ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

G.azerbaycan türkü olarak vatanınıza Azerbaycan'a gitmeyi neden düşünmüyorsunuz?
Orda ekonomi de yaşam kalitesi de burdan kat be kat iyi.

Konu içerisinde gördüğünüz üzere iktidarın 3iq politikaları yüzünden ülke içerisinde muazzam bir ırkçılık baş göstermeye başladı.
Çocuğunuzun daha iyi standartlarda eğitim alması için gelmeyi düşünüyorsanız size kötü bir haberim var.
Ülkemizde eğitim denen birşey yok maalesef
Ülke de genç nüfusun %99,9'u fırsat verilse yarını bile beklemeden ülkeyi terkeder siz de Avrupa ya, iskandinavya ülkelerine veyahut Amerika tarzı bi yerlere gidin bence...
Ben şahsen hiçbir mülteciye laf söylemem bunun sorumlusu onlar değil çünkü
Sorumluluk kimdeyse onu muhattap alırım.

Ayrıca konu içinde asla mülteci istemediğini belirten bir kaç arkadaş var onların şimdiye dek ve şimdiden sonra da herşeyin sorumlusu olan mevcut iktidara oy verdiğini ve vereceğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
Zaten asıl sorun bu değil mi?

Ülkeye hesapsızca doldurulan mülteciler yeni mi gündemimizde?
10 yıldan fazladır bu durum var.
Eskiden iktidarın parlak beyinli ilkokul mezunu seçmenleri tarafından ama onlar din kardeşimiz gelsinler diye savunuluyordu.
Görüyorum ki artık parlak beyinli ampuller bile rahatsızlıkların dile getirmeye başlamışlar.
Bu rahatsızlıklarını sandıkta dile getirmiceklerine eminim ama en azından bu da bir gelişmedir onlar için xd.

Celladına aşık olmuşsa bir Millet, ister ezan ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet.

Bu millete herşey müstehaktır bence gelin.
Ben yakında gidicem zaten burdan celladına aşık olan ampüllerle baş başa kalırsınız.
Dışardan izlemesi eğlenceli olucak.

şimdi bir şey soracam . eger
isterseniz ve j verirseniz , bundan hiç bir şey çikarmiyacam. sadece bilmek istiyorum . şimdi mesela bir ayile size komşu oluyor . hiç bir sira dişi hareket gormiyorsunuz . sadece yabanci olduklari için çocuğunuzu onlarinkindan sakinirmisiniz? ve ya arkadaş olmazsiniz?

inanniyacaksiniz ama ben bile azerbaycan kulturunu beğenmiyorum . turkiye de de sadece okumuş etmiş insanlari gordum . sandim ki her kes oyle .
siz de benim gibi kaçişiniz yok . başka ulke , başka ulkedir ve bir yerde bir gun toplum tarafindan dişlanirsiniz .

Tanıdık demeyelim, sülale türkiye de
siz bundan neden rahatsiz siniz? onlar gençken orda okumuş , evlenip iş kurmuşlar . tanidik da evet var .
hayat holding burda market kurmuş kaç sene çalişdik beraber . hala irtibat dayiz . ama bu kadar insan bize seve seve gel diyorlar . ama ben manyak deģilim beni tanimadiklari toplumun fikrini oğrenmek istedim . araştirdim burayi buldum . saygisilik etmedim ve bulmasini da sindiremiyorum.

Bak bak sen ev hanımı teyzemiz bizi beğenmiyor tüh tuhh ne üzüldümmmm. Ben doktorasını yapmis 3 fakülte mezunu bir öğretmenim. Ama burda ev hanımı olup benden çok daha fazla kültürlü hanımlar da var siz Türkleri öyle sanmissiniz da bidi bidi laf ediyorsunuz hala Türklere bu ortamda çok bile kaldınız.

Siz Neden bu gerçeklerden rahatsız oluyorsunuz? Tek biri geliyor ve diğerleri yani sülale 1 yıl içinde bir yere toplanıyorlar. Bu yalan değil ki
Gördüğümüz şeyi söylüyoruz.
Sülalenize sormanız gereken soruyu burda sormanız ayrı bir vaka evet.

İnsan vatanına sahip çıkmalı!!!!

Tabii ki bahsettiğiniz gibiyse komşuluk ilişkimi kurup sürdürürüm ben ırkçı değilim komşumu tanıyıp gözlemleyebilirim.

Fakat çocuğumun okul,kurs,park arkadaşlarını irdelemem zor olacağı için uzak tutmak isterim.

