ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

kültür olarak sizi küçük görmüyor kimse. iddia ettiğiniz gibi aynı olmadığımızı söylüyoruz.

Gelme

kültür olarak sizi küçük görmüyor kimse. iddia ettiğiniz gibi aynı olmadığımızı söylüyoruz.
siz bizi tani.iyorsunuz bile hala bilmediģiniz , gormediģiniz bir şeye hayir diyorsunuz . şaşirtici!
bizim turkyeli gelinlerimiz var . onlar bile bizim şehire geldiklerinde hayret ne kadar ortak noktalarimiz var diyorlar . hemen hemen her şey ayni . ama siz nuh diyor peygember demiyorsunuz . ilginç bu ki çoğunuz oyle . insan bir merak eder belki gerçekten oyledir diye

bir neden bile sormuyorsunuz , ben 30 senedir turkye ye gidip geliyorum hiç sizin gibilerle karşilaşmadim hep saygi ve sevgi gordum . umarum orda karşilaşmayiz
30senedir gelip gidiyorsan nereye yerleşmen gerektiğinide biliyorsundur kimse istemiyor siz ve sizin gibileri gelmeyin artık.

30senedir gelip gidiyorsan nereye yerleşmen gerektiğinide biliyorsundur kimse istemiyor siz ve sizin gibileri gelmeyin artık.
buna dayanarak gelmek istiyordum zaten. sadece soylediģim şehirleri çok gormedim ondan sordum . 10 sene, 20 srne once boyle demiyordunuz ama durum değişmiş galiba , haksiz da bulmuyorum . anladim çok guzel.

buna dayanarak gelmek istiyordum zaten. sadece soylediģim şehirleri çok gormedim ondan sordum . 10 sene, 20 srne once boyle demiyordunuz ama durum değişmiş galiba , haksiz da bulmuyorum . anladim çok guzel.
Aynen bi ıralar kalmış görmediğiniz gidin bakın bakalım en bağanfiğinizr yerleşirsiniz kendi ülkeniz yok sonuçta. Sizi halk istemiyor zaten bundan 20yıl öncede böyleydi şimdi de böyle. Devlet gelin diyor size buraya geldiğinizde rahatsız edici bakışlardan ve haraketlerden rahatsız olmadan rahatça yaşayabilcekseniz sizin tercihiniz tabi

ortak şeyler suriye ile de var, ırak ile de var
aynı kültürden olmak başka benzer şeylerin olması başka
ben aynı diye diretmenizi yanlış buldum

eğitim sistemi aynı mı ?
sağlık sistemi aynı mı ?
türkiyede espri kabul edilen herşeye iranda da gülünüyor mu ?

ben yargılamak için yazmıyorum, kendi fikrimi söylüyorum. siz sürekli saldırıyorsunuz. buyrun gelin diye kucak açılsın istiyorsunuz, anlıyorum.
türkler misafirperverdir, ama adı üzerinde işte misafiri sever.
iş gelip yerleşmek olunca işler değişir.

siz amerikaya bakmayın mesela, yerli amerikan diye bir şey yok zaten. ülke göçmenlerle kurulmuş. yalnız dikkatinizi çekerim göçmenler yerleşmeden önce yerliler varmış ve onları elemişler, yok etmişler.
biz de böyle bir göçmen yığını istemiyoruz işte.
bunun nesi size yanlış geliyor ?

malesef yazdiklarinizin birazini anlamadim . bilmem type hatasi mi yokdsa anlamadiğim kelimeler mi.
ama siz oyle duşunmek istiyorsaniz oyle değil. 10 sene 20 sene ,30 sene once ben kendi adima zerre kadar hakaret , saygisizlik ve ya rahatsiz edici bakiş gormedim . aylar bile kaldiğimda ve her yerde iranliyim dediğime raģmen . aksine turist baş taciydi , her kes elinden geleni yapiyordu , ben belki kalici olurum dediğimde her kes ne guzel fikirler sunurdu , tanimadiģim taxi ci bile . ama belli yorulmuşsunuz arap lardan falan . artik ayirt etmek istemiyorsunuz bile . haklisiniz da . ama onceden boyle değildi. işte o kadar .

