışlarına kafa yoruyorsunuz ama dünürle konuşunca ortada hiçbir sorun olmadığını anlayabiliyorsunuz bazen.

- Ben sizin gelininizin yerinde olsam çok minnet duyardım kaldı ki beklentiniz yok biliyorum ama harikasınız gerçekten.

-Başka bir tavsiyem oğlunuzun adına aldığınız ev dışında diğer evlerinizi satmanız. Geline madem söz vermişsiniz kiralarını ödemek konusunda veya söz vermeseniz de güvenmiş size babasının kirasından dolayı, babasınn evinin kredisi bitene kadar kiralarını ödeyin sonrasında ödemeyi kesin. Bu yaştan sonra artık kendileri idare etmeyi öğrensinleryoksa zarar veriyorsunuz onlara.

- Bu arada bende tek çocuğum ve bu 1 yıldır evlendiğimden beridir ailemin bana ne kadar zarar verdiğini anladım. Tabi ki niyetleri bana iyilik yapmak ama sonuç öyle olmuyor.

-Gelen kutusuna gelince şu konuda kendisine hak veriyorum. Konu ne olursa olsun her zmaan iki tarafı dinleme taraftarıyım. Şu anda kvyi tutuyorum ama biz bilmiyoruz geline sorsak belki konu sahibi ablanın farkında bile olmadığı kırgınlıkları var ve duyunca şaşıracağız. Muhtemelen yoktur inanmıyorum ama hiçbir zaman tek tarafı dinlemeyi doğru bulmadım.

- Bu arada gelini savunuyorum gibi görünebilir tam tersine gelinin eğitime ve burnunun sürtülmesi gerektiğine inanıyorum. Ama onun için yeni bir hayat başlıyor ve çekinceleri olabilir ve her şeyden öte genç olduğu için tecrübeli değil. Önemli olan terbiyesini koruması ve nankör olmaması. Özellikle terbiyesiz bir karakterin affı olmaz bence.

-Oğlunuz nasıl biri abla? Ona yaptığınız şeylerin kıymetini bilecek biri mi daha da önemlisi sizin kıymetinizi biliyor mu? Gelin ilerde nankörlük ederse sizi savunur mu?

-Son olarak arkadaşlar buraya bir konu yazılınca herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Evet sizden farklı düşünen insanlar var evet sizin düşündüğünüz fikir bazen eleştirilebilir. Eğer ortada kötü niyet ve terbiyesizlik yoksa herkes birbirine saygı duymak zorundadır.

Sen gul gül 20 sene sonra görürüm ben seni

Nolcak
Akdeniz in en güzel kıyısında
almış olduğum yazlığın hamağında
(oğluma ev almaktan vazgeçtim ) keyif
içinde şemsiye şeysi olan portakal suyumu yudumlarken
-ulen kk da bir office, bir yer çekimi vardı
onlarda durum ne acep diye sizi yad ediyor olacağım
Özel bilgileriniz olsun bende
sizde durumlar kötüyse yanıma alırım

Son düzenleme:

Evlerden birini özellikle oğlunun üzerine olanı kendi üzerine geçirmesi konusunda hak veriyorum.Sonuçta yıllarını vermişler

Ablaya o kadar gıcığımki küstah sanki onlarla para kazanmış gibi emek harcamış gibi konuşuyor.Sen kimsin diyeceksin böylelerine

Bibi kk'da açılan en çok konu ne?
Kocam beni aldatıyor/ dövüyor. Çoçuğum var ailem destek değil gidecek yerim yok konusu. Burada da görüyorum ki geline birşeyler kalmasın diye kırk takla atan çok insan varmış. Ben dul geline bir şey kalmadığı halde çocuklu geline mal veren insan görmedim. Eşin ölür kalır ya da aldatır döver. Çocuk da sana kalır. Arkanda ailen de yoksa dımdızlak kalırsın. Resmen gelinler hukuki haklarını kullanamasın diye oğullarına ev vermiyor insanlar. Ben olsam bana mal kalmasın diye eşimin adına yapılmayan evde oturmam. Çünkü eşime verilmiyorsa amaç geline kalmamasıdır. Evliliğin ilk yıllarında şart görmüyorum ama oturmuş evliliklerde bir de ortada çocuk varsa kesinlikle o ev oturan ailenin üzerine olmalı. Anne babanın değil. Çünkü gelini çok aşağılayıcı bir durum.

