Şeriat peki nereden türedi???? Kur'an'ın hukukuna şeriat denilir. Sizin maksat başka.... Osmanlı da seri hukuk örfi hukuk vardı neye goreydi peki? . Kalkıp ineğe yapana saygı duyulurken böyle insanlara psikolojik sorunlu demek had sinirinizi aşıyor. Vatanımızda bu insanları istememe hakkımız var ama yaşayış biçimlerine karismaniz ???insanların inancına laf söylemedim. ben herkesin inancına saygılıyım. şeriatı eleştirdim. şeriat insanların inancıyla alakalı bir mevzu değil. şeriat siyasi bir olay. bir müslüman, cumhuriyet ülkesinde de en güzel şekilde dinini yaşar. şeriat ülkesinde yaşamıyorum ve müslüman bir aileye sahibim: yıllardır ailemin ne dinini yaşamasında ne ibadetini yapmasında cumhuriyetin bir engeli olmadı. şeriat insanların dinlerini yaşaması için değil, devletlerin insanların dini duygularını sömürerek güç elde etmesine olanak veren bir uygulamadır. dinimizi yaşamak için şeriata ihtiyacımız yok. din ve devlet işleri bir arada yürütülmeye çalışılıyorsa bu devlet adamlarının gücüne güç katma çabasından başka bir şey değildir.
Buna katılıyorum çünkü ülkelerin dini olmazzzzinsanların inancına laf söylemedim. ben herkesin inancına saygılıyım. şeriatı eleştirdim. şeriat insanların inancıyla alakalı bir mevzu değil. şeriat siyasi bir olay. bir müslüman, cumhuriyet ülkesinde de en güzel şekilde dinini yaşar. şeriat ülkesinde yaşamıyorum ve müslüman bir aileye sahibim: yıllardır ailemin ne dinini yaşamasında ne ibadetini yapmasında cumhuriyetin bir engeli olmadı. şeriat insanların dinlerini yaşaması için değil, devletlerin insanların dini duygularını sömürerek güç elde etmesine olanak veren bir uygulamadır. dinimizi yaşamak için şeriata ihtiyacımız yok. din ve devlet işleri bir arada yürütülmeye çalışılıyorsa bu devlet adamlarının gücüne güç katma çabasından başka bir şey değildir.
bana şeriatı araştırmayı önermenize gerek yok zaten biliyorum.. bu kadar şerit sevdalısıysanız şeriat olan bir ülkeye gitmeyi neden düşünmüyorsunuz...İnsanların inançlarına saygılı olun .... Ayrıca şu an dünya da hiçbir yer gerçek şeriatla yonetilmiyor. Şeriati bilmiyorsanız, peygamber ve 4halife dönemini ve Osmanlı'nın duraklama dönemini araştırın.
bana şeriatı araştırmayı önermenize gerek yok zaten biliyorum.. bu kadar şerit sevdalısıysanız şeriat olan bir ülkeye gitmeyi neden düşünmüyorsunuz...
ben kimsenin yaşayış biçimine karışmadım kendi fikrimi söyledim. benim amacım başka falan değil benim amacım net ama işinize gelmedi. mune dan medet umacağınıza bu kadar şeriat sevdalısıysanız şeriat olan ülkelere gidin rahat edinŞeriat peki nereden türedi???? Kur'an'ın hukukuna şeriat denilir. Sizin maksat başka.... Osmanlı da seri hukuk örfi hukuk vardı neye goreydi peki? . Kalkıp ineğe yapana saygı duyulurken böyle insanlara psikolojik sorunlu demek had sinirinizi aşıyor. Vatanımızda bu insanları istememe hakkımız var ama yaşayış biçimlerine karismaniz ???
Mune bununla ilgilenir inşallah zira sizinoemik yapamam.
türkiye senin gibi şeriatçıların ülkesi olamaz canım benim. burası cumhuriyet ülkesidir ve öyle kalacaktır.Mune bakarmisin arkadaşa???
Siz benim tüm yorumlarımı bir okuyun bakalım sonra yorum yapın. Benim ülkem kimsin yorum yapıyorsun???
kesinlikle. ülkelerin dini olmaz insanların dini olur. din vicdan işidir devlet işiyle karıştırlmazBuna katılıyorum çünkü ülkelerin dini olmazzzz
Her insan farklıdır din kişisel ve vicdani bir
Seçimdir
Seçimlere saygı duymak gerekir.
iyi ki Türkiye cumhuriyeti ülkemizin adı
yok ben soylediklarinizi mantikli buluyorum . bu kadar yorumu da empaty le okudum ve beyan tarzlarini beğenmesem de, hakli buldum .burada oy için bedavadan vatandaş yapıyorlar çoğu göçmeni.
diğer açıdan şu da var. bizim ülkemizde eğitimli ve işsiz yada eğitimi iyi ancak düşük maaşlı çalışan çok fazla insan var.
kendi insanımız bu girdaptayken başka bir ülkeden nitelikli göçmen gelmesi de bence doğru değil.
her ülkenin ilk sorumluluğu önce kendi halkının refahı olmalı.
istemememizin bir sebebi de bu mesela.
neden senelerce emek verip okumuş türk genci varken veya işsiz kalmış deneyimli bir türk varken başka bir memleketten gelen onun yerine iş bulsun ?
bunu sz ülkenizde yaşasanız eminim siz de kolay kolay istemezsiniz kimsenin gelmesini.
kendi çocuğunuz işsiz olsa mesela ?