Sizin, ben ve buradaki arkadaşlarla anlaşamama sebebiniz bu. Biz direkt size, ailenize kötüsünüz demiyoruz. Belki bizden daha iyisinizdir ancak artık o kadar çok göç geliyor ki kendimizi korumak için aramıza set çekiyoruz. İstisnalar kaideyi bozmuyor ne yazık ki

Daha üst satırda dedklriniz saygılı mıydı peki hala konusyrsnz

Bukadar insan gelmeyın demıs,,, ben ne ıcın gıtmeyın derım bende gıtmem çünkü,, ki oranın vatandası oldugum halde trde yasamam,, ne adalet kalmıs ne vicdan ne insanlık,,, hergün tecavuz ve sıddet haberlerıyle gune baslıyoruz ,, kı bunlar medyaya yansıyanlar,,, kadınların ugradıgı şiddet zulum bıtmıyor devlet kanun arkalarında degıl ,,,artik kadinlari birak cocuga hayvana siddet tecavuz artti,,, böyle bi ülkeyede kimse keyfinden gelmiyor hala gelmeyin istemiyoruz diyorlar,,, denize düsen yilans sarilir misali,,,

Tanıdık demeyelim, sülale türkiye de

Iste al sana polemik. Bundan iyi polemik konusu mu olur.

Gecen sureyelinin biri pesime takildi, markete girdim marketten cikana kadar kapida beni beklemis. Cikar cikmaz abla Allah rizasi icin diye pesime dustu. Ben artik cok korkuyorum ve korkarak yasamak istemiyorum.

Gayet keyfinden geliyorlar. Zira savaştan kaçan insanlar orada rahat rahat üremez buraya gelip tavşan gibi üremez. Sınırdakilerin geneli erkek kendi ülkelerine bir gram faydaları yok gelip burda utanmadan bayraklarını açıp sergiliyorlar. Evet adalet yok ama bu tecavüz şu bu olaylarında haber izliyorsanız suriyelilerin tecavüzü hırsızlığı baltalı insanlara saldırmaları var.

gerçekten anlamiyorum . saygisi

lik etdim mi? ozur dilerim prensibim değil
Siz ülkenizde afganlıları neden istemiyorsunuz bunun cevabını verin kendinize sonra burada neden istenilmediginizi anlayacaksınız.. istemediginizi biliyorum çünkü iranlı tandıklarım var

Siz ülkenizde afganlıları neden istemiyorsunuz bunun cevabını verin kendinize sonra burada neden istenilmediginizi anlayacaksınız.. istemediginizi biliyorum çünkü iranlı tandıklarım var
ben anlamiyorum demedim ki . gayet anliyorum . afganli da hiç gormedim bizim şehirlerde yok.

Ben bu kadar rahat bir millet daha görmedim kusura bakmayın.

El ulkesındesın ama her yıl bir cocuk doğuruyorsun
Bu nasıl bir yaman çelişki? Hayat ile ilgili hicbir kaygı görmüyorum kendilerinde.

Zira en baştan üremeyi durdurmaları gerekirdi. Yazık günah degil mi o çocuklara?
Bu Ne bencilliktir .

Her millet vatanını bıraksa
Kimsenin ortada vatani kalmaz. Bir millet vatani icin savaşmayıp kaçıyorsa
Mahkumdur boyle bir hayata.

Gerçi rahatsızlık duyan yok memnunlar hallerinden aşırı belli.

Mesela almanlar aşırı ırkçıdır, kızardım şimdi hak verıyorum. .. Kendi ülkemizde mülteciyiz resmen.

Ama Almanlar konusunda şöyle bir durum var, Almanya'daki sanayileşme artınca çalışacak kişi olmynca, en berbat ve güvensiz işlerde çalıştirmak için Türklerin genclerini 2 kuruşa kendileri istediler ve çocuk parası ve çalışacak 2. Nesli de istediklerinden Almanlar süreç böyle gelişti. Almanya'daki Türkler olmasa Almanya şuan ki Almanya asla olmazdı. Bize gelen savaştan kaçtığı söylenn kişilerle durumumuz aynı değil aslında ben de bu taraftan da bakyrm. Ama sonuç olarak aynı düşünüyrlar.

Anlatmak istediğim demek ki ırkçılık yapılıyormuş. Onların memleketinde en azından düzen var
Bizimki gibi degil.
Almanyadaki türkler eminim kendilerini memleketindeki gibi hissetmıyordur.

Ama burdaki iran, afgan, suriyeliler cennette gibi hissettikleri aşikar. Yoksa bu denli çevreye rahatsızlık vermezlerdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…