Kısmen katılıyorum
Ama kız aileleri de genellikle aynı şeyi yapıyor.
Kızın mülkü genellikle anne yada babasının üzerinde
kalmaya devam ediyor.
Anlıyacagın yapmayan yok bu zamanda.
Çünkü evlilikler artık pamuk ipliği.
Boşanma oranı çok yüksek, her geçen gün yükseliyor.
Ben iki tarafın da garantici davranmasını yadırgamıyorum.

sizin gibi kv varmıdır acaba yaa bu kadar
ince düşünen ne mutlu size.valla bu konuda
bence haklısınız net tarih verilmediyse onlara uymak zorunda değilsiniz
karşılıklı sorulması lazım bir planınız varmı diye aynı şey oğluna ve gelinin içinde
geçerli yarın birgün siz böyle birşey yapsanız onların da planı olabilir ve sizin verdiğiniz tarihe
uymayabilirler yani bu konuşulması gereken birşey.
evi gelinin istemediği sizin istediğiniz yerden olması yanlış bişey olabilir belki ama
gelin kendi annesine mi yakın istedi yoksa farklı şeylermi var bilemeyiz şahsen ben olsaydım yerinde
yerden ziyade aldığınız içim size minnet duyardım heralde.şaun ufacık bebeğimi bırakıp ev borcu için
çalışıyorum..

Valla açıkçası sizin gibi kvm olsa ben balığı bırakır sizinle kitapçı kitapçı dolaşırdım. Siz annesiniz böyle bişey için size dargın olmak gibi bi lüksü olmadığını düşünüyorum. Kızınız yaşındaki birine göre plan yapamazsınız onların ortaklaşa bir gün bulmaları gerekirdi. Kendi ailesi nasıl insanlar bilmiyorum ama eşimden biliyorum benim ailem yardımcı ve hep destek kendi ailesi hiçbişey yapamadığı için ufakta olsa bi kıskançlık oluyor ilk zamanlar ailemde ki en ufak bişeyde sorunmuş gibi büyütürdü. Sanki böyle yapınca bende onun ailesine bişey diyemezmişim gibi. Garip bi kıskançlık. Böyle bişey olabilir mi

Evi size vericem demediler ki zaten adamın kendi evi biz evlenince oturun kira vermeyin dediler ama zaten babası başindan beri o ev olunca eşi e vericeğini söylüyordu.
Bu zamanda kira vermek çok zor her zaman derim Allah razı olsun bize kimse birşey yapmak vermek zorunda değil.
Bu evide ne eşim üstüne alsın diye birşey söylerim ne de versinler beklerim verirlerse kendi bilecekleri iş ben karışamam :)

Tabii kız erkek farketmez. Damadı da aşağılayıcı bir durum. Ben kadınlar hep mağdur olduğu için o örnek üzerinden gittim. Ev bi zaman Sonra çocuğa geçmeli. 10 yıllık 15 yıllık çocuklu bir evlilikte hala çocuğa geçirilmemesinin mantığı nedir? En kötü torunun yaşayacak o evde her şekilde.

O niye biliyor musun. :d gelin alma kavramı var, damat alma kavramı yok. :d
Sözde gelin alma amaÖnceden gelin aynı eve alınıyordu ,kv gelin beraber oturuyordu,gelin bakıyordu kv ve kp ye.Ama şimdi oğlun evlense de ,kızın evlense de ayrı evlerde.Ama yine aynı söylem var gelin alınca.

Valla hem ev alıyorsunuz hem de istediği semtte değil diye bozulacaksa bozulsun teşekkür edeceğine. Kaldı ki balığın suyu çıkmadı başka haftada olur o haftaya verilmiş bir söz değil ki sizin de kendinize göre planlarınız var. Hiç arayıp bozuldun mu kırıldın mı demeyin. Kendi ailesini çağırsın madem.

Tmam işte aynı mantık.
Bir zamanlar çocuk olana babası al otur diyor.
Babası vefat edince tapu geçiyor.
Sonra o çocuk büyüyüp baba oluyor
Bu kez o evi veriyor ama tapu hep babada kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…