Mune bakarmisin arkadaşa???
Siz benim tüm yorumlarımı bir okuyun bakalım sonra yorum yapın. Benim ülkem kimsin yorum yapıyorsun???
yok ben soylediklarinizi mantikli buluyorum . bu kadar yorumu da empaty le okudum ve beyan tarzlarini beğenmesem de, hakli buldum .
şimdi birisi ikamet alirsa, mulk karşiliğinda , o vergilerini veriyor deģil mi? .
bir de kimsenin inancına bir lafım olmadı şaka gibi... çarpıtıyor kaos yaratmak içinşu anda bile isteye kaos yaratıyorsunuz. ayrıca burası hepimizin ülkesi ve hepimiz ülkemizi severek görüşümüzü yazıyoruz. bu şekilde tehdit edemezsiniz ki bu yazdığınızı şikayet etse problem yaşarsınız resmi kurumlarda.
Güney Azerbaycan İran’ın kuzeyinde, Azerbaycan’ın Güney sınırında, Azeri Türklerinin yaşadığı bir bölge. En büyük şehri Tebriz. İran’a bağlı yani. Muhtemelen bu kadın da orada yaşıyor zaten.G.azerbaycan türkü olarak vatanınıza Azerbaycan'a gitmeyi neden düşünmüyorsunuz?
Orda ekonomi de yaşam kalitesi de burdan kat be kat iyi.
bir de kimsenin inancına bir lafım olmadı şaka gibi... çarpıtıyor kaos yaratmak için
bundan çok emin olmayin. malesef bizim devrim den once fisiltilar turkye de de başlamiş ve inançla suslenmişler. ayni politika lar ama 40 kusur sene sonra. bakin sizler bizleri srvmeye bilirsiniz ama ben turkyeyi srverim . en yakinlarim orda topraģa verildi , çocuklar oldu, yeni akraba, arkadaşlar edindi. allah korusun ki din devlete karişsin .türkiye senin gibi şeriatçıların ülkesi olamaz canım benim. burası cumhuriyet ülkesidir ve öyle kalacaktır.
mune şikayet ediyorsun ama senin savunduğun fikir anayasal suç bil istedimMune bakarmisin arkadaşa???
Yaa öyle mi maşallah bu kadar zekanasil bu size bu kadar ilginç geldi? bizim de kadinlar klubumuz var . ve dunyanin her yerinde var . aynen dertleşerler soru sorarlar gibet ederler bunun turkcesini ya da bilmem almancasini bulmak şaşirtici değil bence . . ustelik turkce yle google de bir şey sorduğumuzda ilk bura ve kizlara sor gibi bir adress geliyor .
bir de kimsenin inancına bir lafım olmadı şaka gibi... çarpıtıyor kaos yaratmak için
kesinlikle sizleri sevmemek gibi bir durum yok. türk kültürünün arap kültürüne benzetilmeye çalışılmasına karşıyız sadece. ve burda insanların tepki gösterdikeri iran vb gibi yerlerden gelenlerin huzursuzluk çıkarmaları yoksa özellikle sizleri sevmemek gibi bir durum yok.bundan çok emin olmayin. malesef bizim devrim den once fisiltilar turkye de de başlamiş ve inançla suslenmişler. ayni politika lar ama 40 kusur sene sonra. bakin sizler bizleri srvmeye bilirsiniz ama ben turkyeyi srverim . en yakinlarim orda topraģa verildi , çocuklar oldu, yeni akraba, arkadaşlar edindi. allah korusun ki din devlete karişsin .
bakin saygiyla cevap vermeye çalişiyorum çunku sizleri haksiz bulmuyorum . ama biraz daha saygili olsaniz? bu kadar arap kulturu, orta doģu falan doyorsunuz, siz kendiniz bile sanki biraz geri geri gitmektesiniz. bu kadin diye hitap etmeyiz biz. edepsizliktir.Güney Azerbaycan İran’ın kuzeyinde, Azerbaycan’ın Güney sınırında, Azeri Türklerinin yaşadığı bir bölge. En büyük şehri Tebriz. İran’a bağlı yani. Muhtemelen bu kadın da orada yaşıyor zaten.
Buraya gelmesinler de isterse Karakalpakistan’da yaşasınlar.
bu tarz hesapların özellikle ortalığı karıştırmak için hesap açtıklarını düşünmeye başladım artık... takmıyorum artıkKonu sahibi amacına ulaştı , öğlen yazmıştım zaten amaç bilgi almak değildi.
Sakin olun lütfen , zaten aklı başında az insan var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?