Belki linç yiyeceğim ama yazmadan geçemezdim. İran sinemasından mütevellit sempatim var ayrıca yaşadığım şehirde alışveriş yaparken İranlı kadınlarla karşılaşınca ufak bir sohbet ediyoruz çok sempatik geliyorlar
Hala aynı fikirde misiniz bilemiyorum ama ben olsam Türkiye tercih etmezdim hem ekonomik hem de eğitimsel açıdan bir çok sorun var. Ayrıca bazı vatandaşların algıları çok acımasız (haksız da değiller )

ben gerçekten şaşiriyorum . ben tek bir kelime de bu kadar saldiran insana edep sizlik etdim mi? kalsin da saldirmak ! her kes kendi içindeki duygularla cumleleri okur o da brnim sorunum deģil. ama iran kulturu biz azerilerinen farkli . bizim kulturumuz size çok benziyor isteseniz de istemeseniz de.
ustelik bu kadar her commente yaziyorum ki anliyorum , haklisiniz , gelmiyoruz diye siz kucak aradiģimi soyluyorsunuz . kucak çok efendim . akrabalar deģil, arkadaşlar deģil, klubun yetkilileri ozel posta kutusuna bir baksinlar kucaklari saysinlar size bildirsinler sozde sizinle muhattap olmatan insanlar da var miş. ama bunlar onemli değil. sizin bu kadar yazdrklarima alakasiz yorum yapmaniz ilginç

teşekkur ederim . evet oyle . ve bende haksiz bulmuyorum . sizin de cesaretiniz takdire şayan buyle daha yumuşak comment ler posta kutusuna geliyorda

ne anlatıyorsunuz yahu ?
klubün yetkilileri neye bakacak ? hangi posta kutusu ? hangi kucağı sayacaklar ?
kim kimle muhattap olmuyormuş ? nerede yazmışım ben de merak ettim.

teşekkur ederim . evet oyle . ve bende haksiz bulmuyorum . sizin de cesaretiniz takdire şayan buyle daha yumuşak comment ler posta kutusuna geliyorda
Rica ederim Ben nitelikli insanların göç etmesine asla karşı değilim . Diğer gelenler savaştan kaçanlar vs onlar da zaten mevcut hükümetin suçu

Rica ederim Ben nitelikli insanların göç etmesine asla karşı değilim . Diğer gelenler savaştan kaçanlar vs onlar da zaten mevcut hükümetin suçu

bir şey soracağım, burada nitelikli bir sürü işsiz gencimiz varken başka ülkelerden gelecek nitelikli kişilere sizce ihtiyaç var mı ?

işsizliğin hem de eğitimli işsizliğin devasa olduğu bir ülkeye başka nitelikli insanların gelmesi bence işsizlik sorunu çözülmeden doğru değil.

afganistan iran gibi bir yerde büyümüş bir insan normal olamaz zaten. yaşadıkları ülkenin şartları sağlıklı bir psikolojiye sahip olmalarına engel. şeriatın olduğu hiçbir ülkede insanların ruh sağlığı iyi değil zaten. recm gibi insanlık dışı bir uygulamanın olduğu toprakların insanı normal olur mu olmaz tabi.

İranın adetlerini,yaşam tarzını biliyorum. Arkadaşım da orada evli. Sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz,yıllarca gelip gitmişsiniz vs.. ama gelgitle yerleşmek apayrı şeyler. Okadar göçmen doldu ki,ülke ülkelikten çıktı. Türkiye eski heves ettiğiniz Türkiye değil. Eğitimden tutun birsürü şey çok zorlaştı. Misafir olarak gelin ama yerleşmeyin mümkünse. Yerliler artık yabancı oldu burada.
En basitinden en ufak şeyde dik bakışlara maruz kalrsınız açıkça söylüyorum. Bıktık artık göç eden araplardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…